Online vertaalwerk

Geld verdienen met online vertaalwerk

Online vertaalwerk

Online vertaalwerk hoe werkt het?

Er zijn verschillende manieren waarop iemand online geld kan verdienen. Een extra zakcentje verdienen is nog nooit zo simpel geweest, aangezien jij er de deur niet voor uit hoeft.

Als je goed bent in talen dan is het misschien interessant om eens aandachtig naar het online vertaalwerk te gaan kijken. 

Teksten vertalen kan een leuk bedrag opleveren. Je kan zelf kiezen welke taal jij wilt gaan vertalen, bijvoorbeeld Engels, Italiaans, Spaans of zelfs Chinees.

Online vertaalwerk

Freelancer

Jij kan teksten gaan vertalen voor particulieren en bedrijven door jezelf als freelancer aan te bieden. Jij kan zelf de prijs bepalen, maar ook de hoeveelheid werk dat je aanneemt.

Echter zal jij als freelancer ook werk moeten vinden, simpelweg door jezelf te promoten en op de kaart te zetten. De concurrentie is hevig, dus onderschat het niet.

Het kan dus vrij pittig zijn om jezelf als beginner te onderscheiden van de rest. Desondanks kan jij als vertaler het meeste geld verdienen als freelancer.

Vertalen bij Gengo.com

Het Engelse bedrijf Gengo.com is een grote speler op het gebied van online vertaalwerk. Het bedrijf is internationaal actief en werkt samen met de grootste bedrijven ter wereld.

De vertalers komen dan ook in verschillende landen en krijgen daarvoor een vergoeding. Jij kan jezelf ook registeren bij Gengo.com, een account aanmaken is gratis. Je zult een proeftekst moeten schrijven, waarna er gekeken zal worden naar het niveau van de vertaling.

Daaruit zal ook worden opgemaakt hoeveel jij krijgt per woord. De vergoedingen liggen tussen de 0,02 dollar en de 0,08 dollar per woord. Een relatief korte tekst kan daardoor al enkele tientjes opleveren.

Vertalen

Vertalen bij Fiverr

Het platform Fiverr is de ideale plek om jezelf aan te bieden voor online klusjes en opdrachten. Je kan zelf de prijs bepalen en de opdracht aanbieden. Een goed voorbeeld is ‘500 woorden vertalen van het Engels naar het Nederlands’.

Een klant kan direct een order plaatsen en afrekenen. Vergeet ook niet een maximale aantal orders in te stellen, want straks staan er meer opdrachten open dan jij aankan.

De klanten kunnen vervolgens een feedback achterlaten. Je kan ook schrijfwerk en ander soort diensten aanbieden op Fiverr. Het platform beschikt ook over een applicatie. 

Werken bij een vertaalbureau

Vertalen is big-business, er zijn ook tal van grote bedrijven actief die vertaalwerk aanbieden. Jij kan wellicht solliciteren bij één van de vertaalbureaus.

Het gaat dan normaliter om een fulltime baan, waarbij je tussen de 3000 euro en de 5000 euro per maand kan gaan verdienen. Je krijgt in het begin een startsalaris, maar dat bedrag kan snel oplopen.

Echter zal je wel een studie gevolgd moeten hebben die aansluit bij de werkzaamheden als vertaler. Ervaring als vertaler kan ook al voldoende zijn voor een functie als professioneel vertaler.

Een goedkopere online vertaler zal rond de 0,03 euro per woord rekenen, terwijl een professionele vertaler al snel 0,20 euro per woord krijgt.

Vertaalwerk

Ervaring is essentieel

Een beginnende vertaler kan het beste starten bij een platform zoals Gengo. Je kan dan namelijk enkele centen per woord verdienen, maar de ervaring is nog veel belangrijker.

Na een jaartje vertaalwerk te hebben gedaan is het mogelijk om de prijs te verhogen, aangezien je dan ook meer kwaliteit kan bieden. Probeer dus eerst ervaring op te bouwen en kijk dan naar de prijs. Je kunt het ook als bijverdienste naast je baan gaan doen.