bol_masterclass-review

Bol Masterclass 4.0 Review [Jia Ruan] 2022 + Ervaringen

bol_masterclass-review

Bol Masterclass Review [Jia Ruan]

Bol Masterclass review
Bol Masterclass review

Ben jij van plan om de Bol Masterclass van Jia Ruan aan te schaffen? Ik neem aan van wel omdat je bij deze review bent uitgekomen ;-). Je bent mogelijk ook nieuwsgierig geworden door de reclame van Jia Ruan die je vaak voorbij ziet komen.

Voordat je in deze cursus investeert wil je er natuurlijk eerst alles over te weten komen. Want is de cursus het ondanks de mooie praatjes van Jia eigenlijk wel waard? En kan jij hiermee daadwerkelijk een winstgevende webshop van €3000 per maand opbouwen?

En is de Masterclass betrouwbaar of nep en wat zijn de kosten na de gegeven korting?

Dat is precies wat ik in deze uitgebreide review allemaal aan je ga onthullen.

Je ontdekt zowel de plus- als minpunten van de Bol Masterclass, en krijgt inzicht in wat je allemaal gaat leren. Daarnaast zal ik mijn ervaringen met Jia Ruan met je delen, waarbij ik kritisch kijk naar of hij de beloftes die hij doet wel waarmaakt.

Ook kom je erachter welke resultaten anderen met deze cursus behalen – en dus ook wat er voor jou mogelijk is…

Als laatst krijgt je op basis van de volledige review een antwoord op de vraag: Is de Bol Masterclass de investering (en dus jouw geld) waard?

Lees dan ook snel verder om alles over de Bol Masterclass 4.0 te ontdekken!

Inhoudsopgave

Hoe je deze Bol.com Masterclass review het best kan lezen…

Wanneer je actief overweegt om de Bol Masterclass aan te schaffen…

 • Sla het onderdeel ‘Voor wie is deze cursus geschikt (en voor wie niet)? dan zeker niet over
 • Besteed extra aandacht aan het onderdeel plus- en minpunten om een goede afweging te kunnen maken
 • Lees de veel gestelde vragen dan ook zeker even door. Je haalt hier waarschijnlijk nog wat belangrijke informatie uit

Wanneer je niet actief overweegt om de Bol Masterclass aan te schaffen en gewoon nieuwsgierig bent…

 • Lees dan niet alles tot in detail maar probeer een algemeen beeld van de cursus op te doen
 • Voel je vrij om alleen de koppen of de gedeeltes die voor jou interessant zijn door te lezen
 • Ga eventueel direct naar de conclusie om in een heldere samenvatting alles over deze cursus te ontdekken

Wat je na het lezen van deze review allemaal hebt ontdekt…

 1. Wat de Bol Masterclass 4.0 is en voor wie deze cursus geschikt is
 2. Uit welke onderdelen de Masterclass bestaat en wat je aan het einde allemaal hebt geleerd…
 3. Waarom deze cursus uniek is ten opzichte van andere Bol.com cursussen
 4. Wie Jia Ruan precies is en waarom hij dé man is om een cursus al deze te ontwikkelen….
 5. Of de cursus alle beloftes die Jia op zijn verkooppagina doet waarmaakt.
 6. Wat de pluspunten van de Bol Masterclass zijn – maar ook welke minpunten de cursus kent…
 7. Welke investering eraan vast zit en of dit het eigenlijk wel waard is…
 8. Welke vragen er veelvoudig over de Masterclass worden gesteld en wat de antwoorden hierop zijn.

Waarom heb ik een review over de Bol Masterclass geschreven?

Om te beginnen wil ik eerst even met je delen hoe ik tot deze review van de Bol Masterclass gekomen ben. Dit heeft allemaal te maken met een vriend (Joost) die deze cursus 3 maanden geleden had aangeschaft.

Natuurlijk had ook ik wel eens van de Bol Masterclass gehoord, maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik nooit echt vertrouwen in deze cursus had. Toen hij mij er 2 dagen later in vol enthousiasme over vertelde zei ik dat ik benieuwd was naar zijn ervaringen.

Ondanks dat ik bij mezelf dacht dat hij er misschien niet al te veel van moest verwachten, wilde ik hem natuurlijk niet ontmoedigen…

Daarnaast kon ik zelf ook nog niet echt over de Bol Masterclass oordelen omdat ik er verder geen ervaringen mee had. Het enige wat mij opviel was dat Jia Ruan – bijvoorbeeld via Youtube – zijn cursus wel heel graag probeerde te verkopen :-).

Jia Ruan - Bol Masterclass
Een van de reclames van Jia op Youtube

Wat mij in één klap van gedachte deed veranderen…

Op het eerste gezicht leek het mij dus allemaal een beetje ‘overrated’ en zag ik het als een cursus die maar weinig garantie bood om echt succes mee te behalen.

Zoals gezegd ging ik er ook bij Joost vanuit dat hij er misschien een paar honderd euro mee zou verdienen – maar zeker niet meer dan dat.

Toen Joost mij op een vrijdagavond appte dat hij er in zijn 2e maand al meer dan €2500 door had verdient, viel ik van verbazing dan ook bijna van mijn stoel af…

Vanaf dat moment was mijn interesse in de Bol Masterclass direct gewekt en wilde ik hier zelf ook wel eens kennis mee maken. Ik vroeg daarom aan Joost of ik de cursus is bij hem kon komen bekijken.

Dat mocht van hem – en toen ik de cursus voor mn neus had was ik er vanaf de 1e seconde van onder de indruk

Een onmisbaar product voor op deze website…

Ik wist direct dat dit een geniaal product is voor iedereen die online succes wilt behalen door te verkopen op Bol.com. En dus een onmisbaar product voor op deze website.

Het werd daarom mijn missie om alles over de Bol Masterclass te weten te komen, om hier een uitgebreide review over te kunnen schrijven.

Dus vroeg ik Joost of hij zijn ervaringen over het volgen van de cursus met mij kon delen, en ik nog eens een hele dag bij hem kon komen om de inhoud te bekijken. En gelukkig stemde hij hiermee in, waardoor hieronder nu een uitgebreide review op jou staat te wachten.

Waarom ik er zelf nog niet mee begonnen ben?

Ik hoor je nu al denken: ‘Als deze cursus Joost in 2 maanden al zulke resultaten opleverde, waarom heb jij de cursus dan zelf ook niet aangeschaft?’ Dat is omdat ik simpelweg met teveel andere projecten bezig ben om hier nu in te stappen. Het zou voor mij weer een hele omslag betekenen, en ik blijf voor nu liever nog even bezig met de dingen die al goed lopen.

Waarom deze cursus voor Joost zo goed werkte komt denk ik ook omdat hij nog maar weinig met online geld verdienen gedaan had. Hierdoor stapte hij er helemaal blanco in en nam hij alles wat hij leerde als een spons op. Dat is ook meteen één van de voordelen van deze cursus, je hebt er vrijwel geen kennis of ervaring voor nodig.

Maar goed – daar zal ik verder op deze pagina allemaal op in gaan ;-).

Als jij benieuwd bent naar mijn ervaringen met de Bol Masterclass (en die van Joost), dan wens ik je voor nu alvast veel plezier met het lezen van mijn review toe!

Wat is de Bol Masterclass 4.0?

De Bol Masterclass 4.0 is een online videocursus waarmee je stap voor stap een winstgevende Bol.com webshop leert opbouwen. Je gaat dus als verkoper op Bol.com aan de slag en simpelweg producten doorverkopen.

Wil jij precies weten hoe dit verdienmodel in elkaar zit? Dan raad ik je aan om eerst de GRATIS online training te volgen waarin Jia dit in 5 stappen aan je uitlegt.

De nieuwste versie 4.0 van de Bol Masterclass is in dit jaar (2020) pas verschenen. Het grootste inhoudelijke verschil met de 3.0 is dat er een les is toegevoegd waarin wordt onthuld hoe je op de automatische piloot winstgevende producten kan vinden.

Toch is er nog een veel groter verschil – namelijk de prijs die je betaalt. Deze is ten opzichte van de 3.0 namelijk sterk gedaald…

Hoeveel precies? Dat ontdek je aan het eind van mijn Bol Masterclass review ;-).

Bol masterclass review

De Bol Masterclass 4.0…

 • In totaal krijg je meer dan 20 uur aan videotraining, die je in je eigen tempo op je mobiel of pc kan bekijken. De video’s zijn na het aanschaffen van de cursus allemaal direct toegankelijk, waardoor je zelf bepaald welke video je waar en wanneer bekijkt.
 • Er worden binnen 5 overkoepelende modules totaal 31 verschillende lessen aan je onthult. De duur van deze lessen varieert tussen de 10 en 90 minuten.
 • De lessen uit de Bol masterclass zijn erg actiegericht opgebouwd. Dat betekent dat je na het volgen van iedere training – of zelfs tijdens – wordt verteld wat je binnen je eigen webshop te doen staat. Jia laat dit allemaal precies aan je zien, waardoor je het vaak alleen nog maar na hoeft te doen.
 • Om het nog duidelijker te maken krijg je soms ook wat ondersteunende PDF-jes aangereikt, of wordt er een quiz afgenomen om je kennis te testen.

Hoe goed is het verdienmodel?

Geld verdienen met Bol.com – en e-commerce in het algemeen – is nog altijd een zeer winstgevend verdienmodel. Het aantal mensen wat op deze manier geld verdient neemt in 2020 nog altijd toe.

En waar anderen hun inkomen in tijden van Corona achteruit zien gaan, is dit voor Bol.com verkopers de omgekeerde wereld. Het aantal online bestellingen is namelijk sterk gestegen, waardoor zij hier als webshop-eigenaren juist van profiteren.

Ook binnen de GRATIS Bol Masterclass training laat Jia dit aan de hand van keiharde cijfers zien.

resultaten bol masterclass
Resultaten van iemand in Coronatijd (let er wel op dat dit omzet en niet winst is).

En omdat deze business almaar blijft groeien, noemt hij het zelf daarom ook wel een ‘futute proof’ model.

Maar is er nog wel ruimte voor mij om geld te gaan verdienen via Bol nu al zoveel mensen deze cursus gevolgd hebben? – Dat is een vraag die ik regelmatig voorbij hoor komen over de Bol Masterclass. Het antwoord is simpel;

Ja, die ruimte is er altijd. Dat komt simpelweg omdat er op Bol.com maar liefst 23 miljoen verschillende artikelen worden aangeboden. Er blijven daarom altijd genoeg kansrijke producten over waarmee jij kan gaan winnen.

In de Bol masterclass leer je ook hoe je deze producten vindt – en hoe je de concurrentie met bepaalde promotie-trucjes kan overstijgen.

De andere voordelen van geld verdienen via Bol.com…

 1. Je bent je eigen baas en bepaald zelf hoe je dagen eruit zien. Hierdoor kan je vrij nemen op dagen die jou het beste uitkomen en werken wanneer je maar wilt. 
 2. Doordat je een online inkomen verdient ben je locatie-onafhankelijk en heb je vrijheid om te reizen. Je kan overal ter wereld werken, zolang er maar een internetverbinding beschikbaar is.
 3. Je kan er een hoog maandinkomen door opbouwen en uiteindelijk zelfs financieel vrij mee worden. Op het internet zit namelijk geen limiet aan je inkomen, en kan je je business continue blijven opschalen.

Hoeveel je met de Bol Masterclass precies kan verdienen? Daar ga je in deze review nog veel meer inspirerende voorbeelden van ontdekken ;-).

Voor wie is deze cursus geschikt (en voor wie niet)?

Uiteindelijk is de Bol Masterclass geschikt voor iedereen met de ambitie om online geld te gaan verdienen. Maar ondanks dat je deze ambitie hebt, kan de cursus in sommige gevallen ook niet geschikt voor je zijn.

Wanneer je weet dat de volgende dingen op jouw van toepassing zijn dan zal ik je niet aanraden om met de Bol Masterclass te starten;

 • 1. Je denkt dat de resultaten vanzelf komen en bent niet bereid om hier actie voor te ondernemen.
 • 2. Je bent niet gedreven genoeg om een online inkomen voor jezelf op te bouwen.
 • 3. Na het aanschaffen van de cursus heb je vrijwel geen cent meer over, bijvoorbeeld om in tools te investeren.
 • 4. Je kan totaal niet met het internet overweg en weet nog niet eens hoe je zelf een product op Bol.com kan bestellen.

Nogmaals – als één van deze dingen sterk op jou van toepassing is, begin er dan niet aan. Maar als de volgende dingen op jou van toepassing zijn, dan is de Bol Masterclass waarschijnlijk wél iets voor jou;

 • Je wilt niets liever dan een online inkomen opbouwen, om jezelf uit loondienst te bevrijden en 100% vrij te gaan leven.
 • 2. Je bent bereid om hard voor je eigen winstgevende Bol-shop te werken en een deel van je vrije tijd hiervoor op te geven.
 • 3. Naast de investering voor de Bol Masterclass heb je nog wat extra financiële ruimte over.
 • 4. Ondanks dat je niet veel technische kennis en ervaring nodig hebt, kan je zeggen dat je de basis (zoals bestellen op Bol) begrijpt.

Wie is Jia Ruan (de man achter de Bol Masterclass)?

De kans is groot dat ook jij wel eens een advertentie van Jia Ruan op Youtube, Facebook – of ergens anders voorbij hebt zien komen. En je bent zeker niet de enige…

Er zijn miljoenen mensen in Nederland die wel eens een advertentie van hem gezien hebben. Tot irritatie aan toe.

De reden dat Jia Ruan één van de meeste bekende adverteerders in Nederland is, komt simpelweg doordat hij hier veel geld in steekt. Zijn strategie is zo opgebouwd dat hij mensen vanaf zijn adds naar zijn cursussen verwijst.

Natuurlijk is dit ten eerste voor de verkoop – maar nog veel meer omdat hij bepaalde mensen écht wilt gaan helpen. Hij weet namelijk dat er genoeg mensen zijn die dromen van een succesvolle online business, en dat zijn cursus deze droom werkelijkheid kan maken.

Jia Ruan Bol Masterclass

De missie van Jia is om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het bereiken van financiële vrijheid. En inmiddels helpt hij met zijn Bol Masterclass al meer dan 6000 mensen met online geld verdienen!

De achtergrond van Jia Ruan

Zelf is Jia op zijn 21e begonnen met ondernemen omdat hij volgens eigen zeggen ‘meer uit het leven wilde halen’. Hij was kort daarvoor nog afgewezen voor de universiteit en wilde eigenlijk niet meer studeren.

Ook bij hem kwam destijds de droom op om financieel vrij te worden, en hij besloot daar 100% voor te gaan. Hij is net als de meeste ondernemers meerdere keren op zijn bek gegaan, maar ging net zo lang tot hij iets ontdekte wat werkte…

Toen hij in het Bol.com verdienmodel stapte en hier na zijn eerste maand al €1200 mee verdiende, wist hij dat hij ‘het goud’ te pakken had…

Vanaf dat punt is hij zijn Bol.com store alsmaar blijven uitbouwen, net zo lang tot hij er meer dan €20.000 omzet mee behaalde.

Jia wist dat hij iets had ontdekt waardoor hij waarschijnlijk nooit meer voor een baas hoefde te werken. Hij bepaalde vanaf nu zelf hoe zijn dag eruit zou zien, en had de vrijheid om te reizen wanneer hij maar wilde.

Jia Ruan krant

Toch merkte hij aan zichzelf dat hij nog steeds meer wilde dan dit. Hij had zijn eigen droomleven gerealiseerd – maar hoe mooi zou het zijn als hij ook anderen hiermee kon helpen?

Vanuit deze gedachte heeft hij onder andere de Bol Masterclass ontwikkeld. En sindsdien begon zijn missie zoveel mogelijk mensen financieel vrij te maken…

Partners en bedrijven

Het ontwikkelen van de Bol Masterclass heeft Jia Ruan overigens niet helemaal alleen gedaan. Onder andere zijn vrienden Virgil Brewster en Mitchel Weijerman hebben hier ook een bijdrage aan geleverd. En hen zal je naast Jia dan ook in de trainingen voorbij zien komen.

Samen met deze 2 gasten heeft hij naast de Bol Masterclass ook nog de Unstoppable Mindset cursus ontwikkeld. Hiervoor staan ze samen dan weer onder de naam ‘Unstoppable Lifestyle’ als educatiebedrijf ingeschreven bij de KvK.

Naast dat Jia veel van zijn inkomsten uit deze cursussen haalt, heeft hij ook zijn eigen e-commerce onderneming. Zo verdient hij met zijn eigen Bol.com store een inkomen van €30.000 tot €40.000 per maand. Als je dit niet gelooft, kun je ook hier de keiharde bewijzen in zijn GRATIS training van zien ;-).

Is Jia Ruan betrouwbaar?

Ondanks de verhalen hierboven twijfel je misschien toch nog een beetje of Jia Ruan nou geen scam en echt wel betrouwbaar is. Dat is ook niet meer dan logisch, je wilt dit natuurlijk wel 100% zeker weten voordat je in zijn cursus investeert en niet wordt opgelicht.

Jia komt soms ook wel wat arrogant en ongeloofwaardig over. Dat was precies mijn eerste gedachte toen ik een advertentie van hem op Youtube voorbij zag komen. Een mooie villa, dure auto’s – het leek mij zo’n typisch ‘get rich quick’ gastje, waar je uiteindelijk alleen maar geld aan verliest.

Maar toen ik Jia pas echt leerde kennen (via zijn YouTube video’s, podcast en cursus) kwam ik erachter dat dit wel even anders ligt…

Ik kwam op YouTube deze video tegen van Lise van Wijk, die Jia op zocht in Valencia en denk ik goed laat zien wie Jia Ruan nou écht is.

Zoals je merkt is hij juist een hele inspirerende persoonlijkheid, die echt een passie heeft voor het helpen van mensen. Dat merk je ook aan de wijze waarop hij zijn videotrainingen geeft. Hieraan merk je direct dat hij het zo duidelijk én open mogelijk probeert uit leggen, zodat je ook echt de juiste dingen doet.

Op basis van mijn ervaringen kan ik dan ook niet anders stellen dan dat Jia Ruan 100% betrouwbaar is. Hij wil jou met zijn cursus echt een winstgevende webshop leren opbouwen, en heeft daar alles voor uit de kast getrokken. Van het werken aan de juiste mindset, tot aan kant en klare checklists.

Ook heb ik de beloftes die hij over de Bol Masterclass maakt nog even nagetrokken – en ook daar is verder niks aan gelogen. Je krijgt alles wat hij belooft, alleen hangen de resultaten natuurlijk wel af van het werk wat jij erin stopt ;-).

Wat ga je in de cursus allemaal ontdekken?

Eerder in deze review vertelde ik je al dat de Bol Masterclass 4.0 uit 5 modules met 31 verschillende lessen bestaat. Jia Ruan heeft dit ten opzichte van zijn Masterclass 3.0 trouwens aangepast, want toen waren er 30 lessen onder 8 modules ondergebracht.

Wat je binnen de 5 modules allemaal gaat ontdekken, dat heb ik hieronder even voor je op een rijtje gezet;

Module #1: ‘Grond’

Module 1 - Bol Masterclass

In de 1e module genaamd ‘Grond’ leg je jouw fundering voor succes. Je gaat onder andere ontdekken hoe;

 1. Je het cursusplatform moet gebruiken en wat er van jou als deelnemer verwacht wordt.
 2. Een succesgerichte mindset eruit ziet – en waarom sommige mensen falen en anderen juist grote successen behalen.
 3. Het e-commerce businessmodel in elkaar zit en welke verschillende bedrijven je op Bol tegenkomt.
 4. Bepaalde succestools kan inzetten voor maximaal resultaat.
 5. Jij jezelf kan transformeren naar ondernemer door zakelijke accounts te openen en je in te schrijven bij de KvK.

Module #2: ‘Zaadje’

Module 2 - Bol Masterclass

In de 2e module plant je een ‘Zaadje’ die later tot bloei zal moeten komen in de grond uit module 1. In deze module ontdek je;

 1. Hoe Bol.com in elkaar zit en je winnende producten kan vinden Je krijgt hier product research succes-hacks én een speciale roadmap voor.
 2. Hoe je jouw product(en) als een trein laat verkopen en de concurrentie altijd een stap voor bent.
 3. 5 manieren om het ultieme product te creëren waarmee jij kan onderscheiden.
 4. Gebruik maakt van product research shortcuts – en wat producten die je beter kan vermijden zijn.

Module #3: ‘Plant’

Module 3 - Bol Masterclass

Binnen de 3e module is het tijd om je ‘Plant’ tot bloei te brengen en je producten in te kopen. In deze module ga je onder andere leren hoe;

 • Je de juiste leveranciers vindt en effectief kan onderhandelen om de beste prijs eruit te slepen.
 • Je een lange termijn relatie met je leverancier opbouwt en je later nog betere deals kan scoren.
 • Een verzending + veilige betaling eruit ziet en met welke trucje jij nog meer kan besparen op je verzendingen.
 • Jij je winst optimaliseert en onnodige kosten kan vermijden.

Module #4: ‘Boom’

Module 4 - Bol Masterclass

In de 4e module gaat je plant veranderen in een ‘Boom’ en ga je je 1e product lanceren. Vanaf dit moment begint het echte werk. Wat je in deze module onder andere gaat leren is;

 1. Hoe je de fundering voor het lanceren legt en welke succesformule hier bij hoort.
 2. Hoe je je titels en afbeeldingen optimaliseert voor maximale conversie binnen je shop.
 3. Wat magische verkoopwoorden zijn en hoe je een goede productbeschrijving maakt.
 4. Hoe je producten via Bol.com kan verzenden (of vanuit huis ) en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Module #5: ‘Appels’

Module 5 - Bol Masterclass

Binnen de 5e en laatste module ga je als het ware de ‘Appels’ van je boom plukken. Dit betekent voor je Bol-shop dat je het aantal verkopen van de producten die je hebt gelanceerd gaat verhogen. Je gaat in de laatste module leren hoe jij;

 1. Jouw producten kan gaan ‘branden’ en meer aanzicht kan creëren voor een hogere omzet.
 2. Je product (en brand) kan beschermen tegen concurrentie binnen je markt.
 3. Jij jouw store meer autoriteit geeft en daardoor minder risico loopt.
 4. Jezelf kan beschermen tegen het grootste doemscenario.
 5. Je eerste uitbetaling verwerkt en begint met bouwen aan je e-commerce imperium.

Mijn persoonlijke review van de Bol Masterclass

Zoals je merkt ga je met de Bol Masterclass een hoop verschillende dingen ontdekken. Op het eerste gezicht lijkt het dan ook een cursus waar eigenlijk alleen maar voordelen aanzitten.

Toch kan je hier pas echt goed over oordelen wanneer je de cursus zelf gezien hebt. En gelukkig voor jou heb ik de Bol Masterclass met eigen ogen kunnen bekijken, waardoor ik hier een eerlijke beoordeling over kan geven ;-).

Ondanks dat ik genoeg voordelen heb ervaren, waren er ook zeker wel een aantal minpunten te ontdekken…

Deze plus- als minpunten heb ik hieronder even voor je op een rijtje gezet;

De pluspunten

✅ Uitgelegd van A tot Z;

In de Bol Masterclass word je het e-commerce verdienmodel op een uitgebreide manier van A tot Z uitgelegd. Van het businessmodel, tot aan het vinden van winnende producten + het opschalen hiervan.

✅ Geen kennis en ervaring nodig;

Je hebt voorafgaand aan de Bol Masterclass geen kennis en ervaring nodig. Alles wordt erg praktisch en toegankelijk aan je gepresenteerd. Als je de stappen uit de video’s netjes volgt, dan zit er naar mijn mening bijna een 100% succesgarantie op deze cursus.

✅ Uitstekende trainer;

Jia Ruan legt alles rustig en begrijpelijk aan je uit. Zoals ik eerder al zei merk je ook echt dat hij je iets wilt leren, en spoort hij je voortdurend aan om de benodigde acties te ondernemen. Omdat Jia alles enthousiast en vol energie verteld, krijg je ook echt zin om met de informatie aan de slag te gaan.

✅ Meer dan geld verdienen via Bol.com;

Je ontdekt met de Bol Masterclass niet alleen hoe het e-commerce model en geld verdienen via Bol werkt, maar krijgt daarnaast nog veel meer belangrijke informatie. Zo krijg je mindset-tips, ga je leren over belasting en de KvK, en krijg je nog veel meer praktische tips omtrent online ondernemen.

✅ Toegang tot een leer- en behulpzame community;

Na het aanmelden voor de Bol Masterclass krijg je direct toegang tot een besloten Facebook community genaamd: ‘The Tribe’. Hierin kun je altijd om hulp vragen aan mensen die al veel verder dan jou zijn. Dit kan je als startende ondernemer erg gaan helpen. Ook kun je hier motivatie uit de successen van anderen halen – en natuurlijk ook je eigen successen delen ;-).

Beste bol.com training

✅ Altijd toegang en profiteren van updates;

Wanneer je de Bol Masterclass eenmaal hebt aangeschaft zal je hier altijd toegang tot blijven houden. Het voordeel hiervan is dat Bol Masterclass telkens wordt verbeterd en jij blijft mee profiteren van de nieuwste updates. Toen de nieuwste 4.0 versie verscheen konden leden die de eerdere versies al hadden aangeschaft bijvoorbeeld gewoon de nieuwste functies gebruiken – en extra toegevoegde trainingen volgen.

✅ 7 waardevolle extra bonussen;

Als je de Bol Masterclass aanschaft, dan krijg je er 7 bonussen bij ter waarde van maar liefst €4986.62. Wat dit precies voor bonussen zijn? Dat ga ik direct na de prijs aan je onthullen :-).

De minpunten

❌ Tijdrovend en soms wat moeilijker;

De Bol Masterclass is een uitgebreide cursus, maar dat betekent wel dat je er tijd voor moet vrij maken. Naast dat je 20+ uur aan video’s zal moeten kijken, zal je er ook veel actie-uren in moeten steken. Het bouwen van een winstgevende Bol-shop gaat immers niet vanzelf, en is ook niet altijd even makkelijk. Er zitten onderdelen bij die lastiger zijn dan andere. Maar mocht je er dan echt niet uitkomen, dan is er gelukkig nog de Facebook Community om je te helpen.

❌ Té hoge verwachtingen door misleidende resultaten;

Wanneer je buiten deze review om al naar de Bol Masterclass hebt gekeken, kom je soms wat misleidende resultaten tegen. Bijvoorbeeld een omzet van €25.000 of meer. Ik zeg niet dat dit niet haalbaar is, maar besef je wel dat deze resultaten maar door een klein groepje deelnemers behaalt worden. Zorg daarom dat je er niet met té hoge verwachtingen instapt, en focus je eerder op een bedrag van zo’n €3000 per maand.

❌ Bijkomende kosten;

Nadat je de investering in de Bol Masterclass hebt gemaakt, zullen er verder in het proces nog wat kleine investeringen van je gevraagd worden. De meeste hiervan zijn wel optioneel – maar als je precies volgt wat Jia je aanraad zal er toch nog zo’n €100 tot €250 bijkomen. Denk hierbij aan boeken of geld om mee te adverteren.

❌ Korte garantieduur;

Niet goed geld terug

Op de Bol Masterclass zit een garantie van 14 dagen. Dit is én blijft natuurlijk garantie, maar het is wel vrij minimaal. De meeste online cursussen bieden een 30 dagen-geld-terug garantie aan, waardoor dit toch redelijk aan de lage kant is. Ergens begrijp ik deze keuze wel omdat mensen anders zoveel mogelijk informatie eruit halen en vervolgens hun geld terugvragen. Hoe beperkter de tijd is die mensen hiervoor hebben, hoe beter – heeft Jia denk ik gedacht :-).

geld terug garantie

Welke resultaten worden er met de Bol Masterclass behaald?

Je weet op dit punt in mijn review wat de voor- en nadelen van de Bol Masterclass zijn. Hopelijk kan je op basis daarvan al een aardige afweging maken over het aanschaffen van de cursus.

Toch heb ik één van de grootste voordelen nog niet eens benoemd…

Dat is het geld wat je ermee kan verdienen.

Er zijn genoeg deelnemers die door deze cursus duizenden euro’s per maand verdienen. De meeste verdienen er tussen de €1500 en €5000 per maand mee – maar er zitten er ook een aantal bij die er meer dan €10.000 mee verdienen.

Hieronder ontdek je een aantal inspirerende voorbeelden van wat er met de Bol Masterclass mogelijk is;

Resultaten beste Bol.com training
Resultaat 1 - Bol Masterclass

Nogmaals – laat je dus niet misleiden door deze resultaten, het laat alleen zien wat er mogelijk is. De meeste uitschieters boven de €10.000 zijn van mensen die er eerst keihard voor gewerkt hebben, en er meestal ook wel wat geluk bij hebben gehad.

Ga er dus niet vanuit dat ook jij na 2/3 maanden al meer dan €10.000 verdient, maar richt je eerder op iets van €1500 tot €3000. Dit is voor jezelf alleen maar beter om motivatie te behouden – en telleurstelling te voorkomen.

Betaalde reviews? Klopt dit wel?!

De Bol Masterclass heeft een eigen Affiliate programma waarmee mensen die een review schrijven over de Bol.com Masterclass een percentage van de omzet ontvangen.

Ondanks dat het geen neppe reviews zijn, geeft het wel te denken. Dat er een affiliate campagne achter deze reviews zit zegt overigens niets over de kwaliteit van de Masterclass, maar meer over de marketingtechniek erachter. Lees hier meer informatie over affiliate marketing.

Is de Bol.com Masterclass van Jia Ruan oplichting of niet?

Als je zoekt op internet naar Jia Ruan dan komt de vraag of hij scam is of een oplichter geregeld voorbij. Ik kan je geruststellen. Ik kom geen berichten tegen van mensen die zijn opgelicht.

De reden dat mensen zich deze vraag stellen is dat je op social media gebombardeerd wordt met advertenties van Jia waarin telkens wordt beweerd hoe goed de Bol.com Masterclass wel niet is.

Jia Rian heeft een geregistreerd educatiebedrijf Unstoppable Lifestyle deze heeft hij samen met zijn partners Mitchell en Virgil opgericht. Je kunt als je het niet vertrouwd informatie bekijken over Unstoppable Lifestyle bij de KVK.

Ik hoop dat je na het lezen van deze review een positiever beeld hebt gekregen over Jia Ruan en zijn Masterclass.

Bol Masterclass stopt?

Buiten de vraag of je opgelicht wordt of dat dit allemaal scam is komt ook de vraag of de Bol Masterclass stopt vaak voorbij. Waar deze vraag vandaan komt is mij een raadsel, maar ik heb het zekere voor het onzekere genomen en deze vraag gesteld aan de servicedesk. Het antwoord wat ik kreeg is dat er geen sprake is dat ze ermee stoppen.

Sterker nog er staan voor het komende jaar verschillende interessante updates klaar!

Bol Masterclass inloggen

Zodra je de Bol Masterclass hebt gekocht krijg je de inloggegevens toegestuurd. Je kunt hiermee direct inloggen en dat gaat als volgt:

Je komt nu in het leden-gedeelte en de community van de Bol.com Masterclass.

De conclusie van de Bol Masterclass op basis van deze review…

Waarschijnlijk kun je op basis van deze review al aardig raden hoe mijn conclusie over de Bol Masterclass eruit komt te zien. Dat is inderdaad voornamelijk positief – ondanks dat ik wel een aantal minpunten heb ervaren.

Als ik een cijfer aan de Bol Masterclass zou moeten geven, komt dit op een 8.5 uit.

Voordat ik onthul hoeveel je voor de Bol Masterclass betaalt, kan ik nu alvast verklappen dat ik dit de investering meer dan waard vind. De cursus heeft mij namelijk erg verrast – en zoals ik al zei mijn verwachtingen toch wel overtroffen.

Ondanks dat de cursus tijdrovend is en wat bijkomende kosten heeft, kan dit niet opboksen tegen de vele voordelen. Met een uitstekende trainer als Jia leer jij met de Masterclass van A tot Z hoe je geld kan gaan verdienen via Bol. Van het vinden van winnende producten tot aan mindset en de belastingdienst.

Bol Masterclass 4.0 review

Jia Ruan is een inspirierende gast waar iedere beginnende ondernemer veel van kan leren. En omdat je in zijn videotrainingen merkt dat hij hier ook echt zijn best voor doet, wordt het volgen van de cursus des te leuker. Hij draait nergens omheen en laat je precies zien wat jij moet doen om je winstgevende Bol-shop op te bouwen.

Dat je naast de videotrainingen ook nog meerdere bonussen (tools, checklists, en toegang tot de Facebook Community) krijgt, maakt de Bol Masterclass voor mij een onweerstaanbare deal. Zeker als je kijkt naar wat er allemaal met de cursus mogelijk is, en wat het je voor vrijheid kan opleveren.

Maar voordat je daar bent vraagt het dus wel om actie en een beetje doorzettingsvermogen. Een inkomen van meer dan €3000 per maand komt nou eenmaal niet zomaar uit de lucht vallen, ook niet met de Bol Masterclass…

Voor welke (nieuwe) prijs kun je de Bol Masterclass op dit moment kopen?

Je wilt nu vast en zeker wel een keer weten hoeveel je moet investeren om toegang tot de Bol Masterclass te krijgen. Misschien dat je het juiste bedrag al kent, maar als dit €997 is moet ik je helaas telleurstellen. Dan heb je het mis…

Ik benoemde eerder in deze review namelijk al dat de prijs van de Bol Masterclass 4,0 sterk gedaald is ten opzichte van de 3.0.

Je betaalt voor de Bol Masterclass nu namelijk nog maar een bedrag van €497.

De prijs is pas dus meer dan 50% gedaald – waardoor de Bol Masterclass nu tegen de laagste prijs ooit te kopen is. Jia Ruan noemt dit bedrag ook ‘een welkomstkorting voor de 4.0’ – dus er bestaat een kans dat de prijs eerdaags weer omhoog schiet.

Heb jij inmiddels al besloten om je voor de cursus aan te melden en wil je deze deal niet mislopen? Dan kan je dit direct via de knop hieronder doen om je plek veilig te stellen!

Toch is dit nog niet eens het uiteindelijke geldbedrag wat je aan de cursus kwijt hoeft te zijn. Je kan namelijk nog eens 21% bij de belastingdienst terugvragen, wat gelijk staat aan €104.37. Het is namelijk een investering die je in het kader van je onderneming hebt gemaakt.

Als jij je als ondernemer bij de KvK inschrijft en dit bedrag vervolgens terugvraagt, dan ben je er in totaal dus nog maar €392.63 aan kwijt.

En dat lijkt mij voor een cursus waar je duizenden euro’s per maand mee kan gaan verdienen, toch best een redelijke investering ;-).

Welke bonussen krijg ik erbij?

Zoals ik eerder in deze review al zei krijg je voor de investering niet alleen de Bol Masterclass. Naast de cursus krijg je er namelijk ook nog 7 waardevolle bonussen bij!

Zo krijg je toegang tot een wekelijkse groepscoaching, The Tribe (Facebookgroep), en ontvang je een aantal handige tools en checklists.

Welke bonussen je er precies bij krijgt zie je op onderstaande afbeelding;

Bol Masterclass Jia Ruan

Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik geen idee heb hoe Jia de waarde van deze bonussen heeft bepaald. En dat het ook wel een stukje marketing is, waarbij er een symbolisch bedrag aan de bonussen is geplakt…

Ik denk ook niet dat de totale waarde daadwerkelijk €10,378 is – maar dat neemt niet weg dat het gewoon hele waardevolle bonussen zijn.

Natuurlijk heb ik de tools zelf ook even uitgeprobeerd, en vooral de Research Tool was ik van onder de indruk. Dit is overigens de tool die Jia als de nieuwkomer aan de Bol Masterclass 4.0 heeft toegevoegd.

Bol Masterclass research tool

Met deze tool kan je op de automatische piloot winstgevende producten vinden, wat je enorm veel tijd bespaart.

Zeker als jij je Bol-shop naast je huidige baan wilt gaan opbouwen is dit een ideale tool. Het bespaart je namelijk echt urenlang zoekwerk, en geeft je meer tijd om je op andere zaken te focussen.

Meld je eerst aan voor de GRATIS training en ontdek of het iets voor jou is!

Je weet nu als het goed is welke investering de Bol Masterclass 4.0 vraagt, en welke bonussen je kan verwachten. Ik hoop ook dat je inmiddels hebt besloten om de cursus wel of niet aan te schaffen. Ondanks dat ik er zo positief over ben, blijft die keuze natuurlijk geheel aan jou ;-).

Twijfel je na deze review misschien toch nog of de Bol Masterclass wel echt iets voor jou is? Of ben jij nou eenmaal iemand van het ‘eerst zien, dan geloven’?

Dan kun je gelukkig voor jou eerst een GRATIS training volgen, voordat je ook maar een cent in de cursus geïnvesteerd hebt. Als het goed heb je me dat al eerder in deze review horen zeggen, maar ik wilde je er toch nog even aan herinneren :-).

Ook als jij allang hebt besloten om je bij de Bol Masterclass aan te melden, raad ik je aan om via de GRATIS training in te stappen. Je maakt zo mooi kennis met de cursus, leert Jia wat beter kennen, en krijgt aan het eind direct de kans om je aan te melden.

Via de knop hieronder kun je je direct voor één van de aankomende trainingen aanmelden;

Zijn er nog andere (betere) Bol.com cursussen?

Natuurlijk zijn er naast de Bol Masterclass nog wel een aantal andere Bol.com cursussen op de markt.

De meest opvallende vind ik die van Boloo.co. Zij beweren namelijk dat je ‘gratis toegang krijgt tot een complete videotraining, waar je bij de concurrent bijna €1000 voor betaalt’. Hiermee doelen ze natuurlijk op de Bol Masterclass die eerst voor €997 werd aangeboden.

Op het eerste gezicht zou je zeggen dat je gek bent als je dit niet doet. Maar ik heb even onderzoek gedaan naar hoe dit nou echt zit…

Je krijgt inderdaad gratis toegang tot een uitgebreide videotraining waarmee je kan leren verkopen op Bol.com. Het addertje onder het gras is dat deze video’s alleen de eerste 7 dagen gratis toegankelijk zijn…

Zodra je gratis periode verstreken is, betaal je maandelijks een bedrag van €40! En besef hierbij goed dat je dit net zo lang blijft betalen, zolang je de informatie uit de trainingen nodig hebt.

Persoonlijk denk ik dat je altijd wel minimaal een jaar toegang tot de informatie wilt blijven houden. Dan pas zal je het echt onder de knie hebben en je de skill om te verkopen op Bol ‘gemasterd’ hebben.

Als je dit uitrekent dan ben je voor de Boloo cursus op jaarbasis ook al 12×40= €480 kwijt. Daarnaast krijgt je veel minder bonussen bij deze cursus en is de kwaliteit van de videotrainingen een stuk lager.

Voor die €20 verschil zou ik toch eerder voor de Bol Masterclass kiezen. Alleen al om de kwaliteit en de levenslange toegang tot de modules. Maar het is natuurlijk waar zelf je voorkeur naar uitgaat ;-).

Naar mijn mening is én blijft de Bol Masterclass toch wel de nummer 1 Bol.com cursus van Nederland en België.

Bol.com Masterclass kopen of niet?

De Bol.com Masterclass van Jia Rian is wat mij betreft zeker een aanrader. Als je zelf een goed lopende handel op Bol.com wilt beginnen dan zou ik je zeker aanraden om de Masterclass te kopen. Het is even een investering, maar dat bedrag heb je snel weer terug verdiend. Zeker nu de prijs lager is dan je normaal zou betalen.

Veel gestelde vragen over de Bol Masterclass

Is er een manier om nog extra korting op de Bol Masterclass te krijgen?

De Bol Masterclass wordt op dit moment voor €497 (eenmalige investering) aangeboden. Dit is de laagste prijs tot nu toe, en het is niet mogelijk om de cursus nog goedkoper te krijgen.
Wel is het mogelijk om €104,37 (21% Btw) bij de belastingdienst terug te vragen. Zo is het uiteindelijke bedrag wat je eraan kwijt bent €392,63.

Is het mogelijk om de Bol Masterclass in termijnen te betalen?

Indien je de eenmalige investering van €497 nu niet kan bekostigen, is het ook mogelijk om in termijnen te betalen. Je betaalt dan 2x €297, waardoor de cursus dus wel iets duurder wordt.
Omdat je meer betaalt kun je wel iets meer van de belastingdienst terugvragen, namelijk €125.

Hoe krijg ik mijn geld terug wanneer ik niet tevreden ben over de Bol Masterclass?

Op de Bol Masterclass zit een garantie van 14 dagen. Mocht de cursus echt niks voor jou zijn, dan kun je het geld na deze periode dus terugvragen. Stuur hiervoor even een mailtje naar support@unstoppable.nl.
Let er wel op dat je aan een aantal voorwaarden moet voldoen om je geld terug te ontvangen! Dit zijn de volgende;
Je aanvraag moet binnen 14 dagen na je aankoop zijn ingediend.
Je mag niet meer dan 5 video’s van de cursus gekeken hebben.
De cursus is aangeschaft voor de reguliere prijs en niet met korting.

Hoe zit het met de verzendkosten op producten die ik via Bol.com verkoop?

Voor het doorberekenen van verzendkosten is speciaal voor jou de  ‘Golden Calculator’ ontwikkeld. Dit is één van de bonustools die met de Bol Masterclass wordt meegeleverd. Met deze tool reken je alles rondom de verkoop makkelijk uit, waardoor je precies weet hoeveel winst je maakt.

Hoelang duurt het ongeveer voordat ik mijn investering heb terugverdiend?

Uiteindelijk is dit volledig afhankelijk van de tijd en energie die jij er zelf in steekt. Hoe actiever je met het programma aan de slag gaat, hoe sneller je investering over het algemeen is terugverdiend.
Er zijn genoeg deelnemers die de investering van €497 al binnen 3-4 weken hebben terugverdiend.

Kan ik de Bol Masterclass ook als minderjarige volgen?

Ja, dat is zeker mogelijk. Er zijn deelnemers van 14 die hier al duizenden euro’s per maand mee verdienen. Het is wel belangrijk dat je in dit geval eerst toestemming aan je ouders vraagt.