yacht-miljonair

Hoe word je miljonair? 11 inspirerende quotes van self-made (b)miljonairs!

yacht-miljonair

Voor de meeste mensen lijkt het een onmogelijke opgave – miljonair worden. Door deze manier van denken gaan deze mensen de miljoen helaas ook niet aantikken…

Omdat je dit artikel leest ga ik ervan uit dat jij hier wél vertrouwen in hebt en denkt dat dit zeker mogelijk is. Dit is geen verkeerde gedachte want in deze tijd is het verre van onmogelijk om miljonair te worden. Sterker nog – als je weet hoe je kansen kan pakken die anderen laten liggen, is je eerste miljoen waarschijnlijk dichterbij dan je denkt ;-).

Doordat je groter denkt dan anderen en hebt besloten ervoor te gaan sta je voorlopig al 3-0 voor. Nu rest natuurlijk alleen nog de vraag ‘Hoe word je miljonair?’ En van wie kan je het antwoord op deze vraag beter krijgen dan de bekendste self-made miljonairs/billionaires op deze aardbol!

Want een Elon Musk, Bill Gates of Will Smith kunnen je hier vast wel iets waardevols over vertellen, denk je niet? Het leek mij daarom wel leuk om ze in de vorm van 11 inspirerende quotes persoonlijk antwoord te laten geven op de vraag ‘Hoe word je miljonair?’

Wat de rijkste mensen ter wereld jou als aanstormend miljonair kunnen leren? Dat ontdek je gauw genoeg door verder te lezen!

Inhoudsopgave

Hoe word je miljonair?

Hoe word je miljonair? 11 inspirerende quotes van self-made (b)miljonairs.

Hieronder zal ik de 11 inspirerende quotes met je gaan delen. Naast dat ik de quotes vervolgens voor je zal vertalen, ga ik daarnaast ook uitleggen waarom het zo belangrijk is om naar de quote te handelen.

Want de quotes zijn op zichzelf erg krachtig – maar als we er dieper op ingaan kan ik nog veel meer waardevolle informatie met je delen. Als je hier benieuwd naar bent wil ik je niet langer in spanning houden en wens ik je veel inspiratie toe tijdens het lezen van deze blog!

1. “The first step is to establish that something is… – Elon Musk

“The first step is to establish that something is possible; then probability will occur.”

Elon Musk – CEO Tesla en oprichter Space X
Tesla

Ik heb ervoor gekozen om met deze quote te beginnen en dat is niet voor niks. Zoals je kunt zien noemt Elon Musk – de CEO van Tesla – dit zelf ook de eerste stap, en daar ben ik het zelf volledig mee eens.

Zolang je niet gelooft dat je met jouw idee een miljoen kan verdienen word je simpelweg ook nooit miljonair. Het begint allemaal bij vaststellen en geloven dat je idee je miljoenen kan gaan opleveren. En zoals Elon het mooi zegt – dan zullen de kansen zich vanzelf aan je voordoen…

Op het moment dat je ervan overtuigd bent dat wat je bedacht hebt jouw miljonair kan gaan maken, is het tijd om een plan te maken en actie te ondernemen. Gaandeweg zullen er dan steeds meer kansen op je pad verschijnen die er zonder de eerste stap nooit waren geweest.

Tenminste de kansen zijn er altijd – maar zolang je zelf niet hebt vastgesteld dat jij hier iets mee kunt, blijf je er blind voor ;-).

2. “Find that thing you are…- Marck Zuckerberg

“Find that thing you are super passionate about”

Mark Zuckerberg – CEO Facebook

Persoonlijk vind ik dit de allerbelangrijkste quote in deze blog. En die komt van niemand minder dan de CEO van Facebook;

“Vind dat ene ding waar je extreem gepassioneerd over bent”. Dit is het geheim van de rijkste mensen ter wereld: Ze hebben zich volledig op hun passie gestort en zijn hier enorm goed in geworden.

Bouw je een business rondom je passie? Dan is de kans heel groot dat je hier rijk mee gaat worden.

Als iets je passie is zul je er automatisch alles vanaf willen weten en er zo goed mogelijk in willen worden. Daarnaast gaat alles je makkelijker af en merken de mensen om je heen dat jij dit echt leuk en er verstand van hebt. Hierdoor ga je veel makkelijker klanten winnen en verkopen krijgen.

Wil je rijk gaan worden via het internet? Bouw je online business dan altijd rondom je passie.

Ben je een fitnessfanaat in hart en nieren? Begin dan een fitness website, bijvoorbeeld in combinatie met affiliate marketing. Of ga bijvoorbeeld voor een webshop waar je je eigen fitness producten gaat verkopen.

Is je grootste hobby schilderen, klussen, of tuinieren? Bouw hier dan een business omheen!

Richt je niet op hetgeen waarvan je verwacht dat het je het meeste geld oplevert, maar stort je volledig op je eigen passie. Juist dit is hetgeen waarmee de je grootste kans maakt om rijk en miljonair te worden.

3. “The best investment you can make is… – Warren Buffet

“The best investment you can make is in yourself”

Warren Buffet – Amerikaanse investeerder

Deze quote kan ik eigenlijk heel kort over zijn: Investeer in jezelf. Dit is één van de geheimen van miljonairs – ze zijn constant bezig hun kennis en skills te ontwikkelen door in zichzelf te investeren. En zoals Warren het zegt: “De beste investering die je kunt maken is in jezelf”

Miljonairs investeren zowel veel tijd als geld in het ontwikkelen van hun kennis en vaardigheden. Waarom ze dit doen?

  1. Omdat ze weten dat hun eigen kennis en skills het meest waardevolle zijn om rijkdom te kunnen verwerven.
  2. Omdat ze weten dat elke investering zich op de lange termijn dubben en dwars gaat terugbetalen – tenminste als deze weloverwogen is.

Deins daarom niet terug om een grote geldsom te betalen wanneer je weet dat het je dichterbij je eerste miljoen brengt. Investeer in goede cursussen, boeken en coaching. De kennis en vaardigheden die je hierdoor opbouwt draag je je leven lang mee – en geven je een enorme voorsprong op de rest.

4. Discipline is the bridge between goals and… – Jim Rohn

“Discipline is the bridge between goals and accomplishment”

Jim Rohn – Amerikaanse ondernemer

Ook een hele mooie quote die in een blog als ‘Hoe word je miljonair?’ zeker niet mag ontbreken. “Discipline is de brug tussen doelen en prestaties”.

Ijzersterke discipline is één van de belangrijkste eigenschappen die je bij vrijwel elke miljonair tegenkomt. Zonder discipline wordt het een lastig verhaal om je doel miljonair te worden ook daadwerkelijk te gaan bereiken. Het vraagt om onverstoorde focus om je van je onderneming een succes te maken.

Zodra je bent begonnen met het uitvoeren van je plan, zorg er dan voor dat je gewoonte ontwikkelt om discipline te tonen.

Discipline betekent een afspraak met jezelf maken en je hieraan houden. Bijvoorbeeld om elke dag minimaal 3 uur aan je online business te gaan werken. Of om elke dag minimaal 25 pagina’s te lezen uit een boek om je kennis te ontwikkelen.

Leer jezelf daarom een ijzersterke discipline aan! Dit is een eigenschap die je successen gaat opleveren waar anderen alleen maar van kunnen dromen ;-).

5. “Work like there is someone working 24 hours a day to… – Mark Cuban

Work like there is someone working 24 hours a day to take it all away from you.” 

Mark Cuban – Amerikaanse ondernemer

De reden waarom je discipline nodig hebt om succesvol te worden is omdat je keihard zal moeten werken om miljonair te worden. Het komt niet zomaar even aanwaaien – als je door middel van je eigen (online) business miljonair wilt worden draait het allemaal om uren maken.

En zoals Mark Cuban het zegt: “Werk alsof er iemand 24 per dag werkt om het allemaal van je af te pakken”. Dit is de instelling die je moet aannemen als je echt heel rijk wilt gaan worden. Stop het werk erin en je zult zien dat de resultaten vanzelf zullen volgen.

Wel wil ik hierbij zeggen dat je niet alleen maar in je business – maar vooral ook aan je business moet gaan werken. Dus dat je ook oog houd voor nieuwe kansen en deze benut wanneer ze zich voordoen. Het is goed om hard te werken maar nog veel beter om slim te werken.

6. “The key to financial freedom and great wealth is… – Robert Kiyosaki

The key to financial freedom and great wealth is a person’s ability or skill to convert earned income into passive income and/or portfolio income”.

Robert Kiyosaki – Amerikaanse investeerder en auteur

“De sleutel tot financiële vrijheid en grote rijkdom is het vermogen of de vaardigheid van een persoon om verdiende inkomsten om te zetten in passief inkomen en / of portefeuille-inkomen”. Een wijze les van één van de meesterbreinen op financieel gebied – Robert Kiyosaki.

Hiermee bedoelt hij dat wanneer je altijd in loondienst blijft werken en je tijd inruilt voor geld je nooit financieel vrij kan worden. Het gaat er dus om dat je manieren vind waarmee je een passief inkomen kan opbouwen.

Bijvoorbeeld door een online business op te zetten die op de automatische piloot geld voor je genereert. Of bijvoorbeeld door te investeren in vastgoed/aandelen om geld voor je aan het werk te zetten.

Waar je ook voor gaat – het creëren van extra inkomstenstromen is essentieel als jij miljonair wilt gaan worden.

7. “It’s fine to celebrate succes but it’s more important… – Bill Gates

“It’s fine to celebrate succes but it’s more important to heed the lessons of failure”

Bill Gates – Oprichter Microsoft

Ook met deze quote in je achterhoofd word je kans om miljonair te worden naar mijn mening een stuk groter;

“Het is prima om succes te vieren, maar het is veel belangrijker om de lessen van mislukking in acht te nemen” Een wijze quote van niemand minder dan de oprichter van Microsoft – Bill Gates.

Microsoft kantoor

Niemand van de self-made miljonairs in deze blog is rijk geworden zonder daar meerdere keren voor te hebben gefaald. Het klinkt misschien gek – maar falen is een belangrijk onderdeel van succes.

Wanneer jij na het lezen van dit artikel besluit om miljonair te gaan worden, kan het niet anders dan dat je tijdens je reis tegenslagen krijgt te verwerken. Wat miljonairs tot miljonairs maakt is de wijze waarop ze met faalmomenten zijn omgegaan – en hoe ze deze overwonnen hebben.

Hoe je op de juiste wijze met falen omgaat? Dat is precies wat Bill Gates je met deze quote probeert te vertellen.

Het is belangrijk dat je kijkt naar welke lessen je uit deze faalmomenten kan halen om het in de toekomst beter te doen. Zie een tegenslag niet als een teken om te stoppen – maar juist al motivatie om er een les uit te trekken en zo weer een stapje dichterbij de miljoen te komen.

8. “The difference between an amateur and a champion is…. – Arnold Schwarzenegger

“The difference between an amateur and a champion, is that the champion is able to push past the pain period”

Arnold Schwarzenegger – Amerikaanse ondernemer en acteur

De 8e quote sluit mooi aan op de vorige en komt van niemand minder dan Arnold Schwarzenegger;

“Het verschil tussen een amateur en een kampioen, is dat de kampioen zich voorbij de pijnperiode kan pushen”. Ook Arnold bedoelt hier onder andere de tegenslagen die je in je leven tegenkomt mee. Als je in staat bent om je hier doorheen te slaan en er een les uit te trekken ga je er pas komen.

Arnold wil je hiermee duidelijk maken dat de mensen die niet succesvol worden vroegtijdig opgeven. De winnaars blijven net zo lang doorgaan totdat ze hun droom werkelijkheid hebben gemaakt en geven nooit op. En dat is precies wat jou dus ook te doen staat ;-).

9. “Go big or go home …otherwise you are wasting… – Jack Ma

“Go big or go home… Otherwise you are wasting your youth”

Jack Ma – Oprichter Alibaba.com

Nog zo’n mooie quote die de juiste miljonairs-mindset weerspiegeld. Een van de bekende quotes van Jack Ma – de oprichter van Alibaba.com;

“Ga groot of ga naar huis… anders verspil je je jeugd” – Misschien is de vertaling niet zo krachtig in het Nederlands – maar de boodschap wordt er niet minder op.

Denk je klein en blijf je voor altijd binnen je eigen comfortzone? Dan word je ook geen miljonair…

Als je jonger dan 30 bent en dit artikel leest is dit een quote om groot op je muur te schrijven. Ga je niet voor iets groots en durf je geen risico’s te nemen om je grote droom werkelijkheid te maken – dan kun je beter thuis blijven, anders verspil je je jeugd.

Stap daarom uit je comfortzone, ga je dromen achterna, en ga voor groot!

10. “Being realistic is the most commonly traveled road… – Will Smith

“Being realistic is the most commonly traveled road to mediocrity”

Will Smith – Amerikaanse acteur

Ook Will Smith heeft een belangrijke boodschap de wereld in geslingerd die je maar beter tot je kan nemen. Zeker als je ervan droomt om miljoenen te gaan verdienen. Deze quote sluit meteen weer mooi aan op de vorige;

“Realistisch zijn is de meest bewandelde weg naar middelmatigheid”

Durf je niet voor één van je ‘gekke ideeën’ te gaan en kies je liever voor ‘het normale’, dan kan ik je garanderen dat je ook normale resultaten blijft behalen. En daar bedoel ik dus geen miljoen op de bank mee…

Denk daarom niet te realistisch maar probeer ook eens iets uit waarvan de uitkomst onbekend is. Maar waarvan je wel weet dat als het een beetje meezit je er heel rijk mee kan worden :-).

Doe je dit? Dan heeft Will Smith himself hieronder alvast zijn reactie gepost ;-).

11. “Put the costumer first. Invent. And… – Jeff Bezos

“Put the costumer first. Invent. And be patient.”

Jeff Bezos – CEO Amazon.com

Dan zijn we nu alweer bij de 11e en laatste quote aangekomen, en die komt van niemand minder dan Jeff Bezos – de CEO van Amazon.com;

“Zet de klant op de eerste plaats. Vind uit. En wees geduldig”.

Het op de eerste plaats zetten van je klanten is een sleutelelement van succes. Dit geldt zowel voor de klantenservice die je biedt als de waarde die je met je content, producten en diensten levert.

De regel hierbij is dat je altijd zoveel mogelijk waarde aan je klanten moet proberen te bieden. Een wet binnen de business wereld is dat je deze waarde na verloop van tijd dan vanzelf van je klanten terug kan verwachten ;-).

Vind daarom producten/diensten uit waar mensen op zitten te wachten en waarmee je veel waarde kan gaan bieden. Dan zullen mensen je hier vanzelf voor willen betalen.

En tot slot staan er nog 2 belangrijke woorden in deze quote: “Wees geduldig”. Miljonair word je nou eenmaal niet binnen een paar weken…

Blijf daarom geduldig werken aan je succes en blijf erop vertrouwen dat er op de lange termijn hele mooie dingen gaan gebeuren :-).

Zo word je miljonair…

Dit waren ze dan alweer – de 11 inspirerende quotes waarmee jij miljonair kan gaan worden. Ik hoop dat je het waardevol vond en ik je heb kunnen inspireren!

Zoals je merkt is de kerngedachte over het algemeen dat je aan je eigen winstgevende onderneming bouwt. Hiermee legt je het heft in eigen handen om je banksaldo naar 7 cijfers om te toveren.

Ben je hier nog niet aan begonnen? Dan kan je daar via de knop hieronder vandaag nog verandering in brengen…