Wat een anchor tekst precies is – is eigenlijk vrij eenvoudig uit te leggen. Het is namelijk een stukje tekst in je artikel waar jij een interne link aan hebt geplakt.

Je kunt dus ook wel zeggen dat alle interne links in je artikel anchor teksten zijn. Het is belangrijk om te weten dat Google jouw website ook beoordeeld op dit stukje tekst waaruit je interne link bestaat.

Hierbij geldt dat hoe relevanter de anchor tekst aan het artikel is waar je naartoe linkt, hoe meer SEO-waarde Google aan deze interne link zal meegeven. Onthoud altijd dat de zoekmachine relevantie één van de belangrijkste dingen vindt. Dit geldt voor je hele website.

Interne links met een goede en relevante anchor tekst kunnen een zeer positieve invloed hebben op je positie in de zoekresultaten. Met interne links maak je een mooi samenhangend geheel van je website. Ook zal Google zo veel sneller begrijpen hoe je site is opgebouwd.

Hoe kan je een goede anchor tekst maken?

Het gaat er dus om dat je anchor tekst zo relevant mogelijk aan het artikel waar je naartoe linkt is. Daarom moet je zorgen dat dit stukje tekst zo goed mogelijk aansluit op de kern van dit artikel.

anker

Wat goed werkt om meteen relevantie te creëren is door de titel van het artikel waar je naartoe linkt gebruiken. Ook kun je delen hiervan gebruiken of andere belangrijke kernwoorden waar je artikel over gaat.

Een fout die ik veel mensen zie maken is dat ze een interne link maken met de tekst ‘klik hier’ of ‘naar het artikel’. Als je goed hebt opgelet snap je meteen wat hier fout gaat.

De woorden ‘klik hier’ zijn samen namelijk de anchor tekst van deze interne link. Je geeft zo dus letterlijk het signaal aan Google dat je artikel over klik hier gaat. En ik denk dat de kans vrij klein is dat dit ook daadwerkelijk het onderwerp van het artikel zal zijn ;-).

Je kunt het beter op deze manier doen:

Je kunt je website hoger in Google laten scoren door je te focussen op zoekmachineoptimalisatie (SEO). Om dit te kunnen doen moet je dus eerst weten hoe je je website kan optimaliseren voor SEO.

Als je op deze interne link klikt zul je zien dat je bij een zeer relevant artikel uitkomt. Het grootste deel van de anchor tekst sluit goed aan op de titel van dit artikel.

Kleine moeite, grote opbrengst

Ik hoop dat het nu duidelijk is wat een anchor tekst precies en hoe je deze moet vormgeven. Uiteindelijk is het een klein moeite om op deze manier te werk te gaan. En als je kijkt naar de opbrengt zou het stom zijn om dit niet te doen…

Probeer daarom echt zo goed mogelijk na te denken over je interne links en de tekst zo goed relevant mogelijk te maken aan de artikelen waar je naartoe linkt.

Hopelijk vond je dit een waardevol artikel! Als je nog vragen of opmerkingen hebt kan je deze altijd kwijt in de reacties hieronder ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *