Phoenix website

Phoenix-Website (IMU) Review en mijn ervaringen

Phoenix website

Een website maken met Phoenix van IMU? Is het zijn geld waard en wat zijn de voordelen?

Een website maken met Phoenix van IMU? Is het zijn geld waard of kan je beter zelf een website maken in WordPress? De IMU belooft met het Phoenix website systeem dat jij je alleen met je business hoeft bezig te houden en niet met het bouwen en onderhouden van je website.

In deze Phoenix website review zal ik mijn ervaringen delen. Deze website software van IMU neemt jou veel werk uit handen en bovendien betaal je voor een totaalpakket inclusief hosting en het SSL-certificaat.

Maar is de Phoenix website software van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren ook echt zo goed als dat er beweerd wordt? Je leest het antwoord in deze uitgebreide Phoenix website review!

Inhoudsopgave

Mijn Phoenix website review: Is deze website software zijn geld waard?

Als we Tonny Loorbach van IMU mogen geloven dan is de website-software Phoenix de oplossing voor iedereen die online geld wil verdienen zonder technische kennis.

Het hoog scoren in de zoekresultaten van Google is nog nooit zo makkelijk geweest! En het maken van goed converterende landingspagina’s is binnen enkele muisklikken te realiseren… Dit wil ik natuurlijk zelf uitzoeken! De resultaten van mijn ervaringen met de Phoenix website software lees je in deze review.

Phoenix website software: de beste Alles in één oplossing?

Om deze review zo eerlijk mogelijk te maken heb ik de beweringen die op de website van Phoenix staan voor je uitgezocht.

De Phoenix websitebouwer is in staat om eenvoudig een winstgevende website te maken. Bovendien is het optimaliseren van jouw website met Phoenix makkelijker dan met welk ander software systeem. Het zou de beste Alles in één oplossing zijn… Het onderstaande is wat de IMU beloofd dat de website software doet.

 • Kant-en-klaar, direct starten en geen technische kennis nodig
 • Maak in een handomdraai de meest effectieve landingspagina’s
 • Creëer piekmomenten in je omzet met online productlanceringen
 • Profiteer van onze #1 expertise en scoor hoog in Google
 • Je website als volautomatische marketingmachine
 • Optimale weergave en conversie op mobiele apparaten
 • Maak direct leads en betalende klanten van je bezoekers
 • Unieke marketing technieken voor meer leads, klanten en omzet
 • Inclusief SSL, snelle hosting, updates en uitbreidingen.

Wat is de Internet Marketing Unie?

IMU

Phoenix is een software systeem van de Internet Marketing Unie (IMU). Voordat we ons verdiepen in deze software is het belangrijk om iets te weten over de IMU. IMU is toonaangevend op het gebied van software en marketingtools. Toch bestaat het nog maar relatief kort. Het werd in 2010 aan de keukentafel bedacht door Tonny Loorbach. Meer over de historie kan je lezen in mijn review over IMU.

Begrijpelijke software

Loorbach was van plan om een website te bouwen maar had geen idee hoe hij moest coderen. Zodoende bedacht hij een nieuw concept: begrijpelijke software ontwikkelen waarmee iedere ondernemer een website kan bouwen.

In vrijheid verbonden
Alleen al de slogan “In vrijheid verbonden” maakt nieuwsgierig. Want wat betekent het nu? Waarschijnlijk dat iedereen zich kan ontwikkelen tot een succesvolle ondernemer.

Hulp voor ondernemers

Hoe succesvol je ook bent als ondernemer, een beetje hulp is altijd welkom. En daar komt IMU om de hoek kijken. Het doel van dit bedrijf is het leven van ondernemers net een beetje gemakkelijker te maken. Daarbij maakt het niet uit of je net begint of al ervaring hebt met ondernemen. IMU biedt professionele software en marketingtools aan die bedrijven gebruiken om online zaken te doen.

Succesvolle samenwerking tussen twee ondernemers

In eerste instantie werkte Loorbach alleen, maar toen zijn bedrijf begon te groeien kreeg hij gezelschap van Martijn van Tongeren. Deze jonge en succesvolle ondernemer staat bekend om zijn enthousiasme en energieke uitstraling. Hij maakt regelmatig video’s en podcasts over online marketing waar wij graag naar luisteren.

Het grootste online marketingplatform van Nederland

De samenwerking tussen Loorbach en van Tongeren bleek een gouden zet. Binnen tien jaar ontwikkelde de IMU zich tot het grootste online marketingplatform van Nederland.

Martijn van Tongeren & Tonny Loorbach IMU

Ervaren team

Loorbach en van Tongeren werken natuurlijk niet alleen. IMU is ook een groot succes dankzij een ervaren team van software ontwikkelaars en marketeers. Op kantoor is het altijd gezellig en het team doet zijn uiterste best om hun klanten alleen het allerbeste te bieden. 

Welke producten biedt de IMU aan?

Wij zijn erg enthousiast over de vele producten van IMU. Zo kun je deelnemen aan verschillende cursussen op het gebied van marketing die ieder jaar verschillen. In 2022 staan bijvoorbeeld de volgende cursussen op het programma:

 • Content Marketing
 • Marketingfunnels 
 • (Sales) Webinars 
 • Neuromarketing 

Bekijk hier meer informatie over IMU

Evenementen met interessante sprekers

Alle bovenstaande cursussen kosten 297 euro. Door de kennis die je opdoet heb je dit bedrag zo weer terugverdient. Naast cursussen verschijnen er ook regelmatig boeken en podcasts van de IMU. Tevens organiseert dit bedrijf regelmatig evenementen met interessante sprekers. Het grootste online marketingplatform van Nederland is dus van alle markten thuis!  

De drie softwarebedrijven van de IMU

Veel offline bedrijven hebben interesse in software en cursussen die hun online activiteiten naar een hoger niveau tillen. De software en cursussen van IMU dragen daar zeker aan bij. Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren hebben de leiding over drie softwarebedrijven, te weten:

 • Phoenix
 • Plug and Pay
 • Huddle 
Phoenix IMU

Wat is Phoenix?

Nu je voldoende weet over de IMU, is het tijd voor een populair product: Phoenix. Het online aanbod aan softwareprogramma’s om websites te bouwen is zeer uitgebreid. Dat je daardoor door de bomen het bos niet mee ziet is maar een deel van het probleem. De meeste software vinden wij namelijk nodeloos ingewikkeld. Soms heb je geen idee waar je moet beginnen.

Phoenix is echter overzichtelijk en duidelijk en verlaagt daarmee de drempel om een website te bouwen. In deze review zullen wij vertellen waarom. Ook deze onderdelen komen aan de orde:

 • Wat is het doel van Phoenix?
 • Voor wie is Phoenix geschikt?
 • Hoe verbetert Phoenix de prestaties van je website?
 • Welke technieken gebruikt Phoenix om je website hoog in de zoekresultaten te laten verschijnen?
 • Gratis proefabonnement van Phoenix: wat kun je verwachten?
 • Wat moet je doen om Phoenix uit te testen?
 • Wat zijn de kosten van Phoenix?
 • Conclusie: Is Phoenix de moeite waard?

Wat is het doel van Phoenix?

De laatste tijd horen we steeds vaker positieve verhalen over Phoenix. We vinden het dan ook hoog tijd voor een uitgebreide review. Het doel van deze software is duidelijk: ondernemers de mogelijkheid bieden om een mooie website te bouwen met een hoog conversiepercentage. Om de site in elkaar te zetten hebben ondernemers nauwelijks technische kennis nodig.

Zichtbaarheid met een Phoenix website

Het is belangrijk dat een website goed zichtbaar is in Google. Met de geavanceerde software van Phoenix lukt dit zeker. Je kunt het zien als een totaaloplossing voor een website. Zo wordt niet alleen het systeem, maar ook jouw website automatisch gehost. Uiteraard gebeurt dit met de beste beveiliging die mogelijk is. Zo wordt de site geleverd met een SSL-certificaat. 

Eenvoudig alles-in-1 systeem

Dankzij Phoenix hoef je je alleen maar druk te maken om de inhoud van je site. Het is een van de meest eenvoudige systemen die er is om een website mee te maken. Dit alles-in-1 systeem zorgt ervoor dat je alle tools in handen hebt om goed te scoren in de zoekresultaten van Google. 

Ingebouwde conversietechnologie

Phoenix heeft een ingebouwd systeem met een aantal onderdelen die automatisch en perfect werken. Denk bijvoorbeeld aan ingebouwde conversietechnologie en kanalen die meteen klaar zijn voor conversies. Ook deze onderdelen maken van Phoenix in onze opinie de beste software die er is.

Is Phoenix beter dan WordPress?

Er zijn meer redenen waarom wij Phoenix de beste software van dit moment vinden. Vergelijk het bijvoorbeeld eens met WordPress. Het is een van de bekendste CMS systemen ter wereld, maar dat betekent niet dat de kwaliteit beter is dan die van Phoenix. Neem alleen al het feit dat ontwikkelaars de software van Phoenix zelf bouwen. Daardoor heeft het een schone broncode en heb je bovendien geen extra (vervuilende) plug-ins nodig.

Phoenix IMU review

Voor wie is Phoenix geschikt?

Phoenix is bij uitstek geschikt voor ondernemers die over te weinig technische kennis beschikken om een website van goede kwaliteit te bouwen. De software neemt je ontzettend veel werk uit handen. Het team van IMU houdt de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van internetmarketing en zoekmachine optimalisatie nauwlettend in de gaten. Vervolgens worden de nieuwste en beste technieken onderdeel van de software van de IMU, zoals Phoenix.

Kort samengevat is Phoenix geschikt voor ondernemers die:

 • Behoefte hebben aan een website die gemakkelijk te maken en te onderhouden is
 • Een website willen hebben die goed te vinden is in de zoekresultaten van Google
 • Inkomsten willen halen uit hun website

Coderen is niet meer nodig

Een website bouwen is niet alleen meer weggelegd voor mensen die verstand hebben van coderen. Phoenix heeft deze drempel verlaagd. Het is fijn dat je tegenwoordig met behulp van handige software binnen een handomdraai zelf een site in elkaar kunt zetten.

Bouwen van een website is eenvoudiger dan ooit

Nog niet zo lang geleden moest je een programmeur inschakelen om een website te bouwen. Phoenix heeft het werk van hun overgenomen. We stonden versteld van de snelheid waarmee je er een website mee kunt bouwen met handige call-to-action knoppen die jouw bezoekers moeten verleiden om een product en/of dienst te kopen. Vergeet ook niet om een aanmeldingspagina en pop-up-vensters te maken. Dankzij Phoenix is het opbouwen van een site met deze onderdelen eenvoudiger dan ooit.

Bespaar tijd

Misschien ben je de term conversie optimalisatie wel eens tegenkomen. Dit houdt in dat je site zo is gebouwd dat het meer verkopen genereert. Het software systeem van Phoenix zorgt ervoor dat dit gebeurt. Je hoeft je dus niet meer te verdiepen in allerlei ingewikkelde technieken, en dat scheelt tijd. De meeste ondernemers kunnen hun tijd goed gebruiken, dus dat beschouwen we als een groot pluspunt!

Website logo uploaden: een fluitje van een cent

Phoenix neemt je ontzettend veel werk uit handen. Dit betekent echter niet dat je zelf helemaal niets meer hoeft te doen. Zo moet je zelf de huisstijl en het logo van de website bepalen. Maar het scheelt wel veel tijd dat je niet aan alle technische aspecten hoeft te denken. Het uploaden van een website logo is zeer simpel. Het enige wat je hoeft te doen is op ‘website logo’ klikken. Vervolgens zie je het logo overal op de site verschijnen.

In een paar klikken de perfecte kleuren

Het uploaden van een logo werkt net zo simpel als andere onderdelen van de site. In principe hoef je bij de meeste onderdelen alleen maar een aantal stappen te volgen. Wil je graag de kleuren aanpassen? Klik dan op dit onderdeel en haal al je creativiteit uit de kast om er iets moois van te maken. Dankzij Phoenix ben je al in een paar klikken klaar. Laat het coderen maar over aan de experts!

Geen zorgen over technische codes

Wil je een website bouwen? Een kind kan de was doen. Tenminste, als je Phoenix gebruikt. Zorgen over technische codes en het website systeem behoren tot het verleden. Het is duidelijk: wij zijn enthousiast over deze software. Maar maak je geen zorgen: er is nog genoeg te vertellen over Phoenix.

Hoe verbetert Phoenix de prestaties van je website?

Een van de doelen van Phoenix is het verhogen van het conversiepercentage van een website. Verschillende nieuwe internetmarketing technieken en nieuwe functies moeten daarvoor zorgen. De IMU houdt je goed op de hoogte van eventuele updates. 

Installatie van laatste updates
De marketingwereld verandert snel, net als de regels van Google. Door goed op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en updates te installeren blijft jouw site up-to-date en heeft het alle kansen om hoge posities te behalen in Google. 

Statistieken functie
Het is belangrijk om de prestaties van je website goed in de gaten te houden. Hoeveel bezoekers heb je, waar komen ze vandaan en in welke pagina’s heeft men interesse? Phoenix zorgt ervoor dat je de statistieken van je website meteen kunt bekijken. Dit levert nieuwe inzichten op over je bezoekers. Vervolgens kun je met deze kennis aan de slag en bijvoorbeeld een blog schrijven over een onderwerp waar veel op wordt gezocht.

Mogelijkheid om inhoudelijke artikelen te schrijven
Het schrijven van inhoudelijke artikelen is een van de manieren om een hogere score in Google te behalen. Goede teksten zorgen ervoor dat je meer organisch verkeer krijgt. Dit betekent dat je bezoekers ontvangt zonder ook maar één cent te hebben uitgegeven aan advertenties. Het verkeer komt via Google omdat jouw website hoog in de zoekresultaten staat. Beter kan dus niet.

Hoog in de zoekresultaten dankzij Phoenix
Probeer het bovenstaande doel (organische bezoekers) te realiseren met behulp van Phoenix. Het is echt niet gemakkelijk om op de eerste pagina van Google terecht te komen. Niet alleen de content, maar ook de navigatie moet piekfijn in orde zijn. Phoenix websites beschikken over al deze kwaliteiten en staan over het algemeen hoger in de zoekresultaten dan andere websites.

Speciale technieken om hoog in de zoekresultaten te komen

Phoenix gebruikt speciale technieken om een hogere positie in Google te veroveren. Niet alleen door technische kwaliteit te leveren, maar ook door een uitstekende backend aan te bieden. Dit is een programma dat vaak bestaat uit verschillende applicaties (API’s). API’s zorgen er onder andere voor dat alle onderdelen van de site met elkaar communiceren. ‘schone’ broncode zorgt ervoor dat de backend altijd werkt. 

Phoenix redt je uit de brand
Veel beginnende ondernemers vinden het concept van conversie optimalisatie erg ingewikkeld. Helaas passen ze het daardoor niet altijd goed toe. Dit is zonde, aangezien de juiste optimalisatie technieken zorgen voor meer bezoekers én inkomsten. Maar de vraag is natuurlijk: hoe doe je dat? Ook in dat geval redt Phoenix je uit de brand. 

Conversietools van Phoenix

Phoenix biedt diverse handige conversie tools aan voor de landingspagina’s op je site. Denk bijvoorbeeld aan pop-ups, een countdown en een aanmeldknop voor YouTube. Ook deze conversie tools van Phoenix zijn zeker de moeite waard om te gebruiken.

 • Inline CTA
 • 2-step CTA
 • Sticky menu CTA
 • Sticky mobile CTA
 • Sticky video scroll
 • Ribbon
 • Magnet
 • Boomox
 • Exit intent 
 • Countdown
 • Timed CTA
 • Progress bar
Phoenix website conversie

Welke voordelen bieden bovenstaande tools?

Dankzij de bovengenoemde tools is het plotseling veel eenvoudiger om potentiële klanten binnen te halen. Ook overtuig je mensen er sneller van om meerdere aankopen te doen. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende sjablonen om je website nog beter te maken. 

Nog een pluspunt: Geautomatiseerde marketingkanalen

En er is meer goed nieuws: Phoenix biedt nog veel meer mogelijkheden om het conversiepercentage als een raket te doen stijgen. Zo kun je via deze software gebruik maken van marketingkanalen die volledig zijn geautomatiseerd. Wederom is er geen technische kennis nodig om dit belangrijke onderdeel te realiseren. 

Geoptimaliseerde websites met Phoenix

SEO

Wie een duik neemt in de marketingwereld komt vroeg of laat de term ‘zoekmachineoptimalisatie’ tegen. Dit houdt in dat je verschillende technieken gebruikt om hoog in de zoekmachineresultaten terecht te komen. SEO is minstens zo belangrijk als conversieoptimalisatie. We durven wel te zeggen dat het de bouwstenen zijn van succes. 

Duizenden bezoekers zijn ook voor jou weggelegd
Gelukkig weet het team van de IMU precies met welke technieken je een effectieve SEO-strategie opzet. Sommige Phoenix websites trekken daardoor duizenden bezoekers. Dit is ook voor jou weggelegd, mits je de tijd neemt om een website te bouwen en uit te breiden. 

Wat is een schone broncode?
Eerder in dit artikel schreven wij een ‘schone broncode’. Misschien klonk dit een beetje vaag. Het gaat erom dat het bronbestand van je website gemakkelijk te lezen is voor Google. De zoekmachine moet het begrijpen. Is dat het geval, dan geeft het jou een hogere positie in de zoekresultaten.

Eigen code
De ontwikkelaars van Phoenix schrijven hun eigen code. Dit is goed nieuws, want een schone code is goed voor de zoekmachine optimalisatie. De code blijft schoon omdat je geen plug-ins hoeft te downloaden. Daardoor is de laadtijd van je site heel snel, en dat weet Google zeker te waarderen.

Koppeling van interne links
Phoenix beschikt over een handige tool waarmee je automatisch interne links aan kunt maken. Deze verwijzen naar andere blogs op je site. Op deze manier wordt er dus een goede interne structuur gecreëerd. Door interne links te plaatsen blijven bezoekers over het algemeen langer op een site. En het brengt nog een ander belangrijk voordeel met zich mee: Google kan je site via interne links beter crawlen.

Sensible content
Een andere manier om interesse te wekken voor jouw content is het plaatsen van gerelateerde artikelen bij een blog. Dit wordt in de marketingwereld ook wel ‘sensible content’ genoemd. Phoenix maakt het mogelijk om al in enkele seconden relevante content te plaatsen bij een blogartikel. Ideaal!

Turbo segment
Soms is het goed om bepaalde informatie op je website samen te vatten. In dat geval raden we zeker het ‘Turbo segment’ onderdeel aan. Dit houdt in dat er een korte beschrijving van een pagina verschijnt wanneer iemand over de interne link in je blog beweegt.  Op die manier ziet men meteen of een link voldoende waardevolle inhoud bevat om op te klikken.

Metatag
In een websitesysteem zie je een leeg veld waarin je bepaalde data kunt invoeren, zoals de titel, de beschrijving en de inhoud. Dit is de meta tag en is belangrijk voor je SEO-strategie. Het zorgt ervoor dat bezoekers in de zoekmachine meteen zien waar jou website over gaat. Een meta tag maakt onderdeel uit van vrijwel elk websitesysteem. 

De Content Canon
De IMU weet zich op verschillende manieren te onderscheiden van concurrenten. Neem nu de ‘Content Canon’. Dit is een ander en leuker woord voor de kennisbank. Bovendien past deze naam perfect bij deze ijzersterke onderneming! Het hebben van een kennisbank is erg gunstig voor de SEO van een website. Het is in feite een encyclopedie met allerlei korte artikelen die betrekking hebben op het onderwerp van je site. De informatie is kort, maar krachtig en daarom anders dan een blog.

Kennisbank
De paginastructuur van Phoenix biedt de mogelijkheid om een kennisbank op te zetten. Die zul je wel zelf moeten schrijven. Natuurlijk kun je ook een tekstschrijver inhuren om de kleine encyclopedie te vullen. We raden zeker aan om dit te doen. Via een kennisbank laat je zien verstand te hebben van een bepaald onderwerp. Dit creëert vertrouwen bij bezoekers, die daardoor misschien sneller een aankoop doen of een andere handeling verrichten. 

AMP
Het aantal mensen dat het internet bezoekt via de smartphone is in recordtempo toegenomen. Natuurlijk hebben we even gekeken naar de mobielvriendelijkheid van Phoenix. Dit is zeker in orde. Sterker nog, de software biedt AMP aan. Dit is een HTML versie van een pagina waardoor jouw website sneller wordt geladen voor smartphone gebruikers. Dit zorgt voor een hogere plek in de mobiele zoekresultaten. Kan niet beter dus!

Lokale SEO
Lokale SEO is een van de marketingtrends die de afgelopen jaren sterk aan populariteit heeft gewonnen. Stel je voor dat jouw website of webshop lokale activiteiten uitvoert. Phoenix maakt het mogelijk om deze activiteiten op Google Maps te vertonen. Daardoor vinden potentiële klanten uit de buurt jou veel gemakkelijker.

Meer dan 70 Phoenix website templates

Bij het maken van een website met de Phoenix software heb je de keuze om alles zelf op te bouwen maar je kunt ook gebruik maken van een van de meer dan 70 templates. Dit maakt het je direct een heel stuk makkelijker. Met een enkele klik activeer jij een van de goed converterende templates.

De grote kracht achter een Phoenix website is dat alles vooraf uitvoerig is getest. De voorgeïnstalleerde templates zorgen ervoor dat bezoekers op jouw website blijven hangen en de dingen doen die jij wilt dat ze gaan doen. Zoals het kopen van producten of het aanmelden op een nieuwsbrief.

De elementen die een hoog conversiepercentage hebben zijn verwerkt in de templates. Hierbij is niet alleen gelet op kleuren die een positief effect hebben op het doen van aankopen maar ook de verdere lay-out zoals bijvoorbeeld de call-to-action buttons die hierop aangepast zijn.

Phoenix website templates

Voorbeelden Phoenix website

Je wilt natuurlijk ook zien welke sites er met de Phoenix website bouwsoftware zijn gemaakt. Ik heb hieronder drie websites geplaatst die alle drie zijn gemaakt met Phoenix. Je ziet alle websites zien er overzichtelijk en clean uit.

❌ Het nadeel is wel dat alle websites veel op elkaar lijken. Nu moet ik hier wel een aantekening bij maken want nu zie je deze sites bij elkaar en voor jouw bezoekers is de kans klein dat ze in korte tijd na jouw website gezien te hebben weer op een site terecht komen die ook met Phoenix is gemaakt.

Phoenix website
Voorbeeld Phoenix website
Phoenix site voorbeeld

Probeer Phoenix twee weken gratis uit

Soms is het verstandig om bepaalde software even uit te proberen. Op die manier ontdek je of het bij jouw wensen en voorkeuren past. We vinden het een groot pluspunt dat de IMU Phoenix twee weken lang gratis beschikbaar stelt. Je kunt het uitproberen zonder dat er een domeinnaam of hosting nodig is.

Test Phoenix 14 dagen Gratis uit.

Wat moet je doen om Phoenix uit te testen?

Het enige wat je hoeft te doen om Phoenix uit te proberen is een proefaccount aanmaken. Hopelijk zorgt onze review er voor dat je al een beeld krijgt van deze software. Maar het kan geen kwaad om het zelf ook eens uit te proberen. Na twee weken ontvang je een e-mail waarin staat dat de proefperiode vervalt. Vervolgens kun je het abonnement voortzetten of opzeggen bij ontevredenheid. 

Waar inloggen nadat je bent aangemeld?


Heb je je aangemeld? Dan ontvang je een e-mail met inloggegevens. Nadat je klikt op de link verschijnt er een scherm waar je een wachtwoord moet aanmaken. Vervolgens kun je inloggen en in principe meteen beginnen met het bouwen van je website. Het is allemaal heel simpel en transparant. Wij zijn dan ook zeker te spreken over deze procedure. Inloggen doe je via deze link: https://pages.imu.nl/sitemanager/login

Dashboard
Alle software van Phoenix is te vinden op een speciaal dashboard. Kom je er even niet uit? Klik dan op het ‘hulp’ gedeelte. Maar er is meer hulp beschikbaar dan van het IMU team alleen. Phoenix biedt namelijk ook de mogelijkheid om samen te werken met andere gebruikers. Je kunt zelfs samenwerken met iemand uit Spanje, de Verenigde Staten of Australië.  Dit laat maar weer eens zien waarom deze software zo uniek is.

Fijne community
Als nieuw lid van de IMU kom je terecht in een fijne en warme community. Je kunt direct contact leggen met andere gebruikers van Phoenix. Schroom bijvoorbeeld niet om hulp te vragen bij bepaalde problemen. Ook is het ontzettend leuk om te brainstormen met andere leden van de gemeenschap. Versterk elkaars kwaliteiten en wie weet levert het zelfs leuke vriendschappen op!

Wat kost Phoenix?

Tijdens de proefperiode kan de software volledig worden gebruikt. Je maakt dus al een vliegende start. Na het verlengen van het abonnement betaal je een bedrag per jaar of maand. Een premium abonnement kost bijvoorbeeld 497 euro per jaar of 59 euro per maand.

Een andere optie is het ‘Phoenix Ultimate Jaarabonnement’. Je betaalt 1497 euro per jaar of 197 euro per maand. Daar staat tegenover dat je meerdere websites kunt opzetten. Pas je jouw marketing- en conversietechnieken op de juiste manier toe, dan haal je de kosten er hopelijk snel uit. 

Phoenix IMU kosten

Extra hulp nodig? Lees dan deze e-books van de IMU

Via Phoenix maak je zonder ook maar één code in te voeren een bestemmingspagina met diverse tools om de conversie en de SEO van jouw website te verbeteren. Natuurlijk zul je de teksten en de blogartikelen op de site nog wel zelf moeten schrijven. Ook het opzetten van advertenties doet Phoenix niet voor jou. Kun je ook op dat gebied wel wat hulp gebruiken? Dan raden we de volgende IMU e-books aan:

 • Doelgerichte SEO
 • De Online Marketing Tornado
 • Affiliate Marketing
 • De Ultieme Checkout
 • Winnen in Google
 • Community Building
 • De Conversie Code
 • Online memberships

Download de IMU e-books hier

Hulp van professionals

De bovengenoemde e-books zijn geschreven door Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Ze geven jou alle handvatten om een succesvolle website te creëren. Technische problemen komen nauwelijks voor. Is dat toch het geval? Neem dan contact op met het ervaren team van de IMU. Ze helpen je graag verder.

Mijn ervaringen met de Phoenix software

Ik moet toegeven voordat ik aan de slag ging met Phoenix was ik nogal sceptisch. Ik was gewend om al mijn websites in WordPress te bouwen. Nadat ik een Phoenix website online had gezet merkte ik al snel dat ik mij alleen hoefde bezig te houden met waar ik goed in ben. Dus het updaten, optimaliseren en het design van mijn website daar hoefde ik mij ineens niet druk meer over te maken. En dat bevalt mij tot op de dag van vandaag nog steeds uitstekend!

14 dagen gratis proefversie

Nadat ik een gratis proefperiode had doorlopen ben ik nu een Phoenix Ultimate gebruiker. Als je ook overweegt om met Phoenix te beginnen dan is het verstandig om eerst met de 14 dagen gratis proefperiode te starten. Als je dan tevreden bent dan kun je verder met een Premium of een Ultimate abonnement. Bij de laatste optie heb je de beschikking over extra tools om de snelheid van je site en de SEO verder te optimaliseren.

Zijn de eigenaren van Phoenix betrouwbaar?

Phoenix valt onder IMU B.V. en de eigenaren Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren zijn zeer betrouwbaar.

Phoenix B.V. is geregistreerd onder nummer 72804688

IMU B.V. staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 50630253.

Adres: Herengracht 66, 1015BR, Amsterdam

LinkedIn van Tonny Loorbach

LinkedIn van Martijn van Tongeren

De klantenservice van IMU en Phoenix

Een goede klantenservice is essentieel voor het imago van een bedrijf. Natuurlijk hebben we daar ook even naar gekeken. De IMU presteert ook op dat gebied uitstekend. De klantenservice is zowel via de e-mail als chat goed bereikbaar. Als het goed is worden jouw problemen binnen enkele minuten opgelost. Een fijn idee!

Wat zijn de voor- en nadelen van Phoenix?

Een abonnement op Phoenix is niet heel goedkoop. Bedenk echter dat je het geld bij succes snel hebt terugverdiend. En het is de IMU er alles aan te doen om jou dat succes te bezorgen. Bij deze nog even alle voor- en nadelen van Phoenix op een rij:

Voordelen

 • Je hebt geen technische kennis meer nodig om een website te bouwen en uit te breiden.
 • De software is volledig geoptimaliseerd voor conversie hier hebben de makers enorm goed over nagedacht.
 • De interface is overzichtelijk en voor iedereen simpel te bedienen.
 • Door de schone broncodes scoor je hoog in de zoekresultaten van Google. 
 • Je kunt gebruik maken van kant-en-klare marketingkanalen en sjablonen.
 • De klantenservice is uitstekend.
 • De websites met Phoenix stralen professionaliteit uit.
 • Anders dan bij een WordPress website hoef je hier geen extra plug-ins te installeren die de snelheid van jouw website vaak doen afnemen.
 • Je krijgt niet te maken met verborgen kosten.

Nadelen

 • De software is omvangrijk, waardoor het tijd kost om alles uit te proberen.
 • Het abonnement is voor sommige gebruikers vrij prijzig.
 • De software is op het moment van schrijven in het Engels en niet om te zetten naar het Nederlands.

Conclusie: Is een Phoenix website de moeite waard?

We vinden het gebruik van Phoenix absoluut de moeite waard. Dit geautomatiseerde platform biedt je de helpende hand in de soms complexe marketingwereld. Het is een compleet systeem waar je geen enkele broncode voor nodig hebt en dit neemt heel wat zorgen weg. 

Doordat de bedenkers van Phoenix echte marketeers zijn heb je met deze website software binnen enkele muisklikken een website online waar alle marketing trucs op zijn toegepast. Door de uitgebreide tests die iedere template heeft doorstaan converteren de websites enorm goed.

Als beginnende online ondernemer betaal je best een flink bedrag per maand voor een Phoenix website. Daar staat tegenover dat je direct kunt starten met je business en dat als je een webdesigner een site had moeten laten maken je meer geld kwijt was geweest. En de prijs van Phoenix is inclusief hosting en een SSL-certificaat dus die kosten spaar je weer uit.

Het voordeel van Phoenix is dat je je ook niet meer druk hoeft te maken over het updaten en onderhouden van de website.

De websites die gemaakt zijn in Phoenix lijken in grote lijnen wel op elkaar. Je kunt dit voorkomen door een ander template te installeren.

Ondanks je met een Phoenix website een goede basis legt voor je online business moet je uiteraard zelf zorgen voor de juiste content om bezoekers naar je site te laten komen en deze te laten converteren.

Eindoordeel: Phoenix is voor mij absoluut een aanrader en zeker voor mensen die beginnen of geen ervaring hebben met het bouwen van een website een uitkomst.