• Home
  • Crypto
  • In welke cryptomunten investeren? Wat zijn de beste cryptomunten?
Crypto

In welke cryptomunten investeren? Wat zijn de beste cryptomunten?

Crypto

Welke crypto kopen?

Welke crypto kopen?

Welke crypto kopen? Dit is een veel gestelde vraag en ik zal je in dit artikel op weg helpen om de beste cryptomunten te vinden. Bij het bepalen in welke crypto je het beste kunt investeren komt meer kijken dan zomaar een cryptomunt te kiezen.

Je moet je zelf ook de vraag stellen of je een cryptomunt wilt kopen voor de lange termijn of dat je ermee wilt traden. 

Inhoudsopgave

Bij het investeren in een cryptomunt kun je gebruik maken van onderstaande Top 10 crypto’s. Dit zijn in mijn ogen de beste cryptomunten om in te investeren. 

Uiteraard is deze lijst en alles in dit artikel algemene informatie en het is geen investeringsadvies want ik ben geen professioneel financieel adviseur. Verder moet je alleen investeren in crypto met geld wat je niet direct nodig hebt. 

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁

Wat zijn cryptomunten?

Voordat je gaat investeren in cryptomunten is het belangrijk dat je weet wat nu precies de betekenis is. Cryptovaluta is de algemene term voor digitaal en op cryptografie gebaseerd geld.

Je kent uiteraard de Bitcoin maar er zijn nog honderden andere cryptomunten. Alle andere munten dan Bitcoin worden altcoins genoemd. Dit zijn alternatieve coins en ze zijn minstens zo interessant om te kopen.

Digitale valuta draaien op een gedecentraliseerd systeem ze maken gebruik van cryptografie. De blockchain zoals het gedecentraliseerde systeem heet slaat de data van alle transacties op.

Kort gezegd is een cryptomunt een digitale munt waarvan de transacties worden opgeslagen op de blockchain. Bij de dollar, de euro en al het andere geld wordt dit gedaan bij een bank.

Waarom cryptocurrency kopen?

Je wilt in crypto gaan investeren maar waarom zou je dit doen? Waarschijnlijk heb je de mooie verhalen ook gelezen van mensen die na het kopen van cryptocurrency inmiddels rijk zijn geworden.

Als je cryptomunten gaat kopen dan doe je dit om een hoog rendement te behalen. Maar reken je niet direct rijk. De koers van crypto is erg volatiel. Coins die vandaag enorm stijgen kunnen morgen net zo hard weer dalen. Investeer daarom ook alleen met geld wat je echt kunt missen.

Het investeren in crypto kan je het beste voor de lange termijn doen. Als je snel geld wilt verdienen dan is het traden van crypto een goede manier, maar hiervoor moet je wel de nodige ervaring hebben opgedaan.

Welke cryptomunten hebben toekomst in 2023?

Welke cryptomunten in 2023 interessant zijn om in te investeren dat zie je in de top 10 van beste cryptocoins die ik heb samengesteld. Het is geen koopadvies, maar deze crypto top 10 is samengesteld op mijn ervaring en de voorspellingen van bekende analisten.

In welke crypto investeren

Welke cryptocurrency gaat stijgen?

Welke cryptocurrency gaat stijgen dat hangt van meerdere factoren af. Door de bekende analisten en het nieuws goed in de gaten te houden kan je ongeveer zien welke cryptomunten gaan stijgen. Door bekende analisten op YouTube en Twitter te volgen leer je niet alleen erg veel, maar krijg je ook meer inzicht in de koers van cryptomunten. Dit zorgt ervoor dat je op het juiste moment de meest succesvolle cryptocurrency leert inkopen.

Cryptomunten Top 10 (2023)

De eerste maanden van 2023 waren zeker niet saai als we naar de koersen van de cryptocurrency kijken. De Bitcoin koers schoot omhoog, maar heeft ook een flinke dalende lijn laten zien. De Bitcoin trekt daarmee de altcoins mee dus ook Cardano, Ethereum, VeChain en Litecoin daalde in waarde.

Welke cryptomunten nu kopen?

Je loopt nog steeds met de vraag welke crypto moet ik kopen. Je wilt weten welke crypto gaat stijgen in 2023. Welke cryptomunten gaan stijgen daar kan ik geen antwoord op geven, maar als je de grafieken kunt lezen dan kun je wel voor jezelf bepalen in welke cryptomunt de meeste potentie zit. Aan de hand daarvan kan je bepalen welke digitale munten je zou kunnen kopen.

Welke crypto nu kopen

Bekijk de Top 10 van beste cryptocurrencies van 2023

1# Bitcoin (BTC)

Investeren in Bitcoin is iets wat iedereen doet of wel heeft gedaan die cryptomunten koopt. Bitcoin laat ook dit jaar weer een flinke stijging zien en als we de analisten mogen geloven dan zal deze cryptomunt de magische grens van 100.000 dollar ooit gaan doorbreken. 

Steeds meer grote bedrijven als Paypal en Tesla accepteren Bitcoin als betaalmiddel. Dit maakt de Bitcoin zowel voor de korte- als de lange termijn een prima investering. 

Bitcoin koers verwachting 2025

Als we naar de lange termijn kijken dan voorspellen vooraanstaande analisten dat de koers van de Bitcoin in 2025 wel eens de 300.000 dollar kan gaan passeren. 

Het investeren in Bitcoin is ondanks de recente daling van deze coin nog altijd een goede optie. Bitcoin maakt in ieder geval je crypto portfolio compleet. Hieronder kan je de koers van Bitcoin per dag, week, maand, jaar en zelfs over de hele lifetime bekijken en hier kun jij je voordeel mee doen als je deze crypto wilt kopen.

2# Cardano (ADA)

Een cryptomunt die je zeker in de gaten moet houden is Cardano. Deze crypto zag in 2015 het levenslicht en wordt geleid door de voormalige CEO van Ethereum. Cardano is een cryptomunt waar enorm veel verbeteringen op worden toegepast die de koers in positieve zin zullen beïnvloeden. Wat mij betreft behoort Cardano tot de beste altcoins.

Voor 2021 staan voor Cardano de smart contracts op de agenda. Dit zou een positieve ontwikkeling zijn die volgens analisten de koers van Cardano in de goede richting zou duwen. 

Cardano koers

Als we naar de koers van Cardano kijken dan zien we dat ook deze cryptomunt erg volatiel is. Na 2021 zou de koers een behoorlijke stap omhoog gaan maken als we de analisten mogen geloven. Cardano is voor mij de nummer 2 cryptomunt om in te investeren. Zoals je in de onderstaande grafiek kunt zien is het een veelbelovende cryptocurrency. 

Cardano verwachting

De verwachting voor ADA is gezien de recente ontwikkelingen dat deze munt wel eens flink in waarde kan gaan stijgen. De meeste experts geven een positieve prognose voor Cardano als ze een prijs voorspelling voor de toekomst moeten doen. Als we kijken naar de aankomende ontwikkelingen die er voor alleen dit jaar al in de planning staan dan is Cardano zeker een veelbelovende munt voor de toekomst. De prijs voorspelling is dan ook positief.

3# Ethereum (ETH)

Misschien voorspelbaar maar op nummer 3 heb ik Ethereum als cryptomunt om in te investeren. Ethereum behoort natuurlijk tot de betere altcoins en dit behoeft weinig uitleg. 

Ethereum (ETH) is ooit bedacht door de rus Vitalik Buterin. Op Ethereum kunnen software ontwikkelaars smart contracts en digitale apps (dApps) bouwen. Inmiddels staat Ethereum al enkele jaren in de top 5 op basis van marktkapitalisatie. Veel cryptocurrencies uit de top 100 zijn tokens die op het netwerk van Ethereum draaien.

Ethereum koers

In 2017 steeg de Ethereum koers flink of dit in de komende periode ook gaat gebeuren dat kan ik je niet vertellen. Wel is deze cryptovaluta erg beweeglijk wat het ook weer een interessante cryptomunt maakt. Hieronder zie je de koers en heb je meteen de mogelijkheid om deze crypto te kopen en betalen met iDeal.

4# Ripple (XRP)

Dat steeds meer banken en financiële instellingen XRP ondersteunen is voor veel investeerders reden om ook Ripple (XRP) te kopen. De XRP cryptomunt heeft een positieve toekomstvoorspelling waardoor deze munt erg interessant is om in te investeren.

Ripple behoort op het moment niet tot de beste cryptomunten om te kopen omdat het niet voldoet aan de regelgeving op de uitgave van effecten. Er loopt dan ook een zaak tegen Ripple. Of het na deze zaak nog een veelbelovende cryptocurrency is dat moeten we dus afwachten.

Ripple de actuele koers

Hieronder de actuele Ripple koers. Kopen en verkopen doe je eenvoudig via Bitvavo en betalen kan met iDeal.

5# Litecoin (LTC)

Tot een van de beste altcoins behoort de cryptomunt Litecoin. Deze crypto bestaat al sinds 2011 en werd uitgebracht door een voormalige Google medewerker genaamd Charlie Lee. Het is na Bitcoin een van de oudste cryptomunten die tot nu toe is uitgebracht. Deze peer-to-peer cryptocurrency staat bekend om zijn snelle transactietijden. 

Het mooie aan Litecoin is dat de ontwikkelaars nooit bang zijn om met nieuwe ideeën te komen. Zo kwam Litecoin met SegWit al in 2017 dit was ruim voordat Bitcoin dit implementeerde. Litecoin staat voor technologische innovatie.

Litecoin koers

Hieronder zie je de actuele prijs van Litecoin. Wil je Litecoin kopen? Dat kan direct bij Bitvavo waar je nu over de eerste 1000 euro geen transactiekosten betaald. De Litecoin koers verwachting is veelbelovend.

6# Chainlink (LINK)

Chainlink is een gedecentraliseerd oracle-netwerk dat is ontworpen om smart contracten te koppelen aan tastbare data. Deze cryptomunt begon in 2014. Sinds die tijd is de ontwikkeling van Chainlink snel gegaan. Het is een interessante cryptomunt om te kopen. 

Chainlink koers

De koers van Chainlink heeft een flinke groei doorgemaakt. Als we kijken naar de koers in 2020 toen deze coin op 1.70 stond en dit vergelijken met de 26 euro in 2021 dan hoef ik je niet te vertellen dat het een van beste cryptomunten is om in te investeren.

Ook voor de toekomst lijkt het erop dat deze groei zal doorzetten. Uiteraard is het niet te voorspellen of dit een cryptomunt is waarin je zou moeten investeren. Hieronder zie je de actuele koers en als je Chainlink wilt kopen dan kun je dit direct doen. Betalen kan simpel via iDeal.

7# VeChain (VET)

Sunny Lu uit Singapore startte in 2015 met VeChain en sindsdien heeft deze cryptomunt een sterke groei doorgemaakt. Ook voor de toekomst is dit een cryptomunt om in de gaten te houden. 

Achter VeChain zit een zeer professioneel team die de laatste jaren voor veel innovatieve ontwikkelingen heeft gezorgd. VeChain verwierf wereldwijde populariteit vanwege zijn slimme chips waarmee producten gevolgd kunnen worden. Zoals een QR code, een RFID tracker of een NFC chip.

VeChain koers

Wat de toekomst gaat brengen dat weten we niet maar als we terug kijken dan zien we dat de koers van VeChain een flinke stijging heeft laten zien. Wel kunnen we zeggen dat er voor de toekomst veelbelovende verbeteringen in de planning staan.

8# Swipe (SXP)

Swipe maakt gebruik van het Ethereum netwerk en is eigenlijk een wallet waarin de cryptomunten opgeslagen kunnen worden. De ontwikkelaars van Swipe staan niet stil en voor de toekomst staan er dan ook mooie ontwikkelingen in de planning. Swipe is een cryptomunt om in te investeren op de langere termijn. 

Swipe zou in de toekomst een samenwerking aangaan met Binance kaart waardoor je uiteindelijk via deze kaart kunt betalen in winkels met cryptocurrency. Een betaalkaart in combinatie met cryptocurrency is dan een feit. Als deze ontwikkeling zich doorzet dan zal dit de prijs van Swipe een enorme boost geven.

Swipe koers

Net als alle andere cryptovaluta is Swipe ook continue in beweging. Wat de koers van Swipe in de toekomst gaat doen is dan ook helemaal afhankelijk van de ontwikkelingen die op stapel staan. Als de samenwerking met Binance card er komt dan zal dit de koers in positieve zin flink gaan beïnvloeden. Ook zonder deze samenwerking stijgt de koers van deze cryptocurrrency de laatste maanden al behoorlijk. 

9# Tezos (XTZ)

Tezos behoort tot de betere kleine altcoins en gaat de concurrentie met de grotere cryptovaluta zeker niet uit de weg. Dit maakt het een interessante crypto om in te investeren. Tezos is een cryptovaluta die het milieu hoog in het vaandel heeft staan. Het creëren van crypto verbruikt veel energie en daar wil Tezos verandering in gaan brengen. Dus als je wilt investeren in een groene cryptomunt dan is Tezos een optie.

Tezos koers

Als we het over een crryptocurrency hebben die volatiel is dan hebben we het zeker over Tezos. Dit maakt het een interessante crypto om in te investeren mits je op het juiste moment weet in- en te verkopen.

10# Tron (TRX)

Tron is een coin waar zeker de beginnende investeerders misschien nooit van hebben gehoord maar toch staat deze cryptomunt in veel Top 10 lijstjes. Justin Sun voormalig medewerker van Ripple (XRP) is de oprichter van Tron en deze man betaalde 4,5 miljoen dollar om de crypto onder de aandacht te brengen door over deze munt te mogen praten met Warren Buffett tijdens een lunch.

Het doel van Tron (TRX) is om het internet zo veel mogelijk te decentraliseren. Door de ambitieuze plannen van het team van Tron (TRX) is dit een crypto om in de gaten te houden. Investeren in deze munt kan zeker op de lange termijn een verstandige optie zijn.

Tron koers

Waar de koers in 2018 een recordhoogte bereikte zakte het daarna een lange tijd terug naar een lager niveau. Inmiddels is de prijs voor Tron weer omhoog geschoten en wat dit voor de toekomst betekent is niet te voorspellen. 

Tip: Uniswap UNI

Een crypto die je ook zeker in de gaten moet houden is Uniswap. De koers verwachting voor Uniswap ziet er voor zowel de korte- als lange termijn veelbelovend uit.

Cryptomunten Top 10 (2023)

Zoals je hebt kunnen zien in de Top 10 van beste cryptomunten staan de beste altcoins er net als vorig jaar weer bijna allemaal in. Dit betekent niet dat dit de beste cryptomunten zijn om in te investeren. Wel kan je hier je voordeel mee doen als je jouw portfolio verder wilt uitbouwen. 

Toekomst cryptocurrencies

Wat de toekomst gaat brengen en welke cryptocurrency gaat stijgen dat is niet te voorspellen. De koersen van de cryptovaluta zijn nog erg volatiel. 

Je moet jezelf altijd afvragen ga ik investeren voor de lange- of korte termijn. Ga je namelijk voor de korte termijn en ga je traden dan is er in een korte periode snel geld te verdienen aan crypto. Wel moet je er rekening mee houden dat het risico ook groter is. 

Cryptovaluta kopen?

Als je van plan bent om cryptovaluta te kopen dan is het vinden van een goede en goedkope broker het eerste wat je moet doen. De Nederlandse broker Bitvavo staat bekend als de goedkoopste broker van Nederland.

Bij het kopen van digitale munten betaal je transactiekosten en deze zijn bij Bitvavo enorm laag. Je kunt er betalen met iDeal en bovendien hoef je over de eerste 1000 euro geen kosten te betalen. 

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁

Hoe kan je cryptomunten kopen en verkopen?

Als je cryptomunten wilt kopen dan ga je daarvoor naar een exchange. Een exchange is hetzelfde voor cryptovaluta als een beurs voor aandelen en opties.

De meeste exchanges accepteren geen euro’s of dollars deze moet je eerst omzetten bij een broker. Zodra je jouw valuta hebt omgezet bij jouw broker kun je cryptomunten aanschaffen.

Bij de Nederlandse brokers Bitvavo en LiteBit kun je cryptomunten kopen en betalen met iDeal. Je kunt zo dus direct beginnen met het handelen in cryptomunten.

Waar cryptocurrency kopen?

Nu je meer weet over de betekenis van crypto en welke cryptomunten veelbelovend zijn wil je natuurlijk cryptocurrency gaan kopen. Waar je dit het beste kunt doen dat hangt af van welke munten je wilt gaan kopen.

Niet iedere Nederlandse exchange verkoopt alle munten. Als ik je een exchange mag aanraden dan is dat Bitvavo. Dit is de goedkoopste Nederlandse exchange je betaald er de laagste transactiekosten en bovendien betaal je nu over de eerste 1000 euro helemaal geen kosten.

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁

Investeren in Bitcoin?

Je zult dit artikel misschien zijn gaan lezen met de gedachte om in Bitcoin te investeren. Nu weet je dat er meer veelbelovende nieuwe cryptomunten zijn waarvan de kans bestaat dat ze de komende jaren flink in waarde gaan stijgen.

Goede alternatieven voor de Bitcoin zijn Ethereum en Cardano. Dit zijn cryptovaluta waar we van weten dat ze voor de lange termijn veelbelovend zullen zijn. Er staan voor deze munten belangrijke ontwikkelingen op het programma waardoor de mogelijkheden flink uitgebreid zullen worden.

Leren verstandig te investeren?

Als je nog geen of weinig verstand hebt van het investeren in cryptocurrencies dan is het verstandig om een cursus te gaan volgen. De prijs van een goede crypto cursus haal je er vaak al binnen enkele weken uit.

Door meer te leren over crypto voorkom je dat je in de valkuilen loopt die beginnende investeerders vaak maken. Het volgen van een cursus zoals de Crypto Masterclass bespaart je niet alleen veel geld, maar ook tijd. Je leert er op een eenvoudige manier in welke digitale munten jij het beste kunt investeren.

Welke crypto kopen?

Welke crypto je moet kopen dat kan ik niet voorspellen. Wel heb ik een Top 10 samengesteld met de crypto’s met de meeste potentie. Bekijk welke cryptocurrency dat zijn op deze pagina.

Wat is een crypto met veel potentie?

Hieronder zie je crypto’s die dit jaar een flinke stijging hebben laten zien.
1# Bitcoin (BTC)
2# Cardano (ADA)
3# Ethereum (ETH)
4# Ripple (XRP)
5# Litecoin (LTC)
6# Chainlink (LINK)
7# VeChain (VET)
8# Swipe (SXP)
9# Tezos (XTZ)
10# Tron (TRX)
De exacte uitleg en de koersen kun je op deze pagina bekijken.

Gaan de crypto’s dit jaar nog verder stijgen?

Of de crypto’s nog verder gaan stijgen dat is niet te voorspellen. Het is wel aannemelijk dat dit gaat gebeuren als je de grafieken en de actuele koersen op deze pagina bekijkt.