is online geld verdienen betrouwbaar

Is online geld verdienen betrouwbaar? De waarheid over Jia Ruan, Boyd Hoek en Joshua Kaats.

is online geld verdienen betrouwbaar

Iedereen die op Youtube zit is ze wel eens tegengekomen, reclames waarin iemand jou vertelt over online geld verdienen, terwijl je een rondleiding krijgt door een luxe villa. Er wordt je verteld dat ook jij dit kunt en dat het makkelijker is dan je denkt… Maar is de belofte dat jij online geld kan gaan verdienen nou wel zo betrouwbaar of is dit pure onzin? In deze blog geef ik je het antwoord en ontdek je de waarheid over 3 bekende internet guru’s die je vast wel eens voorbij hebt zien komen!

Inhoudsopgave

De online-geld-verdienen-droom…

Dure auto’s, luxe villa’s met een zwembad, duizenden euro’s per maand verdienen – en dat allemaal vanaf je laptop.

Online geld verdienen

Ik heb het hier natuurlijk over de online-geld-verdienen droom die je regelmatig voorbij ziet komen op het internet.

Je ziet iemand die jou vertelt dat ook jij geld kunt gaan verdienen op het internet, terwijl hij voor twee gloednieuwe Lamborghini’s staat. Ook vertelt hij je dat dit helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en eigenlijk iedereen dit kan.

Waarschijnlijk ben ook jij dit soort reclames vaak genoeg tegengekomen op YouTube, Facebook, Instagram etc. Misschien heb je hier ook wel eens op geklikt, en welke funnel je toen ook doorliep de uitkomst is hetzelfde….

Er werd je een (betaalde) cursus aangeboden waarin je gegarandeerd zou leren om geld op het internet te gaan verdienen..

De kans is zelfs groot dat jij na het zien van zo’n reclame bij dit artikel terecht bent gekomen. Je bent op zoek naar een antwoord en wilt weten of online geld verdienen daadwerkelijk betrouwbaar is.

Steeds meer guru’s op het internet

De mensen in deze video’s worden al snel internet guru’s genoemd, of zoals ze zich zelf soms noemen ‘digital nomads’. Voor de meeste mensen lijken dit soort reclames alleen maar meer te worden en kom je er steeds moeilijker onderuit…

Vaak hoor je ook al snel mensen zeggen dat de belofte om online geld te gaan verdienen pure onzin is en dat deze gasten niet betrouwbaar zijn. Veel mensen proberen je te waarschuwen met reacties als “Pas op ze willen alleen maar geld van je hebben!”

Het kan haast niet anders dan dat jij dit soort reacties ook wel eens voorbij hebt zien komen…

Grote kans dat jij één van deze 3 wel eens in een reclame voorbij hebt zien komen…

Jia Ruan, Joshua Kaats en Boyd Hoek. Hoogstwaarschijnlijk heb je een van deze namen wel eens voorbij zien komen, en anders heb je vast en zeker wel eens een reclame van ze doorgeklikt.

Maar het is goed mogelijk dat je toch een keer nieuwsgierig werd en hier wel op geklikt hebt…

De 3 gasten die ik hierboven heb genoemd beloven jou in hun reclames allemaal maar één ding: ze kunnen je leren hoe jij een eigen succesvolle internet-onderneming kunt gaan opzetten.

De één heeft het over E-commerce – de ander over Social Media Marketing. Maar is de belofte om door hun methode online geld te gaan verdienen nou eigenlijk betrouwbaar?

Om hier al deels antwoord op te geven heb ik hieronder een video van NOS Stories neergezet:

En wat is je conclusie na het zien van deze video? Ik denk dat je nu deels wel denkt dat elk van deze gasten betrouwbaar is, en dat de aangeboden online-geld-verdienen cursus dit in zekere mate ook is. Maar toch blijkt dat dit niet meteen zo zwart op wit te zeggen valt…

Verschillende cursussen, met verschillende verdienmodellen

Er wordt namelijk wel duidelijk gemaakt dat het niet allemaal zo mooi is als het lijkt. Jia, Joshua, en Boyd geven ook eerlijk toe dat ze met de cursussen het grootste deel van hun geld verdienen.

En dat is ook niet zo gek als je kijkt naar de bedragen die ze voor deze cursussen rekenen. Zo betaal je voor de SMMB Cursus van Boyd Hoek – en de Bol Masterclass van Jia Ruan een bedrag van €997.

Voor de Dropship Academy van Joshua Kaats betaal je een maandelijks bedrag van €197 – of €447 per kwartaal.

Geen kleine bedragen dus! En in het NOS filmpje geven experts ook aan dat deze cursussen het bedrag eigenlijk niet meteen waard zijn…

Ik ben het hier zelf deels mee eens – maar grotendeels toch ook weer niet. Deze experts geven namelijk ook aan dat de cursussen ‘een koopje’ zijn voor de beginnende ondernemer.

Later zal ik hierop terugkomen en meer vertellen over waarom deze cursussen het wel of niet waard zijn. Voordat ik dit doe wil ik je eerst iets vertellen over wat er in deze cursussen uiteindelijk niet zo mooi is als het lijkt.

geld - verdienmodel

De belofte om snel online geld te verdienen

Wat in deze reclames – zeker in het verleden – vaker naar voren kwam is dat je in een paar maanden een inkomen van een paar duizend euro leert opbouwen. Ik heb zelfs wel eens een reclame gezien waarin werd gezegd: “Ik leer jou in 3 maanden €10.000 per maand te verdienen!”.

Ik kan je vertellen dat als iets echt te mooi is om waar te zijn, dat meestal ook zo is. En dat is zeker bij dit soort beloftes het geval ;-).

In de NOS video wordt dit ook even kort besproken en geven deze gasten nota bene zelf toe dat ze je niet even snel geld gaan leren verdienen.

Dat jij binnen een jaar na het aanschaffen van één van deze cursussen al in een auto van een paar ton rijd, of een villa op Ibiza hebt kunnen kopen is een illusie.

Wanneer een van deze 3 gasten deze belofte in één van hun reclames maakt zal je dus toch kunnen stellen dat niet alles wat ze over online geld verdienen zeggen betrouwbaar is. Maar er zit in ieder geval dus wel een kern van waarheid in…

Dus is online geld verdienen nou betrouwbaar of niet?

Waarschijnlijk wordt het nu allemaal een beetje verwarrend voor je en heb je nog steeds geen duidelijk antwoord op de centrale vraag van deze blog. Dus is online geld verdienen nou betrouwbaar of niet??

Ik wil niet meteen ja of nee op deze vraag antwoorden omdat eerst precies wilt uitleggen hoe alles nu zit. Zodra ik dan een antwoord geef ken jij ook meteen alle maar’s en weet je waar je op moet letten.

Zoals ik al zei wordt je in sommige reclames over geld verdienen op het internet dus wel de belofte gedaan dat jij ‘even snel’ een inkomen van een paar duizend euro opbouwt. Maar jij weet nu dat dit niet zo is, waardoor je hier gelukkig doorheen kan prikken ;-).

Uiteindelijk is dit namelijk allemaal onderdeel van hun marketing strategie. Daarbij moet ik ook zeggen dat ze niet altijd even letterlijk zeggen dat ze je snel geld leren verdienen.

Natuurlijk wordt deze gedachte wel bij de meeste mensen opgewekt door de luxe goederen en huizen die je in de video’s ziet…

Als bijvoorbeeld een Boyd zegt dat hij “een 20-jarige dropout vanaf de middelbare school” is, lijkt het alsof ook jij binnen korte tijd in dezelfde luxe villa kunt wonen als waarin hij je rondleid. Jij weet nu in ieder geval dus dat dit niet zo is :-).

De echte waarheid over geld verdienen op het internet

Ik ga je nu dan toch echt een duidelijk antwoord geven op de vraag: Is online geld verdienen betrouwbaar?

JA – online geld verdienen is betrouwbaar en voor iedereen mogelijk.

De mensen die Jia, Joshua en Boyd al snel als niet betrouwbaar afschrijven, zijn vaak mensen waarvoor online geld verdienen gewoon te ongeloofwaardig is.

Ondanks dat €10.000 binnen 3 maanden wel te mooi is om waar te zijn, vinden veel mensen dit überhaupt al van online geld verdienen.

Ze noemen dit soort gasten daarom al onbetrouwbaar zonder dat ze er zelf echt verstand van hebben. Het is natuurlijk erg makkelijk om deze mening te hebben, en vaak is het toch ook wel een beetje afgunst.

Het grootste deel van deze mensen verdient hun geld waarschijnlijk door 40 uur per week in loondienst te werken. Als iemand ze dan even vertelt dat je ook geld via het internet kan verdienen roept dit frustraties op.

Dit komt omdat ze het eigenlijk niet willen geloven en daarom de conclusie trekken dat dit helemaal niet mogelijk is. Hierdoor zeggen sommige mensen ook al snel deze gasten je alleen maar een paar duizend euro lichter willen maken.

Vaak hebben deze mensen in het verleden als iets vervelends op het internet meegemaakt. Door deze negatieve ervaringen zullen ze al snel zeggen dat het kopen van zo’n cursus om online geld te gaan verdienen niet betrouwbaar is.

Je krijgt gewoon waar je voor betaald

Wanneer je één van deze cursussen aanschaft krijg je uiteindelijk gewoon waar je voor betaald hebt. Er wordt je daadwerkelijk geleerd hoe jij jij je eigen online business kunt beginnen en hier geld mee kunt verdienen.

Je zal een uitgebreide cursus doorlopen waarin het online verdienmodel stap voor stap aan je zal worden uitgelegd. Of dit nou met E-commerce of Social Media Marketing is.

Het hangt volledig van jezelf af of jij hier geld mee gaat verdienen en er succes mee behaald.

Er zijn genoeg mensen die hele mooie resultaten behalen na het volgen van deze curussen.

Een eerlijke kans om je eigen winstgevende onderneming op zetten

Er wordt je een eerlijke kans geboden om je eigen winstgevende onderneming op te zetten. Net als op school halen de mensen die er het meeste aan doen uiteindelijk de beste resultaten.

geld online verdienen

9 van de 10 mensen die uiteindelijk geen resultaten na het volgen van deze cursus zien hebben er of te weinig tijd aan besteed, of hebben het te snel opgegeven toen het allemaal niks leek op te leveren.

Je moet er natuurlijk wel even mee bezig blijven en niet verwachten dat je al na een maand geld verdient. Voor iedereen geldt dat je eerst moeten uitvinden hoe alles precies werkt. Aan alles gaat nou eenmaal een leercurve vooraf .

Iedereen die deze cursussen volgt begint met dezelfde informatie. Waarom is het dan zo dat sommige wel resultaten behalen en anderen niet?

Dat komt simpelweg doordat deze mensen consistent bezig blijven en net zolang doorgaan tot ze wel een winstgevende website hebben weten op te zetten. Soms moeten je even door de zure appel heen bijten – en dat geldt voor alles waar je net mee begint.

De informatie die je in deze cursussen krijgt is verder goed en de manier om online geld te gaan verdienen is gewoon betrouwbaar.

Omdat je toegang krijgt tot Facebook groepen en community’s kan je zelf zien dat mensen hier mooie resultaten mee behalen. Want geloof me – die vind je hier altijd wel. En dit zijn mensen die net als jou met dezelfde informatie zijn begonnen…

Betaalde cursussen vs. Gratis informatie

Natuurlijk kun je ook zelf je pad gaan uitstippelen naar een online inkomen. De informatie op het internet is tegenwoordig niet meer aan te slepen en je kunt over alles ontelbaar veel artikelen vinden.

En dan is er ook nog YouTube waar je in uitgebreide tutorials precies leert om je eigen website te bouwen. Of je nu je eigen e-commerce business wilt opzetten, of wilt beginnen aan je eigen affiliate marketing website – op YouTube vind je het allemaal!

Maar toch wordt het op deze manier heel lastig om een eigen winstgevende onderneming op te zetten. Hier gaat namelijk een lang proces aan vooraf waarvan je de basis wel eerst goed onder de knie moet krijgen.

Geld verdienen YouTube

Door van alle kanten artikelen te lezen en tientallen Youtube video’s te kijken ben je al snel het spoor bijster. Je maakt het zo erg moeilijk voor jezelf waardoor je niet alleen veel tijd maar waarschijnlijk ook onnodig een hoop geld zal verliezen.

Omdat je niet helder voor ogen hebt hoe een verdienmodel in elkaar steekt is de kans groot dat resultaten uitblijven. Het kan haast niet anders dan dat je er ook wat geld in hebt moeten investeren.

Zeker als het om maandelijkse kosten gaat zul je er al snel mee op willen houden als je alleen maar geld lijkt te verliezen…

Op dit punt zullen veel mensen denken “had ik nou toch maar meteen een cursus aangeschaft”. En persoonlijk denk ik dat dit ook altijd een betere keuze zal zijn.

De voordelen van het volgen van cursus

Door cursussen als de Bol Masterclass of de SMMB Masterclass leer je namelijk wel echt stap voor stap hoe alles in elkaar steekt. Vooral voor de beginnende ondernemer is het erg fijn om op deze manier van start te gaan. Zoals de experts in de NOS video ook aangaven.

Met de modules in deze cursussen heb je direct een duidelijke structuur waar je altijd op terug kan vallen. Natuurlijk is het even een forse investering – maar wees nou eerlijk voor een schoolopleiding betaal je het dubbele!

Ook is het volgen van een opleiding niet altijd een garantie op success. En als je kijkt naar wat deze cursussen je uiteindelijk kunnen gaan opleveren – een passief inkomen door het internet – dan vind ik het een gemiste kans als je dit al niet eens geprobeerd hebt…

Je gaat niet zomaar even de online-geld-verdienen droom die ik aan het begin van deze blog beschreven heb kunnen leven, maar op de lange termijn is dit zeker mogelijk.

Het is niet te zeggen wat je allemaal wel niet zal gaan bereiken door deze cursussen. Ondanks dat het volgen van geen van deze cursussen garantie op succes is weet ik zeker dat als je er de volle 100% voor gaat het tot hele mooie dingen kan leiden.

Stel dat je dit met een opleiding vergelijkt dan kan ik je wel één ding met zekerheid zeggen. Als alles normaal loopt en je je diploma haalt zal het eindresultaat over het algemeen zijn dat je ergens op een 9-5 baan in loondienst komt te werken.

En dat zal voor de meeste niet meer dan €2000 tot €4000 per maand aan salaris gaan opleveren. Terwijl je door online je geld te verdienen in het beste geval financieel vrij kunt worden, en een leven vol rijkdom kunt gaan leven ;-).

Een online-geld-verdienen cursus die betrouwbaar én goedkoop is

Als het ook jouw droom is om geld via internet te gaan verdienen denk ik dat je hier niet langer mee moet wachten.

Het kan je namelijk zo veel meer vrijheid en geld op gaan leveren dan te blijven werken in loondienst.

Je weet nu dat online geld verdienen betrouwbaar is en de cursussen die aan je worden aangeboden echt een kans zijn om dit te realiseren.

laptop voor online geld verdienen

Persoonlijk vind ik vooral de cursussen van Jia Ruan en Boyd Hoek erg goed voor de startende ondernemer.

Maar ik begrijp dat je niet meteen de €997 hebt om hier mee van start te kunnen gaan. Vooral als jij dit artikel leest en nog maar een jonge student bent.

Maar als jij niets liever wilt dan geld verdienen op het internet zijn er ook nog goedkopere mogelijkheden om hier vandaag nog mee te beginnen. Je kunt voor slechts €47 bijvoorbeeld de Affiliate Marketing Revolutie kopen. Je leert met deze cursus geld te verdienen via affiliate marketing.

Zelf vind ik dit ook een erg aantrekkelijk verdienmodel omdat je zelf geen producten hoeft in te kopen.

Als je denkt dat deze cursus iets voor jou is kan je hier via onderstaande knop meer over te weten komen – of voor de echte action takers hier meteen mee aan de slag gaan ;-).

Online geld verdienen is voor iedereen mogelijk

Ik hoop je met dit artikel geïnspireerd te hebben dat het ook voor jou mogelijk is om geld via internet te verdienen.

Online geld verdienen is namelijk echt voor iedereen mogelijk – tenminste voor de mensen die het ECHT willen.

Weet dat die irritante gasten in je Youtube reclames voor het grootste deel de waarheid spreken, maar dat ze het soms wel iets mooier maken dan dat het is.

Niet elke belofte is dus waar maar de online-geld-verdienen-cursus die ze je aanbieden is daadwerkelijk betrouwbaar. Deze cursussen blijven naar mijn mening een koopje als je kijkt wat je er in de toekomst voor terug kan krijgen.

Vooral voor de startende ondernemer is het een mooie eerste stap. Maar als jij liever niet de hoofdprijs betaalt zijn er dus ook nog goedkopere mogelijkheden…


Ik hoor graag of je dit een waardevol artikel vond en ik je nog met andere vragen kan helpen. Je kan dit aan me laten weten in de reacties hieronder ;-).

Voor nu wens ik je heel veel succes toe en hoop ik dat ook jou het gaat lukken om de ‘Laptop Lifestyle‘ te gaan leven!