PayPro is één van de grootste affiliate netwerken op de Nederlandse markt. Wanneer je als affiliate producten wilt gaan promoten bij PayPro bedragen de kosten om je aan te melden €50 (exclusief btw). Dit is een eenmalig aanmeldbedrag.

Op PayPro worden voornamelijk informatieproducten verkocht. Dit zijn digitale producten die direct na aankoop aan de klant worden verstuurd. Of er wordt toegang verleend via een website.

Voorbeelden van zulke digitale producten zijn online cursussen, videotrainingen of e-books. PayPro is een zeer geschikt netwerk om te kunnen beginnen met affiliate marketing.

Het is namelijk makkelijk om producten die worden aangeboden met elkaar te vergelijken door middel van de scores die PayPro aan de producten toewijst. Hoe hoger die PayPro score is, hoe beter dit product converteert.

PayPro producten

Als affiliate kun je daarnaast duidelijk zien hoeveel commissie je voor ieder product zult ontvangen. Over het algemeen valt de commissie van de informatieproducten vrij hoog uit. Hierdoor is het voor veel affiliates aantrekkelijk om via dit netwerk producten te promoten.

De betaling wordt hierbij ook direct door PayPro geregeld, zowel voor de affiliate als voor de verkopers die bij het netwerk zijn aangesloten. Het netwerk fungeert daarom als het ware als een tussenpersoon tussen de adverteerders en affiliates.

Er zijn onder andere betaalmogelijkheden via Ideal en Paypal waarbij het betalingsverkeer direct met de verkoper geregeld zal worden. De adverteerder hoeft dus niet zelf voor een koppeling met de bank te zorgen wanneer één van zijn of haar producten via een affiliate website wordt aangeschaft.

Hiervoor moeten zowel affiliates als adverteerders aan PayPro wel een klein bedrag aan kosten afdragen.

Naast dat je als affilate verschillende producten vanaf dit netwerk kunt gaan promoten is het ook mogelijk om je eigen producten via PayPro aan te bieden. Dit kan bijvoorbeeld een eigen online cursus of e-book zijn.