• Home
 • Crypto
 • Beste Crypto Cursus – Wat is de beste Nederlandse crypto cursus voor beginners in 2022
Beste Crypto cursus

Beste Crypto Cursus – Wat is de beste Nederlandse crypto cursus voor beginners in 2022

Beste Crypto cursus

Beste Nederlandse crypto cursus

Beste Crypto cursus

Op zoek naar de beste crypto cursus? Het aanbod crypto cursussen is gigantisch. Gratis cursussen, bitcoin cursussen en zo zijn er nog veel meer cursussen die jou beloven om winstgevend te investeren in cryptocurrency. Maar wat is de beste crypto cursus? Ik ga het je uitleggen.

Met het kopen van crypto is veel geld te verdienen en tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die zich ermee bezig houden. Maar als je er helemaal geen verstand van hebt, welke cryptomunten moet je dan kopen en nog belangrijker wanneer moet je dat doen?  

Crypto cursus

Het aanbod van cryptomunten is ontzettend groot en het aantal munten zal alleen nog maar gaan stijgen. Als jij je nu ook wilt verdiepen in cryptocurrency en je hebt er nog niet genoeg verstand van dan is het volgen van een online crypto cursus een aanrader. Maar wat is de beste crypto cursus?

In deze review behandel ik de volgende 3 crypto cursussen:

Beste Crypto Masterclass: De Crypto Masterclass
Beste Crypto community cursus: Crypto Community
X10 beste crypto cursus: X10 met Crypto

Inhoudsopgave

Wat is een crypto cursus?

Een crypto cursus zal jou de vaardigheden leren die nodig zijn om op een verantwoorde wijze te handelen in cryptocurrency.

Door de juiste technieken te leren zul je beter kunnen inspelen op de dalende en stijgende trends en hierdoor uiteindelijk een betere investeerder worden.

Crypto cursus onmisbaar

Het aanbod aan crypto cursussen stijgt snel. Dus wat is de beste crypto cursus? Ik ga je in dit artikel uitleggen wat volgens mij de beste crypto cursus voor jou als beginner is. Ook zal ik een cursus beoordelen die voor de beginner en semi-gevorderden is.

Door een crypto cursus te volgen ga je leren om op een verantwoorde manier te investeren. Wanneer gaat een munt stijgen of juist dalen en waar kan je cryptomunten kopen? Het lezen van grafieken en analyses zal je veel duidelijkheid gaan geven. 

Zoals je nu al ziet, als je winstgevend wilt investeren in crypto dan is een goede crypto cursus onmisbaar. Je wilt toch de basiskennis en nog meer weten voordat je je geld gaat investeren!

Top 3 beste crypto cursussen

Welke cursus je wilt gaan volgen dat is mede afhankelijk van de kennis die je nu al hebt over cryptomunten. Ben je een beginner of heb je al enige basiskennis? Dit maakt het voor jezelf makkelijker om de juiste keuze te maken voor een cursus die bij jou aansluit.

Waarom zou je een crypto cursus volgen?

Een online crypto cursus volg je om met het investeren in crypto geld te verdienen en niet direct al je geld weer te verliezen. 

Doordat het handelen in crypto zo ontzettend populair is geworden de laatste jaren zijn er veel mensen die crypto kopen. Uiteraard hoor je in de kantine op je werk alleen de succesverhalen maar geloof mij er zijn veel mensen die heel veel geld hebben verloren. 

Dit zijn de mensen die zonder enige basiskennis in de wereld van de crypto stapten. Helaas is het handelen in crypto meer dan geld te storten bij een broker, munten kopen en daarna wachten op je winst. Als het zo makkelijk was dan was half Nederland inmiddels financieel onafhankelijk dankzij de cryptocurrency. 

Als je het serieus wilt aanpakken dan zorg je dat je niet dezelfde fouten maakt en verdiep je je in de kennis die je nodig hebt als je wilt handelen in crypto. Ik heb daarom drie crypto cursussen aangeschaft waarvan ik denk dat jij daar ook wat aan hebt. Laten we daarom beginnen!

Hoe de crypto cursussen vergelijken?

Om de voor jou beste crypto training te vinden is het vergelijken van de verschillende aanbieders verstandig. Bij het vergelijken van de trainingen is het belangrijk om enkele punten mee te nemen:

 • De kwaliteit van het lesmateriaal
 • De prijs van de crypto course
 • Hoe de cursusbegeleider staat aangeschreven
 • Het niveau van het lesmateriaal
 • De beoordelingen van cursisten

 

Door de verschillende crypto trainingen te vergelijken zal je uiteindelijk de voor jou beste crypto cursus kunnen volgen.

Wat is de beste Nederlandse crypto cursus?

Voor deze review heb ik bewust 3 Nederlandse crypto cursussen beoordeeld. En ik moet zeggen de cursussen zijn niet alle 3 voor dezelfde doelgroep dus deze 3 zijn al erg goed alleen moet jij zelf bepalen welke het beste aansluit bij jouw kennis.

Top 3 beste crypto cursussen

Hieronder de top 3 beste crypto cursussen die ik je kan aanraden. De cursus die op nummer 1 staat hoeft voor jou niet de beste te zijn. Misschien heb jij namelijk al veel meer ervaring en ga je voor de X10 met crypto van Harm van Wijk en Jan Robert Schutte.

1. Crypto Masterclass van Allesovercrypto

Crypto Masterclass

Een crypto cursus die al langer beschikbaar is en zowel voor de beginner als semi-gevorderde veel toegevoegde waarde heeft is de Crypto Masterclass van Allesovercrypto. De cursus is opgesteld door Patrick Suiker en Derek Westra die al veel ervaring hebben in de crypto wereld en het leuk vinden deze kennis over te dragen aan hun cursisten. 

Dit ga je leren in deze cursus:

 • Hoe en wanneer je cryptomunten kunt aankopen
 • Wat is een ICO?
 • Hoe kan je zelf crypto minen?
 • Wat is staken?
 • Hoe beveilig je jouw wallet
 • Wat is de beste timing om je winst uit te laten betalen

En uiteraard leer je nog veel meer, teveel om hier even te benoemen.

De Crypto Masterclass behandeld de basis van het handelen in crypto maar gaat al snel over in de meer technische kant. Alles wordt duidelijk en stap voor stap uitgelegd zodat het prima is te doen voor iemand die nog nooit een crypto gekocht heeft. 

Het fijne aan deze cursus is dat er regelmatig goede updates worden uitgebracht en dat Patrick Suiker en Derek Westra er ook erg bij betrokken zijn. Het lesmateriaal is voorzien van duidelijke video’s en ook de theorie is in begrijpelijke taal geschreven. 

De Crypto Masterclass is opgebouwd uit 10 modules die je alle ins & outs van het handelen in crypto zullen leren. Naast de modules krijg je nog flink wat gratis bonusmateriaal.

Zo krijg je als je de Crypto Masterclass koopt deze bonussen:

 • Het Crypto portfolio
 • E-book: De Bitcoinbijbel
 • E-book: Het Ultieme Investeringshandboek
 • E-book: Crypto Belastinggids
 • E-book: 12 Waardevolle cryptotips voor beginners
 • E-book: Een leven zonder zorgen dankzij Bitcoin
 • E-book: Bitcoin & cryptocurrency begrippenlijst
 • The Million Dollar Template

Naast deze bonussen met erg veel toegevoegde waarde krijg je ook nog toegang tot het speciale forum. Op dit forum zijn mensen actief die misschien net als jij ook beginnend zijn, maar er zitten ook zeer ervaren beleggers op dit forum. Zoals je zult begrijpen kan je hier erg veel van leren. 

Lees voor meer informatie de Crypto Masterclass review

14 dagen niet goed geld terug garantie

Crypto cursus 14 dagen garantie

Als je enthousiast bent en deze crypto cursus koopt en je denkt binnen 14 dagen dat het toch niet helemaal is wat je er van verwachte dan kun je gebruik maken van de 14 dagen niet goed geld terug garantie. Je krijgt dan direct je geld terug.

Gratis Bitcoin Training

Als je de Crypto Masterclass niet direct wilt bestellen dan kan je ook eerst de gratis bitcoin training volgen. Zo krijg je vast een beetje een idee wie Patrick en Derek zijn. En op welke manier ze lesgeven.

Crypto parels

Naast de Crypto Masterclass hebben Patrick en Derek nog een gids waarin de cryptomunten met de meeste potentie staan. Als je dus wilt weten welke coins een grote kans hebben om te stijgen dan is dit zeker iets voor jou.

Deze gids met de naam Crypto Parels laat jou kennis maken met de cryptomunten die de potentie hebben om X100 te gaan. Omdat de cryptowereld erg volatiel is zal deze gids ook regelmatig geüpdatet worden. Uiteraard krijg jij de updates van Crypto Parels gratis toegestuurd. 

Patrick en Derek tipte in 2017 de coins NEO en NANO. Als jij daar in 2017 in had geïnvesteerd met een bedrag van 100 euro dan had je nu 150.000 euro gehad!.

👉 Bestel hier de Crypto Parels gids.

Wat kost de Crypto Masterclass?

Normaal kost de Crypto Masterclass €1997,-  Er loopt nu een actie waardoor je nu €997,- betaalt voor de Crypto Masterclass.

2. X10 met Crypto

Crypto cursus - X10 met crypto

Op nummer 2 van beste crypto cursussen heb ik de cursus van Harm van Wijk en Jan Robert Schutte gezet. Deze cursus is voor de beginner en semi-gevorderden en leert jou om in te zien welke cryptomunten X10 kunnen gaan.

Harm van Wijk

Als je al een beetje bekend bent in de beleggingswereld dan zal Harm van Wijk zeker geen onbekende voor je zijn. Harm is al meer dan 30 jaar actief in het beleggen en heeft al duizenden mensen geleerd om op een effectieve manier te investeren.

Het meeste bekend is hij van de Radio en TV waar hij geregeld aanschuift om over alles wat met investeren te maken heeft te praten. Hij zit geregeld bij BNR Nieuwsradio, Beleggersfair, NPO 1 en 2 en nog meerdere radio en TV programma’s. 

Veel mensen kennen Ham van Wijk ook van zijn boek “In 10 stappen succesvol beleggen” dit boek mag je gratis aanvragen. Je hoeft alleen de verzendkosten te betalen.

👉 Bestel het GRATIS boek “In 10 stappen succesvol beleggen”

Ook is hij een expert in het aanbieden van cursussen voor beleggingen in aandelen en opties. Hij heeft zelfs een tool ontwikkeld waarmee hij beweert meer dan 20 procent meer rendement te halen op een belegging. Hij doet dit met de succesvolle tool de Trading Navigator Methode.

Verder heeft Harm van Wijk enkele grote beleggins-portals waar hij zijn kennis op deelt. Zo is de bekende website beleggen.com van Harm van Wijk.

Jan Robert Schutte

Waar Harm is begonnen in de normale beleggings wereld is zijn compagnon bij de X10 met crypto cursus Jan Robert Schutte een echte crypto pionier. De specialiteit van Jan Robert is het copy traden.

Jan Robert Schutte is een veelgevraagde spreker op Crypto Trading Seminars en events die gaan over cryptocurrency en alles wat daarmee te maken heeft.

De X10 met Crypto is dus opgezet door twee experts die allebei hun eigen expertise hebben. En dit merk je direct als je gaat beginnen met deze crypto cursus. De manier waarop alles is vormgegeven en hoe alles wordt opgebouwd is erg prettig. Dit is niet iets wat mij alleen opvalt want voor deze review heb ik natuurlijk ook gezocht naar ervaringen van andere cursisten en die zijn ook allemaal erg positief.

Wat krijg je als je de X10 met crypto koopt?

De X10 met crypto cursus is erg uitgebreid en het is daarom ook verstandig om eerst even door alle onderdelen heen te bladeren voordat je echt gaat beginnen. Zo krijg je een beter beeld van hetgeen je allemaal gaat leren over crypto.

Als je de X10 met crypto cursus gaat bestellen dan krijg je het volgende:

 • Een 6-weekse cursus om te beginnen met crypto
 • Allerlei onderzoeksrapporten met posities van Schutte en van Wijk
 • Actuele trading updates
 • 1 jaar toegang tot de Premium Crypto Coaching Service (ter waarde van €1297,-)
 • Toegang tot de Crypto Academy Membership site
 • Twee jaar toegang als VIP op beleggen.com
 • Toegang tot de Telegram groep Live Crypto Trading
 • Live Q&A’s met experts
 • Toegang tot 3 crypto portefeuilles

Wat kost de X10 met Crypto cursus?

Normaal betaal je voor de X10 met crypto €1997,- maar nu kan je profiteren van een korting van maar liefst 50 procent! De prijs is nu dus €997,-

3. Crypto Community

Crypto Community

Een cursus die zeer leerzaam is als je net gaat beginnen met crypto is de Crypto Community van Maarten Oostland, Max Kruisbrink en Abe Dijkstra. Deze mannen hebben een flinke dosis ervaring en vonden het tijd om deze te bundelen in een goede crypto cursus.

De Crypto Community is heel anders van opzet dan de andere cursussen en is daarom ook niet direct te vergelijken met de andere twee. Je werkt in deze cursus met een tijdlijn die doet denken aan Facebook. 

Deze crypto cursus gaat jou in 8 modulen alles leren over crypto. Naast deze modulen krijg je ook toegang tot de community. Hier treffen allerlei soorten cryptofanaten elkaar. Ideaal om al jouw vragen te stellen!

Wat mij opviel aan de cursus is dat het een hele frisse en overzichtelijke uitstraling heeft. Duidelijke teksten en video’s die niets te wensen overlaten. 

Crypto spotten

Een onderdeel van de cursus is het crypto spotten. Hiermee ga je leren om crypto’s te spotten die interessant zijn om te gaan kopen. Je ziet altcoins voorbij komen waar je nu misschien nog niet van gehoord hebt, maar die veel potentie hebben om flink in waarde te stijgen. Hoe jij dit straks kan herkennen dat leer je in de cursus.

De 3 makers van deze opleiding zijn alle 3 even enthousiast en dat merk je aan het contact wat je met ze hebt. 

Portfolio tracker

De portfolio tracker krijg je ook bij deze cursus en is zeker van toegevoegde waarde. In deze tracker zie je in een oogopslag al jouw aangekochte cryptocurrency. Je kunt hiermee heel makkelijk in de gaten houden welke munten op verlies of winst staan. 

De Crypto Community is de jongste cursus van de 3 en dat merk je eigenlijk alleen aan het beperkte aantal deelnemers in de community. Al moet ik zeggen dat de laatste weken het aantal leden fors is toegenomen. 

Ik zou deze cursus zeker aanraden voor beginners en semi-gevorderden. En zeker voor de prijs is dit een goed begin als je veel wilt leren over crypto maar niet direct een grote investering wilt doen.

De crypto community heeft ook een 14 dagen niet goed geld terug garantie.

Wat kost de Crypto Community?

De kosten voor de Crypto Communty zijn een stuk lager dan van de andere twee cursussen in deze review.

Als je deze cursus wilt bestellen dan heb je meerdere opties.

 • Een levenslange toegang tot de community van 497 euro nu voor 97 euro.
 • Of levenslang toegang tot de community en de cursus. Normaal kost deze combinatie 997 euro maar nu betaal je 497 euro.
 • Je kunt ook lid worden van alleen de community voor 15 euro per maand.

 

Wat is de beste crypto cursus voor een beginner?

Ik heb alle 3 de online cursussen gevolgd en als beginner zijn de Crypto Masterclass en de Crypto Community de beste cursussen. Al zijn deze cursussen ook erg leerzaam voor semi-gevorderden. 

Als je al wat meer basiskennis hebt opgedaan dan zou ik zeggen bestel de X10 met crypto van Harm van Wijk en Jan Robert Schutte. 

Gratis Bitcoin trainingen

Als je meer wilt leren over de bekendste crypto de Bitcoin dan kun je de gratis bitcoin trainingen volgen die Patrick en Derek van Allesovercrypto aanbieden. Je krijgt zo meteen een indruk over de aanbieders van de cursus. 

Deze bitcoin cursus is helemaal gratis dus je kunt er alleen maar mee winnen. 

Gratis versus betaalde crypto cursussen

Als beginner is het volgen van een gratis crypto training een prima optie. Het is wel zo dat als je wat meer de diepte in wilt en je analyses wilt leren maken en grafieken wilt uitlezen je niet om een betaalde cursus heen kan.

De ingewikkelde technieken zal je namelijk niet in de gratis trainingen gaan leren.

Als je besluit om een crypto training te volgen dan is het vergelijken van de verschillende aanbieders verstandig. De prijzen lopen behoorlijk uiteen en je hoeft niet meteen een cursus van duizenden euro’s te kopen. De goedkopere cursussen voldoen zeker voor de beginnende en iets meer gevorderde crypto handelaar uitstekend.

Kan ik een crypto cursus met korting bestellen?

Ja, de aanbieders die ik beoordeeld heb in dit artikel geven geregeld flinke kortingen waardoor jij een voordelige crypto cursus kunt volgen.

Veelgestelde vragen

Hoe leer ik meer over crypto?

Als je meer over crypto wilt leren dan is het volgen van een crypto cursus de beste methode. Alle facetten van het investeren in cryptomunten zullen worden uitgelegd waardoor jij op een verstandige manier begint met het handelen in crypto.

Kan ik gratis crypto cursussen volgen?

Ja, er zijn gratis crypto cursussen te volgen. Deze cursussen zijn niet zo uitgebreid als de betaalde cursussen.

Waarom crypto cursussen volgen?

Door het volgen van een crypto cursus zul jij winstgevender gaan leren beleggen. Bovendien krijg je veel meer plezier in het handelen van cryptomunten.

Conclusie: Beste Nederlandse crypto cursus

Wat de beste Nederlandse online crypto cursus is dat hangt helemaal af van je kennis die je nu al hebt voor je gaat beginnen. Ik kan dan ook niet 1 beste cursus aanwijzen omdat ze alle 3 een andere doelgroep bedienen. 

Ik zou je wel aanraden om als beginner een keuze te maken tussen de Crypto Masterclass of de Crypto Communty. 

Als ik de keuze als beginner zou moeten maken dan zou deze uitgaan naar de Crypto Masterclass maar dat is dan echt alleen omdat deze cursus al langer op de markt is. 

Ik kan je adviseren om als je gaat beginnen met investeren in crypto om wel een opleiding te gaan volgen. Als je zomaar gaat beginnen zonder enige kennis dan verlies je niet alleen onnodig geld maar ook je enthousiasme gaat snel verloren.

En dat is jammer want met de juiste cursus is zoveel te leren dat je zult merken dat je al snel weet hoe je op een winstgevende manier kunt investeren in crypto.  

✅ 1#. De Crypto Masterclass – 👉 Claim je korting
✅ 2#. Crypto Community – 👉 Bekijk de gratis training
✅ 3#. X10 met Crypto – 👉 Bekijk de gratis video