• Home
  • Crypto
  • Bitcoin koers verwachting – Gaat Bitcoin stijgen in 2024 – 2030
Bitcoin verwachting

Bitcoin koers verwachting – Gaat Bitcoin stijgen in 2024 – 2030

Bitcoin verwachting

Bitcoin koers verwachting

Wat is de verwachting voor Bitcoin? Als de koers net als het afgelopen jaar zo volatiel blijft dan kunnen we nog wat verwachten van deze coin

Bitcoin is een bijzondere munt die je zeker in de gaten moet houden als je investeert in cryptomunten.

Wat is de Bitcoin verwachting voor de korte en lange termijn? Dé coin waar het ooit allemaal mee begonnen is, dat is natuurlijk Bitcoin.

Bitcoin verwachting

Ontworpen in 2008 door de nog steeds onbekende maker(s) Satoshi Nakamoto en nog steeds de nummer 1 coin qua naamsbekendheid, market cap, en populariteit.

Dagelijks wordt deze crypto nog erg veel getrade en in de loop der jaren is de groei ervan zeker explosief te noemen.

Er was een tijd dat Bitcoin ‘gratis’ te verkrijgen was door de coin simpelweg te minen met je eigen computer. Door te minen zorg je voor validatie van de blokken in de Blockchain. Hiervoor wordt je als miner beloond met Bitcoin.

Inmiddels kan dat minen nog wel, maar vergt dit zoveel rekenkracht dat je diep in de buidel moet gaan tasten voor je 1 enkele Bitcoin binnen hebt. Dit komt door de halvings, waarbij blokbeloningen steeds halveren per 10 minuten.

Vandaar dat veruit de meeste mensen tegenwoordig deze crypto gewoon traden op een crypto exchange en zo Bitcoin bemachtigen.

Inhoudsopgave

Actuele koers Bitcoin

Als je wilt investeren in Bitcoin en de prijsvoorspelling voor de lange termijn niet wilt afwachten dan kan je de actuele koers in de gaten houden. In de grafiek hier beneden zie je wat de Bitcoin koers de laatste dagen, maanden jaar heeft gedaan.

Bitcoin kopen via iDeal

Als je Bitcoin wilt kopen dan kan je dit direct doen bij Bitvavo en betalen doe je via iDeal. Bitvavo is de grootste en goedkoopste broker van Nederland. Je hebt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van Bitvavo staking waardoor je een extra inkomen kunt verdienen met je cryptomunten. Lees hier meer over Bitvavo.

Wat is Bitcoin (BTC)?

Bitcoin (BTC) werd in 2008 gecreëerd als eerste peer-to-peer elektronische geldsysteem door Satoshi Nakamoto. Bitcoin draait op een peer-to-peer netwerk en wordt daarom beschouwd als gedecentraliseerd en het vereist geen controlerende derde partij om transacties te bevestigen of te controleren. Dit is wel het geval bij een bank voor het normale geld.

Bitcoin-transacties worden bevestigd door miners die worden beloond met BTC voor elk blok dat wordt geverifieerd en toegevoegd aan de blokketen.

Bitcoin heeft te maken met schaarste omdat er 21 miljoen BTC in omloop komen. Doordat er iedere 4 jaar een halving plaatsvind ontvangen de miners steeds minder aan vergoeding voor hun werk. Door de schaarste wordt Bitcoin ook wel het digitale goud genoemd.

De waarde van Bitcoin is erg volatiel en de prognose voor de lange termijn tot 2030 is dat de koers veel stabieler zal gaan worden. De waarde fluctueert op het moment heel erg wat het voor veel beleggers nog niet interessant maakt om in te investeren. Wat de prijsvoorspelling voor de korte- en lange termijn is dat lees je in dit artikel.

Bitcoin kopen bij Bitvavo

🎁 Bezoekers van onze site krijgen nu 1000 euro bonus 🎁

De geschiedenis van de prijs van Bitcoin

De koers schommelt vaak als je kijkt naar de prijsgeschiedenis van Bitcoin zelf. Soms kan het voorkomen dat de prijs ineens verdubbeld binnen een periode van een aantal weken.

In het begin was het zelfs zo dat de prijs een aantal keer binnen een paar dagen steeg met meer dan 100%. Of juist daalde met een percentage groter dan 100%, zoals in het jaar 2013.

In 2020 steeg Bitcoin dan eindelijk voor het eerst boven de $10000. Een historisch moment en vele sprongen er toen juist in. Dat was natuurlijk een goed moment geweest.

Erg snel steeg de prijs vervolgens namelijk tot grote hoogten van bijvoorbeeld $20000,- en daarna zakte het prijsniveau weer naar $5000.

Prijsvoorspellingen Bitcoin van crypto-handelaren online

Bitcoin wordt elke dag, 24 uur per dag, erg veel verhandelt op diverse exchanges. Niet enkel in Amerika, maar over de gehele wereld probeert iedereen de coin op het juiste moment te kopen en weer te verkopen, of juist vast te houden. Met wisselend succes.

Over het algemeen zijn de meeste Bitcoin-handelaren het erover eens: de koers gaat nog een heel stuk stijgen. Populaire voorspellers van de prijs posten regelmatig op social media hun voorspellingen.

Zoals cryptograaf Adam Back, CryptoCasey of PlanB. Deze zeggen nog steeds dat Bitcoin op de korte termijn boven de $100.000 gaat komen en dat op dat moment juist veel andere partijen gaan instappen omdat ze anders bang zijn dat het te laat is.

Wil je dus dat je beter kan inspelen op de prijsactie, dan kan je het beste verschillende crypto-kenners online gaan volgen.

De verwachte stijging van Bitcoin

Over de afgelopen jaren is Bitcoin van helemaal niks aan waarde dus naar enkele tienduizenden euro’s gegaan. Inmiddels schommelt de prijs alweer een tijd tussen de €40000-, en €60000,-. De prijs gaat nog steeds met vlagen op en neer.

Vaak heeft dit te maken van nieuwsartikelen die uitkomen, de traditionele aandelenmarkt die crasht en natuurlijk activiteit op social media.

Zo stijgt de prijs af en toe hard als een bedrijf Bitcoin als betalingsmiddel accepteert. Zoals Tesla onlangs heeft gedaan. En daalt de prijs weer als er onrust ontstaat op social media doordat slecht nieuws uitkomt over de aandelenmarkt.

Het is en blijft echter wel zo dat Bitcoin in de loop der jaren alleen maar in waarde toeneemt, en dat het gebruik ervan ook sterk toe is genomen de afgelopen jaren.

Een van de redenen die worden genoemd voor een toekomstige grote stijging van Bitcoin is dat veel beleggers bang zijn voor inflatie. Net als veel economen trouwens.

Hierom stappen ze massaal over naar andere beleggingsmogelijkheden of om hun fiat geld om te wisselen voor een product met het label ‘store of value’, zoals Bitcoin of goud.

Bitcoin koers voorspelling

Bitcoin voorspelling 2024

In 2024, na een turbulent jaar waarin de prijs van Bitcoin verdubbelde, wordt gesteld door velen dat het vooruitzicht erg positief is. Bitcoin heeft meerdere tegenslagen wederom overleeft.

Een goed voorbeeld hiervan is toen China het minen van de coin verbood en alle miners moesten verhuizen naar Amerika of andere landen. Inmiddels is de coin die klap weer te boven en is de hashrate, de snelheid van alle miners samen, als vanouds.

Bitcoin wordt ook nog steeds meer geaccepteerd door verschillende landen. Neem bijvoorbeeld El Salvador, die de coin als eerste accepteerde als wettelijk betaalmiddel. Verwacht wordt dat nog vele andere landen zullen gaan volgen. Vooral van Zuid-Amerikaanse landen wordt verwacht dat ze El Salvador achterna gaan.

Bitcoin is steeds meer mainstream aan het worden en daarom verwachten we zeker dat de top van de prijs nog niet bereikt is. Of dit jaar een precieze voorspelling is te doen van waar de prijs naar toe gaat durven we niet te zeggen, maar een stijging lijkt op z’n minst waarschijnlijk.

De prognose voor dit jaar is dat de koers richting de 100.000 euro in december zal gaan.

Bitcoin verwachting 2024

Als we de bekende analisten mogen geloven dan zal de waarde van Bitcoin in december 2024 rond de 135.000 euro liggen. Dit is een enorme stijging ten opzichte van 2021.

Bitcoin verwachting 2024

In 2024 gaan alle remmen los als het op de waarde van Bitcoin aankomt. De koers zal door de 150.000 euro heen knallen zo is de verwachting. De toekomst voor de grootste en belangrijkste crypto ziet er dus rooskleurig uit.

De verwachting van de prijs voor het jaar 2025

Kijken we juist naar de verwachtingen over de lange termijn, dan zijn we nog positiever gestemd. Dit komt door aan de ene kant de steeds meer toenemende acceptatie en aan de andere kant de toenemende levensduur van Bitcoin zelf.

De coin, de software erachter en de mogelijkheden van de coin worden steeds ‘volwassener’. Het is niet enkel meer voor technische specialisten, softwaremakers of gamers. Serieuze beleggers met erg grote kapitalen springen maar al te graag aan boord van de cryptomarkt en deze kijken vooral naar Bitcoin zelf.

Zoals Michael Sailor, van Micro Strategy. Hij kocht voor meerdere miljarden aan Bitcoin. Als veel andere institutionele partijen dit gaan doen worden prijzen zoals €400.000 per individuele Bitcoin steeds waarschijnlijker.

Bitcoin koers verwachting 2030

Wat de Bitcoin koers verwachting voor 2030 is dat is lastig te zeggen. Als Bitcoin met veel tegenslagen te maken krijgt dan kan het zomaar gebeuren dat de koers flink onderuit gaat. Mocht alles mee zitten dan is een enorme koers stijging niet uitgesloten.

Een grote analist durft zelfs te voorspellen dat de koers de 1 miljoen euro gaat behalen in 2030. Dit is een erg positieve voorspelling, maar je weet nooit wat de prijs van Bitcoin op de lange termijn gaat doen.

Bitcoin nieuws vandaag

Om op het juiste moment Bitcoin te kopen en te verkopen is het belangrijk om het Bitcoin nieuws van vandaag goed in de gaten te houden. Volg de bekende crypto nieuwssites en de bekende analisten op Twitter. Je blijft zo altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kunt op het goede moment handelen.

Bitcoin toekomst voorspelling

Aangezien het echter over de lange termijn gaat is niet met 100% zekerheid te zeggen of deze prijzen daadwerkelijk ook behaald worden in een korte termijn.

Het kan namelijk ook nog voorkomen dat Bitcoin, zoals in de afgelopen jaren, erg kan zakken qua prijsniveau. Om vervolgens weer sterk in euro’s toe te nemen.

We raden daarom zeker aan om enkel te beleggen met geld dat jij je kan veroorloven om te verliezen en om het nieuws van Bitcoin goed in de gaten te houden. Zo ook het nieuws op social media, want dit voorspelt vaker juist de koers.

Ook het volgen van een goede crypto cursus zoals de Crypto Masterclass is een verstandige optie. Je leert alles omtrent het verstandig handelen in Bitcoin en altcoins. Meer weten over deze cursus? Lees onze Crypto Masterclass review.

Aangezien uit het verleden blijkt dat hoe eerder je bent ingestapt, hoe beter, lijkt Bitcoin zeker geen verkeerde investering. Vooral op de lange termijn niet.