Crypto traden

Wat is crypto trading en hoe werkt het?

Crypto traden

Crypto trading

Je hebt vast en zeker wel eens van crypto trading of cryptocurrency trading gehoord, maar wat is dat nu? In het kort gezegd is crypto trading het laten meebewegen van cryptovaluta op de bewegingen van de koers.

Crypto is de afkorting van cryptocurrency. Dit zijn digitale valuta zoals de Bitcoin, de Litecoin, de Ethereum en Cardano. Iedere valuta heeft eigen eigenschappen en iedere soort valuta heeft een aantal toepassingen. 

Inhoudsopgave

Het is belangrijk om te weten dat digitale valuta iets heel anders is dan het geld wat je bank of andere financiële instelling ziet.

Cryptocurrency wordt niet centraal bewaard maar krijgt waarde door de handel die wordt gedaan tussen de verschillende gebruikers. Niemand is dus de beheerder van een bitcoin. Dit is meteen een groot voordeel omdat je dus niet afhankelijk bent van een financiële instelling of overheid om te kunnen handelen.

Tegelijkertijd is er ook een groot nadeel. Wanneer je aandelen hebt bouw je namelijk bepaalde relaties op en dit is op het moment dat je cryptocurrency bezit niet het geval.  

Actief handelen door middel van crypto trading

Crypto trading is eigenlijk niets anders dan het actief handelen in aandelen of andere waardepapieren waarvan de waarde wordt bepaald door een koers. Om op de juiste manier te traden met cryptocurrency is het belangrijk dat je inkoopt op het moment dat de koers laag staat en weer verkoopt op het moment dat de koers hoog is.

Dit klinkt vrij eenvoudig, maar dat is het in werkelijkheid beslist niet. Crypto trading betekent in het kort gezegd het handelen in digitale valuta. 

Tegenwoordig kan iedereen beginnen met crypto trading. Maar het echt succesvol worden in deze wereld is niet voor veel mensen weggelegd. Crypto trading valt of staat namelijk met het toepassen van de juiste strategie.

Er zijn allerlei informatiebronnen die je kunt raadplegen zodat je kunt lezen en zien welke strategie je het beste kunt gebruiken. Echter is het lezen of kijken naar iets heel anders dan wanneer je het zelf gaat doen. 

Hoe kun je starten met crypto trading?

Op het moment dat je wilt starten met crypto trading zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. In de eerste plaats is het belangrijk dat je een account aanmaakt bij een Exchange.

Hierbij kun je denken aan bedrijven zoals Bitvavo. Om je account te kunnen verifiëren moet je vaak een foto maken van jezelf waarbij je je paspoort of id-kaart naast je gezicht houdt. Aan de hand hiervan wordt bekeken of jij wel degene bent die je beweert te zijn. Deze manier van verifiëren is niet alleen voor een exchange van belang, maar ook zeer zeker voor jezelf.

Vervolgens kun je een account aanmaken bij een crypto wallet. Dit is overigens niet noodzakelijk maar wel aan te raden. Zo’n crypto wallet is namelijk een virtuele portemonnee waarin je je geld kunt zetten wat je hebt verdient met crypto trading.

Dit kun je ook laten staan in het account bij de exchange, maar hiermee kunnen soms problemen ontstaan. Daarnaast is een crypto wallet een stuk veiliger aangezien hier een blockchain op zit. 

Crypto trading

Nu je je accounts hebt aangemaakt kun je aan de slag met het kopen van cryptovaluta en dus daadwerkelijk starten met crypto traden. Het traden op zich is niet zo heel moeilijk. Koop cryptocurrency op het moment dat de koers laag staat en verkoop de crypto’s weer op het moment dat de koers hoog staat.

Echter weet je van tevoren nooit wat de verschillende koersen van de cryptocurrencies gaan doen wat het meteen een stuk lastiger maakt. De meeste crypto trading wordt gedaan met de Bitcoin, met andere woorden de BTC. 

Binnen crypto trading zijn er een aantal strategieën die je kunt gebruiken. Hierbij kun je onder andere denken aan Day traden, een Trading bot, Margin en Lending. Het is hoe dan ook belangrijk dat wanneer je wilt starten met crypto trading je ervoor zorgt dat je goed voorbereid te werk gaat.

Ook is het belangrijk om  nooit zomaar een hoop geld te investeren zonder dat je exact weet wat je gaat doen. Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden waarbij je met fictief geld kunt traden. Door dit eens te proberen weet je wat crypto trading inhoudt en kun je zelf de keuze maken of dit al dan niet iets voor jou is.

Ga nooit beleggen met geld wat je niet kunt missen de kans dat het mis gaat is namelijk altijd aanwezig. Als je goed voorbereid wilt crypto traden volg dan een crypto cursus.