Affiliate marketing beginnen

Beginnen met affiliate marketing? Volg het 12 stappenplan om jouw eerste affiliate website te starten

Affiliate marketing beginnen

Beginnen met affiliate marketing

Beginnen met affiliate marketing

Wil jij geld gaan verdienen op het internet en is je ambitie om op deze manier financieel onafhankelijk worden? Dan is het geen verkeerd idee om te beginnen met affiliate marketing en je 1e website te bouwen.

Affiliate marketing is naar mijn mening namelijk één van de makkelijkste en goedkoopste verdienmodellen als het aankomt op geld verdienen via internet.

Natuurlijk moet je er wel wat voor doen en komen de resultaten niet zomaar aanwaaien. Maar als je niets liever wilt dan online (veel) geld verdienen en bereid bent om hier hard voor te werken, dan ligt er een hele mooie toekomst voor je te wachten.

Starten als Affiliate met het stappenplan

Om het bouwen van je 1e website zo makkelijk mogelijk te maken heb ik een uitgebreide blog geschreven met alle benodigde info. In dit artikel ontdek je een 12-stappenplan waarmee je de ultieme kans krijgt om je online-inkomen-droom werkelijkheid te maken ;-).

Hoe werkt affiliate marketing?

Hoe affiliate marketing werkt en wat het precies is dat ga ik je in 12 stappen uitleggen. Als jij erachter wilt komen welke 12 stappen dit zijn, dan raad ik je aan om snel verder te lezen!

Inhoudsopgave

Wat is affiliate marketing?

Als eerst zal ik je even kort wat over affiliate marketing zelf vertellen, voordat ik uitleg hoe je kan beginnen met je eerste website bouwen.

Wat is de betekenis van affiliate marketing precies? Welke partijen zijn erbij betrokken? En wat zijn de verdienmogelijkheden? Deze vragen zal ik hieronder allemaal voor je beantwoorden…

Affiliate marketing betekenis

Als we kijken naar de betekenis van affiliate marketing dan is het een vorm van internet marketing waarbij bedrijven hun partners (affiliates) belonen door middel van een commissie voor het promoten en het maken van leads/sales van hun producten en/of diensten.

Voorbeeld van affiliate marketing

Een voorbeeld van affiliate marketing zijn de links naar de AMR op deze pagina. Als je via de groene buttons naar de Affiliate Marketing Revolutie gaat en je meld je daar aan voor de cursus dan ontvang ik daar een kleine vergoeding voor. Zodra jij namelijk op de button klikt zal er een cookie geplaatst worden waardoor de eigenaar van de AMR weet dat ik de klant heb doorgestuurd.

Dit is een concreet voorbeeld van hoe affiliate marketing werkt.

Waarom affiliate marketing?

Je weet waarschijnlijk wel waarom je wilt starten met affiliate marketing en anders heb je wel al kunnen lezen wat de voordelen zijn van deze manier van online geld verdienen.

  • Het is de beste manier om een passief inkomen te verdienen
  • Je hoeft geen eigen producten of diensten aan te bieden
  • Om te beginnen hoef je geen hoge kosten te maken
  • Als beginner kun je eenvoudig starten en langzaam opschalen

Een van de grootste voordelen is dat je met affiliate marketing een passief inkomen opbouwt wat geld voor je blijft opleveren. Je bouwt aan een website en zodra deze eenmaal goed staat en je rankt op de juiste zoekwoorden in Google dan is het een makkelijke manier om je geld te verdienen.

Met affiliate marketing heb je ook niets te maken met klanten die producten willen terug sturen en het verzenden laat je ook aan de leverancier van het product over.

Kortom er zijn genoeg redenen om vandaag nog te starten met jouw eerste affiliate website.

Wat heb je nodig om te starten met affiliate marketing?

Als je wilt starten met affiliate marketing dan zul je voor je site online staat nog wat stappen moeten doorlopen. In principe heb je maar een paar dingen nodig voor je kunt starten.

  • Een goede domeinnaam
  • Hosting
  • Een webbouwer om je WordPress website te bouwen
  • Een tekstschrijver

Uiteraard kan je de website ook zelf bouwen als je daar de kennis voor hebt. Teksten schrijven is een vak apart en deze zal je ook moeten optimaliseren op de juiste zoekwoorden om goed gevonden te worden in Google.

Verder is het hebben van enige SEO-kennis wel een pre, mocht je dit niet hebben dan is het verstandig om hier iemand voor in te huren. Je wilt namelijk wel gevonden worden waardoor je bezoekers op je website krijgt die de producten of diensten bij je afnemen.

Producten van anderen promoten

Affiliate marketing is het verdienmodel binnen de internet marketing wereld waarbij je producten of diensten van anderen promoot. Hiervoor ontvang je een commissie.

Je hebt zelf dus geen producten nodig, waardoor je ook niet met zaken als klantenservice te maken hebt.

Affiliate marketing

De meest bekende manier waarop je deze producten gaat promoten is door een waardevolle website te bouwen waar je blogartikelen publiceert die met je niche te maken hebben. Het is de bedoeling dat mensen naar je site komen om deze blogberichten bij je te lezen.

Bij deze blogartikelen bied je relevante producten aan je bezoekers aan. Wanneer jij veel waarde geeft aan je bezoekers zullen zij er sneller van overtuigd zijn dat de producten die jij aanbied dit ook zullen doen.

Door gerichte zoektermen te kiezen kun je ervoor zorgen dat je met je artikelen hoog in Google komt te staan om zo bezoekers naar je website te krijgen. Je kan naast deze organische manier van ranken eventueel ook advertenties plaatsen om bezoekers te krijgen.

Het 12-stappenplan hieronder richt zich puur op de organische vorm om bezoekers naar je website te krijgen. Hierbij staat het schrijven van unieke content en zoekmachineoptimalisatie (SEO) centraal.

Geld verdienen met jouw blog

Als je een passief inkomen wilt verdienen dan is Van Blog Naar Business 2.0 voor jou een ideale cursus om het maximale uit jouw blog te halen. Je leert stap voor stap alle facetten voor het opbouwen van een passief inkomen met bloggen. Als je eerst meer informatie wilt volg dan het GRATIS webinar waarin veel bruikbare info zal worden gedeeld.

Adverteerders en affiliate netwerken

Binnen het affiliate marketing verdienmodel zijn er naast de affiliate in principe altijd twee partijen betrokken. Dit zijn de adverteerders en de affiliate netwerken.

De adverteerders bieden via affiliate netwerken producten en diensten aan die door jou als affiliate gepromoot kunnen worden. Het affiliate netwerk zorgt ervoor dat er een affiliate link aan deze producten en diensten wordt gekoppeld.

Om met affiliate marketing te kunnen beginnen zal je je dus eerst bij zo’n netwerk moeten aanmelden.

Commissie verdienen via affiliate links

Wanneer je je hebt aangemeld bij zo’n affiliate netwerk kun je je persoonlijke affiliate link naar je website kopiëren. Het is mogelijk om de link in zijn geheel op de website te plaatsen, maar het beste is om dit in de vorm van een call to action knop te doen.

Als een bezoekers op je website via deze link een product aanschaft zal jij hier als affiliate commissie voor ontvangen.

Je zal de commissie vervolgens vanzelf op je account zien verschijnen op het affiliate netwerk waarbij je bent aangemeld.

Verschillende verdienmogelijkheden

Je kunt met affiliate marketing erg veel verdienen als je weet hoe het werkt. Als jij een waardevolle website hebt met producten waar veel vraag naar is, dan kan het inkomen wat je via internet verdient harder groeien dan je denkt.

Welk percentage van de winst je als affiliate ontvangt verschilt per product dat je verkoopt. Dit ligt meestal rond de 30-40% maar er zijn ook wel eens producten waarvoor de commissie zelfs 70% bedraagt.

Maar affiliate marketing hoeft niet altijd over het verkopen van producten en diensten te gaan. Je kan als affiliate namelijk ook geld verdienen door middel van het realiseren van leads, views, of op basis van het aantal klikken wat is uitgevoerd.

Verder hoeft het niet altijd zo te zijn dat affiliate marketing wordt toegepast via blogartikelen. Je komt deze vorm wel het meeste tegen op het internet maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om affiliate marketing direct via advertenties toe te passen of via social media platforms.

Daarnaast bestaat er bijvoorbeeld ook nog e-mail marketing of kun je affiliate marketing toepassen door linkjes op een forum te plaatsen.

Beginnen met producten wanneer je net start met affiliate marketing

Ondanks dat er meerdere mogelijkheden zijn om geld te verdienen via affiliate marketing zal het 12-stappenplan zich puur richten op de verkoop van producten. Stel dat jij meer geïnteresseerd bent in geld verdienen via leads dan kan je dit stappenplan ook prima gebruiken.

Uiteindelijk komt de basis grotendeels overeen alleen is het verdienmodel dan iets anders. Leads zouden in tegenstelling tot cta-knoppen namelijk door middel van een opt-in verzameld kunnen worden – maar hier ga ik nu dus niet verder over uitwijken ;-).

Persoonlijk zal ik je wel aanraden om met affiliate marketing als eerst te beginnen met het promoten van producten. Dit kan je namelijk simpelweg het meeste geld gaan opleveren, en er zijn tegenwoordig genoeg goede producten om te promoten.

Starten als affiliate

Hoe kan ik mijn eerste affiliate marketing website beginnen?

Hieronder zal ik je stap voor stap gaan uitleggen hoe jij je eerste affiliate marketing website kan beginnen. Naast het opzetten hiervan zal ik je ook vertellen hoe je deze kunt laten groeien en winstgevend kunt maken.

Natuurlijk zijn er naast de stappen hieronder nog meer dingen die je kunt doen om je business te laten groeien, maar de 12 stappen hieronder vormen naar mijn mening toch wel de basis.

Hoe jij in 12 stappen je eigen succesvolle affiliate marketing website kan beginnen…

1. Kies een geschikte niche die bij je past

Wanneer je hebt besloten om met affiliate marketing te beginnen is het goed om eerst te weten hoe je een geschikte niche kan kiezen. Dit vind ik persoonlijk een heel belangrijk onderdeel en kan voor een groot deel je succes gaan bepalen.

Als je namelijk een niche kiest waar je maar weinig van weet en waar je interesse niet ligt zal je het schrijven van artikelen erg moeilijk maken voor jezelf. Stel jezelf daarom de vraag waar je passie ligt en welke onderwerpen je binnen het dagelijks leven interessant vind.

Kies dus geen niche op basis van waar jij denkt dat je het meeste geld kunt gaan verdienen, ook al heb je hier zelf maar weinig feeling voor. Ik zie dit bij veel mensen die met affiliate marketing beginnen fout gaan.

Ze kiezen de niche waarin de producten de hoogste commissies opleveren, maar als gauw merken ze dat ze het onderwerp eigenlijk helemaal niet leuk vinden. Meestal verliezen deze mensen dan al snel hun motivatie om nieuwe blogartikelen te gaan schrijven.

Wanneer je met iets bezig bent wat je leuk en interessant vind zal het ook veel makkelijker voor je worden om hier over te gaan schrijven.

Zorg dat je niche aansluit op je passie en interesses

Natuurlijk is het goed om te onderzoeken welke niche de beste verdienmogelijkheden heeft – maar onderzoek dit aan de hand van de lijst die jij hebt opgesteld met je passies en interesses.

Dus stel jezelf echt de vraag binnen welk vakgebied je je verder wilt specialiseren. Waar gaat jou hart sneller van kloppen en waar heb je al best wat kennis over? Denk hier even goed over na – maar doe dit ook weer niet te lang want de perfecte keuze bestaat niet.

Het gaat er uiteindelijk om dat je een keuze maakt die voor jou goed voelt en dat je actie begint te ondernemen…

Zelf zal ik je aanraden om voor een micro-niche te kiezen – de wat minder brede niches als ‘sporten’ of ‘honden’. Een micro niche zou hierbij bijvoorbeeld ‘hardlopen’ of ‘labradors’ zijn. Dit is dus een hele specifieke niche binnen een bredere branche.

2. Producten kiezen en je aanmelden bij een affiliate netwerk

De tweede stap is dat je gaat kijken welke producten je op je website kunt gaan promoten.

Kies hiervoor natuurlijk wel producten die relevant zijn voor de niche waarin je een website gaat beginnen.

Onderzoek welk affiliate netwerk producten aanbied die aansluiten bij jouw niche. Kies een paar producten uit die je op je website wilt gaan promoten en meld je aan bij het affiliate netwerk dat deze producten aanbied.

Maak bij dit netwerk een account aan en je bent klaar om als affiliate producten te gaan promoten!

Affiliate netwerken in Nederland

Als je een website beheerd die is gericht op de Nederlandse markt dan heb je de keuze uit meerdere affiliate netwerken. Je kan je bijvoorbeeld aanmelden bij Paypro, Daisycon, of Tradetracker. Dit zijn de grootste affiliate netwerken in Nederland en je kan hier voor vrijwel elke niche wel geschikte producten vinden om te gaan promoten.

PayPro affiliate netwerk

Ik zal je aanraden om eerst gewoon één product te kiezen wat je wilt gaan promoten. Wanneer het je eenmaal gelukt is om een paar verkopen voor dit product te realiseren kan je weer verder gaan kijken.

3. Een domeinnaam registeren

Het is tijd om je websitenaam aan te gaan maken! Oftewel je domeinnaam. Als je wilt weten waar een goede websitenaam aan moet voldoen, raad ik je aan om dit artikel eens goed door te lezen :-).

Denk hier goed over na maar blijf hier net als bij het kiezen van je niche ook weer niet al te lang bij hangen. Anders gaat er veel kostbare tijd verloren…

Je kan natuurlijk een domeinnaam aanmaken die precies het onderwerp van je website weergeeft – maar dit hoeft niet per se zo te zijn. Je bezoekers komen voornamelijk binnen via je zoekwoorden waardoor je websitenaam zelf niet al te belangrijk is.

Maar let er wel op dat je er niet een hele zin van maakt!

Kies iets wat lekker klinkt en wat mensen makkelijk kunnen onthouden.

Dit hoeft dus niet altijd relevant te zijn – je kan het namelijk ook als een merk neerzetten.

Waar kan ik mijn domeinnaam registreren?

Je kan je domeinnaam vervolgens registeren. Kijk natuurlijk wel eerst of de domeinnaam die je gekozen hebt nog wel beschikbaar is. Zorg dat je altijd een domeinnaam kiest met .nl of .com aan het eind. Dit komt wat professioneler over dan .eu of iets dergelijks ;-).

Een domeinnaam kost je slechts €1,95 voor het eerste jaar.

Neostrada is ook meteen het bedrijf wat voor jou de webhosting regelt. Zij bieden je voldoende webruimte en nog meer voordelen zoals onbeperkt dataverkeer en gratis SSL-certificaten.

Daarnaast bieden zij een WordPress one click installer functie. Deze functie maakt het mogelijk om één klik je website te gaan bouwen via het programma WordPress…

4. Je 1e affiliate marketing website beginnen in WordPress

In deze stap ga ik je uitleggen hoe jij je eerste affiliate marketing website kunt beginnen in WordPress!

WordPress

Maar hier kan ik eigenlijk heel kort over zijn. Hoe je dit kunt doen wordt namelijk al aan je uitgelegd binnen de WordPress one click installer…

Ben je hier niet uitgekomen? Dan heeft Neostrada hier zelf nog een handige ‘Hoe installeer ik WordPress’ instructie voor opgesteld.

En dan is het moment daar… je kunt beginnen met bouwen aan je eigen website. Als eerst zul je nu een goed thema moeten gaan kiezen.

Het belang van een goed en professioneel thema

Het is verstandig om wel meteen met een redelijk professioneel thema te starten. Naast dat een goed thema voor een mooie uitstraling van je website zorgt krijg je er meer handige functies bij.

Je kunt hierdoor verschillende stijlen voor je website kiezen en makkelijker aanpassingen verrichten. Een goed thema is uiteindelijk voor jou gebruiksvriendelijker en kan je heel veel tijd gaan besparen.

Kies een thema waarvan de uitstraling bij het onderwerp van je website past.

Kijk ook goed naar welke functies je er graag bij zou willen hebben – dit is natuurlijk volledig aan jezelf.

Voor een goed thema met een professionele uitstraling betaal je naar mijn ervaringen een bedrag tussen de 50 en 100 euro. Maar dan ga je wel meteen goed van start, en ik kan je vertellen dat deze investering het meer dan waard gaat zijn als je kijkt wat het je kan opleveren.

Je kunt voor een goed thema bijvoorbeeld bij themeforest.net terecht. Hier vind je meer dan 45000 thema’s!

5. Menu’s aanmaken en je website invullen

Om de fundering van je website verder op te zetten ga je eerst menu’s aanmaken. Je bouwt een hoofdmenu waarmee mensen over je website kunnen navigeren. Hier voeg je onder andere een knop toe om naar je blogberichten te gaan.

Ook voeg je in dit menu altijd een knop toe om naar je hoofdpagina te gaan.

Je homepagina is de eerste pagina waarmee je aan slag gaat om je website op te zetten. Deze pagina moet duidelijk weergeven waar jouw website precies over gaat en wat mensen er allemaal kunnen vinden.

Noem een aantal voordelen die jij je bezoekers biedt en maak de pagina op met een leuke en relevante afbeelding.

Verder ga je aan de slag met het algemene design van je website. Denk hierbij ook goed na over welke kleuren bij je niche en het onderwerp waar je site over gaat passen.

Vergeet niet de kracht van Youtube tijdens het bouwen van je site

Hoe je dit allemaal kunt gaan doen kun je erg makkelijk via Youtube achterhalen. Er zijn veel tutorials beschikbaar die jou stap voor stap uitleggen hoe je WordPress kunt installeren, menu’s kan aanmaken, en het algemene design van je website kan aanpassen.

Om er zeker van te zijn dat het jou gaat lukken om een website via WordPress op te zetten heb ik hieronder een tutorial van maar liefst 2 uur en 47 minuten voor je toegevoegd! Dit is ook nog eens een hele recente video en hierin wordt echt alles stap voor stap aan je uitgelegd.

Ik denk dat het zo wel moet gaan lukken om meteen een hele mooie website op te zetten, toch?

6. Onderwerpen bedenken en categorieën aanmaken

Als je eerste affiliate marketing website eenmaal staat is het tijd om te beginnen met het bedenken van onderwerpen. Vraag jezelf af over welke grotere onderwerpen je blogartikelen op je website wilt gaan schrijven.

Kies een stuk of vijf van deze bredere onderwerpen uit en tover deze om tot categorieën voor je website. Dit is erg belangrijk om voordat je gaat schrijven over na te denken omdat je dan niet zomaar over van alles en nog wat begint te schrijven.

Maak deze categorieën alvast aan en voeg ze ergens aan één van je menu’s toe.

Bezoekers kunnen zo makkelijk informatie vinden over een onderwerp waar ze in geïnteresseerd zijn – en sneller relevante artikelen ontdekken.

Op deze website heb ik zelf bijvoorbeeld de categorie ‘online geld verdienen’ aangemaakt. Wanneer bezoekers via deze categorie navigeren zullen ze dus alleen maar artikelen tegenkomen die hiermee te maken hebben.

Wil je weten hoe je deze categorieën precies moet aanmaken? Kijk dan de video die ik hieronder heb toegevoegd.

7. Slimme zoekwoorden vinden

Nu je hebt bedacht over wat voor onderwerpen je wilt gaan schrijven is het tijd om zoekwoordonderzoek te gaan doen. Alleen door slimme zoekwoorden te kiezen ga je ervoor zorgen dat mensen je artikelen dalijk in Google zullen vinden.

Je zal op zoek moeten gaan naar goede long-tail keywords – oftewel zoektermen van meer dan drie woorden. Als je probeert te gaan scoren op ‘afvallen’ of ‘fitness’ kan ik je vertellen dat het niks gaat worden. Op deze zoekwoorden domineren namelijk grote bedrijven die vaak veel geld in SEO steken.

Ga daarom op zoek naar de zoektermen met een wat lager zoekvolume maar waar wel minder concurrentie op zit.

Maak gebruik van zoekwoord tools

Je kunt voor het vinden van deze zoektermen diverse tools gebruiken die je precies laten zien hoe vaak er op het zoekwoord gezocht wordt en of het haalbaar is om hier in Google op te gaan scoren.

Mijn favoriete tools om hiervoor te gebruiken zijn Kwfinder en Ahrefs. Ik denk dat vooral de tool Kwfinder voor jou als beginner erg geschikt zal zijn. Je kan met deze tool voor een paar tientjes per maand een erg goed zoekwoordonderzoek uitvoeren.

Semrush daarentegen wordt gezien als één van de beste tools die er is. De prijs van deze tool ligt daarom wel iets hoger.

Hoe dit precies allemaal werkt en hoe je geschikte zoektermen kunt vinden heb ik allemaal voor je uitgewerkt in mijn blog over long-tail zoekwoorden.

8. Content = King: het schrijven van je 1e blogbericht

In deze achtste stap ga ik je vertellen hoe je voor je affiliate marketing business kan beginnen met het schrijven van je eerste blogberichten. Je blogartikelen zullen er uiteindelijk voor moeten gaan zorgen dat je bezoekers producten via je website zullen aanschaffen.

Binnen de affiliate marketing wereld is een welbekende uitspraak daarom: Content is King.

Schrijf jij goede en waardevolle content? En publiceer je regelmatig nieuwe artikelen? Dan kan het niet anders dan dat Google je hiervoor zal gaan belonen…

Begin met de titel en je kopteksten

Verzin om te beginnen een goede titel voor je blogbericht. Maak het een pakkende titel en stel bijvoorbeeld een vraag aan de lezer.

Als tweede ga je een aantal kopteksten verzinnen met onderwerpen waar je in je artikel over gaat schrijven. Deze moeten natuurlijk wel te maken hebben met het centrale onderwerp waar je over gaat schrijven.

Wanneer je de structuur van het artikel eenmaal hebt opgezet kan je beginnen met schrijven. Als je dit nog nooit hebt gedaan zal het even moeilijk kunnen zijn – maar hoe vaker je schrijft, hoe makkelijker het gaat worden!

Focus op unieke content en schrijf zo persoonlijk mogelijk

Schrijf altijd unieke content en vraag jezelf af hoe jij met jouw kennis waarde aan je bezoekers kan geven.

Probeer niet te zakelijk te schrijven maar juist zo persoonlijk mogelijk. Door op deze manier te schrijven zullen lezers zich eerder vertrouwd voelen op je website.

9. Het optimaliseren van je artikel voor SEO

Nu je je eerste blogbericht hebt geschreven is het tijd om deze te gaan optimaliseren voor de zoekmachines. Dit principe wordt ook wel SEO genoemd, oftwel Search Engine Optimization.

Het doel hiervan is om je artikelen zo te optimaliseren dat deze sneller een hogere positie in Google zullen innemen.

Bij SEO zijn onder andere je SEO-titel, je META-omschrijving, je afbeeldingen, en dus ook je zoekwoorden belangrijke factoren.

Het gebruiken van een SEO plugin

Naast deze factoren zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om je SEO te verbeteren. Je kan hiervoor ook handige plugins gebruiken zoals Yoast SEO.

Deze plugin zal precies aangeven welke dingen er verbetert kunnen worden – zo hoef je dit niet elke keer zelf te bedenken ;-).

Als je verder wilt weten welke dingen je allemaal nog meer kunt doen om je artikelen te optimaliseren voor SEO, raad ik je aan om ook eens naar mijn 11 SEO-tips om hoger te scoren in Google te kijken.

10. Hoe je kan beginnen met het affiliate marketing verdienmodel toe te passen…

Je bent nu bij de stap aangekomen waar we ervoor gaan zorgen dat jij geld kan gaan verdienen met je affiliate website. Dit doen we door aan je blogartikelen een zogeheten call to action knop toe te voegen.

Bij stap 2 heb je een paar producten gevonden die je wilt gaan promoten. Ook heb ik aan het begin van dit artikel al verteld dat aan elk product een eigen unieke affiliate link gekoppeld zit.

Log daarom eerst in op het account van het affiliate netwerk waarbij je je hebt aangemeld en ga naar het product wat je hebt uitgekozen.

Het is nu de bedoeling dat je de affiliate link van dit product naar een cta-button op je website omzet.

Je kunt hiervoor een speciale call to action plugin downloaden. Vervolgens koppel je hier je affiliate link aan met een aansporende zin voor je bezoekers om op deze cta-button te klikken. Dit kan bijvoorbeeld een vraag zijn met daaronder ‘ga direct naar de cursus door op onderstaande knop te klikken’.

Over het maken van call to actions op je WordPress website zijn ook weer genoeg tutorials op Youtube te vinden…

Als je cta-button eenmaal staat ben je er eindelijk helemaal klaar voor. Je bezoekers kunnen via de cta nu aankopen bij je doen waar jij vervolgens commissie op zult ontvangen. Op naar een passief inkomen via het internet dus ;-).

11. Je officiële debuut als affiliate marketeer

Maar voordat je bezoekers je kunnen vinden is het wel zo handig om je website eerst online te zetten ;-). Dit doe je simpelweg door binnen je instellingen te klikken op “website live zetten”.

Vanaf nu is officieel je eerste website in de lucht en kan je beginnen met geld verdienen door middel van affiliate marketing.

Je hebt je officiële debuut gemaakt binnen de internet marketing branche en doet vanaf nu mee met de hoog scoren in Google wedstrijd.

De 11 stappen zoals hierboven beschreven vormen dan ook de basis van affiliate marketing. Het is nu een kwestie van blijven bouwen, blijven groeien, en opschalen…

12. Blijven bouwen aan je eigen online vastgoed

Hoe blijf je bouwen en groeien? Door consistent content op je site te blijven plaatsen! Je maakt zo je site steeds meer waard voor je bezoekers en kan zo op de lange termijn tot een autoriteit binnen je niche uit groeien.

Ik heb het hier niet voor niks over de lange termijn. Bij affiliate marketing is geduld namelijk een schone zaak en kan het begin eerst even langzaam gaan…

Maar als je elke week goede content blijft plaatsen dan ga je er uiteindelijk toch echt de vruchten van plukken.

Hoe meer content je blijft plaatsen, hoe groter de kans wordt dat er bezoekers naar je website komen, en hoe meer commissies er zullen binnen stromen.

Blijf elke week bouwen aan je eigen online vastgoed en doe dit minimaal een jaar lang. Probeer ook zoveel mogelijk van je vrije tijd te besteden aan het ontwikkelen van je kennis over het vakgebied waar je over schrijft.

Door zelf meer kennis op te doen zal je steeds waardevollere artikelen kunnen schrijven – en het kan niet anders dan dit je uiteindelijk gaat terugzien aan je inkomsten ;-).

Tip: Schrijf product reviews

Zodra je gaat beginnen met je affiliate website dan is het belangrijk om een goede niche te kiezen zoals je hebt kunnen lezen. Als je eenmaal een niche hebt gevonden schrijf dan reviews over de producten en diensten die je promoot op je site.

Mensen kopen steeds meer online en voordat ze daadwerkelijk tot kopen overgaan zullen ze zoeken naar reviews over het product wat ze willen aanschaffen.

Door een goede en eerlijke review te schrijven is de kans groot dat je bezoekers naar je website trekt die nog maar een stap zijn verwijderd van een aankoop. En dat zijn de bezoekers die jij nodig hebt 😉

Affiliate marketing beginnen zonder website

Als je wilt beginnen met affiliate marketing dan zijn er veel mogelijkheden zoals je hebt kunnen lezen. Je kunt er ook voor kiezen om te beginnen met affliate marketing zonder website. Veel influencers verdienen door middel van affliate marketing op de socialmediakanalen zoals YouTube, Facebook en Instagram. Mijn persoonlijke voorkeur ligt bij het maken van een affliate website omdat je dan kan bouwen aan een passief inkomen waar je als het eenmaal staat niet continue mee bezig hoeft te zijn.

Waar vind je informatie over Affiliate Marketing?

Je hebt inmiddels al behoorlijk wat informatie over affiliate marketing kunnen lezen in dit 12 stappenplan. Je kunt nu verder het internet afzoeken op zoek naar nog meer informatie, maar je kunt ook de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard volgen.

Hoe jij het beste met affiliate marketing kan beginnen…

Ik kan begrijpen dat niet alles wat ik in dit artikel heb beschreven even makkelijk is zoals het er staat. Maar gelukkig zijn er genoeg tutorials op Youtube te vinden waarin alles nog wat uitgebreider wordt uitgelegd. Ik raad je ook zeker aan om hier gebruik van te maken…

Wanneer je echter van plan bent om serieus met affiliate marketing aan de slag te gaan denk ik dat het volgen van een cursus de beste keuze is. Je hoeft dan niet alles zelf uit te vinden en daarnaast brengt het volgen van zo’n cursus vaak nog andere voordelen met zich mee.

De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard

Een voorbeeld van zo’n cursus is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Die je als het goed is al een paar in dit artikel voorbij hebt zien komen, of zelfs al even bekeken hebt ;-).

Als jij hier alles over wilt weten raad ik je aan om mijn review over de Affiliate Marketing Revolutie eens door te lezen. In deze cursus wordt van A tot Z uitgelegd hoe jij je eigen affiliate marketing business kunt beginnen en hier geld mee kan gaan verdienen.

Ben jij benieuwd naar de Affiliate Marketing Revolutie? Dan kan je je via de knop hieronder aanmelden!

Een passief inkomen verdienen met affiliate marketing

Het starten met affiliate marketing vergt best veel tijd en energie. Maar als je eenmaal de stap hebt gezet om te beginnen dan zul je snel enthousiast worden en op de lange termijn een passief inkomen kunnen verdienen. En wie wil dat nu niet? Werken en geld verdienen waar ook ter wereld en je werktijden helemaal zelf in kunnen delen 😀

Affiliate marketing FAQ

Hoe beginnen met affiliate marketing?

Zorg dat je een goede niche uitkiest en na het registreren van een domeinnaam kan je starten met het maken van je eerste affiliate website.

Is affiliate marketing makkelijk?

Als je gaat beginnen met affiliate marketing is het zeker niet makkelijk. Naarmate je meer ervaring opdoet zal het makkelijker worden, maar je zult er altijd voldoende tijd en energie in moeten steken voordat je een passief inkomen kan gaan verdienen.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Je kunt producten promoten waar je binding mee hebt en hoeft daar geen klantenservice voor te onderhouden. Je hoeft ook geen producten te verzenden. Als je website eenmaal staat dan is het alleen belangrijk om deze up-to-date te houden. Je kunt met een laag startkapitaal een online-business met affiliate marketing beginnen.