Amazon geld verdienen

Amazon Affiliate: Kun je er succesvol mee worden?

Amazon geld verdienen

Amazon affiliate marketing Nederland

Als je op zoek bent naar manieren om online geld te verdienen, is het Amazon affiliate-programma wellicht iets waar je interesse in hebt. Het is een van de populairste en meest toegankelijke manieren om geld te verdienen als online marketeer.

In dit artikel gaan we dieper in op wat het Amazon affiliate-programma precies inhoudt en bekijken we of het een aanrader is voor jouw online onderneming.

Amazon geld verdienen

Inhoud

Wat is het Amazon affiliate-programma?

Het Amazon affiliate-programma, ook wel bekend als Amazon Associates, is een partnerprogramma dat door Amazon is opgezet om affiliate marketeers de mogelijkheid te bieden commissies te verdienen door klanten naar Amazon te verwijzen.

Wanneer je als affiliate marketeer deelneemt aan dit programma en een link naar een product op Amazon plaatst op jouw website, blog of sociale media, ontvang je een commissie voor elke verkoop die via jouw unieke affiliate-link wordt gegenereerd.

Hoe werkt het?

Als je wilt beginnen met affiliate marketing dan is het programma van Amazon een goede optie. Het proces is eenvoudig.

Zodra je je hebt aangemeld voor het Amazon affiliate-programma, krijg je toegang tot een breed scala aan producten die je kunt promoten. Je ontvangt een unieke affiliate-link voor elk product dat je wilt adverteren.

Amazon

Voordelen van het Amazon affiliate-programma

Passief inkomen

Een van de aantrekkelijke aspecten van het Amazon affiliate-programma is dat het je de mogelijkheid biedt om passief inkomen te verdienen.

Nadat je jouw affiliate-links hebt geplaatst, kunnen ze voor een lange tijd verkeer naar Amazon blijven sturen en zo commissies genereren, zelfs wanneer je niet actief bezig bent met het promoten van producten.

Groot productaanbod

Amazon heeft een enorm assortiment aan producten in bijna elke denkbare niche. Hierdoor kun je producten vinden die relevant zijn voor jouw doelgroep en jouw website of blog. Dit brede productaanbod vergroot je kansen op het genereren van verkoop en commissies.

Betrouwbare partner

Amazon is een van de meest vertrouwde en bekende e-commercebedrijven ter wereld. Dit draagt bij aan de geloofwaardigheid van jouw affiliate-links en kan het vertrouwen van jouw publiek vergroten, waardoor ze eerder geneigd zijn om via jouw links te kopen.

Nadelen van het Amazon affiliate-programma

Hoewel het Amazon affiliate programma veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden:

 1. Lage commissies voor sommige producten: De commissies bij het Amazon affiliate programma kunnen relatief laag zijn, vooral voor bepaalde productcategorieën. Hierdoor kan het moeilijk zijn om aanzienlijke inkomsten te genereren bij de verkoop van goedkope producten.

 2. Veranderende commissiestructuur: Amazon heeft de commissiestructuur in het verleden aangepast en kan dit in de toekomst opnieuw doen. Deze veranderingen kunnen van invloed zijn op je inkomsten en vereisen dat je je strategieën aanpast.

 3. Cookie-duur: De standaard cookie-duur bij het Amazon affiliate programma is relatief kort, meestal 24 uur. Dit betekent dat als een bezoeker niet binnen 24 uur na het klikken op jouw affiliate link een aankoop doet, je geen commissie ontvangt, zelfs als ze later terugkeren om het product te kopen.

 4. Concurrentie: Het Amazon affiliate programma is populair en competitief, wat kan leiden tot verzadigde markten. Het kan moeilijk zijn om op te vallen tussen andere affiliates die dezelfde producten promoten, vooral in populaire niches.

 5. Productrestricties: Sommige producten kunnen beperkingen hebben voor promotie via het affiliate programma. Amazon heeft richtlijnen en regels over hoe je hun producten kunt promoten, en het niet naleven hiervan kan leiden tot schorsing van je account.

 6. Afzien van commissies bij retouren: Als een klant een product retourneert na een aankoop via jouw affiliate link, verlies je de commissie voor die verkoop.

Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze nadelen en ze af te wegen tegen de voordelen van het Amazon affiliate programma.

Als je besluit om deel te nemen, is het raadzaam om goed onderzoek te doen, je doelgroep en niche zorgvuldig te overwegen, en waardevolle content te bieden om je kansen op succes te vergroten.

Stappenplan aanmelden Amazon Affiliate Programma

Stap 1: Registratie voor het programma

Om te beginnen met het verdienen van geld via het Amazon Affiliate Programma, moet je je eerst aanmelden en een account aanmaken bij Amazon Associates.

Het registratieproces is eenvoudig en gratis. Zodra je account is goedgekeurd, heb je toegang tot het Partner Dashboard waar je je unieke affiliate links kunt genereren.

Amazon uitleg

Stap 2: Kies je niche en producten

Het is belangrijk om een specifieke niche te kiezen waarin je geïnteresseerd bent en waarin je gelooft dat je waarde kunt toevoegen.

Richt je op een specifieke doelgroep, zodat je gerichte content kunt maken die aansluit bij hun behoeften. Kies vervolgens relevante producten binnen die niche om te promoten.

Stap 3: Maak je unieke affiliate links

Met het Partner Dashboard van Amazon kun je gemakkelijk unieke affiliate links genereren voor de producten die je wilt promoten.

Deze links bevatten een speciale trackingcode die Amazon in staat stelt om jouw verkeer en verkoop te volgen, zodat je commissie kunt verdienen voor elke succesvolle verkoop die via jouw link wordt gegenereerd.

Stap 4: Promoot de producten op je website

Nu je je affiliate links hebt, is het tijd om ze te integreren in je website, blogposts of sociale media-inhoud. Schrijf waardevolle content over de producten die je promoot en plaats je affiliate links op strategische plaatsen, zoals in productreviews, koopgidsen of vergelijkingsartikelen.

Stap 5: Verdien commissie bij elke verkoop

Wanneer een bezoeker op een van je affiliate links klikt en binnen 24 uur een aankoop doet op Amazon, verdien je commissie over die verkoop. De commissietarieven variëren afhankelijk van het producttype, maar over het algemeen ontvang je een percentage van de verkoopprijs als commissie.

Welke producten van Amazon kun je promoten?

Als affiliate van het Amazon Affiliate Programma kun je een breed scala aan producten van Amazon promoten. Amazon heeft een uitgebreid assortiment met producten in bijna elke denkbare categorie. Dit geeft je veel mogelijkheden om producten te kiezen die aansluiten bij jouw niche en interesses, en die aantrekkelijk zijn voor jouw doelgroep. Enkele voorbeelden van productcategorieën die je kunt promoten zijn:

 1. Elektronica: zoals smartphones, laptops, camera’s, televisies, en andere gadgets.
 2. Mode: kleding, schoenen, sieraden, accessoires, en meer.
 3. Boeken: zowel fysieke boeken als e-books.
 4. Huis en tuin: meubels, keukenapparatuur, tuinbenodigdheden, en decoratie.
 5. Gezondheid en persoonlijke verzorging: vitamines, beautyproducten, en meer.
 6. Sport en outdoor: sportkleding, fitnessapparatuur, kampeeruitrusting, en meer.
 7. Speelgoed en games: voor kinderen en volwassenen.
 8. Vakantie producten: zonnebrand, aftersun, zwemspullen, en meer.
 9. Dierbenodigdheden: voer, speelgoed, en verzorgingsproducten voor huisdieren.
 10. Auto-accessoires: zoals autostoelen, gadgets voor in de auto, en meer.

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar er zijn nog veel meer categorieën en producten beschikbaar op Amazon.

Het is belangrijk om te kiezen voor producten die relevant zijn voor jouw doelgroep en niche, zodat je waardevolle content kunt bieden en meer kans hebt op succesvolle verkopen.

Amazon commissie

Commissies Amazon Affiliate Marketing

De commissies bij het Amazon affiliate programma variëren afhankelijk van het type product dat wordt verkocht. Amazon hanteert een commissiestructuur waarbij de commissiepercentages verschillen per productcategorie.

Over het algemeen geldt dat hoe hoger de verkoopprijs en het volume van het product, hoe lager het commissiepercentage is. Aan de andere kant kunnen producten met een hogere marge en een hogere verkoopprijs vaak een hogere commissie opleveren. Hier zijn enkele voorbeelden van commissiepercentages voor verschillende productcategorieën:

 1. Elektronica: 1% – 4%
 2. Mode: 3% – 10%
 3. Boeken: 3% – 10%
 4. Huis en tuin: 3% – 8%
 5. Gezondheid en persoonlijke verzorging: 1% – 10%
 6. Sport en outdoor: 3% – 10%
 7. Speelgoed en games: 3% – 10%
 8. Babyproducten: 3% – 10%
 9. Dierbenodigdheden: 1% – 8%
 10. Auto-accessoires: 3% – 10%

 

Het is belangrijk op te merken dat de exacte commissiepercentages regelmatig kunnen veranderen, omdat Amazon de commissiestructuur van tijd tot tijd bijwerkt. Daarom is het raadzaam om de actuele commissietarieven te raadplegen op het moment van inschrijving bij het Amazon affiliate programma.

Het is ook mogelijk dat Amazon speciale promoties of bonussen aanbiedt voor bepaalde producten of tijdsperiodes, wat kan resulteren in hogere commissies voor affiliates. Als affiliate is het cruciaal om de commissiestructuur te begrijpen en strategisch te kiezen welke producten je promoot om het meeste uit het programma te halen.

Amazon cursus volgen om echt succesvol te worden

Het volgen van een cursus over het Amazon Affiliate programma of over het verkopen van producten op Amazon kan zeer waardevol zijn en je kennis vergroten.

Het kan je helpen om de fijne kneepjes van het vak te leren en je beter voor te bereiden op succes. Echter, het is belangrijk om te beseffen dat het succesvol worden op Amazon niet alleen afhangt van het volgen van een cursus, maar ook van andere factoren.

Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:

 1. Educatie en kennis: Een goede cursus kan je leren hoe het Amazon platform werkt, hoe je effectief producten kunt promoten, en welke strategieën succesvolle affiliates gebruiken. Het vergroot je kennis en begrip, wat waardevol is voor je succes.

 2. Toewijding en inzet: Succesvol worden op Amazon vereist toewijding en hard werken. Het is geen snelkoppeling naar gemakkelijk geld. Je moet bereid zijn om tijd en moeite te investeren in het opbouwen van je affiliate business of verkopersaccount.

 3. Nichekeuze en doelgroep: Het kiezen van de juiste niche en doelgroep is essentieel. Een goed begrip van je doelgroep en hun behoeften stelt je in staat om waardevolle content te bieden en producten te promoten die bij hen passen.

 4. Concurrentie: Het Amazon-platform is zeer competitief, en er zijn veel andere affiliates en verkopers die dezelfde producten promoten. Het vereist creativiteit en unieke aanpak om je te onderscheiden van de concurrentie.

 5. Doorzettingsvermogen: Succes op Amazon komt niet van de ene op de andere dag. Het kan even duren voordat je je eerste commissie verdient of je eerste product verkoopt. Doorzettingsvermogen en geduld zijn cruciaal.

Kortom, het volgen van een cursus kan een goede start zijn en je helpen bij het opdoen van waardevolle kennis en inzichten.

Maar succesvol worden op Amazon vereist meer dan alleen het volgen van een cursus. Het is een combinatie van educatie, toewijding, nichekeuze, concurrentiebewustzijn en doorzettingsvermogen die samen bijdragen aan je succes op het platform.

Conclusie

Het Amazon affiliate programma kan een waardevolle en lucratieve mogelijkheid zijn voor online ondernemers, bloggers en contentmakers die geïnteresseerd zijn in affiliatemarketing en het promoten van producten van Amazon.

Met een breed scala aan producten en wereldwijde bereikbaarheid biedt het programma veel potentieel om passief inkomen te genereren en extra inkomsten te verdienen.

Het succesvol worden op Amazon als affiliate vereist echter toewijding, geduld en een goed begrip van je doelgroep en niche. Het is belangrijk om waardevolle content te creëren en unieke manieren te vinden om je te onderscheiden van de concurrentie.

Een goede cursus kan je helpen je kennis te vergroten en je voor te bereiden op het effectief gebruikmaken van het programma.

Als je een relevante doelgroep hebt en interesse hebt in het promoten van producten, kan het Amazon affiliate programma zeker een aanrader zijn.

Het biedt een kans om je inkomsten te diversifiëren en passief inkomen te genereren door middel van affiliatemarketing. Echter, het succes hangt af van je inzet, creativiteit en het vermogen om waardevolle content te bieden die jouw doelgroep aanspreekt.

Overweeg zorgvuldig of het Amazon affiliate programma past bij jouw doelen en strategieën als online ondernemer. Als het goed aansluit bij jouw interesses en doelgroep, kan het een waardevolle toevoeging zijn aan jouw inkomstenbronnen.