• Home
 • Crypto
 • Bitvavo review – Hoe betrouwbaar is het en wat zijn de ervaringen met deze exchange?
Bitvavo review

Bitvavo review – Hoe betrouwbaar is het en wat zijn de ervaringen met deze exchange?

Bitvavo review

Bitvavo review 2023

Bitvavo is het grootste platform voor het handelen in crypto in Nederland. In deze Bitvavo review lees je de voor- en nadelen, de kosten en hoe betrouwbaar dit platform is. 

In deze review geven we jou ook informatie over de veiligheid en de service van deze cryptocurrency exchange.

Bitvavo review

Inhoudsopgave

In deze Bitvavo review ga je lezen over:

 • Wat Bitvavo voor broker is.
 • Hoe veilig je cryptomunten zijn bij Bitvavo.
 • De voor- en nadelen van het platform.
 • Handleiding hoe je kunt handelen op het platform.
 • De kosten voor het handelen bij Bitvavo.
 • Hoe betrouwbaar deze broker is.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse broker en exchange in één. Sinds 2017 biedt het bedrijf haar diensten aan, geheel gericht op het kopen en verkopen van cryptocurrency.

Het platform probeert het ingewikkelde uit het handelen in deze munten te halen. Doordat brokerage and exchange zijn gecombineerd, is het platform ook geschikt voor beginnende crypto handelaren.

Ervaren handelaren zullen zich er ook thuis voelen, omdat er uitgebreide functies zijn voor mensen die al vaker met crypto in de weer zijn geweest.

Bitvavo

Het gedeelte ‘broker’ is vooral handig voor beginners. Naar verloop van tijd zullen ze de slag te pakken krijgen en willen ze zelf ook handelen. Dat is waar het ‘exchange’ gedeelte van Bitvavo komt kijken.

Een exchange is goedkoper, omdat je per transactie betaalt en meer ordermogelijkheden hebt. Door de combinatie, hoef je niet over te stappen op een ander platform als je op zoek bent naar een exchange. Dat zal voor veel gebruikers handig zijn.

BedrijfsgegevensBitvavo B.V. Herengracht 450, 1017 CA Amsterdam.
LicentiesDe Nederlansche bank
AanbodMeer dan 175 cryptomunten
HandelskostenMaximaal 0.25%
BetaalmethodesiDeal, Bancontact en bankoverschrijving
BonusDe eerste 1000 euro gratis handelen
AppiOS en Android app

Waarom kiezen voor Bitvavo?

 • Het is de goedkoopste exchange van Nederland (max 0.25% transactiekosten).
 • Je kunt € 1000 gratis handelen via deze link.
 • Betalen doe je simpel via iDeal, Bancontact, SEPA Instant of creditcard.
 • Zowel een basisinterface als een geavanceerde interface.
 • Wallets zijn verzekerd tot wel $255 miljoen.
 • Groot aanbod van meer dan 175 cryptomunten.
 • Hoge mate van beveiliging. Bekijk het hier.
 • Bij een eventueel faillissement van Bitvavo B.V. gaan er geen tegoeden verloren omdat deze zijn ondergebracht bij Stichting Bitvavo Payments,

De missie van Bitvavo

De missie van Bitvavo is digitale valuta voor iedereen toegankelijk te maken door met transparante kosten te werken en een groot aanbod van digitale valuta aan te bieden.

Dit alles moet gebeuren op een gebruiksvriendelijk platform, voor verschillende soorten gebruikers. Iedereen die 18 jaar of ouder is, kan een account aanmaken bij dit platform.

Het team van Bitvavo wil een belangrijke rol spelen in de opkomst van bijvoorbeeld cryptocurrencies. Het platform is vrij toegankelijk voor miljoenen gebruikers, in heel Europa.

Om het aantrekkelijk te maken, wil de aanbieder met lage kosten werken op haar exchange. Tegelijkertijd brengt het ook het gebruikersgemak van een broker met zich mee. Door deze unieke combinatie, wil het de marktleider in Europa worden.

Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo heeft een ruim assortiment aan verschillende cryptocurrencies: er worden meer dan 175 verschillende munten aangeboden.

De verwachting is dat het aanbod alleen maar verder zal worden uitgebreid. Bitvavo werkt ook voortdurend aan nieuwe functies om het handelen nog eenvoudiger te maken.

Aanbod Bitvavo

Op het platform van Bitvavo kun je in meer dan 175 verschillende soorten cryptovaluta handelen. Bekijk hier het actuele aanbod: https://bitvavo.com/nl/markets

Bitvavo is hiermee de grootste exchange van Nederland en toch is de procedure om cryptomunten toe te laten op het platform erg streng. Er wordt altijd eerst gekeken wat de potentie is van een munt voordat deze zal worden toegevoegd.

Bij veel concurrenten worden nieuwe munten direct gelist wat als nadeel heeft dat veel van deze munten door inactiviteit of een laag volume gedelist worden.

Bij Bitvavo gebeurd het bijna niet dat digitale valuta’s gedelist worden.

Bitvavo aanbod

Handleiding cryptocurrency kopen bij Bitvavo

Crypto kopen is bij Bitvavo relatief eenvoudig. Je leest in dit stappenplan van onze Bitvavo review hoe je crypto kunt kopen. Dit kan al met iDeal, Bancontact of bankoverschrijving.

Je stort eerst tegoed in je account (bijvoorbeeld in euro’s). Het storten van geld is zonder bijkomende kosten.

Zodra het tegoed is toegevoegd, kun je in het dashboard cryptocoins kopen. Dit doe je als volgt:

 • 1. Stort tegoed in het account door op ‘Euro’s storten’ te klikken
 • 2. Reken af met de gewenste betaalmethode
 • 3. Klik aan welke cryptovaluta je wilt kopen
 • 4. Selecteer het tabblad ‘kopen’
 • 5. Voer in hoeveel cryptomunten je wilt kopen en bevestig je aankoop

Handleiding cryptocurrency verkopen en uitbetalen in euro’s

Crypto verkopen, werkt in principe omgekeerd. Ook hier volg je weer een aantal stappen om je munten te koop aan te bieden.

 • 1. Klik in het dashboard op de gewenste munt, zoals Bitcoins
 • 2. Klik op het tabblad ‘Verkopen’
 • 3. Vul in hoeveel crypto je wilt verkopen
 • 4. Het bedrag in euro’s wordt toegevoegd aan je tegoed
 • 5. Je kunt het geld nu laten uitbetalen

Bitvavo review: De uitbetaling

Zodra het geld is toegevoegd aan je tegoed, kun je een uitbetaling aanvragen. Dat doe je door naar je dashboard te gaan en te klikken op ‘Tegoed opnemen’. Vul in hoeveel je wilt opnemen en selecteer je bankrekening. Klik daarna op ‘doorgaan’ en voer de authenticatie code in.

Nadat je de opdracht hebt gegeven, duurt het meestal een paar uur voordat het geld op je rekening staat. Het kan tot een werkdag duren voordat je het tegoed terugvindt op je bankrekening. Duurt het langer dan een werkdag? Dan is het verstandig contact op te nemen met de helpdesk.

Werken met de Bitvavo exchange

De geavanceerde Bitvavo exchange wordt gezien als een van de belangrijkste voordelen van dit platform. Het maakt het platform aantrekkelijk voor meerdere soorten handelaren. Je kunt al je zaken regelen via de exchange. Er zijn twee opties: de basisinterface en de geavanceerde interface.

Via de basisinterface kunnen beginners marktorders plaatsen. Dat houdt in dat ze de gewenste cryptocurrency tegen de beste prijs op dit moment aanschaffen, of juist verkopen. Er wordt geen order toegevoegd aan het orderboek, maar je pikt er een order tussen uit. Dit noemen we ‘market taking’.

Via de geavanceerde interface kun je ook limietorders plaatsen. Dit zijn orders waarbij je van tevoren bepaalt bij welke koers je order mag worden uitgevoerd. Dat kan zowel een verkoop als een koop zijn. Bitvavo is steeds in ontwikkeling en voegt ook nieuwe mogelijkheden toe. Zo is de laatste jaren ook de mogelijkheid voor een stop loss toegevoegd.

Het is aan te raden om als beginner eerst gebruik te maken met de broker functie van Bitvavo. Als je iets meer ervan afweet, kun je beginnen met handelen op de exchange. Begin met de basisinterface, zodat je niet overweldigd wordt door alle functies van de geavanceerde exchange.

Bitvavo interface

Bitvavo wallet

Je crypto wordt veilig bewaard in je Bitvavo wallet. Iedere gebruiker krijgt een eigen ontvangstadres om de currencies te beheren.

Wanneer je een aankoop doet via Bitvavo, wordt de cryptocurrency in deze wallet gestart. Het proces daarvoor is volledig geautomatiseerd.

Wanneer je dat handig vindt, kun je ook cryptocurrency uit een externe wallet toevoegen aan je eigen Bitvavo wallet. Vanuit de wallet kun je cryptocurrency opnemen en versturen naar een andere wallet.

Je wallets zijn alleen beschikbaar via jouw account. Dat houdt in dat je met het beheer van je wallet ook verantwoordelijkheden op je neemt.

Je moet er namelijk zelf zorg voor dragen dat anderen niet op jouw account kunnen inloggen. Daarom is het een goed idee te werken met tweefactor-authenticatie. Grotere hoeveelheden crypto kun je beter niet in je Bitvavo wallet opslaan, maar in eigen beheer nemen.

Bitvavo werkt voor het handelen in crypto met zogenaamde hot wallets. Dit zijn wallets die met het internet verbonden zijn. Hiermee kun je snel cryptocurrency versturen, zonder lange wachttijden. De cryptocurrency die bij Bitvavo staat opgeslagen, wordt bewaard in cold wallets. Die zijn over verschillende locaties verspreid.

Gebruik voor grotere hoeveelheden crypto bijvoorbeeld een hardware wallet. Je bent dan niet afhankelijk van de beveiliging van Bitvavo en loopt dan minder risico om je crypto kwijt te raken. Je hebt zelf de denkbeeldige sleutels in beheer.

Bitvavo verificaties en limieten

Bitvavo geeft duidelijk om de online veiligheid van haar gebruikers. Bij het registreren van een account wordt daarom je account geverifieerd per e-mail. Je kunt daarna geld in je account storten.

Dan wordt je bankrekeningnummer en de tenaamstelling geverifieerd. Verder moet je een ID-verificatie doen. Je ID-kaart is dan nodig om te laten zien dat je echt bent wie je zegt te zijn. Daarnaast zal Bitvavo vragen om verificatie van je telefoonnummer.

Deze regels klinken misschien streng, maar dit is wat Bitvavo minimaal moet doen om aan de Nederlandse regels te voldoen. Het platform is verplicht te onderzoeken en te weten wie er handelt. Dit noemen we ‘Know Your Customer’.

Na het verifiëren van je identiteit, kun je onbeperkt handelen, storten en opnemen. Omdat Bitvavo waarde hecht aan de online veiligheid, kan het zijn dat er extra verificatie nodig is. Dan wordt er een video call met de gebruiker opgezet.

Bitvavo app

Wie een account aanmaakt bij Bitvavo, kan gebruik maken van de volledige functies van de Bitvavo app.

Deze app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Door de loop der jaren zijn er heel wat uitbreidingen gedaan aan de app.

Onze ervaring met deze app is positief, alles wat je nodig hebt om snel te handelen kan met de Bitvavo app.

Je kunt met de Bitvavo app eenvoudig de volledige basis interface beheren. Op die manier kun je dus cryptocurrency kopen en verkopen via je smartphone.

In de loop van dit jaar zullen er naar verwachting ook functies toegevoegd worden die bij de geavanceerde interface horen.

Staken van je cryptomunten

Sinds 2021 kun je rente verdienen over je crypto holdings. Dit doe je door via Bitvavo je cryptomunten te staken.

Wanneer je deze functie activeert, ontvang je automatisch rente over je cryptomunten. Dat kan oplopen tot 7,5 procent op jaarbasis.

Bij Bitvavo kun je flexibel staken. Dat houdt in dat je op elk moment je crypto weer kunt opnemen.

Voordat je hieraan begint, is het raadzaam onderzoek te doen en te leren wat staking precies inhoudt. Het kan zorgen voor extra passief inkomen met je crypto, maar de opbrengsten kunnen variëren.

Rentes kunnen namelijk op ieder moment veranderen. Dit is een kwestie van vraag en aanbod, en we kunnen daar Bitvavo niet echt op beoordelen in deze review.

Je kunt staken op twee manieren: off-chain en on-chain. Bij off-chain staking bieden diensten de mogelijkheid om rewards te verdienen door digitale valuta’s op je account ter beschikking te stellen. Staking is dan de rente die je ontvangt.

Bij on-chain staking, biedt de dienst de mogelijkheid om actief bij te dragen aan het goedkeuren van transacties. Dit is vergelijkbaar met het minen van crypto coins en werkt met een proof-of-stake blockchain.

Op deze blockchains kunnen alle gebruikers die aan de minimumvoorwaarden voldoen, digitale valutatransacties valideren en hiervoor rewards verdienen.

Bitvavo kosten en fees

Wanneer je op zoek bent naar een broker of een exchange, is het raadzaam de kosten en fees van tevoren te onderzoeken. Het is een belangrijk aspect van je keuze voor een platform. In onze beoordeling is Bitvavo een relatief goedkoop platform.

Normaal gesproken vragen brokers relatief hoge handelskosten. Bitvavo wil dat anders aanpakken. Daarom rekent de exchange maximaal 0,25 procent fee per transactie.

Wanneer je dit vergelijkt met andere brokers, ben je bij dit platform dus in het voordeel. Een extra voordeel is dat je ook transparant de kosten en de spread krijgt te zien.

De transactiefees van Bitvavo gelden voor alle transacties. Ook voor de allerkleinste transacties geldt de fee van maximaal 0,25 procent. Daarnaast heeft het platform vaak acties. Denk bijvoorbeeld aan de eerste 1000 euro gratis handelen, voor een beperkte tijd.

De handelskosten van Bitvavo zijn al laag, maar ze worden nog lager als je meer handelt. Zo kun je bij extreem grote volumes zelfs taker fees van 0,04 procent of 0,03 procent maker fee in rekening gebracht krijgen.

Dat is minder dan bij de meeste andere exchanges en brokers. Bitvavo is daarom de goedkoopste Nederlandse exchange.

Volume (30D)Taker kostenMaker kosten
€ 0+0.25%0.20%
€ 50 000+0.24%0.15%
€ 100 000+0.22%0.10%
€ 250 000+0.20%0.06%
€ 500 000+0.18%0.03%
€ 1 000 000+0.16%0.01%
€ 2 500 000+0.14%-0.01%
€ 5 000 000+0.12%-0.03%
€ 10 000 000+0.10%-0.05%

Verborgen kosten

Bitvavo heeft geen verborgen kosten. Geld opnemen en storten is helemaal gratis. Ook het openen van een account kost niets.

Er zijn wel kosten voor het handelen in crypto’s, maar die zijn duidelijk van tevoren aangegeven. Het kan ook zijn dat je een spread betaalt over de munten. Het geld daarvan gaat niet naar Bitvavo.

Goed om te weten: wanneer de balans zoek is tussen kopers en verkopers, kan het verschil tussen de koopprijs en de verkoopprijs toenemen.

Wat is de minimum deposit?

Bij Bitvavo geldt geen minimale storing. In theorie kun je dus al met een investering van vijf euro beginnen.

Je kunt beter wel een iets groter bedrag dan vijf euro storten, omdat anders het investeren erg traag zal verlopen. Daarentegen is het ook weer niet noodzakelijk om meteen met grote bedragen te beginnen.

Er is geen vaste regel wat het ideale instapbedrag is. Kijk goed naar wat je zou kunnen missen.

Een klein bedrag als 50 euro of 100 euro is voor veel mensen een goede manier om te kijken of in crypto handelen iets voor hun is. Je kunt op deze manier oefenen met het handelen, zonder dat er direct veel geld op het spel staat.

Bitvavo is goedkoper: hoe kan dat?

Wanneer je objectief de kosten van Bitvavo vergelijkt met andere diensten, zie je dat Bitvavo vaak lagere prijzen aanbiedt.

Dat klopt: Bitvavo heeft namelijk een eigen beleggingsplatform en een eigen exchange gebouwd. Het systeem wikkelt zelf de orders van de gebruikers onderling af.

Op die manier hoeft de dienst niet steeds op de externe markt cryptocurrencies bij te kopen en te verkopen.

Wie in hoge volumes belegt, kan zelfs geheel zonder transactiekosten beleggen. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van andere platformen.

Bitvavo: Voordelen en nadelen

Zoals ieder platform, heeft het handelen op Bitvavo zowel voordelen als nadelen. We zetten de belangrijkste voordelen en nadelen op een rij.

Voordelen

Dit zijn de voordelen van Bitvavo:

 • Gebruiksvriendelijke interface;
 • Keuze tussen een basis en een geavanceerde exchange;
 • Lage transactiekosten (maximaal 0,25 procent);
 • Lage inleg benodigd (je kunt starten met 5 euro);
 • Relatief goedkoop in vergelijking met andere exchanges;
 • Veiligheidsfuncties om je account optimaal te beveiligen;
 • Bitvavo is gevestigd in Nederland;
 • Wallets zijn verzekerd tot 100.000 euro;
 • Mogelijkheden voor staking (rente);
 • De Bitvavo-app is handig in gebruik.

Nadelen

Dit zijn de nadelen van Bitvavo:

 • Beperkte mogelijkheden;
 • Geen telefonisch contact mogelijk met de klantenservice;
 • Het geavanceerde dashboard kan overweldigend zijn;
 • Geen 24/7 klantenservice.

Is Bitvavo betrouwbaar en veilig?

Voor deze Bitvavo review hebben we alle veiligheidsmiddelen nagelopen. Bitvavo werkt met verschillende verificaties en technische middelen om een veilig platform te bieden.

Maar een goede beveiliging begint bij de gebruiker zelf. Zorg er daarom voor dat je een uniek en sterk wachtwoord gebruikt, en tweefactor-authenticatie inschakelt.

Bitvavo neemt ook stappen om de veiligheid te garanderen: zo moet onder meer ieder apparaat en IP-adres van tevoren worden goedgekeurd.

Je ontvangt veiligheidsnotificaties bij verdachte activiteiten en Bitvavo werkt ook met een ingebouwde anti-phishing beveiliging.

De meeste cryptocurrency wordt opgeslagen in wallets die niet in verbinding staan met het internet.

Dit noemen we ‘cold wallets’. Deze wallets worden bewaard in speciale kluizen, die volgens Bitvavo aan de hoogste veiligheidscategorie in Nederland voldoen. De kluizen zijn verspreid over verschillende locaties en worden altijd gemonitord. Afwijkend gedrag moet zo snel opgemerkt worden.

Bitvavo werkt voor haar platform uitsluitend met gecertificeerde datacenters. Jaarlijks ondergaat het bedrijf verschillende audits. Daarnaast worden alle medewerkers gescreend voordat ze worden aangenomen, en moeten ze ook een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen.

Aan de zijde van Bitvavo worden dus de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Daarmee lijkt Bitvavo een betrouwbare partner.

De klant tegoeden zijn onderdeel van een stichting: Stichting Bitvavo Payments. Bitvavo B.V. biedt het platform aan, maar beheert dus niet de tegoeden. Mocht de B.V. onverhoopt failliet gaan, dan zijn de tegoeden dus nog steeds toegankelijk via de stichting.

Reguleringen

Omdat Bitvavo een in Nederland geregistreerd bedrijf is, moet het zich houden aan de Nederlandse wet- en regelgeving. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) houdt toezicht op platforms als Bitvavo. Vanaf 11 november 2020 heeft Bitvavo ook een vergunning van De Nederlandsche Bank.

Officieel gezien is Bitvavo dus een financiële instelling. Daarom moet het al haar klanten verifiëren. Dat is ook in lijn met de wet waarop DNB controleert: de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, en de Sanctiewet van 1977.

Volgens het Know Your Customer principe moet Bitvavo precies weten wie haar klanten zijn. Daarom kun je je dus ook niet registreren zonder jezelf te verifiëren. iDeal is een van de partijen die een verificatie vereist.

Bitvavo kan vragen om een identiteitsbewijs of paspoort. Het proces van verificatie duurt hiermee niet langer dan anderhalve minuut.

Het wordt geheel automatisch uitgevoerd en Bitvavo gaat op een vertrouwelijke manier om met je gegevens. Na de controle worden de limieten opgeheven. Je kunt dan volop handelen op de cryptomarkt.

Bitvavo review: De veiligheidsopties

Bitvavo werkt met verschillende veiligheidsopties. Als gebruiker kun je van deze opties gebruik maken om de veiligheid van je account te verhogen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de populaire twofactor-authenticatie.

Door Apparaat & IP-management aan te zetten, voorkom je dat er kan worden ingelogd vanaf een onbekend apparaat. Alleen de apparaten en IP’s in jouw beheer, kunnen inloggen op het Bitvavo-account. Dit is een goede manier om hackers buiten de deur te houden.

Je kunt ook een whitelist instellen. Dit is een lijst van apparaten en gebruikers die toegang hebben tot jouw account. Staat een account niet op de whitelist? Dan wordt er geen toegang verleend.

Door middel van anti-phishing beveiliging voorkom je dat je je cryptocurrencies kwijtraakt aan oplichters. Je kunt stellen dat Bitvavo dus flink inzet op online veiligheid en daarvoor gebruikers ook allerlei tools geeft.

Gebruiksvriendelijkheid Bitvavo

Om je te registreren, moet je met een geldig e-mailadres registreren. Ook moet je je voor- en achternaam doorgeven. Een verificatie gebeurt direct.

Sommige mensen kunnen dit bezwaarlijk vinden, op het oog met hun privacy. We kunnen het Bitvavo niet kwalijk nemen, omdat dit vanuit de wettelijke regelgeving moet gebeuren.

Over het algemeen is Bitvavo een gebruiksvriendelijk platform. Door twee verschillende interfaces aan te bieden (de basisinterface en de geavanceerde interface), is er een goede scheiding tussen functies voor beginners en meer ervaren handelaren.

Goed om te weten: Bitvavo richt zich vooral op brokerage en exchange. Je kunt hier dus niet met derivaten speculeren op koersontwikkelingen van bijvoorbeeld de Bitcoin of andere cryptocurrencies.

Je kunt hier ook niet inzetten op dalende koersen of gebruik maken van een speciale crypto creditcard. Daarvoor zijn andere diensten meer geschikt.

De website en de app zijn opgebouwd zonder al te veel poespas. Wat handig is, is dat gebruikers real time koersinformatie kunnen bekijken op de website. Zo zie je direct wat een munt van moment tot moment waard is.

Ook laat Bitvavo zien hoeveel digitale valuta het in haar portfolio heeft.

Op het moment van schrijven zijn dit er meer dan 175. Daarmee heeft de broker en de exchange een groot aanbod.

Je eerste transactie uitvoeren is simpel: je navigeert naar de crypto die je wilt kopen, en selecteert deze. Daarna kun je in het orderscherm aangeven voor welk bedrag je de betreffende crypto wilt kopen.

Heb je een cryptomunt gekocht? Dan wordt deze meteen aan het account toegevoegd. Verkopen werkt net zo simpel. De interface van Bitvavo is zo duidelijk, dat een kind de was kan doen.

Wanneer we kijken naar de mobiele app, vinden we de no-nonsense benadering hier ook weer duidelijk in terug.

Je ziet de koersinformatie en kunt je cryptocurrency kopen, verkopen en bewaren in je wallet. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Download de app nooit via het openbare internet, maar via de Apple App Store en de Google Play Store.

Zo weet je zeker dat je te maken hebt met de legitieme app van Bitvavo. Doordat beide platformen (zowel iOS als Android) worden ondersteunt, kunnen veruit de meeste gebruikers moeiteloos gebruik maken van de app.

Naar eigen zeggen heeft Bitvavo meer dan een miljoen actieve gebruikers op het platform, die het platform met een 8,6 beoordelen. Bitvavo is in meer dan 27 landen actief.

Bitvavo review: Werken met een trading bot

Je hebt bij dit platform de mogelijkheid een trading bot te koppelen. Een trading bot is software die jouw handelsstrategie uitvoert. Het volgt de door jou ingegeven instructies. Op die manier kun je geautomatiseerd handelen op de cryptomarkt.

Bitvavo kan bijvoorbeeld relatief eenvoudig gekoppeld worden aan diensten als Crypto hopper. Zo laat je je strategie geautomatiseerd uitvoeren. Je hoeft dus niet zelf de hele tijd de markt in de gaten te houden.

We raden je aan om je eerst te verdiepen in de materie. Een trading bot is een functie die vooral handig is voor de wat meer ervaren gebruikers. De bedoeling is immers dat je bij Bitvavo vermogen opbouwt, en niet verliest.

Handelsstrategie

Het is een goed idee om alleen coins te kopen met een zogenaamde ‘euro cost averaging tactiek’. Dat houdt in dat je het gedeelte dat je niet wilt verhandelen, ergens anders opslaat dan in de wallet van Bitvavo. Het is verstandig het op te slaan in een eigen hardware wallet.

Bitvavo presteert het sterkst op het gebied van verkopen en aankopen van cryptocurrencies. Voor de actieve handel zijn mogelijk betere platformen. Voordat je volop aan de slag gaat, is het een goed idee om eerst alles te leren over beleggen en handelen in cryptovaluta.

Het is weliswaar erg gemakkelijk om bij Bitvavo goedkoop crypto te kopen, maar dit kan ook té gemakkelijk zijn. Je kunt je laten verleiden om allerlei coins te kopen. Doe altijd eerst onderzoek en bepaal daarna pas of bepaalde coins voor jou van waarde zijn.

Voor wie is Bitvavo geschikt?

Bitvavo is geschikt voor verschillende soorten gebruikers. Zo kunnen beginners hier hun eerste stappen op de cryptomarkt zetten.

Nieuwe handelaren en investeerders leren hoe handelen in crypto precies werkt en hoe je hier geld mee kunt verdienen. De app speelt daar een belangrijke ondersteunende rol bij.

Zelf hebben wij voor deze Bitvavo review zowel de functies voor beginnende als ervaren handelaren getest.

Ervaren handelaren kunnen de geavanceerde interface met meerdere ordertypes gebruiken. Elke gebruiker kan handelen zoals deze wenst. Ook gevorderde strategieën kunnen via Bitvavo worden ingezet.

Niet alleen particuliere gebruikers kunnen handelen via Bitvavo. Ook institutionele partijen kunnen handelen via dit platform. Bitvavo is dan ook een van de Europese marktleiders op dit gebied, en biedt diensten op maat voor institutionele beleggers en cryptofondsen.

Beheerd beleggen

Bij Bitvavo kun je beheerd beleggen. Dit is mogelijk dankzij de samenwerking tussen deze partij en Yieldt: een veelgebruikte vermogensbeheerder, die gespecialiseerd is in het beheerd beleggen in Bitcoin en andere cryptovaluta.

Je krijgt een handelsrekening bij Bitvavo, waarmee de experts van Yieldt automatisch een portefeuille voor je beheren. Je kunt inzetten op een diverse portefeuille, met een hoog rendement.

Dit is vooral een goed idee als je een duwtje in de rug nodig hebt, of zelf nog niet zoveel van beleggen weet.

Bitvavo review: Klantenservice ervaringen

Tijdens het lezen van deze Bitvavo review wil je natuurlijk ook weten hoe de klantenservice van deze broker is.

Wie hulp nodig heeft, kan de klantenservice van Bitvavo raadplegen.

Ervaringen van gebruikers leren dat de klantenservice doorgaans een snelle reactietijd heeft. Voordat je contact opneemt, zou je ook eerst je vraag kunnen opzoeken op de supportpagina. Daar staan de meest gestelde vragen uitgelicht.

Heb je een algemene vraag? Dan is de kans groot dat het antwoord hier al te vinden is.

Heb je een wat specifiekere vraag, dan is de klantenservice altijd bereikbaar. Dit kan bijvoorbeeld via e-mail, op het adres support [ at ] bitvavo.com en uiteraard via de live chat. Je kunt Bitvavo op werkdagen van 09.00 tot 17.00 bereiken.

Op zaterdag kan dit van 10.00 tot 18.00. Helaas is het niet mogelijk Bitvavo telefonisch te bereiken. Dat kan voor gebruikers die spoedig assistentie nodig hebben een nadeel zijn.

Wat ook jammer is, is dat de klantenservice niet altijd geopend is, maar alleen op kantoortijden.

Het handelen in cryptocurrencies gaat dag en nacht door. Het kan dan ook handig zijn dat de klantenservice dag en nacht geopend is. Sommige andere dienstverleners bieden deze ondersteuning wel.

Toch is de klantenservice op zich goed voorbereid op vragen en krijg je (binnen kantoortijden) snel antwoord. Soms duurt het slechts enkele minuten voordat je een antwoord krijgt.

Bitvavo in vergelijking tot andere diensten

Doorgaans opereren Nederlandse dienstverleners als een soort makelaar of een geldwisselkantoor. Ze kopen goedkoop cryptovaluta in bij internationale exchanges en verkopen deze duurder door aan de klanten, via een mooie interface en eenvoudige dienstverlening.

Daarvoor vragen ze dan wel een commissie van 1 tot 3 procent. Daarnaast werken ze met grote marges. Dit is niet de manier van werken bij Bitvavo.

Bitvavo review

Bitvavo heeft er juist voor gekozen om volop te investeren in de ontwikkeling van een goed werkende, volwaardige Nederlandse crypto exchange.

Wanneer we spreken van een ‘volwaardige exchange’, bedoelen we dat het handelsplatform ook beschikt over een eigen orderboek met een automatisch order matching systeem.

Hiermee worden de koop- en verkoopopdrachten van de gebruikers afgewikkeld. Daardoor biedt Bitvavo een voor Nederland unieke dienst aan.

Over Bitvavo zijn, zoals bij zoveel brokers, wel enkele klachten van gebruikers. Die klachten zijn vooral berust op onduidelijkheden. Het gebrek aan opties als margin en futures trading is een vaak genoemd probleem.

Ook vinden gebruikers het vaak hinderlijk dat de opname van een cryptomunt naar een eigen wallet eerst moet worden geverifieerd.

Gelukkig beschikt Bitvavo over een uitstekende Nederlandse klantenondersteuning bij eventuele problemen. Heb even geduld en haal rustig adem. Bitvavo zal het probleem voor je oplossen.

Bedrijfsinformatie

Bitvavo is een Nederlands bedrijf. Het is gevestigd in Amsterdam en schreef zich op 11-05-2017 in bij de Kamer van Koophandel.

Je kunt alle benodigde gegevens hier dan ook vinden. In principe zijn Bitvavo twee bedrijven met gezamenlijk bevoegde bestuurders. Dit zijn Deranova B.V. en Fortuna Holding B.V.

Bitvavo is gevestigd op de Herengracht 450, 1017 CA in Amsterdam. Dit is geen bezoekadres. Uit toegankelijke informatie blijkt dat Bitvavo een goede reputatie heeft en er veel is terug te vinden.

Zo is bijvoorbeeld duidelijk dat cold wallets zijn verzekerd tot 255 miljoen dollar. De crypto’s worden opgeslagen in categorie 4+ kluizen. Dit zijn kluizen van bankniveaus. Ze worden altijd gemonitord.

Alle persoonlijke gegevens, zoals paspoorten en identiteitskaarten, worden versleuteld opgeslagen. Zo hoef je er niet bang voor te zijn dat een ander met deze vertrouwelijke informatie aan de haal gaat.

Al met al is Bitvavo een betrouwbare partij als je crypto wilt leren verhandelen, of juist al meer ervaren bent en Bitvavo dagelijks wilt gebruiken. De mogelijkheden lijken eindeloos te zijn, zonder dat het onoverzichtelijk wordt.

Veelgestelde vragen

Is Bitvavo te vertrouwen?

Ja, verschillende instanties en toezichthouders houden Bitvavo continue in de gaten. Het voldoet aan alle regels en voorwaarden waar een financieel bedrijf aan moet voldoen.

Wat zijn de kosten bij Bitvavo?

De transactiekosten bij Bitvavo zijn maximaal 0.25% per transactie voor elke kooporder en verkooporder. Het behoort daarmee tot de goedkoopste exchanges en brokers van Nederland.

Hoeveel cryptovaluta's biedt Bitvavo aan?

Je kunt bij Bitvavo in meer dan 175 cryptovaluta handelen. De ervaring leert dat er continue nieuwe cryptocurrency bijkomen.

Is het legaal?

Ja, zoals je in alle Bitvavo ervaringen kunt lezen is het helemaal legaal. Het bedrijf staat onder toezicht van de Nederlandsche bank.

Conclusie Bitvavo review

Wij maken sinds 2019 gebruik van het platform en hebben in de afgelopen jaren gezien dat Bitvavo blijft doorontwikkelen. Wij hebben ook het idee dat de consument altijd op nummer 1 staat doordat de transactiekosten altijd laag zijn gebleven.

Het volume bij Bitvavo is hoog zeker in vergelijking met andere Nederlandse brokers.

De groei in Nederland is de laatste jaren enorm geweest en ook in Europa heeft Bitvavo steeds een groter marktaandeel.

Onze Bitvavo ervaring is zeer positief en de verwachting is dat deze broker een goede toekomst tegemoet gaat. Zodra er updates zijn zullen wij de Bitvavo review aanpassen.

Bitvavo review

1,000

gratis handelen

Bitvavo actie

Jouw Bitvavo promotie code om je allereerste cryptomunten ter waarde van maximaal 1000 euro kosteloos te verhandelen op het Bitvavo platform..