Er is sprake van keyword stuffing wanneer je het zoekwoord waar je je op richt te vaak in je tekst verwerkt. Het is goed om je zoekwoord regelmatig door je tekst heen te verwerken, maar als je dit te vaak doet zal Google je tekst juist minder goed laten ranken.

Keyword stuffing wordt ook wel keyword spamming genoemd. Door je focus trefwoord te overdreven in je tekst te verwerken maak je het namelijk als het ware een soort spam voor je lezer.

Je moet altijd kijken hoe je je tekst zo goed mogelijk kunt optimaliseren, maar in geval van keyword stuffing ben je aan het over-optimaliseren.

keyword letters

Stel dat het focus trefwoord ‘passief inkomen’ is dan zou keyword spammen er als volgt uitzien:

In dit artikel zal ik je vertellen hoe jij kunt beginnen met het verdienen van een passief inkomen via internet.

Het opbouwen van een passief inkomen is makkelijker dan je denkt. Zelf gebruik ik meerdere methodes om maandelijks een passief inkomen te verdienen.

Hieronder noem ik vijf methodes waarmee jij kunt beginnen met het opbouwen van een passief inkomen:

Hoe irritant is het voor jou als lezer om zo’n tekst al deze te lezen? Google houdt hier ook zeker niet van en zal je er dus eerder voor straffen.

Ik hoop dat het zo duidelijk voor je is wat keyword stuffing precies is en dat je begrijpt dat je dit binnen je teksten moet voorkomen.