SMMB Masterclass Boyd Hoek review

SMMB Masterclass Review [Boyd Hoek] – Is deze cursus je geld waard of niet?

SMMB Masterclass Boyd Hoek review

SMMB Masterclass Review [Boyd Hoek]

Ben jij op zoek naar een eerlijke review van de SMMB Masterclass omdat je twijfelt om hiermee te beginnen? En vraag je je af of deze cursus je geld wel echt waard is?

Want is Boyd Hoek wel zo betrouwbaar en kan hij je echt geld via het internet leren verdienen?

In deze review vertel ik je het antwoord en laat ik zien wat je van de SMMB Masterclass kan verwachten. Ik ga zowel de positieve als negatieve kanten van deze cursus aan je onthullen. Lees dan ook snel verder om alles over de SMMB Masterclass te ontdekken!

Inhoudsopgave

Wie is Boyd Hoek, de man achter de SMMB Masterclass?

De SMMB Masterclass uit deze review is opgericht door een 21-jarige gozer genaamd Boyd Hoek. Ik kan je zelf wel proberen uit te leggen wie Boyd is, maar daar kun je in onderstaande video een veel betere indruk van opdoen. En als je veel meer wilt weten over hem lees dan de review over Boyd Hoek.

Als je deze video niet voor het eerst ziet mag je hem van mij trouwens ook overslaan. Die kans is namelijk best groot als je wel eens op Youtube of Facebook zit ;-).

Misschien dat je na het zien van deze video zelfs bij deze review terecht bent gekomen. Ondanks dat je Boyd vaak voorbij hebt zien komen (tot irritatie aan toe) ben je toch in zijn verhaal geïnteresseerd geraakt. Want wat als hij je echt kan leren om je eigen online business op te zetten..

Boyd komt in de video misschien over als een wat arrogant ventje die voor een 20-jarige (nu dus 21) een aardig uitgesproken kijk op de wereld heeft. Toch kan ik je vertellen dat de dingen waar hij over praat helemaal zo gek nog niet zijn. Al komt het soms wat ongeloofwaardig over.

Zelf is Boyd ooit als ondernemer begonnen terwijl hij werkzaam was bij een salesbedrijf. Hij merkte dat zijn werkzaamheden hem goed afgingen waardoor hij besloot dat hij dit zelf ook wel zou kunnen.

Vanaf dit moment was Boyd z’n SMMB geboren en heeft hij met zijn marketing skills veel bedrijven aan nieuwe klanten geholpen. Sindsdien verdient hij duizenden euro’s via zijn eigen online business, tot op de dag van vandaag.

Na verloop van tijd wou hij een nieuwe stap maken en besloot hij anderen te gaan helpen om hetzelfde als hem te bereiken. Boyd is vanuit ‘Digital Presence’ (het bedrijf wat hij in 2017 is gestart) vervolgens zijn SMMB Masterclass gestart.

Is Boyd Hoek wel zo betrouwbaar?

Je zult nu waarschijnlijk wel denken “allemaal leuk en aardig, maar hier verdient hij zelf natuurlijk goud geld aan” Klopt hij verdient redelijk veel geld met zijn SMMB Masterclass. Maar betekent dit dan meteen dat hij een oplichter is?

Als je de reacties onder zijn Youtube video’s wel eens voorbij hebt zien komen volgens sommige zeker wel.

Toch kan ik je vertellen dat Boyd wel degelijk betrouwbaar is, en dat de cursus de hij aanbiedt over het algemeen zeer waardevol is.

videotraining Boyd Hoek

Helaas zien veel mensen iemand die je belooft om je online geld te leren verdienen al snel als een oplichter. Natuurlijk zitten die er soms wel bij, maar ik kan je vertellen dat Boyd zeker niet onder deze categorie valt.

Geld verdienen via internet klinkt voor veel mensen al snel te mooi om waar te zijn. Maar ik kan je hier voor eens en voor altijd vertellen dat online geld verdienen wel degelijk betrouwbaar is. Als je hier meer over wilt weten raad ik je aan om dit artikel eens door te lezen ;).

Boyd zijn bedrijf staat netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het BTW-nummer :NL233584055B01. Hij heeft een Youtube kanaal met meer dan 10.000 abonnees en meer dan 5000 volgens op zijn Instagram account.

Ook heb ik iets anders even voor je uitgezocht… De luxe villa die je in de video ziet is inderdaad echt het huis waarin hij woont! En dat hij nu in deze villa in Bali woont is daadwerkelijk door het succes met zijn online business bereikt :-).

Wat is de SMMB Masterclass?

De SMMB Masterclass is een digitale training waarin je leert om je eigen Sociale Media Marketing Bureau op te zetten. In het Engels staat dit businessmodel ook wel bekend onder de noemer SMMA, waarbij de ‘A’ voor Agency staat. Het komt dus op hetzelfde neer.

Wanneer jij je eigen social media marketing bureau runt houd je je bezig met adverteren voor (kleine) bedrijven op social media kanalen. Deze bedrijven betalen jou dus voor het binnenhalen van klanten via platforms als Facebook en Instagram.

In de SMMB Masterclass wordt jou van A tot Z geleerd hoe jij deze klanten voor bedrijven kunt gaan verwerven.

Ook word je direct uitgelegd hoe je samenwerkingen met bedrijven aan kan gaan, om geld te gaan verdienen met je geleerde online marketing skills.

Je leert dit allemaal in een online programma wat in principe 6 weken in beslag neemt. Hierin wordt dit hele verdienmodel aan de hand van uitgebreide video’s aan je uitgelegd.

Naast de modules van week 1 t/m 6 krijg je er ook nog een aantal bonus modules bij. Maar daar ontdek je later in deze review meer over ;-).

Maar de online training is niet het enige wat je krijgt wanneer je de SMMB Masterclass na het lezen van deze review aanschaft.

Je krijgt namelijk ook toegang tot een online community met meer dan 750 leden, en je kan daarnaast gebruik maken van wekelijkse live Q&A calls en meetups.

Vooral de online community kan je erg veel voordelen opleveren wanneer je je nog maar net binnen het online marketing speelveld bevind. Je kunt hier vragen stellen aan gelijkgestemde mensen die zelf het pad naar een online passief inkomen inmiddels al bewandeld hebben.

SMMB Masterclass

Hoe goed is het SMMB-verdienmodel?

Je weet nu dus in ieder geval hoe het SMMB verdienmodel er in de basis uitziet. Maar is het ook een goed verdienmodel en iets waar je in de toekomst geld mee kan blijven verdienen?

Daar kan ik eigenlijk heel kort over zijn;

Een SMMB is in deze tijd een zeer winstgevende business en zal dat naar verwachting in de toekomst nog wel even blijven.

We leven immers in een tijd waarin het grootste deel van alle marketing online gaat (zoals Boyd ook in de video zegt). Elk bedrijf dat wil groeien kan hier in 2020 niet meer in achterblijven. Vandaar dat er vandaag de dag nog altijd veel vraag is naar online marketeers, en dit alleen maar groeit.

Wanneer jij de social media marketing van deze bedrijven uit handen kan nemen en veel nieuwe klanten en leads weet binnen te halen, zullen de meeste bedrijven je hier flink voor willen betalen.

geld verdienen met SMMB

Naast dat het runnen van je eigen SMMB een unieke skill is waar je veel mee kan verdienen zitten er nog andere voordelen aan. Je kunt er namelijk echt een passief inkomen via het internet mee opbouwen. Dit komt omdat je alles grotendeels kan automatiseren.

Hoe verder je komt, hoe minder tijd je eraan kwijt zult zijn. Zodra je SMMB eenmaal staat en loopt kun je zonder al teveel inspanning makkelijk blijven opschalen. En als je het helemaal ideaal wilt maken, kun je dingen waar je je liever niet mee bezighoudt uitbesteden…

Omdat je oneindig kunt opschalen kun je er na verloop van tijd veel geld mee gaan verdienen.

Het mooie is ook dat je altijd zelf je prijs bepaalt en de touwtjes zelf volledig in handen hebt. Jij kiest met wie je werkt, en hoeveel je betaalt dient te worden.

Voor wie is deze cursus geschikt, en voor wie niet?

Uiteindelijk is de SMMB Masterclass uit deze review geschikt voor iedereen met de ambitie om online (veel) geld te gaan verdienen.

Het is wel zo handig als je in ieder geval het social media wereldje een beetje begrijpt. Als je net wat jonger bent en met social media bent opgegroeid is de kans groot dit je dit verdienmodel snel onder de knie zal hebben.

SMMB Masterclass

Maar als je de basis een beetje snapt kun je ook al heel ver komen. Als je drang naar een online passief inkomen maar groot genoeg is en je bereid bent om gaandeweg nieuwe dingen te leren.

Het maakt over het algemeen niet uit of je jong of oud bent, deze cursus is voor iedereen toegankelijk. Zelfs als je 40 uur per week werkt is het goed mogelijk dat je met deze cursus van start gaat. Als je bereid bent om hier elke dag 1 of 2 uurtjes voor vrij te maken zit je in principe al goed.

Toch is deze cursus voor bepaalde mensen ook zeker niet geschikt. Dit zijn mensen die verwachten dat ze met de cursus;

 • Binnen zeer korte tijd al veel geld zullen gaan verdienen
 • Maar weinig inspanning hoeven te leveren om resultaten te behalen
 • Heel makkelijk een inkomen van €10.000 kunnen gaan opbouwen

Als jij jezelf op één van deze verwachtingen betrapt dan zal ik je of aanraden om niet met deze cursus van start te gaan. Of eerst een andere instelling aan te nemen. Alleen met een serieuze houding en de bereidheid om een langere tijd aan je SMMB te werken zal deze cursus je succes kunnen opleveren.

Wat leert Boyd je in zijn SMMB Masterclass precies?

Nu weet dat Boyd betrouwbaar is en je werkelijk een passief inkomen via zijn cursus kan opbouwen, wil je vast en zeker weten wat hij je in zijn masterclass precies gaat leren. Dit zal ik je in het vervolg van mijn review uitleggen door de SMMB Masterclass per week langs te gaan.

Om te beginnen zal ik je eerst even vertellen hoe de cursus over het algemeen is opgebouwd. De cursus bestaat totaal uit 8 modules (week 1 t/m 6 + bonussen) met in totaal meer dan 35 lessen.

Zoals ik al zei wordt alles aan je uitgelegd in de vorm van video’s. In deze video’s legt Boyd alles persoonlijk aan je uit en laat hij je direct zien hoe je je nieuwe kennis kunt gaan gebruiken. En dit zijn geen korte video’s, sommige duren zelfs een uur lang…

Het idee achter de 6 weken is dat je op een goed tempo te werk gaat. Boyd raad je aan om dit tempo aan te houden, maar als je het wat sneller of juist langzamer wilt doen is dat ook prima. Uiteindelijk bepaal jij zelf waar en wanneer je de videotrainingen volgt.

Natuurlijk geldt wel dat hoe meer je eraan doet, hoe sneller je resultaten zal behalen.

Maar het is wel belangrijk om niet te overdrijven, anders loop je kans dat je in de haast belangrijke informatie overslaat!

mindset training Boyd Hoek

6 modules met meer dan 15 uur aan videotraining

Om je meteen even een sneak preview te geven van wat je kunt verwachten heb ik de modules hieronder voor je op een rijtje gezet;

 • Week 1: Fundering leggen – je leert hoe het verdienmodel werkt en hoe de markt in elkaar zit. Verder wordt er een stukje mindset behandeld en spreekt Boyd je nog even wat motiverende woorden toe.
 • Week 2 : Resultaten behalen – in de tweede week gaat hij je leren hoe je resultaten kunt behalen door middel van ads en clickfunnels. Ook vertelt hij je hoe de app Zappier je aan een passief inkomen helpt, door taken te automatiseren.
 • Week 3: Je eerste klant – vanaf deze week begint het echte werk. Je gaat leren hoe je je eigen bedrijf kunt opzetten en je eerste klant kan binnenhalen. In week 3 word je dan ook iets actiever aan het werk gezet.
 • Week 4: Sales – dit is zonder twijfel de belangrijkste, maar naar mening ook zeker de leukste module in de cursus. Je leert het geheim van klanten werven en krijgt een kijkje in de succesvolle marketingtechnieken die Boyd zelf toepast.
 • Week 5: Systemen en processen – in de vijfde week wordt het nog veel leuker. Je leert je bedrijf naar het ‘next level’ te brengen en de puntjes op de ‘i’ te zetten die net het verschil tussen een slechte en winstgevende business kunnen maken.
 • Week 6: Passief maken en schalen – in de laatste module leer je pas echt hoe je er een passieve business van kunt maken. Waar vind je goede freelancers om taken aan uit te besteden, en hoe kun je deze slim inzetten om je SMMB op te schalen.
SMMB masterclass product review

De bonus modules

Na de 15 uur videotraining uit de eerste 6 weken heb je vervolgens nog 2 bonus modules tot je beschikking. Je vindt hier hele waardevolle extra’s zoals kant-en-klare funnels, ads, contracten en sales scripts.

Omdat je dit zo in je schoot krijgt geworpen ga je erg veel tijd en geld besparen. Dit allemaal zelf uitzoeken is namelijk een tijdrovende en zeer lastige klus.

Een van de meest waardevolle onderdelen is dat je in de bonus module toegang tot de Mastermind groep op Facebook krijgt. Het mooie is dat je hier veel kunt leren van de vragen die anderen stellen. Ook kun je hier vroegtijdig fouten opsporen die je beter niet kunt maken.

Natuurlijk kun je hier zelf ook alle vragen stellen waar je tegenaan loopt ;-). Dit is iets wat voor de meesten echt het verschil maakt. Soms loopt je nou eenmaal tegen dingen aan waar je gewoon echt even niet uitkomt. Met de community heb je dan altijd hulp achter de hand.

Als laatst kun je in de bonus modules een aantal coaching calls van Boyd terugkijken. Ook dit kan weer erg leerzaam zijn en je net wat verder brengen dan andere online ondernemers.

Hoe wordt de cursus over het algemeen ervaren?

Waarschijnlijk kan je het na het eerste deel van de review al een beetje raden…. de SMMB Masterclass wordt over het algemeen erg goed ervaren. Zowel door mijzelf als door andere cursisten die met deze cursus aan de slag zijn gegaan.

De videotraining wordt als zeer waardevol ervaren evenals de Facebook community. Je hoort ook regelmatig dat mensen niet verwacht hadden dat je er zoveel extra’s bijkrijgt, en hoe effectief de kant-en-klare funnels wel niet zijn.

Naast dat mensen onder de indruk zijn van de kennis die je voor je eigen winstgevende online business opdoet, geven veel ook aan dat ze door de SMMB een positieve persoonlijke groei hebben doorgemaakt.

Dit is onder andere het gevolg van de mindset-module.

Veel mensen zijn daarnaast verrast door de resultaten die ze binnen korte tijd behalen. Welke resultaten er met de SMMB Masterclass behaald worden ontdek je in het vervolg van deze review…

Welke resultaten worden er door cursisten behaald?

Klanten door SMMB Masterclass


Dat mensen verrast zijn is ook zeker niet gek. Het is soms bijna niet te bevatten hoeveel je eigen SMMB je kan opleveren wanneer je echt iets hebt weten op te zetten wat goed loopt.

Zo zijn er cursisten die er maar liefst €15.000 per maand door verdienen.

Maar goed – het is niet realistisch om te denken dat jij dit ook even behaalt. Dit zijn meestal toch de uitschieters die net even iets extra’s hebben gedaan waar andere niet snel op zullen komen. Maar het is zeker niet uitgesloten dat ook jij onder deze categorie valt…

Wat wel realistisch is om naar te streven is dat je er na een paar maanden zeker een passief inkomen van minimaal €1000 door kunt hebben. En vanaf dit moment is het echt slechts een kwestie van opschalen en doorgaan ;-).

Als je een indruk wilt opdoen van welke resultaten er zo’n beetje behaald worden raad ik je aan om de gesprekken uit de SMMB Whatsapp-groep eens te bekijken.

Ja inderdaad, die is ook voor jou beschikbaar wanneer je met deze cursus bezig bent :-). Mensen delen hier hele leuke resultaten, en misschien jij binnenkort zelf ook…

Ervaringen SMMB Masterclass

De voordelen vs. de nadelen van de SMMB Masterclass

Als het goed is weet je op dit punt in de review wel aardig wat je van de SMMB Masterclass kunt verwachten. Het is ook goed mogelijk dat je het spoor toch even bijster bent na zoveel informatie ;-).

Om je een weloverwogen keuze te laten maken over het aanschaffen van de cursus van Boyd zal ik de voordelen daarom nog even voor je op rijtje zetten. Ook al lijken er alleen maar voordelen aan de cursus te zitten moet ik je helaas toch teleurstellen…

Want ook de SMMB Masterclass kent (zoals bijna elke cursus) ook zeker wel wat minpunten. Om je keuze zo makkelijk mogelijk te maken heb ik de voor -en nadelen hieronder duidelijk voor je op een rijtje gezet.

Kijk hier goed naar en wees eerlijk naar jezelf of bepaalde minpunten voor jou een obstakel kunnen vormen!

Wat zijn de voordelen?

 • Social media marketing van A tot Z: je leert alles voor een succesvol SMMB. Van de juiste mindset tot aan verkoopgesprekken
 • Duidelijke stappen: overzichtelijke trainingen waarin je stap voor stap het social media marketing verdienmodel doorloopt
 • Up-to-date: Boyd past zijn SMMB Masterclass voortdurend aan de laatste ontwikkelingen binnen de social media wereld aan
 • Waardevolle community: je krijgt toegang tot een enorme bron van kennis in de snel groeiende én behulpzame SMMB community
 • Betrokken ondersteuning: Boyd en zijn team staan altijd voor je klaar en willen je altijd helpen wanneer je ergens niet uit komt
 • Heel veel extra’s: kant-en klare funnels, advertenties en contracten, en totaal 15 extra bijlagen

Wat zijn de nadelen?

 • Geduld en doorzettingsvermogen noodzakelijk: deze cursus is niet geschikt voor opgevers en mensen die snel geld verwachten
 • Groeiende concurrentie: steeds meer deelnemers dus je moet je onderscheiden. Gelukkig liggen er nog steeds genoeg kansen.
 • Uit je comfortzone: je moet het wel durven om mensen op te bellen en nieuwe klanten binnen te halen, je leert dit gelukkig wel precies
 • Bijkomende investeringen: je hebt extra opstartkosten voor advertenties en software, maar dit heb je meestal zo weer terug verdient

De conclusie over de SMMB Masterclass…

Aan het einde van deze review kan ik eigenlijk alleen maar positief zijn over de SMMB Masterclass. Dit is omdat ik het gewoon een hele waardevolle cursus vind die je oprecht aan een succesvolle online business kan helpen. En dit ook voor genoeg mensen realiseert, zoals je aan de resultaten en ervaringen hebt kunnen aflezen ;-).

Social media marketing is in deze tijd gewoon een geniaal verdienmodel wat door de SMMB Masterclass ook nog eens redelijk makkelijk gemaakt wordt.

Maar daar tegenover is het opzetten van een SMMB zeker niet voor iedereen geschikt. Het vraagt om actie en doorzettingsvermogen, en ook zeker wel om een stukje brutaliteit wanneer jij daadwerkelijk klanten wilt gaan binnenhalen.

Maar wanneer dit jou niet tegenhoudt kan ik de SMMB Masterclass eigenlijk alleen maar aanraden. Als je zeker weet dat je niets liever wilt dan een passief inkomen via internet kan het niet anders dan dat je er hele mooie resultaten mee gaat behalen.

Het mag dan wel even een flinke investering zijn – maar wel een investering die je een hele mooie toekomst kan gaan opleveren. Uiteindelijk investeer je het geld in jezelf en eigenlijk is er niks beters wat je kunt doen. De bedoeling is natuurlijk dat je het er x10 (of zelfs x50:-) gaat uithalen.

Hoeveel je dan precies voor de SMMB Masterclass betaalt ontdek je in het laatste deel van mijn review…

Wat betaal je voor de SMMB Masterclass?

Als ik je vertel hoeveel de SMMB Masterclass totaal waard is, val je waarschijnlijk spontaan van je stoel. Maar als ik je vervolgens vertel hoeveel je op dit moment tijdelijk voor deze cursus betaalt kan ik je hopelijk heel blij maken.

De SMMB Masterclass uit deze review heeft een totale waarde van bijna €10.000! De waarde is als volgt opgebouwd;

 1. 15 uur durende SMMB videotraining waarin Boyd je alles persoonlijk uitlegt (waarde €3997)
 2. Wekelijkse Q&A calls met persoonlijke coaching van Boyd (waarde €1997)
 3. Kant-en klare funnels, contracten en ads (waarde €997)
 4. Ultieme sales scripts (waarde €1997 waarde)
 5. Besloten Mastermind groep op Facebook (€997 waarde)

Natuurlijk wil ik niet zeggen dat dit bedrag de cursus ook echt waard is (en kan ik je vertellen dat het ook een stukje marketing is) – maar toch vind ik de SMMB Masterclass veel meer waard dan de prijs die je er op dit moment voor betaald. Zeker als je het afweegt tegen de resultaten die je ermee kunt behalen…

14-dagen-garantie

Vandaag de dag kun jij voor een tijdelijke korting van €997 de volledige cursus in handen hebben! Nog steeds lijkt dit een hoop geld maar kom op… voor een opleiding betaal je nog veel meer terwijl je daar meestal veel minder mee kunt gaan verdienen :-).

Op de vraag of deze cursus de €997 waard is kan ik dan ook alleen maar volmondig JA antwoorden. Als jij echt serieus met deze cursus aan de slag gaat kan het niet anders dan dat je de investering zo weer hebt terugverdient.

Gelukkig zit je er na je aankoop niet direct aan vast en geeft Boyd je nog 14 dagen bedenktijd voor als je het toch echt niks vind. Binnen 2 weken zul je het gehele aankoopbedrag tussen gewoon weer terug ontvangen.

Het lijkt mij dan ook in ieder geval het proberen waard. Maar eerlijk gezegd denk ik dat de kans klein is dat je nog stopt wanneer je er eenmaal aan begonnen bent ;-).

Meld je eerst aan voor de gratis training

Ik hoop dat je inziet dat de masterclass van Boyd echt een gouden kans is om een online passief inkomen op te bouwen. Maar het kan ook net zo goed zijn dat je nog niet helemaal overtuigd bent en toch wat meer over het SMMB verdienmodel wilt weten…

Voordat je €997 betaalt is het wel zo fijn om te weten of dit nou wel echt iets voor jou is. Gelukkig kan ik je iets heel moois vertellen…

Boyd biedt nu namelijk tijdelijk een GRATIS training aan waarin hij erg veel over zijn masterclass prijsgeeft! Ik raad je dus zeker aan om eerst eens deze gratis training te volgen voordat je de volle mep betaalt.

Je kunt dan ook meteen bepalen of de manier waarop Boyd lesgeeft wel bij je past en een goede algemene indruk van zijn training opdoen.

Is vandaag de dag dat jij begint aan je online ondernemersavontuur? Dan kun je je hieronder voor de gratis training aanmelden!

Ik wens je voor nu alvast heel veel succes en rijkdom toe ;-).