LSI keywords is een online marketingterm die betrekking heeft op relevante trefwoorden. De afkorting LSI staat hier voor Latent Semantic Indexing.

Wanneer je een bepaald focus trefwoord op Google intypt dan zullen er helemaal onderaan een aantal verwante trefwoorden verschijnen. Deze zoekwoorden hebben altijd enige connectie met je focus trefwoord en worden weergeven omdat op deze woorden ook veel zoekvolume zit.

Het is voor mensen die op Google naar informatie zoeken interessant om ook op deze woorden te zoeken voor nog meer relevante informatie.

Maar het is voor jou als Online Marketeer ook zeer interessant omdat je zo kunt zien welke trefwoorden je nog meer in je tekst kunt verwerken om op gevonden te gaan worden.

Het is voor het optimaliseren van je website voor SEO ook altijd aan te raden om nog een aantal andere keywords met een hoog zoekvolume in je tekst te verwerken. Door de gebruik te maken van de LSI Keywords onderaan in Google zit je eigenlijk al goed hiermee.

LSI Keywords voorbeeld

Hieronder zie je een voorbeeld van waar je de LSI Keywords in Google kunt vinden. In het voorbeeld hieronder heb ik gezocht op het focus trefwoord ‘Fitness’.

LSI Keywords Google

Je ziet hier dat er verschillende zoekopdrachten onderaan de pagina verschijnen. Er staat hierbij ook ‘Zoekopdrachten gerelateerd aan fitness’

Op deze manier kun je dus erg makkelijk aan gerelateerde zoekwoorden komen voor in je tekst. Door relevante zoekwoorden in je tekst te verwerken maak je je tekst ook automatisch relevanter en voeg je extra waarde toe.

Ik raad je dan ook zeker aan om van deze handige functie van Google gebruik te maken. Eigenlijk kloppen de zoekwoorden die worden gepresenteerd altijd en dit bespaart je een hoop tijd.

Anders zou je zelf bijvoorbeeld via keyword-tools op zoek moeten naar gerelateerde trefwoorden met een hoog zoekvolume…

Ik denk dat je zo wel een goed hebt kunnen opdoen van wat LSI keywords precies zijn en hoe je deze kunt achterhalen.

Zijn er nog dingen onduidelijk of heb je andere opmerkingen? Dan kan je dit aan me laten weten in de reacties hieronder ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *