E-commerce is het verkopen van producten en diensten via het internet. Het gaat hierbij om het verkopen van je eigen producten.

Producten worden meestal verkocht door deze aan te bieden in een online webshop. Vervolgens wordt er door middel van online marketing naar potentiële kopers gezocht binnen de relevante doelgroep.

Bedrijven of ondernemers die zich met e-commerce bezig houden ontvangen zelf het gehele aankoopbedrag. Uiteraard moeten zij de producten wel eerst zelf inkopen en komt er doordat het eigen producten zijn klantenservice bij kijken.

Een bekend verdienmodel binnen e-commerce is dropshipping. Hierbij worden er producten op een eigen webshop aangeboden tegen een iets hoger bedrag dan de inkoopprijs van de leverancier waarmee een samenwerking bestaat.

Wanneer er vervolgens een product wordt aangeschaft is het meestal zo dat de order via een geautomatiseerd systeem naar de leverancier wordt doorgestuurd. Die stuurt het product direct door naar de klant waardoor de ondernemer zelf het product niet hoeft te versturen.