Google Adsense

Is het echt mogelijk om geld te verdienen met AdSense?

Google Adsense

Waarschijnlijk ben je een dergelijke advertentie wel eens tegengekomen: een bericht van iemand die met gemak duizenden euro’s verdient op het internet.

Het is te mooi om waar te zijn en helaas is dat vaak ook zo. Sprookjes bestaan niet en wie online geld wil verdienen moet er toch echt iets voor doen.

Maar laat je vooral niet ontmoedigen, want als je bereid bent om de handen uit de mouwen te steken kun je wel degelijk een passief inkomen genereren. En daar hoef je dan weer vrij weinig voor te doen.

Een van de manieren waarop je dit kunt doen is het gebruik van Google AdSense. Is het mogelijk om geld te verdienen met AdSense? In dit artikel lees je het antwoord.

Inhoudsopgave

Wat is Google AdSense?

Google AdSense is een populaire manier om online geld te verdienen. Je kunt er een leuk zakcentje mee verdienen en sommige mensen verdienen er zelfs hun inkomen mee. Maar voordat we vertellen hoe dat in zijn werk gaat eerst iets over AdSense zelf.

Dit is een gratis programma van Google dat jou betaalt wanneer je advertenties op je website plaatst. Misschien heb je wel een eigen reisblog. In dat geval zou je via AdSense advertenties over reizen en vakantiebestemmingen kunnen plaatsen. Op het moment dat iemand op de advertentie klikt verdien jij geld.

Dit is niet meteen een heel groot bedrag: vaak varieert het tussen de 10 en 50 cent per klik. Hoe meer klikken, hoe meer je verdient. Kortom: websites met veel bezoekers hebben zeker baat bij AdSense.

Adsense

Hoe verdien je geld met Google AdSense?

Wil je dolgraag geld verdienen met AdSense? Dan is er maar één manier: zoveel mogelijk bezoekers naar jouw website trekken. En dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bezoekers genereren kan zowel betaald als onbetaald.

Bij de eerste optie betaal je bijvoorbeeld voor een advertentie op social media netwerken als Facebook en Instagram. Je stelt zelf jouw relevante doelgroep in en bedenkt een pakkende advertentie.

Maar dit kost geld en bezoekers trekken kan ook gratis, als je het goed aanpakt. De kunst is om een aantrekkelijke website te maken met relevante inhoud. Een zoekmachine zoals Google indexeert jouw website, wat betekent dat het een plekje krijgt in de zoekresultaten.

Wie een inhoudelijk sterke website creëert krijgt een hogere plek in de zoekmachines en dat levert hopelijk meer bezoekers op. Je wilt het liefst in de top drie van zoekresultaten eindigen. Meer bezoekers betekent meer inkomsten, dus er is werk aan de winkel!

Hoe zorg je voor een hoge ranking in de zoekmachines?


Hoog ranken in de zoekmachines is tegenwoordig haast een wetenschap. Het heeft zelfs een eigen naam: ‘Search Engine Optimization’ (SEO).

Laten we het Nederlandse woord ‘zoekmachine optimalisatie’ gebruiken. Over SEO bestaan tientallen meningen en adviezen. Interessant om te lezen, maar uiteindelijk moet je toch echt je eigen weg er in vinden. Wat altijd werkt, is dat je een website begint over een onderwerp waar je hart ligt.

Dit maakt het een stuk eenvoudiger om er enthousiast over te schrijven. Publiceer regelmatig artikelen om up-to-date te blijven. De zoekmachines waarderen dit en geven jou een steeds hogere plek in de zoekresultaten. Ga maar na: iedereen op het internet zoekt naar informatie. En de zoekmachine wil jou daarin voorzien.

Door een sterke website met relevante content te maken draag je daar aan bij. Deze manier van werken heeft in het verleden altijd gewerkt en doet dat hopelijk ook in de toekomst.

Rustig opbouwen en geduld is de sleutel tot succes

Sommige mensen gebruiken methodes om hun website een hoge ranking te geven zonder dat ze telkens nieuwe content moeten publiceren.

Ze proberen de zoekmachines om de tuin te leiden, maar dit pakt vaak niet goed uit. De reden daarvoor is simpel: er is simpelweg niets beters dan unieke content waar bezoekers echt iets aan hebben.

En daar zul je toch echt iets voor moeten doen, wil je uiteindelijk meer bezoekers en dus meer inkomsten hebben. Het is zeker mogelijk om geld te verdienen met AdSense, maar de gouden munten groeien niet aan een boom.

Er is geen simpel trucje waarmee de AdSense inkomsten binnenstromen. We raden aan om rustig te beginnen met één website en te kijken hoe het loopt. Rustig opbouwen en geduld is de sleutel tot succes. Aan het begin heb je waarschijnlijk nauwelijks inkomen.

Maar na verloop van tijd zie je waarschijnlijk verbetering, afhankelijk van de zoekmachine ranking en de bezoekersaantallen.

Welke onderwerpen voor websites doen het goed?

Onthoud dat een generiek onderwerp zoals auto’s waarschijnlijk veel bezoekers trekt, maar dat er ook sprake is van veel concurrentie. Dit maakt het uitermate lastig om hoog in de zoekmachine resultaten te komen.

Je kunt ook kiezen voor een niche, oftewel een kleiner onderwerp met minder concurrentie. Maar bij dit type websites is het wel lastiger om veel inkomsten met AdSense te genereren. Geef niet op en maak meerdere websites om te zien wat werkt.

Soms boek je pas succes bij website nummer 10. Maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt voelt dat heel erg goed. We wensen je heel veel succes met het maken van een website en het gebruik van Google AdSense!