high ticket affiliate marketing

High ticket affiliate marketing. Wat zijn de mogelijkheden en de voor- en nadelen?

high ticket affiliate marketing
High ticket Affiliate marketing

High ticket affiliate marketing. Als je een passief inkomen wilt verdienen dan is het belangrijk om het juiste verdienmodel te kiezen. Maar wat is het beste verdienmodel?

Voor mij is dat affiliate marketing dit is een verdienmodel waar je goed geld mee kunt verdienen. Als je dit artikel leest ga ik ervan uit dat je weet wat affiliate marketing is. Kort uitgelegd promoot je producten of diensten in ruil voor een commissie. De promotie van die producten en diensten doe je in de meeste gevallen via jouw website.

Nu kun je bij affiliate marketing ook uit meerdere soorten kiezen. Een van die soorten is high ticket affiliate marketing. Deze vorm van affiliate marketing verschilt van de normale methode (low ticket affiliate marketing).

Wat high ticket affiliate marketing is, of het voor jou interessant is en wat de voor- en nadelen zijn dat leg ik je uit in dit artikel.

Inhoudsopgave

Wat is high ticket affiliate marketing?

High ticket affiliate marketing is het promoten van producten en diensten met een hogere prijs.

Wil je gaan beginnen met affiliate marketing of ben je al even bezig? Dan heb je natuurlijk al door hoe jij hiermee je geld kunt verdienen. Maar wat wel belangrijk is om te weten is dat je een keuze maakt voor de juiste producten om te promoten.

Je kunt ervoor kiezen om goedkope producten te promoten waarbij je lage commissies ontvangt. Als je dan genoeg orders op een dag doorstuurt dan is daar financieel niets mis mee. We noemen dit even low ticket affiliate marketing.

Zodra je duurdere producten gaat promoten dan ben je bezig met high ticket affilate marketing. Bij duurdere producten ontvang je doorgaans een hogere commissie en dit zorgt ervoor dat je maar een paar sales hoeft te maken om een mooi bedrag te verdienen.

Dus als je met high ticket affiliate marketing aan de slag gaat ga je per commissie meer verdienen. Zeker als je een vergoeding op basis van een percentage ontvangt over de geplaatste order kan het te verdienen bedrag flink oplopen.

Voorbeeld

Als je bijvoorbeeld een website begint waarop vakanties te boeken zijn dan krijg je van de meeste aanbieders een percentage over het bedrag van een geboekte vakantie. Je zult begrijpen dat een vakantie naar een ander continent jou een leuk bedrag oplevert.

Een andere product groep waar je goede commissies mee verdient is software. Software pakketten zijn vrij duur. Voor een pakket betaal je al snel een paar honderd en zelfs duizenden euro’s. Ook hier krijg je vaak weer een percentage over de verkoopwaarde van de software. 

Een laatste voorbeeld is de verkoop van cursussen waarvoor vaak minimaal 1000 euro betaalt wordt. Er zijn cursussen die 1000 euro kosten en waarbij jij als affiliate 50% dus 500 euro ontvangt. Je begrijpt dat dit het ultieme voorbeeld is van high ticket affiliate marketing.

Je weet nu dus dat je meerdere kanten op kan als je met affiliate marketing bezig gaat. Bij de keuze voor een niche kan je dus zelf bepalen waarvoor je kiest. Het is bij de keuze wel verstandig om vooraf te kijken wat de commissies zijn die je op het te promoten product ontvangt.

Als je een serieus passief inkomen wilt verdienen met affiliate marketing dan is het zaak om producten te promoten waarbij je goede commissies ontvangt.

Waar moet je rekening mee houden?

Als je gaat beginnen met affiliate marketing of als je al even bezig bent is het voor jou interessant om je eens te verdiepen in high ticket affiliate marketing. Waar moet je rekening mee houden met deze vorm van online geld verdienen?

Veel geld verdienen

Met high ticket affiliate marketing kun je behoorlijk veel geld verdienen. Je moet er wel rekening mee houden dat zeker als je nog moet beginnen het wel de nodige tijd kost voor je überhaupt wat gaat verdienen. 

Als je website eenmaal mooie posities heeft behaald en veel bezoekers ontvangt dan kunnen de verdiensten niet uitblijven.

Verwacht dus niet dat zodra je begint je direct bakken met geld gaat verdienen. Je zult er echt de nodige inspanning voor moeten leveren en de benodigde kennis voor moeten vergaren voor je zover bent. Reken er op dat nadat je begint je het eerste half jaar geen commissies zult verdienen.

Keuze producten

Bij high ticket affiliate marketing heb je een grote keuze aan producten met minder concurrentie.

Bij de keuze voor een product is het verstandig een product te kiezen waar je iets mee hebt. Een product kiezen om alleen de hoge commissies werkt in de meeste gevallen niet goed. Je zult merken als je een product kiest in een niche waar je interesse in hebt dan zal je een stuk gemotiveerder zijn om aan je website te werken.

Als je bijvoorbeeld een affiliate website in de verzekeringen begint omdat daar de commissies behoorlijk hoog zijn dan moet je wel enige affiniteit hebben met dit product. 

Bedenk dus goed welk product je uitkiest om zo gemotiveerd te blijven en laat je niet alleen door de hoge commissies lokken.

Concurrentie

Als je met low ticket affiliate marketing bezig bent dan heb je veel concurrentie. Er zijn niches waar veel affiliates op duiken omdat het vaak om populaire producten gaat. Denk aan het promoten van iPhones of trendy sportschoenen. 

Zodra je met high ticket affiliate marketing bezig gaat dan zal je met minder concurrentie te maken krijgen. De reden is dat de meeste affiliates kiezen voor een product die populair is en wat zichzelf uiteindelijk verkoopt. Bij de duurdere producten is dit in de meeste gevallen minder aan de orde.

Als je een niche weet te vinden met weinig concurrentie dan zal je vaak sneller scoren in Google omdat er bijna geen concurrentie is die je moet weten te verslaan in de zoekresultaten. Als je dan eenmaal mooie rankings hebt behaald en je weet enkele sales te maken dan zul je begrijpen dat het opbouwen van een passief inkomen dan niet meer mis kan gaan.

Low- of high ticket affiliate marketing?

Als je nu een keuze moet maken tussen low- en high ticket affiliate marketing dan weet je waar je rekening mee moet houden.

Bovendien weet je dat je bij low ticket affiliate marketing best wat orders moet draaien om een beetje leuk inkomen te verdienen. Dit is anders bij high ticket affiliate marketing. Bij een product met een commissie van 500 euro zul je begrijpen dat als je er 1 op een dag binnen haalt je al een goed maandsalaris verdient.

Nadelen van high ticket affiliate marketing

Om dit artikel helemaal compleet te maken zal ik de nadelen ook benoemen zodat jij een eerlijk beeld krijgt.

Meer bezoekers nodig 

Bij high ticket affiliate marketing promoot je de duurdere producten of diensten. Je zult begrijpen dat de consument veel kritischer is bij de aanschaf van een duurder product dan bij een product van enkele euro’s. Er zal worden vergeleken en voordat er gekocht wordt kan er best een dag of enkele dagen overheen gaan. 

Je krijgt dus te maken met een langere tijd voordat mensen het product kopen en daardoor heb je meer bezoekers nodig om sales te realiseren. Een bezoeker zal ook vaak meerdere keren jouw website bezoeken om alle voor- en nadelen van het product goed te bestuderen.

Voor jou als affiliate marketeer betekent dat je bij het promoten van duurdere producten nog meer geduld moet hebben dan normaal al het geval is. Zorg ervoor dat je je ook met SEO bezig gaat houden zodat je goede posities in Google gaat behalen. Alleen zo zal je genoeg bezoekers ontvangen die ook daadwerkelijk voor orders gaan zorgen.

Mensen zijn kritischer

Bij de promotie van duurdere producten zal je ook consumenten op je site krijgen die kritischer zijn dan dat je een website zou hebben waar je goedkope producten promoot. 

Voor jou als affiliate betekent dit dat je website op alle fronten goed in elkaar moet zitten. Het moet er niet alleen goed uitzien, maar ook de snelheid moet optimaal zijn en zorg voor goed geschreven content. 

Als consumenten op het punt staan om een duur product te kopen dan zullen zij zeer kritisch zijn. En dat is logisch dat zou je zelf waarschijnlijk ook doen. Wees dus een perfectionist met alles wat je voor je website doet. Er hoeft maar een element te zijn wat niet klopt en je loopt omzet mis.

Low ticket vs high ticket affiliate marketing

Hieronder de voor- en nadelen van beide vormen van affiliate marketing:

Low ticket affiliate marketing

✅ Mensen gaan sneller tot een aankoop over

✅ Minder bezoekers nodig voor je sales gaat genereren

✅ Makkelijk om producten te vinden

❌ Meer concurrentie

❌ Lagere commissies

❌ Veel van dezelfde sites in jouw gekozen niche

High ticket affiliate marketing

✅ Hoge commissies

✅ Minder concurrentie

✅ Je scoort dankzij de lage concurrentie sneller in Google

✅ Minder sales nodig voor een goede maandomzet

❌ Mensen zijn kritischer dus aankopen vergen meer tijd

❌ Meer bezoekers nodig

Is high ticket affiliate marketing interessant voor mij?

High ticket affiliate marketing is zeker interessant voor jou. Maar denk niet dat je binnen een korte tijd al flink wat geld gaat verdienen. Met het promoten van duurdere producten heb je meer kennis van de producten of diensten nodig en bovendien zul je meer geduld moeten hebben.

Hoe moet je de high ticket producten promoten?

Bij het promoten van de duurdere producten en diensten moet je goede en uitgebreide artikelen schrijven. Je kunt hierbij denken aan een goede review over een product waarin je alle kenmerken beschrijft. Je benoemt in jouw review de voor- en nadelen en gaat hier zo diep mogelijk op in. 

Consumenten die op het punt staan een duurder product aan te schaffen zullen zich meer inlezen dan dat ze dit voor een goedkoop product doen.

Zorg ervoor dat je een compleet artikel schrijft wat interessant is om te lezen, waarin alle aspecten worden behandeld en waarin je alle potentiële vragen van de koper weet te beantwoorden. Hoe beter je dit doet des de groter de kans is dat de bezoeker via jouw affiliatelink de aankoop zal doen.

Waar vind je high tickets producten in Nederland?

In Nederland begint high ticket affliate marketing steeds meer in te burgeren. Bij de grote affiliate aanbieders paypro.nl, tradetracker.com en daisycon.com heb je genoeg keuze om duurdere producten en diensten te promoten.

Paypro is wel de beste op het gebied van de duurdere fysieke en digitale producten. Als je een account aanmaakt bij Paypro zie je direct op de site welke producten goed converteren en wat de hoogte van de commissies zijn. 

High ticket affiliate marketing

Goede producten kiezen

Welk product je ook gaat promoten of dit nu een digitaal of fysiek product is zorg ervoor dat je je goed inleest. Je kunt zo een zo compleet mogelijke review over je gekozen product schrijven wat meer sales op zal gaan leveren.

Goede producten om te promoten zijn digitale producten je moet hierbij denken aan online cursussen. Cursussen die goed verkopen zijn vaak mindfulness, affiliate marketing, beleggins en crypto cursussen.

Website maken

Nadat je deze stappen hebt doorlopen kan je beginnen met het (laten) maken van je affiliate website. Zorg dat je een website ontwikkeld die er perfect uitziet en die razend snel is. Bovendien moet de content goed geschreven zijn en moet de uitstraling van je site vertrouwen uitstralen.

Als je eenmaal de content online hebt staan dan begint het echte werk. Je zult jouw site SEO proof moeten inrichten dit betekent dat je continue moet bijsturen om zo de beste posities in Google te veroveren. 

Als dan eenmaal alles online staat dan is het een kwestie van geduld. De bezoekers zullen meerdere malen op je website komen om tot een aankoop over te gaan. Als je de eerste sales eenmaal binnen hebt dan zal je zien dat de volgende snel zullen volgen. 

Ik hoop dat ik je met deze uitleg  over high ticket affiliate marketing heb kunnen motiveren om er ook mee aan de slag te gaan.

Conclusie

Het beginnen met high ticket affiliate marketing is voor iedereen interessant. Je moet er wel rekening mee houden dat je bij het promoten van duurdere producten meer kenmerken van het product moet beschrijven en dat het langer duurt voordat je verkopen gaat realiseren. 

Bij high ticket affiliate marketing zullen je bezoekers meer te weten willen komen voor ze tot kopen overgaan. De website waarop je de producten promoot moet zo perfect mogelijk zijn en mag geen fouten bevatten.

Als je al met low ticket affiliate marketing bezig bent dan is het aanbieden van high ticket affliate marketing op dezelfde website een goede combinatie.