Rijke content is dat je binnen je blog of een andere tekst op je website verschillende soorten media hebt toegevoegd. Hoe rijker de pagina’s die je gepubliceerd hebt zijn, hoe waardevoller je website voor je bezoekers is – maar ook voor Google.

Een pagina wordt rijker naar mate er meer verschillende soorten content opstaan. Je kunt hierbij denken aan afbeeldingen, audio, video’s, info-graphics, reacties, linkbuilding, Facebook shares etc.

Begin altijd bij afbeeldingen

Vooral het gebruiken van afbeeldingen zal ik je altijd aanraden omdat deze erg veel extra waarde aan je website kunnen meegeven. Het mooie van afbeeldingen is dat je er ook een paar keer je zoekwoord aan mee kan geven.

Je kunt namelijk zowel een alt-tag meegeven, een titel en een omschrijving (met je zoekwoord). Dit wordt allemaal meegenomen binnen je SEO-waarde waardoor je nog sneller op dit trefwoord gevonden zal worden.

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe dit er in de praktijk uitziet:

In dit voorbeeld gebruik ik even als simpel voorbeeld het trefwoord ‘mobiele telefoon’. Je ziet hier dat ik maar liefst drie keer mijn zoekwoord aan de afbeelding meegeef.

Hiermee geef ik meteen veel extra waarde mee en maak ik met deze afbeelding mijn pagina zo ook nog een stuk relevanter.

Naast afbeeldingen kun je bijvoorbeeld dus ook je eigen Youtube video’s of audio-opnames aan je content toevoegen. Het voordeel van je eigen Youtube video’s is dat deze ook in Google zullen verschijnen.

Je kunt op het een bepaald trefwoord zo in de resultaten naar voren komen met je eigen website-URL – maar daarnaast ook met je eigen video via de URL van Youtube. Twee voor de prijs van één dus!

Het belang van rijke content

Het maken van rijke content wordt steeds belangrijker om de concurrentie te kunnen aftroeven. Google wijst over het algemeen al veel meer waarde aan je website toe als jouw content uit meerdere soorten content bestaat.

Wanneer je wilt weten hoe je met affiliate marketing kan beginnen om meer bezoekers naar je website te krijgen is het maken van meer rijke content altijd een goeie zet.

Als jij de beste in je niche wilt worden raad ik je zeker aan om zoveel mogelijke rijke content te maken. Je geeft zo veel meer waarde aan je bezoekers en dit zal Google ook zeer positief opvangen.

Met rijke content maak je een veel grotere kans om hoog in Google te gaan scoren. Stel jezelf dus altijd de vraag: ‘Hoe kan ik mijn content rijker maken?’

Het mooiste van alles is dat je door het maken van rijke content er als affiliate marketeer meestal zelf ook een stukje rijker door zal worden ;-).

Dus ga ermee aan de slag en gebruik rijke content om een autoriteit in je niche te worden!

Heb je vragen over het maken van rijke content of andere opmerkingen? Dan kun je dit altijd even laten weten in de reacties hieronder!