Bitcoin kopen ABN AMRO

Bitcoin kopen via ABN AMRO – Hoe werkt het?

Bitcoin kopen ABN AMRO

Bitcoin kopen via ABN AMRO

Wil jij Bitcoin kopen via de ABN AMRO? Helaas is het kopen van crypto niet mogelijk bij de ABN AMRO bank.

Cryptovaluta kopen is bij geen één Nederlandse bank mogelijk.

Wel kun je met je betaalrekening van de bank Bitcoin kopen, hoe deze alternatieve manier werkt leg ik je uit in dit artikel.

Bitcoin

Inhoudsopgave

Waarom geen Bitcoin kopen via ABN AMRO?

De Nederlandse banken vinden crypto ongeschikt om als betaalmiddel te gebruiken. Ook bij ABN AMRO is er nog te weinig vertrouwen in cryptocurrency.

Bitcoin wordt gezien als een speculatieve belegging en niet als wettig betaalmiddel. Ondanks dat hebben de banken wel interesse in de ontwikkelingen op het gebied van de blockchain.

Echter duurt het nog wel even voordat de banken cryptovaluta gaan zien als wettig betaalmiddel. Er zal eerst een betere regelgeving moeten komen voordat het vertrouwen in Bitcoin en cryptocurrency er zal zijn.

Mogelijk dat er in de toekomst meer vertrouwen is en dat je via ABN AMRO Bitcoin aan kunt schaffen.

Beste alternatief voor het kopen van Bitcoin

Als je Bitcoin wilt kopen dan is het beste alternatief een crypto broker uitkiezen die SEPA-overschrijvingen of iDeal ondersteunt.

Een goede broker om Bitcoin te kopen met iDeal is Bitvavo. Dit is een Nederlands bedrijf die al meerdere keren is uitgeroepen tot Beste Broker van het jaar.

Bij Bitvavo kun je betalen met iDeal, SEPA, Bancontact, EPS, Giropay, Sofort en PayPal.

Bovendien hanteren ze de laagste transactiekosten van Nederland en kun je op een eenvoudige manier cryptomunten staken. Je kunt in de Bitvavo review meer lezen over deze broker.

Als je via jouw betaalrekening Bitcoin of andere cryptomunten wilt kopen via ABN AMRO volg dan ons stappenplan.

Bitcoin kopen stappenplan

Volg het onderstaande stappenplan om op een betrouwbare manier Bitcoin te kopen via de ABN AMRO bank.

Account aanmaken

1. Account aanmaken

Crypto wallet

2. Geld storten via de betaalrekening

Zodra je account is goedgekeurd kun je via jouw ABN AMRO betaalrekening en iDeal geld overmaken naar je Bitvavo crypto wallet.

Bitcoin kopen

3. Bitcoin kopen

Je kunt nu vanuit je crypto wallet Bitcoin of andere digitale munten kopen met het geld wat je hebt gestort via jouw ABN AMRO rekening.
Kan ik Bitcoin kopen bij ABN AMRO?

Je kunt niet direct bij de ABN AMRO bank Bitcoin of andere cryptomunten kopen. Er is wel een alternatief om via jouw betaalrekening crypto te kopen. Hoe dit werkt, lees je hier.

Kan ik veilig Bitcoin kopen via mijn ABN AMRO rekening?

Ja, je kunt via jouw ABN AMRO rekening veilig cryptovaluta aanschaffen. Je moet hiervoor een broker uitkiezen waar je met iDeal geld kunt overmaken.

Conclusie

Het kopen van Bitcoin bij ABN AMRO is nog niet mogelijk. Ondanks dat de bank meerdere beleggingsmogelijkheden aanbiedt, faciliteert het nog geen crypto.

Het alternatief is Bitcoin te kopen bij een broker zoals Bitvavo die iDeal ondersteunt. Je kunt dan met je betaalrekening van de ABN AMRO geld storten via iDeal op je wallet bij de broker. Vervolgens kun je met dit geld Bitcoin of andere crypto aankopen.

Door de snelle ontwikkeling van de blockchain technologie is het in de toekomst niet uitgesloten dat je Bitcoin kunt kopen bij ABN AMRO.

Voordat het echter zover is zullen de crypto munten meer gereguleerd moeten worden zodat ook de AFM het ziet als een betrouwbaar betaalmiddel.