Dropshipping

Geld verdienen met dropshipping

Dropshipping

Wat is dropshipping en hoe werkt het? Je leest het in dit artikel!

Dropshipping

Wat is dropshipping? Het is natuurlijk voor niemand een verrassing dat het online shoppen steeds meer toeneemt en steeds populairder wordt. De gewone, fysieke winkels hebben er dan ook steeds meer moeite mee om een grote hoeveelheid mensen tevreden te stellen. Mensen die liever vanuit het comfort van hun eigen huis, lekker willen rondkijken op het internet en uiteindelijk overgaan tot kopen. 

Dankzij de gigantische E-commerce opkomst, is het dan ook meer dan begrijpelijk dat veel mensen er over nadenken om een webshop, of online winkel te beginnen. Helemaal in de laatste periode, waarin het voor iedereen opeens heel duidelijk werd, dat het niet vanzelfsprekend is om even naar de winkel te kunnen. 

Beginnen met dropshipping?

Ben jij 1 van die mensen die er momenteel over nadenkt om een webshop te starten? Dan kan het de moeite waard zijn om eens na te denken over dropshipping.

Dit in plaats van een fysieke winkel of webshop openen, waarbij je onder andere voorraad bij moet houden. Indien jij een dropshipping overeenkomst aangaat met een groothandel, ga jij hun producten verkopen en word jij hun partner dus als het ware.
Je hoeft dan zelf dus geen voorraad aan te schaffen of bij te houden en dit is pas het begin van de voordelen van dropshipping!

In dit artikel leggen we je de betekenis van dropshipping uit en waar je op moet letten als je wilt beginnen met dropshipping.

Inhoudsopgave

Wat is dropshipping?

Als we de betekenis van dropshipping kort moeten samenvatten dan komt het op het volgende neer. Dropshipping staat ook wel bekend als direct shipment of doorverkoop. Bij deze manier van verkoop, plaatst de eindklant een bestelling bij een handelaar of retailer, waarna deze retailer of handelaar de bestelling doorplaatst naar een groothandel of producent. Deze, levert op zijn beurt, het bestelde product, rechtstreeks aan de eindklant of koper.

Bij deze manier van verkoop gaat de factuur van de groothandel of producent, naar de tussenhandelaar en de factuur van de retailer of handelaar, gaat naar de koper of eindklant.

De ondernemer hoeft bij deze constructie dus geen grote investeringen te doen, doordat je geen kapitalen nodig hebt om voorraden aan te leggen. Hierom is dropshipping vooral populair onder startende ondernemers.

Zij besparen bijvoorbeeld op kosten als inventaris, logistiek en personeel. Houd er echter wel rekening mee, dat dit voor de leverancier niet altijd rendabel is. Mensen maken grootschalig gebruik van hun retourrecht, waardoor de ondernemer de verzendkosten kwijtraakt, bovendien verschilt het per geval, of de groothandel een product (probleemloos) terugneemt. 

Wat is dropshipping

Hoe werkt dropshipping precies?

Middels een overeenkomst die je aangaat met een groothandel of producent, stel je vast dat jij een verkooppunt of een onafhankelijke verkoper gaat worden voor hun. Jij hebt dan zelf geen voorraad van de gewenste producten, de gehele voorraad blijft in handen van de groothandel of producent.

Dit betekent dat je deze producten zelf dus nooit in handen krijgt, je hoeft ze niet te verwerken en je draagt er geen financiële verantwoordelijkheid voor. Op deze manier wordt het extra makkelijk voor jou om je te focussen op online geld verdienen.

Op het moment dat jullie samen een overeenkomst zijn aangegaan, kun jij beginnen met het (door)verkopen van deze producten. Dit kan natuurlijk via je eigen website of webshop, maar ook zeker via een marktplaats site. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Amazon. E-bay of Marktplaats.

Stappenplan dropshipping

Hoe een verkoop via jouw dropshipping bedrijf stap voor stap zal verlopen, zullen we middels een handig stappenplan voor je op een rijtje zetten;

Stap 1: De klant ziet op jouw website of advertentie, een product dat hij of zij wil kopen. De klant voegt dit product toe aan een winkelwagentje en met behulp van een kassasysteem, kan de klant de betaling voltooien.

Stap 2: De informatie van de order komt jouw kant op, alsmede de opbrengst van deze verkoop.

Stap 3: Deze informatie stuur jij door naar de dropshipper. Jij betaalt deze het bedrag voor het leveren van de goederen.

Stap 4: Het bedrag wat er hierna overblijft, is voor jou. (Provisie of Marge)

Stap 5: De bestelling wordt verwerkt door de groothandel, waarna deze de goederen rechtstreeks naar de eindklant zal versturen. 

Stap 6: Alle communicatie verloopt via jou. Dit betekent dat jij de klant op de hoogte dient te houden van bijvoorbeeld de ontvangst van de bestelling, de status van de bestelling. Ook dien jij de eindklant op de hoogte te houden van de verzendstatus. Mochten er zich vragen of klachten voordoen, dan dien jij deze tijdens en na ontvangst van de bestelling af te handelen.

Indien je kiest voor dropshipping als business of onderneming, moet je begrijpen dat het belangrijkste aspect van deze business, vertrouwen binnen de partnerrelatie is. Beide kanten moeten op elkaar kunnen rekenen en vertrouwen.

Jij dient erop te kunnen vertrouwen, dat de producent het gekozen product op tijd, en vooral in goede staat, naar de eindklant zal verzenden. 

De producent moet er op zijn beurt op kunnen vertrouwen, dat jij het geld van de verkoop daadwerkelijk aan hen overdraagt. Indien jij kiest voor een samenwerking met een bekende groothandel, hoef jij je geen zorgen te maken over eventuele moeilijke situaties.

Risico’s zijn er aan beide kanten, maar met een bekende groothandel hoef jij je geen zorgen te maken. Deze hebben namelijk al een naam voor zichzelf opgebouwd en doen er doorgaans alles aan, om deze naam hoog te houden!

De voordelen van Dropshipping

De voordelen van Dropshipping zijn eigenlijk eindeloos. Wij kunnen dan ook niet echt een reden verzinnen om dit niet te doen. Wil jij stappen maken in je leven, maar heb je niet direct een startkapitaal klaar staan? Dropshipping! Wil jij een naam voor jezelf opbouwen in de wereld van de verkoop? Dropshipping!

Zoals we al zeiden, zijn de voordelen eindeloos, maar wat zijn de voordelen en waarom zijn deze punten een voordeel? Dit leggen we je graag nog even uitgebreid uit. 

Geen inkoop nodig!

Word jij een dropshipper? Dat betekent dat jij producten mag en kunt verkopen aan jouw klanten. Hierbij hoef je niet eerst zelf over te gaan tot het aanschaffen van je eigen voorraad. Dit betekent automatisch dat de kosten aan jouw kant, een stuk lager liggen.

Als je gebruik maakt van dropshipping, voorkom je ook de stress die gepaard gaat met het op tijd bestellen van producten. Het beslissen van welke producten jouw klanten graag willen blijft je ook bespaard. Als je gebruik maakt van dropshipping, kun jij dus een ontzettend brede lijn aan producten creëren en verschillende doelgroepen aanspreken met jouw producten.  

Geen voorraad nodig!

Indien je kiest voor een normale, fysieke winkel, dan ben je erg veel tijd kwijt aan het bijhouden van je voorraad en dit is geen makkelijke klus. Sommige producten zullen niet goed verkocht worden, waardoor jij uiteindelijk gedwongen wordt om de prijs te verlagen om dit alsnog te kunnen verkopen.

Het kan zelfs voorkomen dat je dit product dan zonder winst aan moet bieden. Bij dropshipping zal dit probleem zich nooit voordoen.

Lekker makkelijk!

Als dropshipper kun jij je geheel focussen op de groei van jouw bedrijf, webshop of online business. Je kunt bijvoorbeeld je tijd steken in het opbouwen van een geweldige klantenservice. Als je kiest voor dropshipping, dan hoef je je tijd niet te besteden aan zaken als het inpakken van producten, de logistiek hiervan en ook niet aan het bijhouden van een voorraad.

Je kunt altijd en overal werken dit is de ultieme Laptop lifestyle.

Indien je kiest voor een bekende website, zoals Bol.com, Ebay of Amazon, wordt het nog makkelijker. Jij hoeft dan zelf niet eens een website op te zetten en te onderhouden. Dat is dan ook 1 van de redenen waarom je snel geld kunt verdienen met dropshipping.

Als je kiest voor een Nederlands verkoopkanaal dan is Bol.com de beste optie. Om op een winstgevende manier geld te verdienen op BOL.com zijn er zelfs speciale cursussen die je kunt volgen. Een van deze cursussen is de BOL Masterclass van Jia Ruan.

Volkomen legaal!

Je wilt natuurlijk een zo goed mogelijke start maken als je ondernemer wilt worden. Heb je gekozen voor dropshipping? Slimme keuze! Het is niet alleen makkelijk en goedkoop, dropshipping is ook nog eens 100% legaal. Een overeenkomst tussen een dropshipper en groothandel is volledig legaal.

Waarschijnlijk heb je zelf ook al eens iets gekocht via dropshipping, zonder dat je dit zelf in de gaten hebt gehad. Het is al langere tijd ontzettend populair om producten door te verkopen, op een 100% legale manier!

voordelen dropshipping

Affiliate Marketing

Dropshipping wordt nog wel eens vergeleken met affiliate marketing. Toch zijn het ondanks dat je er bij beide een passief inkomen mee kunt verdienen verschillende methodes. Bij affiliate marketing hoef je ook geen bestelling te plaatsen bij een leverancier.

Het enige wat je hierbij doet is het doorsturen van jouw bezoeker naar de leverancier die verder het verkoopproces en de klantenservice afhandelt. Als je meer wilt weten over deze manier van geld verdienen dan is het raadzaam om te beginnen met de Affiliate Marketing Revolutie. In deze affiliate cursus wordt stap voor stap uitgelegd hoe je geld kunt verdienen als affiliate.

Hoeveel geld kun je verdienen met dropshipping?

Zoals voor elke business geldt, het meeste heb je zelf in de hand. Kies jij voor dropshipping? Dan kies je ervoor om een investering-vrije onderneming te starten, maar hoeveel geld kun je er nu echt mee verdienen?

Nou makkelijker kan niet, want dat beslis jij zelf. Kies jij voor de verkoop van 1 bepaald product of wil je liever meerdere producten aanbieden? 

Hoeveel tijd steek jij in de marketing van jouw website of webshop? Of als je gebruik maakt van een marktplaats voor de verkoop, hoe vaak vernieuw jij je advertenties en hoe bied jij je product aan?

Al deze bovengenoemde punten en nog meer, dragen bij aan het succes van jouw nieuwe onderneming als dropshipper. Daarom ook, dat je het uiteindelijke bedrag wat jij verdient met dropshipping, grotendeels door jezelf wordt bepaald. Natuurlijk moeten mensen jouw product ook nodig hebben, maar ook hier zijn weer goede research methodes voor, zodat jij precies weet wat er populair is en wat de moeite waard is voor jou om te verkopen. 

Wanneer je begint met dropshippen, kan het inkomen nogal variëren en zoals bij elke nieuwe business, heeft ook een dropship business tijd en moeite nodig om een goede start te kunnen maken.

Geld verdienen dropshipping

Het kan dus zijn dat je in het begin nog niet zoveel verdient, maar als je het goed aanpakt kun je na verloop van tijd hele mooie bedragen verdienen. Pak jij het goed aan? Dan zijn bedragen als 10.000 euro per maand zeker haalbaar! 

Het niveau van jouw klantgerichtheid, klantenservice en de manier waarop jij jouw producten aanbiedt, dragen allemaal weer bij aan het succes.

Slapend rijk worden heeft nog niemand uitgevonden en dropshipping is dan ook geen nieuwe poging om dit uit te vinden. Je zult er tijd en moeite in moeten stoppen, vooral in het begin.

Maar dropshipping is echt een goede manier om via het internet, extra inkomsten op te bouwen. Als je er in het begin de tijd voor neemt, wordt dit vanzelf een makkelijke manier om online geld te verdienen. Vooral op de lange termijn kan dropshipping een heel mooi inkomen voor je gaan genereren. 

Dropshipping beginnen

Klinkt interessant toch? Een makkelijke manier om zonder grote investering, je eigen onderneming te starten. Online geld verdienen, wie wil dat niet! Maar zoals alles, dien je ook dit goed aan te pakken.

Weet je al wat je wil verkopen of heb je nog geen idee? In beide gevallen geldt dat je je huiswerk en research moet doen. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen wat momenteel goed verkoopt en of jij dit beter aan kunt pakken. 

Leveranciers

Je bent altijd vrij om met meerdere leveranciers samen te werken indien gewenst. Het kan zelfs aan te raden zijn om dit te doen. Op die manier behoed je jezelf voor eventuele problemen als er iets misgaat met of bij een van jouw leveranciers.

Dropshipping

Dropshipping Nederland

Als je begint met dropshipping en je richt je op de Nederlandse markt dan is het verstandig om een leverancier uit Nederland te kiezen. Je kunt dan de bestelde producten snel bij je klanten laten bezorgen.

Vertrouwen is absoluut essentieel als het gaat om een succesvolle relatie en dropship overeenkomst. Het is daarom uitermate belangrijk om een reeds gevestigde groothandel te zoeken, die voor zichzelf reeds een naam heeft opgebouwd.

Je kunt ervanuit gaan dat zij deze naam en reputatie graag hoog willen houden. Kijk bijvoorbeeld naar reviews van de leverancier, maar kijk ook naar de leveringstijden en retour policy van de leverancier.

Als jij alles voor jezelf duidelijk op papier zet, met de verschillende bijbehorende stappen, maak je de eerste stap richting jouw eigen succesvolle dropshipping business. 

Onthoud goed dat een snel rijk formule nog niet uitgevonden is. Geheel afhankelijk van de tijd en moeite die jij in je business steekt, kun je met dropshipping, zeker op de lange termijn, een heel leuk inkomen gaan verdienen.

Aliexpress dropshipping

Veel dropshippers gebruiken Aliexpress als dropship leverancier. Je moet je bij de keuze voor Aliexpress wel goed beseffen dat je met lange levertijden te maken krijgt en dit is zeker als je gaat beginnen met dropshipping niet verstandig.

Klant is koning!

Denk eraan dat de klant koning is en dat jouw klantgerichtheid en klantenservice op en top moeten zijn! Op die manier kun jij je onderscheiden van de rest!

Veel succes!