Extra geld verdienen

Originele manieren om een extra inkomen te verdienen

Extra geld verdienen

Extra geld verdienen? Zo doe je dat!

Het is een vraag die je misschien wel eens gehoord hebt: ‘hoe verdien je op een originele manier een extra inkomen?’

Daar kunnen we een kort, maar krachtig antwoord op geven: op tientallen manieren. Met een flinke portie creativiteit en doorzettingsvermogen kun je de top bereiken. En dat is natuurlijk goed nieuws.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe doe je dat dan? Bij deze een aantal originele manieren om een extra inkomen te verdienen.

Extra geld verdienen

Inhoudsopgave

Tip 1: Maak van jouw hobby een eigen bedrijf

Een fantastische en originele manier om geld te verdienen is jouw hobby inzetten in geld. Vind je het leuk om te fotograferen?

Maak er dan je eigen bedrijfje van. Vertel jouw netwerk over je nieuwe (bij) verdiensten, maak advertenties aan en bouw een mooi klantenbestand op.

Bedenk ook goed wat voor foto’s je graag wil maken. Iedere fotograaf heeft zijn eigen specialisatie, variërend van huwelijken tot sport. En fotografie is maar een hobby die je om kunt zetten in een baan.

Ook kunstenaars, schrijvers en andere creatievelingen kunnen met hun passie en talent flink wat geld verdienen. Je moet alleen bereid zijn om net die extra stap te zetten.

blog idee

Tip 2: Ga bloggen met of zonder affiliate marketing

Tegenwoordig kun je prima een online inkomen verdienen met je eigen computer. Wat dacht je bijvoorbeeld van bloggen?

Het enige wat je nodig hebt, is een goede internetverbinding en een eigen site. En wat schrijftalent wil natuurlijk ook helpen! Schrijf een blog over een onderwerp waar je in geïnteresseerd bent.

Dit maakt het een stuk eenvoudiger om op een enthousiaste en informerende manier te schrijven.

Eventueel zou je het bloggen kunnen combineren met Google AdSense en/of eventueel te beginnen met affiliate marketing. Wie voldoende bezoekers weet te trekken kan behoorlijk wat commissie opbouwen.

Wees je wel bewust van het feit dat online geld verdienen tijd kost. Je hebt immers niet binnen een dag duizenden bezoekers.

Tip 3: Verkoop spullen

Over de vraag ‘hoe kun je op een originele manier een extra inkomen verdienen? ’ kunnen we lang uitweiden. Dat doen we dan ook bij deze.

Als je het toch hebt over origineel dan komt een garageverkoop zeker in de buurt. Ruim je woning, kledingkast, zolder of een andere ruimte in huis eens flink op en blaas het stof van spullen die je al tijden niet meer gezien hebt.

Waarschijnlijk kom je spullen tegen waar je helemaal niets meer aan hebt, maar anderen wel. Hoog tijd voor een verkoop. Dit is misschien geen geld dat terug blijft komen, maar je kunt er best leuk mee verdienen. En het is een goede start voor het verdienen van een extra inkomen.

Niet meteen stinkend rijk, wel gelukkig


Op originele manieren een extra inkomen verdienen is zeker mogelijk. De bovenstaande methodes zijn maar een kleine greep uit de vele opties.

In de meeste gevallen word je niet meteen stinkend rijk, maar dat hoeft ook niet.

Met voldoende geduld bouw je langzamerhand bezoekers en/of een klantenbestand op. En wees eerlijk: wat is er mooier dan geld verdienen met je eigen hobby?