De betekenis van https is HyperText Transfer Protocol Secure. HTTPS is een protocol die aanvragen behandeld tussen de cliënt (browser) en server (webserver).

HTTPS is de beveiligde variant van HTTP de S staat voor Secure en geeft aan dat je met een (versleutelde) beveiligde verbinding te maken heb.

Een versleutelde verbinding zorgt ervoor dat kwaadwillenden niet kunnen achterhalen welke data er tussen de client en server verstuurd worden.

Om gebruik te kunnen maken van HTTPS dien je een SSL Certificaat te installeren. Aan het installeren van een SSL Certificaat zijn kosten verbonden. Deze kosten variëren en zijn afhankelijk van welk type certificaat je installeert op de server.

Het goedkoopste SSL-certificaat kost ongeveer 10 euro per jaar.

Onlinsucceswijzer.nl gebruikt ook een versleutelde SSL verbinding.

HTTPS

De meeste gebruikte SSL certificaten zijn:

Domain Validation SSL

Met een domeinvalidatie SSL of positive SSL laat je aan de bezoekers van je website zien dat het certificaat op naam is geregistreerd. De domeinnaam en één sub-domeinnaan zijn hiermee beveiligt.

Wildcard SSL

Met een wildcard-SSL beveilig je de domeinnaam en alle sub-domeinnamen.

Extended Validation SSL

Het Extended Validation SSL is de meest uitgebreide beveiliging. Hiermee straalt jouw website het meeste vertrouwen uit doordat de bedrijfsnaam in de adresbalk wordt getoond en enkele browsers kleuren groen als jouw site bezocht wordt. Voor de goedkeuring van een Extended Validation SSL zal er een uitgebreide controle worden uitgevoerd.

Wanneer gebruik maken van HTTPS?

Tegenwoordig is het voor iedere website beter om gebruik te maken van HTTPS. Google heeft aangegeven dat het installeren van een SSL Certificaat een rankinsfactor gaat worden. Waardoor websites zonder HTTPS dus op een gegeven moment minder hoog in de resultaten verschijnen waardoor er minder bezoekers op de website komen.

Voor websites waarop financiële transacties verricht worden is het verplicht om een SSL Certificaat te installeren. Door het aanbieden van een beveiligde verbinding wordt online bankieren of het veilig betalen via de website gewaarborgd.

Hoe is een beveiligde website te herkennen?

Je herkent een beveiligde website doordat er in de adresbalk van je browser HTTPS:// en een slotje voor de domeinnaam staan. Als je het nieuwe EV SSL Certificaat hebt geïnstalleerd dan kleurt de adresbalk mee met het type beveiliging.

Rood: Het certificaat is verlopen of het is ongeldig

Groen: Het verkeer verloopt via een veilige HTTPS verbinding