Een affiliate link is een speciale link die door verkopers van producten en diensten wordt uitgegeven binnen een affiliate netwerk. Via dit affiliate netwerk wordt de link aangeboden aan adverteerders – oftewel affiliate marketeers.

Deze affiliate marketeers kunnen deze link vanaf de website van het affiliate netwerk naar hun eigen website kopieren. De link wordt dan meestal aangeboden in de vorm van een knop (call to action) waarop bezoekers die in het product geïnteresseerd zijn kunnen klikken.

Wanneer er vervolgens een verkoop via deze link wordt gedaan zal de affiliate hier commissie voor ontvangen. Deze commissie zal automatisch aan de affiliate worden uitbetaald doordat hij of zij is aangemeld bij het affiliate netwerk.

De affiliate link is altijd uniek en aangepast naar het klantnummer van de affiliate die deze in gebruik heeft op zijn website. Op deze manier zal de commissie naar het account van de juiste affiliate worden uitbetaald.

Bij affiliate marketing is er altijd een affiliate link nodig om een website winstgevend te kunnen maken. Dit is de link die het mogelijk maakt om bezoekers naar een verkooppagina te leiden, een aankoop te laten doen, en zo commissie aan de affiliate af te dragen.

Voorbeeld van een affiliate link

Hieronder zie je een voorbeeld van een affiliate link vanaf het affiliate netwerk Paypro:

http://www.paypro.nl/producten/Bol_Masterclass_-_Sales_Page_Direct/64266/XXXXX

Hier is te zien dat de laatste vijf cijfers blanco zijn gehouden. Dit zijn normaal de cijfers waar het klantnummer wordt ingevuld om de link zo uniek te maken. Deze cijfers bepalen dus van wie de link is en naar wie de commissie wordt uitbetaald.