• Home
 • Crypto
 • Bitvavo staking – Hoe werkt staking bij Bitvavo en wat zijn de staking percentages?
Bitvavo staking

Bitvavo staking – Hoe werkt staking bij Bitvavo en wat zijn de staking percentages?

Bitvavo staking

Bitvavo staking

Met Bitvavo staking kan jij rente ontvangen over je cryptocurrency. Wil je weten hoe je kunt staken bij Bitvavo? En welke crypto je kunt kopen om ervan te profiteren? Lees dan verder ik ga je uitleggen hoe staking werkt en welke staking percentages je hiervoor als beloning ontvangt.

Bitvavo staking
Bitvavo staking

Bekijk via de groene button welke cryptomunten je kunt staken bij Bitvavo.

Wat is Bitvavo staking?

Bitvavo staking

Als je gaat staken bij Bitvavo dan zet je jouw cryptocurrency vast en help je de ‘proof-of-stake’-werking van de blockchain. Doordat je jouw crypto vastzet kunnen daarmee de transacties op de blockchain bevestigd worden. De vastgezette coins blijven wel jouw eigendom.

Proof-of-Stake (PoS) lijkt hiermee op het bankieren. Het is een overeenkomst algoritme voor bepaalde crypto coins. Het algoritme creëert nieuwe blokken, die aan de blockchain worden toegevoegd. Doordat jij staakt (munten vasthoudt) worden er nieuwe blokken aangemaakt. Op die manier wordt een nieuw block of een transactie op het platform gevalideerd.

Je ontvangt als ruil voor het vastzetten van de coins een beloning in de vorm van dezelfde cryptocurrency als waarvoor je staking hebt geactiveerd. Dit is eigenlijk niets anders dan de rente die je bij je bank ontvangt over je spaargeld.

Bij Bitvavo kun je nu voor 17 cryptomunten staking aanzetten.

Waarom zou je crypto staken?

Als je voor de lange termijn belegt in crypto dan staan de cryptomunten enkele jaren in jouw wallet. Je ontvangt hier zonder staken niets extra voor behalve dan dat de munten meer waard worden. Door staking te activeren ontvang je extra geld waar je verder niets voor hoeft te doen. Een passieve manier om geld te verdienen.

Verdienen aan staken

Met het staken van cryptocurrency kan je extra geld verdienen. Het percentage wat je kunt verdienen hangt af van de cryptomunt die je staakt. Het actuele percentage kunt je altijd inzien als je inlogt in jouw Bitvavo-account. In dit artikel vermeld ik de percentages per cryptomunt op jaarbasis.

Bitvavo staking

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Hoe werkt staking bij Bitvavo?

Als je jouw cryptocurrencies wilt bewaren bij Bitvavo en wilt profiteren van de rewards die je daarvoor ontvangt dan ga je als volgt te werk.

Stappenplan Bitvavo staking aanzetten:

Vanaf nu zul je iedere maandag de staking vergoeding ontvangen in jouw Bitvavo-account

Bitvavo werkt met flexibel staken daardoor worden alle munten die in aanmerking komen om te staken automatisch gestaket. 

Indien je nog geen munten hebt die in aanmerking komen om te staken dan zul je deze eerst moeten kopen.

Mag ik de munten verkopen tijdens het staken bij Bitvavo?

Ja, je kunt tijdens het staken de munten verkopen. Je zult nadat je munten hebt verkocht geen staking opbrengsten meer ontvangen over de verkochte munt. Verder zitten er geen beperkingen aan omdat de munten altijd eigendom van jou zullen blijven.

Wanneer ontvang ik de staking vergoeding?

Je zult de staking beloning iedere maandag ontvangen. Je ziet deze terug in jouw Bitvavo account bij de munten waar je mee staakt.

Bitvavo staking vergoeding

Je wilt natuurlijk weten wat de vergoeding is van al je opbrengsten die je verdiend met het staken. Dit kun je zien in het staking overzicht waar de opbrengsten van alle munten die in aanmerking komen voor staking worden opgeteld.

In het staking overzicht zie je ook de geschatte staking waarde voor het hele jaar in percentages én in Euro’s. Verder is de verdeling van jouw portfolio te zien in het overzicht.

Bitvavo staking overzicht

Bitvavo staking percentages

De beloningen voor het staken die je ontvangt zijn niet voor iedere munt hetzelfde. In jouw account kan je zien wat het staking percentage per gestaakte cryptomunt (per jaar) is. In het onderstaande overzicht zie je wat op het moment van schrijven de percentage opbrengsten zijn.

Crypto Opbrengst %
ICON 7.50%
Dai 6.10%
Tether 6.10%
USD Coin 6.10%
Waves 5.50%
Cardano 5.0%
Ark 1.07%
Litecoin 1.04%
Tron 1.03%
Bitcoin Cash 1.02%
Ethereum 1.01%
Bitcoin 0.77%
Tezos 0.66%
NEO 0.52%
Ontology 0.51%
Chainlink 0.49%
VeChain Thor 0.49%

Bitcoin en Ethereum staken

Bitcoin en Ethereum zijn niet volgens het Proof-of-Stake protocol te staken maar je ontvangt er wel een beloning voor. 

Bitvavo leent deze via off-chain staking diensten uit aan derden. De vergoeding die je ontvangt is ongeveer 1 procent op jaarbasis. Als je Bitcoin voor een lange tijd vastzet is het interessant om hiervan te profiteren.

Tips voor het staken bij Bitvavo

Stablecoins

Om een hoge vergoeding te ontvangen is het staken van stablecoins de beste manier. Over de stablecoins USDC en USDT ontvang je bij Bitvavo ongeveer 6% per jaar.

Cardano, Waves en ICON

Als je Cardano, Waves en ICON in je bezit hebt dan is het staken voor jou zeker een manier om een passief inkomen met je crypto te verdienen.

De staking percentages over deze cryptocurrencies zijn namelijk hoog. Zeker als je naar de koers van deze coins kijkt. De Cardano koers is de laatste maanden flink gestegen. Over deze koers ontvang je een percentage aan rente.

Focus je niet op staking

Je moet de opbrengsten die je ontvangt voor het staken als extra verdiensten zien. Het is niet verstandig om je alleen op de munten te richten waar je een staking percentage over ontvangt.

Flexibele staking

Bitvavo biedt flexibele staking aan wat betekent dat je de munten altijd kunt verkopen. Je ontvangt hierdoor wel een lagere vergoeding dan dan je voor een exchange kiest die vaste staking aanbiedt.

Is Bitvavo staking geschikt voor mij?

Als je een portfolio hebt waar munten inzitten die in aanmerking komen voor staking en je investeert voor de lange termijn in crypto dan is staking zeker voor jou geschikt. Je hoeft namelijk niets extra te doen om rente over je crypto te ontvangen. Zo kun je dus een passief inkomen met crypto verdienen

Het is niet verstandig om coins te kopen die in aanmerking komen voor staking alleen voor deze reden. Een uitzondering is de stablecoin USDC.

Voor- en nadelen Bitvavo staking

Aan het staken bij Bitvavo zitten voor- en nadelen.

Voordelen

 • Passief inkomen verdienen
 • Je kunt blijven handelen met je crypto
 • Bitvavo gebruikt cold wallets
 • Je helpt mee aan de werking van de Blockchain
 • Je hoeft er niets extra voor te doen

Nadelen

 • Het rendement is niet heel hoog
 • Je kunt je crypto niet in je eigen hardware wallet zetten

Kan de vergoeding nog hoger?

Je leest geregeld dat er op bepaalde on-chain staking diensten vergoedingen tot 11% rendement uitgekeerd worden.

Wat er niet bij wordt verteld is dat je om voor zulke rewards in aanmerking te komen een bepaalde status behaald moet hebben.

In de meeste gevallen gaat het hierbij ook nog eens om Bitvavo’s concurrenten die in Amerika opereren. Dit is zeker niet handig omdat je hierdoor meer administratief werk moet verrichten als je belastingaangifte gaat doen.

Zit er een risico aan het staken bij Bitvavo?

Aan het crypto staking zit een algemeen risico omdat je jouw crypto coins op de exchange moet laten staan. Je kunt de munten niet in je hardware wallet plaatsen.

Nu is Bitvavo een betrouwbare Nederlandse exchange die aan alle veiligheidseisen voldoet. Zo kun je om jouw account te beveiligen het volgende doen:

 • Twee-Factor Authenticatie (2FA) aanzetten
 • Gebruik een sterk wachtwoord
 • Gebruik een extra beveiligd e-mailaccount
 • Stel de anti-phising emailcode in

Veelgestelde vragen

Wat is staking Bitvavo?

Met staking krijg je over de cryptomunten die je laat staan in je wallet een vergoeding bij Bitvavo. Het is een soort rente over je cryptovaluta.

Welke munten kun je het beste staken op Bitvavo?

Het beste kun je coins staken die minder volatiel zijn omdat dan de kans op verlies minder groot is.

Wat zijn staking vergoedingen Bitvavo?

De staking vergoedingen verschillen per cryptomunt. De vergoeding kan oplopen tot 7% per jaar. Je kunt hier de staking percentages per munt bekijken.

Conclusie

De aangeboden flexibele staking diensten van Bitvavo zijn een manier om zonder er moeite voor te doen een passief inkomen te verdienen. 

Als je voor de lange termijn belegt dan is het aanzetten van staking zeker aan te raden omdat je een extra vergoeding krijgt over je cryptocurrency.

Bitvavo is de grootste exchange van de Benelux en blijft continue innoveren ook als het gaat om het staken van cryptomunten. Er zullen ongetwijfeld binnenkort extra munten worden toegevoegd bovenop de 17 munten waarmee je nu kunt staken.

Wil je jouw crypto liever bewaren op een hardware wallet dan is de staking niet mogelijk. 

Zelf ben ik erg tevreden met de staking bij Bitvavo en heb deze functie dan ook vanaf het begin aanstaan waardoor ik al een mooi extra bedrag aan crypto heb verdiend.

Bitvavo staking

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁