geld verdienen met bol.com

Geld verdienen met Bol.com? (+ GRATIS training)

geld verdienen met bol.com

Ontdek de voor- en nadelen en bouw in 5 stappen je eigen winstgevende Bol shop!

Geld verdienen met Bol.com is één van de meest interessante verdienmodellen van deze tijd. Door je aan te melden als verkoper krijg je toegang tot miljoenen potentiele klanten, en kun je al gauw duizenden euro’s omzet maken met de juiste producten.

In Nederland en België is er vrijwel niemand die Bol.com niet kent, en voor velen is het dé online winkel voor alledaagse spullen. Wanneer je de skill beheerst van ‘winnende producten’ vinden – en weet waar je deze goedkoop inkoopt – dan ga je met Bol.com een mooie financiële toekomst tegemoet.

Met een winstgevende Bol-shop kun je volledig van het internet gaan leven, en creëer je een leven waar anderen jaloers op zijn.

Omdat je op deze pagina terecht bent gekomen zie jij waarschijnlijk ook de voordelen van deze verdienmethode in. Misschien ken je zelfs wel wat mensen die verkopen op Bol.com en hier aardig wat mee verdienen?

Wat de reden ook mag zijn, met deze blog wil ik jou op weg helpen naar je eigen winstgevende Bol.com shop. Ik ga je eerst vertellen hoe goed het verdienmodel is, en of het moeilijk is om hier geld mee te verdienen. Vervolgens onthul ik mijn 5-stappenplan voor geld verdienen met Bol.com.

Als afsluiting van deze blog ontdek je wat naar mijn mening de beste methode is voor 100% slagen als verkoper op Bol. Mocht je hier interesse in hebben, dan bied ik je direct een GRATIS training aan waarvoor je je vandaag nog kan aanmelden ;-).

Lees dan ook snel verder dan je hier benieuwd naar bent!

Inhoudsopgave

Waarom ook jij geld wilt verdienen met Bol.com

Geld verdienen met Bol.com is één van de vele manieren waarmee je geld via internet kan verdienen. Er zijn duizenden online ondernemers die via Bol.com hun brood verdienen. Dat ik ook niet zo gek, aangezien het platform maar liefst 11 miljoen actieve gebruikers telt.

Bol.com is één van de meeste bekende webwinkels in Nederland en België. Met een assortiment van maar liefst 23 miljoen artikelen kun je er vrijwel alles kopen, maar aan de andere kant dus net zo goed verkopen…

De mensen die weten hoe geld verdienen via Bol.com werkt, plukken daar dan ook al jaren de vruchten van. Zij zetten het platform slim in voor het verkopen van producten, die ze vaak zo’n 80 tot 50% goedkoper hebben ingekocht.

Wanneer je als verkoper op Bol eenmaal één paar winnende producten gevonden hebt, kunnen je inkomsten al gauw boven de €3000 per maand uitkomen. De mensen die dit verdienmodel met succes toepassen, zijn daarom al snel financieel onafhankelijk – soms zelfs met een inkomen van boven de 10k per maand.

e-commerce webshop

Het mooiste aan je eigen winstgevende Bol-shop is de vrijheid die het met zich meebrengt. Je bent namelijk je eigen baas en werkt waar én wanneer je wilt. Werken aan je webshop kan overal ter wereld, zolang er maar een internetverbinding beschikbaar is.

Daarnaast zit er dus ook geen limiet aan je inkomen, omdat je op het internet oneindig kunt blijven opschalen.

Wil jij overigens alles weten over zowel de voor- als nadelen van het Bol.com verdienmodel? Dan kun je die op mijn ‘Ontdek je ideale verdienmodel’ pagina eens aandachtig doorlezen.

Hoe goed en toegankelijk is het Bol.com verdienmodel?

Je weet nu dus in ieder geval dat er genoeg voordelen aan geld verdienen met Bol.com zitten. Maar is het verdienmodel anno 2020 nog eigenlijk wel zo goed? En is het nu nog mogelijk om zonder kennis er ervaring deze markt te betreden en de concurrentie te verslaan?

Ook deze vragen zijn beide met ‘ja’ te beantwoorden. Het verdienmodel is nog altijd erg lucratief, onder andere omdat de online aankopen alsmaar blijven stijgen. Steeds meer mensen kopen hun spullen online, en komen voor veel producten dan al snel op Bol.com uit.

Er valt dan ook veel winst te behalen aan de verkoperskant, wanneer je de producten kan bieden waar naar gevraagd wordt.

e-commerce verdienmodel

Maar omdat er meer mensen zijn die de kansen van verkopen op Bol zien, is de concurrentie wel sterk toegenomen. Als ook jij tot één van de succesvolle verkopers wilt gaan behoren, zal je je op de een of andere manier dus wel moeten onderscheiden.

Gelukkig hoef je met cursussen als de Bol Masterclass niet meer helemaal zelf uit te vinden hoe je dit doet. Maar daar kom ik later in deze blog nog op terug ;-).

Toch blijven er altijd genoeg mogelijkheden bestaan op het platform, zelfs voor nieuwkomers zonder kennis en ervaring. Zoals ik eerder al zei worden er maar liefst 23 miljoen verschillende artikelen aangeboden, waardoor de ‘winnende’ producten nooit opraken.

En wanneer je de juiste kennis opdoet om deze producten te ontdekken, dan is het ook zonder ervaring mogelijk om geld te gaan verdienen met Bol.com.

Is geld verdienen met Bol.com moeilijk?

Zoals ik eerder al noemde is geld verdienen met Bol.com op basis van de vraag die er online is niet moeilijk. Er worden steeds meer producten via het internet besteld, waar je als verkoper op Bol een hoge omzet door kan behalen.

Toch is het nog niet zo makkelijk om verkoper op Bol.com te worden. Omdat Bol de kwaliteit van zijn verkopers hoog wil houden, zijn er namelijk flink wat voorwaarden en eisen waaraan je dient te voldoen.

Voldoe je niet aan deze eisen? Dan kan het zo zijn dat je als verkoper wordt geweigerd.

Het is daarom belangrijk om je in deze eisen en voorwaarden te verdiepen, voordat jij je met je webshop aanmeld. In de volgende paragraaf ga ik je daarbij helpen, door de belangrijkste verkoopvoorwaarden met je te delen ;-).

geld verdienen met bol .com

Over het algemeen hoeft verkopen op Bol dus niet moeilijk te zijn, maar moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Natuurlijk heb je ook niet zonder bloed, zweet en tranen zomaar even je eigen winstgevende Bol.com webshop.

Er wordt wel wat doorzettingsvermogenen vooral veel actie van je gevraagd. Eveneens is een stukje creativiteit van belang om jezelf als verkoper met de producten die je aanbied te onderscheiden.

Maar voor wie het écht wilt en bereid is om nieuwe dingen te leren ligt het goud voor het oprapen. Er liggen kansen genoeg om in een razend tempo met je business te groeien.

Met welke verkoopvoorwaarden moet je rekening houden?

Bol.com heeft een hele waslijst aan verkoopvoorwaarden opgesteld voor iedereen die zakelijk wil verkopen. Omdat ik ze natuurlijk niet allemaal in deze blog ga opnoemen, heb ik de belangrijkste voor je eruit gehaald;

 1. Je moet minimaal 10 weken bij de KvK staan ingeschreven en over een BTW-nummer beschikken (deze krijg je direct na je inschrijving).
 2. Bij bestellingen van €20 of meer zijn de verzendkosten gratis, en dus dien je deze door te berekenen in je prijs. Hier heeft Bol.com zelf een handige ‘prijsanalyse tool’ voor ontwikkeld, waarmee je exact kan berekenen wat een goede prijs is.

Als je de verkoopwaarden van Bol nog eens op een rustig tempo zelf wil doornemen, dan kan je dat via de link in deze zin doen.

Verder zijn er een aantal concrete servicenormen waaraan je dient te voldoen. De geldende normen in 2020 zijn;

 • Minimaal 93% van je producten moet binnen de verzendtijd geleverd zijn.
 • Aan iedere bestelling moet een Track & Trace nummer worden toegevoegd.
 • Maximaal 2% van je bestellingen mag geannuleerd worden.
 • Je beoordelingscijfer moet minimaal boven de 8 uitkomen.
 • Maximaal 10% van alle belpogingen van klanten kan niet worden beantwoord.
 • Minimaal 90% van alle klantvragen dient binnen 8 kantooruren beantwoord te worden.

Laat je niet meteen afschikken door deze servicenormen, want je krijgt eerst nog de ruimte van Bol om hier je weg in te vinden. Stel dat je leveringstijd echt onder de norm zit, dan zal je hier eerst een waarschuwing voor krijgen.

Daarnaast krijg je van Bol.com ook hulp aangeboden, die door de meesten als effectief en doeltreffend wordt ervaren. Zo helpen ze je zelf actief mee om binnen een paar weken deze normen alsnog op orde te krijgen.

Hoe je in 5 stappen kan beginnen met geld verdienen via Bol.com!

Stap 1: Leer de basis van e-commerce en het bol.com verdienmodel

De allereerste stap voor geld verdienen met Bol.com is het onder de knie krijgen van het verdienmodel. Pas wanneer je de basis hiervan kent, kun je er logischerwijs pas omzet door gaan maken.

Het verdienmodel achter verkopen op Bol.com wordt ook wel e-commerce genoemd. Bij dit online verdienmodel gaat het erom dat je zelf producten inkoopt, en vervolgens verkoopt tegen een hogere prijs. Je verkoopt de producten dus daadwerkelijk zelf, in tegenstelling tot een verdienmodel als affiliate marketing.

Wist je de Bol.com eigenlijk ook gewoon een verkoopplatform is? Vandaar is het mogelijk om je met een zakelijk account aan te melden en eigen producten te verkopen. Natuurlijk biedt Bol.com ook zelf producten aan, maar toch wordt het grootste deel door externe verkopers aangeboden.

Voordat je begint met verkopen moet je je dus eerst even verdiepen in het verdienmodel. Hier kun je bijvoorbeeld een paar relevante Youtube video’s voor kijken, of blogartikelen voor lezen. Zorg dat je de basis goed voor ogen hebt, zodat je in de beginfase zo min mogelijk fouten maakt.

Wanneer je e-commerce begrijpt, ga je kijken hoe dit aan de verkoperskant van Bol.com werkt. Op het partnerplatform van Bol vind je hier veel handige informatie over.

partnerplatform bol.com

Zo kom je er op deze pagina onder andere achter dat Bol.com zowel de logistiek als verzending voor je regelt. Ook bieden ze de mogelijkheid om direct via hun platform te adverteren om zo snel een brede doelgroep te bereiken.

Als laatst is het belangrijk om te weten dat een klein percentage van je omzet moet worden afgestaan aan Bol.com. In ruil daarvoor verzenden zij jouw producten dan weer rechtstreeks vanuit hun warenhuizen, en nemen ze het grootste deel van de logistiek voor je uit handen.

Stap 2: Schrijf je in bij de KvK en maak een zakelijk verkoopaccount aan

Voordat je kan beginnen met geld verdienen via Bol.com is het eerst van belang om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Om geld te kunnen verdienen via je eigen online business moet je je namelijk altijd registeren als ondernemer. In dit geval zal je je in moeten schrijven als eenmanszaak, waarbij je als handelsactiviteiten ‘detailhandel via internet’ – of iets dergelijks kiest.

Je kunt dit simpelweg online doen via het digitale inschrijfformulier van de KvK. Na het invullen van dit formulier kun je direct een afspraak maken bij een KvK kantoor naar keuze. Tijdens deze afspraak wordt je legitimatie gecontroleerd, en kijken ze of je voldoet aan de inschrijfvoorwaarden. Over het algemeen is de KvK hier vrij makkelijk mee, zolang je maar kort kan uitleggen wat je ondernemende activiteiten gaan inhouden.

Om je in te schrijven bij de KvK betaal je wel eenmalig een bedrag van €50. Zodra je dit bedrag eenmalig hebt betaald kun je voor altijd op een legale wijze geld verdienen met je eigen onderneming.

inschrijven

Naast inschrijven bij de KvK is de volgende administratieve taak om een zakelijk verkoopaccount bij Bol.com aan te maken. Dit account dien je te koppelen aan je persoonlijke koopaccount op Bol.com. Het is dus van belang dat je eerst zo’n account aanmaakt als je die nog niet hebt.

Om een verkoopaccount aan te kunnen maken moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De eerste zijn het hebben van een KvK-nummer en BTW-nummer, die je direct na het afronden van je inschrijving bij de KvK krijgt. Zonder inschrijving is het dus ook niet mogelijk om als verkoper van start te gaan.

Wat je verder nodig hebt is een Nederlands postadres, Nederlandse bankrekening, en een e-mailadres. Voor de meeste is het dan ook geen probleem om aan alle voorwaarden te voldoen.

Stap 3: Stel je account in en bepaal je verkoopvoorwaarden

Nadat je account is aangemaakt is het tijd om alles in te stellen. Over het algemeen spreken de meeste zaken voor zich en vraagt Bol je om een aantal standaard gegevens. Vul deze gegevens dan ook rustig in totdat de basis van je account staat.

Bij het instellen van je account is het ook nodig om meteen je verkoopvoorwaarden te bepalen. Dit zijn de voorwaarden die jij zelf kiest voor hoe je producten wilt gaan verkopen, en bijvoorbeeld wat voor garanties je aan klanten biedt. Hierbij kun je onder andere de volgende voorwaarden bepalen;

 • Welke garantie zit er op de producten die je aanbied?
 • Hoeveel dagen bied je klanten om te retourneren?
 • Hoeveel bedragen de verzendkosten? (bij een order van minder dan €20)
 • Op welke wijze ga je je pakketjes verzenden?
 • Regel je zelf de logistiek of besteed je dit aan Bol.com uit?

Dit zijn allemaal vragen die je zal moeten beantwoorden en waar je dus even goed over na moet denken. Zodra je de verkoopvoorwaarden hebt bepaald, is jouw account klaar voor de verkoop!

Stap 4: Ga op zoek naar winnende producten en verzend ze naar Bol.com

De volgende stap is om ‘winnende producten’ te gaan vinden waarmee jij (veel) geld kan gaan verdienen via Bol.com. Het is belangrijk om te weten dat lang niet ieder product je evenveel winst gaat opleveren. De truc is om producten te vinden die goed verkopen – en waar ook nog eens weinig concurrentie op zit.

Aan het begin kan het even lastig zijn om zulke producten met weinig concurrentie en veel vraag te vinden. Het kost ook om even tijd om erachter te komen hoe je dit op een goede manier doet. Je kunt hier zowel Bol.com zelf voor gebruiken als speciale research tools als Vpara of Rylee.

Met deze tools zie je precies hoeveel vraag en naar een product is en hoeveel concurrentie erop zit. Maak daar dan ook zonder twijfel gebruik van als jij wilt gaan winnen op Bol.com!

Heb je een paar goede producten kunnen vinden? Dan is het tijd om goedkope leveranciers te vinden waarbij je de producten kan gaan inkopen. Voorbeelden hiervan zijn Alibibaba of Aliexpress. Hier koop je de producten tegen een erg lage prijs in, om er via Bol.com veel geld mee te kunnen gaan verdienen.

Wil jij meer weten over het vinden van de juiste producten en leveranciers? En voor de rest alles wat van belang bij het beginnen met verkopen via Bol? Dan raad ik je aan om onderstaande tutorial eens te bekijken.

Het enige wat je nu nog te doen staat is de producten rechtstreeks naar een Bol.com warenhuis te verzenden! Hoe je dit doet daar vind je alles over op Bol.com zelf.

Vanaf dit punt ben je bijna klaar om te gaan verkopen op Bol.com, maar toch staat ons nog één belangrijkste stap te doen…

Stap 5: Optimaliseer je account en werk toe naar je 1e sale

De laatste stap voor geld verdienen via Bol.com is om je account te optimaliseren. Je hebt de producten nu namelijk wel gevonden en ingekocht, alleen zijn ze daarmee niet automatisch toegevoegd aan je verkoopaccount. Hiervoor zal je de producten als een soort van advertentie aan je account moeten toevoegen.

Als je bovenstaande tutorial aandachtig hebt gekeken, dan heb je daar via Jia al aardig wat informatie over verkregen. Dit proces bestaat namelijk uit het maken van een zogeheten ‘listing’. Zo’n listing bestaat uit een titel, afbeelding en omschrijving van het product.

Het is hierbij van belang dat je titel en omschrijving overtuigend zijn, en ook de afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn. Zoals ik eerder al zei moet je je kunnen onderscheiden van de concurrent, waar je listing een cruciale rol bij speelt. Besteed er dan ook de nodige tijd en aandacht aan!

Tot slot is het belangrijk dat jouw producten te vinden zijn via zogenaamde ‘sleutelwoorden’. Ook hier vertelt Jia Ruan in bovenstaande tutorial alles over. Maar waar het om draait is dat je deze woorden aan je listing toevoegt om gevonden te worden op relevante zoektermen.

Heb je ook dit allemaal staan op je account? Dan ben je klaar om geld te gaan verdienen via Bol.com!

Blijf nu dezelfde dingen herhalen, net zo lang totdat je je eerst uitbetaling kan verwerken. Vanaf dat moment verdien jij officieel geld via je eigen online business ;-).

Hoe je stap voor stap geld kan leren verdienen met Bol.com

Bovenstaande 5 stappen geven je een globaal beeld van hoe je geld kan gaan verdienen via Bol.com. Ondanks dat je aan de hand van deze 5 stappen aan je eigen Bol.com shop kan gaan bouwen, heb je met deze blog nog lang niet alle informatie die je nodig hebt. Dit is simpelweg teveel om in één artikel te verwerken.

Om de aanvullende kennis te vergaren zal je dus bijvoorbeeld Youtube video’s moeten kijken, of andere blogs moeten gaan lezen. Maar zelfs op die wijze kan het soms lastig zijn om te ontdekken welke praktische kennis nou precies nodig én van waarde is. Niet alles wat online staat werkt namelijk even goed, en dus moet je opletten die je niet zomaar van iedereen alles aanneemt.

Als jij de kans op een winstgevende Bol.com shop zo groot mogelijk wilt maken, dan is er naar mijn mening maar één iemand waarbij je terecht kan. Die persoon is Jia Ruan, één de grootste experts op het gebied van verkopen via Bol, waar je in de tutorial al even kennis mee hebt gemaakt.

Jia Ruan heeft de afgelopen jaren honderden cursisten geholpen met geld verdienen via Bol.com. Ik gebruik hierbij het woord ‘cursisten’ omdat al deze mensen zijn Bol Masterclass hebben gevolgd. Dit is een digitale cursus waarin alles over het Bol.com verdienmodel van A tot Z wordt uitgelegd.

De Bol Masterclass van Jia Ruan

Naar mijn mening is de Bol Masterclass de beste keuze voor iedereen die de ambitie heeft om geld te gaan verdienen via Bol.com. En dat zeg ik niet voor niets. Ik heb deze cursus namelijk zelf mogen ervaren, en daarbij was het vooral de hoeveelheid informatie die mij erg verbaasde.

Aan de hand van 31 videotrainingen ontdek je met de Bol Masterclass alles wat je nodig hebt voor opzetten van je eigen winstgevende Bol.com shop. Waar je het grootste deel anders zelf moet uitzoeken, heb je met deze cursus het complete pakket in handen.

Van de juiste mindset en alles over de KvK, tot aan het vinden én inkopen van winnende producten en het opschalen hiervan.

Je krijgt praktische stappen aangereikt die je na het volgen van de lessen direct kan voeren. En mocht je ergens dan toch niet uitkomen? Dan is er de besloten Facebook community om hulp te krijgen bij al je vragen.

Dankzij de Bol Masterclass verdienen honderden mensen nu een online inkomen van meer dan €3000 per maand. En persoonlijk denk ik dat dit zonder het volgen van deze cursus, voor de meeste een onmogelijk opgave zou zijn geweest…

Meld je aan voor de GRATIS training en ontdek of het iets voor jou is

Wil jij alles over de Bol Masterclass te weten komen? Dan verwijs ik je graag door mijn uitgebreide review van de Bol Masterclass 4.0 die ik op deze website heb gepubliceerd.

In deze review onthul ik al mijn ervaringen met de cursus en kom je erachter hoeveel de investering precies bedraagt.

Maar als jij direct wilt ervaren wat je van de Bol Masterclass kan verwachten, dan raad ik je aan om je meteen voor de gratis training aan te melden. In deze training legt Jia je persoonlijk uit hoe geld verdienen via Bol.com werkt en alles wat erbij komt kijken.

Ben jij benieuwd naar deze gratis training? Dan kun je je via de knop hieronder daarvoor aanmelden!