Lifestyle Of Business LSOB

Lifestyle of Business (LSOB) van John Slabbekoorn en Jeanet Wolf Review + Ervaringen

Lifestyle Of Business LSOB

Lifestyle of Business (LSOB) Review

Lifestyle of Business (LSOB)

Is Lifestyle of Business (LSOB) professioneel en kundig genoeg voor jouw coaching? Op deze plek vertellen we jou wat onze ervaringen zijn met de uitgebreide cursus van ‘Lifestyle of Business’, ook wel afgekort als LSoB. Lifestyle of Business reviews zijn met een beetje zoekwerk wel te vinden.

Maar hoe betrouwbaar zijn deze? Wij kwamen nogal veel tegenstrijdigheden tegen en daarom vonden we het de hoogste tijd worden voor een onafhankelijke LSoB review! Voordat wij onze ervaringen uitgebreid met jou delen, eerst even een korte introductie over het bedrijf Lifestyle of Business van John Slabbekoorn en Jeanet Wolf.

Inhoudsopgave

Wie zijn Jeanet Wolf en John Slabbekoorn

John Slabbekoorn en Jeanet Wolf zijn elkaars partner en de eigenaar van Lifestyle of Business. Jeanet is het meest ondernemend van het stel. Zo had Jeanet toen ze zo’n twintig jaar oud was een eigen bedrijf in de paarden business.

Helaas voor haar brak ze in 2012 haar rug en fysiek lukte het haar niet meer om het bedrijf te runnen. Nog tijdens haar revalidatie lanceerde ze daarom een nieuw bedrijf. Eerst een webshop in superfoods en daarna zette ze haar eigen diëtistenpraktijk op. John werkte al die tijd in loondienst, maar vanaf 2015 werkt hij ook in het bedrijf van Jeanet. In 2015 richtte ze het bedrijf KickAssLeven op en dit werd de basis voor wat nu de Lifestyle of Business (LSoB) is.

Op dit moment helpen ze veel andere ondernemers met het opbouwen van hun bedrijf.

De cursussen richten zich vooral op ondernemers die moeite hebben om een leidende rol aan te nemen. Inmiddels hebben al zeer veel ondernemers gebruik gemaakt van de online trainingen. Op het internet komen we alleen maar enthousiaste berichten tegen over hun bedrijf Lifestyle of Business (LSOB). 

Lifestyle of Business (LSoB): Een introductie

Ben je op zoek naar reviews over Lifestyle of Business (LSoB)? Voor onze lezers die nooit eerder hebben gehoord over dit bedrijf, eerst een korte introductie. Lifestyle of Business is het bedrijf van de internetondernemers John Slabbekoorn en Jeanet Wolf.

Je kunt je via de website van LSOB inschrijven voor 4 cursussen (gratis en betaald) en coaching voor ondernemers op het gebied van persoonlijk leiderschap. Heb je ook al het gevoel dat je té onmisbaar bent binnen je organisatie? Vind je het erg lastig om taken uit handen te geven en is delegeren niet jouw sterkste punt? John Slabbekoorn en Jeanet Wolf van LSOB maken van jou een echte leider.

De vier niveaus zijn:

 • Persoonlijk leiderschap op slippers
 • Introtraject op slippers
 • MBA op slippers
 • Zakelijk leiderschap op slippers

Na het volgen van hun coachingsproject en/of cursussen ben je in staat om echt leiding te geven aan jouw bedrijf en ben je niet langer meer jouw eigen werknemer… 

Lifestyle of Business (LSoB) review

De fysieke producten van Lifestyle of Business

Naast coaching en de 4 cursussen die we straks stuk voor stuk uitgebreid met jou bespreken, biedt LSOB ook fysieke producten aan. Je kan deze extra voordelig aanschaffen door te kiezen voor een alles-in-1 pakket (Fundamentals Box Actie). Deze fysieke producten bestaan uit een ‘Action Planner’ en ‘Succes Forecast’ en ‘Journal’. 

De fysieke producten zijn op deze pagina te koop:

 • LSOB Action Planner
 • LSOB Journal
 • LSOB Success Forecast
 • LSOB Fundamentals Box

Je kunt ook de Fundamentals Box bestellen hier zitten de 3 fysieke producten in en je betaalt hiervoor minder dan dat je de 3 producten apart koopt.

Wat willen Jeanet en John bereiken met Lifestyle of Business? 

Wat Jeanet en John willen bereiken met hun cursussen en coaching is voorkomen dat jij dezelfde fouten maakt als hen. LSOB heeft ons in ieder geval belangrijke inzichten opgeleverd en net op tijd hebben wij het roer volledig om weten te gooien, net zoals kennelijk veel andere ondernemers.

Jeanet en John hebben als missie om ondernemers vooruit te helpen bij het (her)vinden van hun vrijheid in het ondernemerschap. Dat is in het kort waar het op neerkomt. Zoals we al schreven denken wij oprecht dat ze hier glansrijk in slagen.

We hebben de vier ondernemerscursussen van de heer Slabbekoorn en mevrouw Wolf stuk voor stuk doorlopen en het heeft onze kijk op het ondernemen totaal veranderd. Ik en mijn compagnon vertrouwen nu compleet op onze eigen inzichten en leiderschap en het heeft ons bedrijf naar een hoger level getild! 

Wil je graag meer te weten komen over Jeanet Wolf en John Slabbekoorn? Jeanet en John zijn openhartig over hun privéleven, hun toekomstdromen, de fouten die ze als jonge ondernemers hebben gemaakt en hoe ze op het idee kwamen om het bedrijf Lifestyle of Business te starten.

Onderaan deze pagina vertellen we jou alles over Jeanet en John, zodat we nu meteen kunnen beginnen met een uitgebreide Lifestyle of Business (LSOB) review!  

Is de Lifestyle of Business betrouwbaar?

De Lifestyle of Business is een betrouwbare onderneming en de eigenaren John Slabbekoorn en Jeanet Wolf zijn oprecht en eerlijk.

Als ik een review schrijf dan doe ik vooraf natuurlijk onderzoek en ik kijk of het bedrijf waar ik mijn ervaringen over deel staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Lifestyle Of Business

 • KVK nummer: 64948773
 • Adres: Dorpstraat 36, 7957AV Drenthe

👉 Facebook

👉 Instagram

👉 Linkedin

Lifestyle of Business University – Alle cursussen + bonus

Allereerst is het belangrijk om even te vermelden dat je alle cursussen in één keer kunt aanschaffen in de Lifestyle of Business University. Naast dat je vrij toegang krijgt tot alle vier de cursussen, vindt je hier ook allerlei mooie bonussen.

Voordat jij je aanmeldt voor de online trainingen/cursussen is het verstandig om gebruik te maken van de gratis producten die John en Jeanet aanbieden. 

Vraag de gratis LSOB producten aan!

De gratis producten bestaan uit een e-book, een test en een document waarin alvast uitleg wordt gegeven over de cursus ‘MBA op slippers’ en de gedachten van John en Jeanet over ‘Persoonlijke Leiderschap’.

Je hoeft alleen maar je e-mailadres op te geven en je krijgt middels een link direct gratis toegang tot de LSOB producten. Hieronder vatten we voor de volledigheid nog even in het kort samen wat je precies ontvangt. Wel zo handig 🙂 

👉 Sales e-book: Haal meer sales uit je leads met deze simpele tips

👉 Download het gratis e-book “Meer AAN dan IN je bedrijf werken”

👉 Verhoog je productiviteit in 12 stappen

Gratis e-book – Productiviteit verhogen

Download het gratis e-book ‘Productiviteit Verhogen’. In totaal doorloop je 12 stappen die jou helpen om je productiviteit te verhogen. John en Jeanet dagen jou in dit verkorte e-book uit om veel meer uit jezelf te halen. Het e-book wordt afgesloten met een handige checklist voor jezelf. Vink de punten af waarin jij je hebt verbetert. 

Gratis ondernemerstest 

Je hebt testen waarmee jij je IQ kan meten, je EQ en noem het maar op. Een korte ondernemerstest was er nog niet, maar nu wel en je kan deze gratis gebruiken. Met deze test voor ondernemers achterhaal je binnen een paar minuten in welke fase je als ondernemer zit. Ook bepaal je hiermee welke stappen nodig zijn om door te kunnen groeien. 

Van vakman naar ondernemer – in 5 stappen

Download dit gratis document waarin alvast een voorschot op de betaalde cursus(sen) en/of coaching wordt gegeven. Je komt er na het lezen achter welke 5 stappen nodig zijn om van vakman door te groeien naar ondernemer. Je zult je daarvoor misbaar moeten maken in je eigen bedrijf. Pas dan ben je in staat om afstand te nemen van bijzaken en leiding te geven!

Gratis ‘Groei Mails’ ontvangen

Heb je geen tijd of zin om de gratis cursussen van Lifestyle of Business (LSOB) te volgen? Dat kan natuurlijk! Schrijf je dan wel even in voor de gratis ‘Groei Mails’ van LSOB. Je ontvangt een aantal mailtjes waarin tips, video’s, blogs en inzichten met jou worden gedeeld.

We weten zeker dat dit jou als ondernemer maar ook als persoon veel oplevert. Nu is het de hoogste tijd om de betaalde Lifestyle of Business cursussen met jou door te nemen. Lees je hieronder verder? 

Lifestyle of Business (LSOB) cursussen reviews

Hieronder beschrijven we de vier cursussen waarvoor jij je via de Lifestyle of Business University kan inschrijven. Het cursusprogramma wordt ‘MBA op Slippers’ genoemd en deze bestaat op dit moment uit 4 pijlers (cursussen).

Later dit jaar komen daar nog eens 3 nieuwe onderdelen bij. Je hebt via de Lifestyle of Business University’ in één keer toegang tot al het materiaal! Je kunt onderstaande cursussen echter ook gewoon los bestellen. Bij elke cursus geven wij aan wat wij ervan vonden. Of het ons geholpen heeft en zo ja: Wat heeft het ons tot nu toe opgeleverd?

Inleiding cursus MBA op Slippers

‘Master of Business Administration’, daar staat de afkorting MBA voor. Het cursusprogramma ‘MBA Op Slippers’ leert jou hoe je van jouw bedrijf een professionele onderneming maakt.

In deze cursus leer je hoe je jouw vrijheid terugkrijgt en ook hoe je kan leren dingen los te laten. Na het volgen van de cursussen zie je ook in waar je zwaktes liggen én besef je wat jouw kracht is. Naarmate je het complete programma doorloopt, krijg je meer inzicht in je bedrijf en zal je langzamerhand van gedaante verwisselen van vakman naar leider.

Je komt erachter hoe je kan omschakelen van werken in het bedrijf naar werken aan jouw bedrijf! Je bent straks misbaar en dat is alleen maar goed. Je durft belangrijke taken in het bedrijf over te laten aan je werknemers. Jij stuurt waar nodig aan.

Laten we starten met de eerste pijler van de cursus: ‘Persoonlijk Leiderschap op Slippers’.  

Onderdeel 1: Persoonlijk Leiderschap Op Slippers (PLOS)

Je moet de titel van deze Lifestyle of Business cursus maar bedenken: ‘Persoonlijk Leiderschap Op Slippers’. Het trok in ieder geval meteen onze aandacht en wij zijn toen begonnen met deze eerste LSOB training te volgen. Overigens beginnen vrijwel alle ondernemers met PLOS.

Wij vonden persoonlijk dat deze cursus voor ons de meeste waarde had. We waren ons daarvoor nog niet eens zo heel bewust van de vrijheden die we hadden ingeleverd toen we onze zaak opzetten. Na afloop van de cursus wisten wij weer welke vrijheid we voor ogen hadden en het is ons gelukt, met dank aan de cursus, deze weer terug te krijgen!

De tegenstrijdigheden die Jeanet en John gebruiken in de cursus Persoonlijk Leiderschap Op Slippers om dingen duidelijk te maken, zijn ons bijgebleven. De cursus is het geld meer dan waard. In maar liefst 12 video’s waarin 4 tegenstrijdigheden aan bod komen, wordt je klaargestoomd als leider van je bedrijf. 

Deze cursus is onderverdeeld in 4 modules:

1. Relaxed vlammen

2. Onbewogen veerkracht

3. Begrensde vrijheid

4. Comfortabel discomfort

De kosten voor deze cursus zijn gezien wat je ervoor terug krijgt bijzonder laag. Normaal kost dit pakket je € 425,- euro, maar er loopt nu een aanbieding daardoor betaal je nu € 295,- euro (incl BTW).

Review: Onze persoonlijke ervaring met PLOS

Hierboven heb je al kunnen lezen dat de PLOS cursus voor ons veel waarde had. Toch vonden wij de cursus toen we ermee startten wat magertjes. Maar we moesten al snel onze mening bijstellen.

Want 12 video’s aan cursusmateriaal lijkt misschien een beetje weinig, maar in totaal bevatten deze wel zo’n 2 uur aan beeldmateriaal en inhoudelijk zit het zeer sterk in elkaar. We hebben veel uit de video’s gehaald en de manier waarop alles wordt gebracht (de tegenstrijdigheden), dat zet je echt wel aan het denken!

We hebben alle tegenstrijdigheden bij ons op het kantoor aan de muur gehangen zodat we ze niet vergeten. Ook de extra bonussen die je bij deze cursus krijgt aangeboden zijn super. Met name de stoomcursussen en de boeksamenvattingen waren erg interessant. 

Onderdeel 2: Sales op Slippers (SOS)

Met het programma ‘Sales op Slippers’ (SOS) leer je hoe je het beste kan verkopen. In Sales op Slippers leren John en Jeanet jou tal van zaken aan op het gebied van sales. Want zonder verkopen geen omzet! De cursus is opgedeeld in een aantal onderdelen zoals:

 1. De opbouw van een salesgesprek
 2. Hoe je het beste een ‘sales identiteit’ aanneemt die werkbaar is voor jou
 3. Hoe je ervoor zorgt dat zoveel mogelijk klanten akkoord gaan met een aanbod van jou
 4. Heel belangrijk: Het wegnemen van bezwaren 

Deze training bestaat uit 7 modules:

 1. Simpele kaders die je letterlijk in elk gesprek kunt gebruiken
 2. Nee’s ontvangen was niet eerder zo makkelijk
 3. Alleen nog maar spreken met de juiste mensen
 4. Maximaal closen met deze onmisbare elementen
 5. Verkopen met je stem in combinatie met de juiste woorden
 6. Bezwaren wegnemen was niet eerder zo makkelijk
 7. Bonus Module: Voorbeeld gesprekken

Voor deze complete training hoef je ook weer niet de hoofdprijs te betalen. Normaal betaal je €425,- euro, maar er loopt een speciale actie waardoor je nu nog maar €325,- euro hoeft te betalen.

Review: Onze persoonlijke ervaringen met SOS

Sales op Slippers vonden wij erg leerzaam. We kwamen er al gauw achter dat het niet zozeer draait om zoveel mogelijk te verkopen. Maar om de juiste klanten aan te spreken en er gekwalificeerde leads uit te halen.

MBA op Slippers

Onderdeel 3: Productiviteit op Slippers (POS)

Misschien is het volgende heel herkenbaar voor jou: Je staat vroeg op in de ochtend en begint vol energie aan de nieuwe dag. Je hebt een aantal doelen die behaald moeten worden en voordat je het weet zit de ochtend er al weer op.

Je hebt vandaag bergen met werk verzet, maar als je heel eerlijk bent dan heb je de belangrijkste taken laten liggen. En je had nog wel zoveel deadlines die je moest halen. Voor veel ondernemers zal dit herkenbaar zijn. Met het cursusprogramma POS leer je persoonlijk leiderschap te tonen. Je maakt afspraken met jezelf die je ook echt nakomt.

Je vergroot de kracht in jezelf en zal daardoor veel productiever gaan werken. Op het eind van de cursus wordt nog uitgebreid ingegaan op het plannen.

Deze training is opgebouwd via de 4P – Methode en bestaat uit 4 modules:

 1. Persoonlijk leiderschap om te doen wat je echt moet doen
 2. Power in jezelf vergroten op een niet zweverige manier
 3. Productief werken door het gebruik van een magische toolbox 
 4. Plannen alsof het eigenlijk heel makkelijk is

Normaal kost deze cursus je €425,- euro, maar via de speciale actiepagina betaal je nu € 250,-.

Review: Onze persoonlijke ervaringen met POS

Door POS zijn wij veel POSITIEVER over onszelf gaan denken. Productiever werken kan je echt leren en het is niet erg als dit met vallen en met opstaan gaat. We kwamen erachter welke fouten we maakten bij het maken van planningen en hoe we kunnen voorkomen dat we van alles doen, maar uiteindelijk de belangrijkste taken laten liggen. 

Onderdeel 4: Zakelijk Leiderschap op Slippers (ZLoS)

Een bedrijf dat voor jou werkt en niet andersom. Dat is waar de cursus Zakelijke Leiderschap op Slippers allemaal om draait. Het is misschien heel herkenbaar: Je werkt met allerlei lijstjes.

Per dag heb je wel een to-do lijst die je af moet werken en je hebt de meest mooie ideeën en gedachten over hoe je nog meer succes met jouw onderneming kunt behalen. Heel mooi allemaal, maar hoe ga je dit bereiken? Een richting bepalen is lastiger dan je denkt. Met ZLoS leer je hoe je een stappenplan afwerkt. In Zakelijk Leiderschap op Slippers leer je hoe je van een ijzersterk doel een plan maakt.

Daarna wordt in deze module aangeleerd hoe je in actie komt, dus je plan in de praktijk brengt. Heb je de cursus afgerond? Dan weet je als geen ander hoe je ervoor zorgt dat het bedrijf voor jou gaat werken in plaats van andersom! 

Deze training bestaat uit 4 onderwerpen:

 1. Doel
 2. Plan
 3. Actie
 4. Groei

De kosten voor de training Zakelijk Leiderschap op Slippers zijn normaal € 497,- euro, maar er loopt een mooie aanbieding waardoor je nu € 297,- euro hoeft te betalen.

Review: Onze persoonlijke ervaringen met ZLoS

Al vrij snel nadat we waren begonnen met Zakelijk Leiderschap op Slippers, werd het voor ons duidelijk dat dit niet alweer de zoveelste training was waarin alleen maar open deuren worden ingetrapt. Inmiddels hebben we al een aantal trainingen voor ondernemers gevolgd, en allemaal kwamen ze op hetzelfde neer.

Met ZLoS hebben we eindelijk geleerd om voor onszelf te kiezen. We zijn geen slaaf meer van ons bedrijf of van onze klanten. We kiezen met dank aan de cursus nu altijd voor onszelf. En dus niet waar een markt voor is laat staan dat we nu ergens voor kiezen omdat anderen ons dan bewonderen. 

Het draait in dit onderdeel van Zakelijk Leiderschap op Slippers ook (of met name) om het stappenplan. Hier hebben we best veel aan gehad. Dat hadden we niet verwacht, want een stappenplan maken is toch zo eenvoudig? Niet dus!

Wij hadden wel een doel maar wisten nooit hoe we dit moesten omzetten in een concreet plan. Het gevolg: Grote successen bleven uit en het bedrijf kostte ons steeds meer energie. We waren slaaf van onze onderneming. Dankzij alle handige tips van John en Jeanet konden wij werken aan het fundament van ons bedrijf.

Het staat nu als een huis! Het loopt nu zo goed, dat we ons geen werknemer of vakman meer voelen van ons eigen bedrijf. We sturen ons personeel aan en houden ons alleen nog maar bezig met het sales- en marketinggedeelte. 

Gratis coachingstraject bij MBA op Slippers

Wat ook handig is om te weten: Bij deze cursus MBA op Slippers hoort ook nog eens een coachingstraject! In totaal krijg je 3 gesprekken. Door deze persoonlijke ondersteuning leer je nog beter om de beste keuzes voor jezelf en je bedrijf te maken. Het coachingstraject stimuleert jou om daadwerkelijk iets te doen met het programma. 

Lifestyle of Business – MBA op Slippers – Conclusie

Wij vinden MBA op Slippers als totaalpakket een erg complete cursus. Dankzij dit programma werkt het bedrijf voor ons in plaats van andersom… We weten wat onze valkuilen en mindere punten zijn. Gelukkig hebben we daarvoor het juiste personeel in dienst.

We denken dat iedere online ondernemer wel iets aan een module in deze uitgebreide cursus heeft. Wat wij ook erg waarderen is dat je altijd in de online leeromgeving terug mag komen. Je schaft het pakket dus eenmalig aan en kan, wanneer je dit nodig hebt, altijd weer gebruik maken van het cursusmateriaal.

Wat kost de Lifestyle of Business?

De prijzen verschillen per training en er lopen op het moment goede aanbiedingen. De trainingen waren al niet duur maar zijn nu met deze acties extra goedkoop.

👉 Persoonlijk Leiderschap Op Slippers (PLOS)van € 425,- euro nu € 295,- euro (incl BTW).

👉 Sales op Slippers (SOS)Van € 425,- euro nu € 325,- euro (incl BTW).

👉 Productiviteit op Slippers (POS)Van € 425,- euro nu € 250,- euro (incl. BTW).

👉 Zakelijk Leiderschap op SlippersVan € 497,- euro nu € 297,- euro (incl. BTW).

Als je de kennis die je uit de coaching haalt ook toepast dan ga je de investering zeker terug verdienen.

Je hebt altijd recht op de 14 dagen niet goed geld terug garantie dus je kunt de Lifestyle of Business bestellen zinder risico.

Wat vinden andere cursisten van de Lifestyle of Business?

“Hoe een succesvol bedrijf op te bouwen?” Dat leer je allemaal in de online cursus van Lifestyle of Business. Een laagdrempelige cursus bestaande uit vier modules waarmee je leert om een succesvol bedrijf op te bouwen. Hoe? Door een duidelijk doel te stellen, stappenplan te maken en deze uit te voeren. Ik heb geleerd om te delegeren in plaats van voor mijn bedrijf te werken. Mijn werknemers werken voor mijn bedrijf. Ik ben degene die het bedrijf moet leiden. Dat idee is uiteindelijk tot mij doorgedrongen en het voelt erg bevrijdend. Mark van den Boom – Webdesigner

Productiviteit op Slippers heeft mij doen inzien dat het weinig zin heeft om allerlei mooie ideeën te hebben laat staan de beste plannen om de markt te bestormen… Het is allereerst belangrijk dat je productief bent. Dankzij dit onderdeel van MBA op Slippers heb ik geleerd om gewoon te doen. Dat dagdromen en de mooiste plannen maken is iets voor later. Joyce Milner – Weddingmanager

Lifestyle of Business ervaringen

Waar kan je inloggen?

Zodra je een van de producten van LSOB hebt gekocht en je wilt inloggen dan kan dit hier. Je logt hiermee direct in op de community.

Liever 1 op 1 coaching? Ook dat kan!

Wil je liever 1-op-1 coaching? Misschien is het volgen van een online cursus niets voor jou. Voor de ondernemers die liever een intensieve 1-op-1 training volgen, bieden John en Jeanet deze mogelijkheid. Zij begeleiden jou en werken 1-op-1 aan jouw persoonlijke leiderschap. Wij hebben tot nu toe hier nog geen gebruik van gemaakt en kunnen over dit onderdeel dus geen review schrijven. 

Eindoordeel van deze review Lifestyle of Business (LSOB)

De Lifestyle of Business is een professioneel en vakkundig bedrijf dat iedere ondernemer kan coachen en naar een hoger niveau kan tillen. Het helpt jouw bedrijf meer omzet te genereren terwijl jij als ondernemer meer rust kunt nemen.

Klanten van LSOB waarderen de coaching als zeer goed en ik kan het je ook zeker aanraden.

De lessen die gegeven worden zijn tijdloos en zijn uit verschillende stijlen ontstaan: de zakenwereld, de slipperwereld en de sportwereld. Het is hierdoor toepasbaar voor elk soort bedrijf voor zowel online als offline ondernemingen. Wat je expertise ook is er is altijd een op maat gemaakt traject te volgen.

De prijzen voor de trajecten zijn netjes als we het vergelijken met soortgelijke trajecten. Bovendien zijn er geregeld aanbiedingen waardoor je voor een relatief laag bedrag een compleet traject kunt volgen wat zijn geld zeker gaat terug verdienen.

Als je na alles gelezen hebt nog geen idee waar je zou moeten beginnen download dan eerst een van de gratis e-books zodat je een eerste indruk krijgt van wat je kan verwachten. Deze e-books staan overigens vol waardevolle tips dus zeker even downloaden.

👉 Sales e-book: Haal meer sales uit je leads met deze simpele tips

👉 Download het gratis e-book “Meer AAN dan IN je bedrijf werken”

👉 Verhoog je productiviteit in 12 stappen

Lifestyle of Business Podcast

De Lifestyle of Business podcast is interessant als je alles wilt weten over het runnen van een business. Luister in deze podcast naar verschillende onderwerpen die John Slabbekoorn bespreekt.