• Home
  • Crypto
  • Je eigen crypto blog starten en gratis Bitcoin en altcoins verdienen
Crypto Blog

Je eigen crypto blog starten en gratis Bitcoin en altcoins verdienen

Crypto Blog

Crypto blog starten

Crypto blog starten

Al eens gedacht om je eigen crypto blog te starten? Zoals je ongetwijfeld weet zijn Bitcoin, Ethereum, Cardano en Polkadot cryptomunten waar je veel geld mee kunt verdienen. Deze coins worden steeds meer waard en steeds meer mensen investeren in cryptocurrency.

Wil jij nu ook geld verdienen met crypto, maar heb je niet direct een bedrag over waarmee je kunt investeren lees dan vooral verder. Het is namelijk mogelijk om zonder geld van jezelf te investeren toch een flink bedrag aan crypto te verdienen.

Hoe kun je nu geld verdienen met crypto zonder je eigen geld te investeren? De manier omdat te doen is het met het starten van je eigen crypto blog. 

Met een cryptoblog kun je via affliate marketing aan crypto verdienen en daarnaast is het mogelijk om verschillende crypto cursussen te verkopen waarmee je ook geld verdient.

Hoe je geld kunt verdienen met een crypto blog dat lees je in dit artikel waarin ik tips zal geven en zal uitleggen hoe jij je eigen cryptoblog kunt beginnen.

Inhoudsopgave

Wat is een crypto blog?

Een crypto blog is niets anders dan een normaal blog maar dan met als onderwerp alles over cryptocurrency. Als je interesse hebt in alles wat met crypto te maken heeft dan is het natuurlijk leuk om jouw kennis te delen met anderen. Je schrijft informatieve artikelen waarin je cryptomunten beschrijft of andere aan crypto gerelateerde onderwerpen.

Het zal je misschien opvallen dat je niet de enige bent die een crypto blog begint maar dat mag je er niet van weerhouden om toch te gaan starten. Als je een blog begint over specifieke munten en daar informatieve artikelen over schrijft die net iets uitgebreider en diepgaander zijn dan van je concurrent dan zal je zien dat Google dit vroeg of laat gaat belonen. 

Als voorbeeld kun je de koers verwachtingen van de Bitcoin of enkele Altcoins beschrijven. Het ligt er helemaal aan waar jouw interesse ligt. 

Crypto blog starten

Waarom een crypto blog beginnen?

Als je interesse hebt in cryptocurrencies en met de techniek zoals de blockchain en je kunt een beetje leuk schrijven dan is het voor jou ook mogelijk een crypto blog te starten. 

Bedenk voordat je met een crypto blog start wel goed waar je focus op gaat liggen. Wil je een blog starten over alleen de Bitcoin, of alleen Altcoins of misschien ben je alleen geïnteresseerd in de techniek achter de cryptocurrecies. Schrijf over de beste cryptomunten om in te investeren of welke coins veelbelovend zijn het komende jaar.

Door je kennis uit te breiden en te delen via jouw cryptoblog is het mogelijk om een autoriteit te worden in jouw niche. Het voordeel is dat je het onderwerp waarover jouw blog gaat leuk vindt waardoor je met al je enthousiasme kunt gaan schrijven. 

Een leuke bijkomstigheid is dat je met een cryptoblog flink wat geld kunt verdienen. Dit klinkt natuurlijk prachtig een blog starten over een onderwerp waar je affiniteit mee hebt en er nog veel geld mee verdienen ook.

Maar het geld zal niet zomaar naar je toe komen. Je moet er rekening mee houden dat je de eerste maanden helemaal niets verdient. Je moet dus over een flinke portie geduld en doorzettingsvermogen bezitten. 

Helaas haken veel mensen na enkele weken of maanden af. Ze beginnen met het starten van een blog en zien dat ze na vele uren hard werken nog steeds geen euro hebben verdient. Ze stoppen met hun werkzaamheden en het project is in hun ogen mislukt.

Mijn ervaring is dat je altijd door moet gaan al duurt het 6 maanden of langer want er komt een dag dat je wel commissies gaat verdienen.

Als je wel weet vol te houden dan is het starten van een crypto blog een mooi verdienmodel waar je een passief inkomen mee kunt verdienen.

Hoe zet je een cryptoblog op?

Als je wilt beginnen met een cryptoblog dan moet je een website online zetten. 

Dit heb je nodig om een crypto blog te starten:

Een domeinnaam: Verzin een goede domeinnaam die makkelijk is te onthouden. Dit is goed voor de gebruikers en voor Google. 

Hosting: Voor een website heb je hosting nodig. Dit is een server waar jij een stukje van huurt om jouw bestanden te kunnen opslaan. Als je een hosting provider gaat uitkiezen dan zul je merken dat het aanbod groot is. Als je van plan bent om het voorlopig bij een cryptoblog te houden dan hoef je niet het meest uitgebreide hostingpakket aan te vragen. 

WordPress en een thema: Om een cryptoblog te starten heb je een systeem nodig waarmee jij jouw blogs online kunt zetten. Het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) is WordPress. Met dit systeem kun je alle kanten op, je kunt je teksten erin schrijven, een lay-out uitkiezen die aan jouw wensen voldoet en het is erg gebruiksvriendelijk.

Doordat WordPress zo flexibel is kan je met enkele muisklikken al een layout online zetten zonder daar een webdesigner voor in te huren. Veel themas zijn gratis al moet ik wel zeggen dat de mogelijkheden van de betaalde themas een heel stuk uitgebreider zijn.

Een contentplan: Met alleen een website die er goed uitziet, ben je er nog niet. Je moet ook over kwalitatieve content beschikken als je wilt scoren in Google. Schrijf voordat je gaat starten met je cryptoblog een goed contentplan en zorg er voor dat je wekelijks een blog online zet. 

Denk niet nadat je 6 goede blogs online hebt staan dat de commissies direct zullen  binnenkomen. Hier gaat meer tijd overheen je zult dus over een flinke dosis geduld en doorzettingsvermogen moeten beschikken.

Als jouw website online staat en je hebt een goed contentplan opgesteld is het tijd voor de volgende stap. Het schrijven over cryptocurrency en de techniek daarachter. Verder is het ook belangrijk om iets van SEO te weten zodat jouw artikelen beter presteren in Google waardoor je meer bezoekers krijgt en meer verkopen zult genereren.

Hoe geld verdienen met een cryptoblog?

Het starten van een cryptoblog is leuk maar je wilt er ook een passief inkomen mee verdienen. Maar hoe verdien je geld met een crypto blog? Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen met een blog. 

Geld verdienen met een blog is niet voor 100% een passief inkomen omdat je altijd wel moet blijven werken aan je blog om geld te blijven verdienen. 

Een manier om geld te verdienen met je cryptoblog is via affiliate marketing. 

Affiliate marketing

Via affliate marketing kan jij geld verdienen met jouw crypto blog. Affiliate marketing is het promoten van andermans producten en diensten doormiddel van een link met daarin een code waarvoor jij bij een verkoop of lead een commissie ontvangt.

Als we het voorbeeld van het cryptoblog erbij pakken dan zou jij affiliate marketing kunnen inzetten om een exchange te promoten. Een bekende exchange die goed converteert, is Bitvavo. Je ontvangt voor iedere nieuwe gebruiker van het platform van Bitvavo een bepaald percentage over de handelskosten die deze gebruiker moet betalen. 

Gratis Bitcoin

Gratis Bitcoin

Als je het dus treft dat je een gebruiker aan hebt gebracht die voor duizenden euro’s per week handelt dan zit jij goed. Als je deze commissies die dagelijks worden toegevoegd aan jouw wallet investeert in cryptomunten dan zul je zien dat dat je nog meer rendement zult behalen over jouw commissies. Je verdient dus indirect gratis Bitcoins of altcoins.

Je kunt buiten het promoten van een exchange ook crypto cursussen promoten waarmee je geld kunt verdienen. Een hele goede en bekende crypto cursus is de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto. Je kunt deze cursus promoten en indien bezoekers van jouw cryptoblog deze cursus aanschaffen ontvang jij een commissie. 

Je hebt ook nog de mogelijkheid om via affiliate marketing fysieke crypto producten te promoten. Denk hierbij aan wallets waarmee je cryptocurrency op een veilig manier kunt opslaan. Ook voor deze manier zijn weer genoeg mogelijkheden te verzinnen om er genoeg geld mee te verdienen.

En zo kun je affiliate marketing voor meerdere doeleinden inzetten allemaal met als doel om geld te verdienen met jouw crypto blog. 

Advertenties

Een andere manier om jouw blog rendabel te maken is door advertenties te verkopen. Je verkoopt tekst- of banner advertenties voor een door jou te bepalen prijs en verdient op deze manier geld. Het voordeel van het verkopen van advertenties is dat je zeker weet dat je er geld mee verdient ongeacht het aantal bezoekers dat je op je site krijgt.

Bij het plaatsen van advertenties op je site kan je zelf een prijs bepalen. Je kunt een banner plaatsen voor bijvoorbeeld 100 euro per maand op de homepage van jouw crypto blog. Ook het plaatsen van een enkele link in een artikel gerelateerd aan het bericht kan veel geld opleveren. 

Moet ik mij inschrijven bij de Kamer van Koophandel?

Als je net begint met je blog zal je nog geen of heel weinig geld verdienen. Het is dan ook nog niet nodig om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Pas als je regelmatig inkomsten genereert zul je je moeten inschrijven.

Op de website van de Kamer van Koophandel kun je lezen welke rechtsvorm voor jou de beste is en kun je ook lezen hoe je je kunt inschrijven en wanneer je dit moet doen.

Wat zijn de kosten voor het starten van een cryptoblog?

Daar kan ik heel kort over zijn de kosten voor het starten van een blog zijn laag. Je hebt zeker in het begin niet veel nodig. De kosten die je gaat maken zijn die voor de registratie van de domeinnaam en die liggen rond de 7 euro per jaar. Het ligt eraan of je kiest voor een .nl of een exotische extensie. De .nl is namelijk het goedkoopst.

Verder zal je een hostingpakket moeten aanvragen en hiervan zijn de kosten ongeveer 7 tot 10 euro per maand. Het kan ook goedkoper maar kies wel voor een hostingpartij met een servicedesk die goed te bereiken is. Lees eerst de reviews van het bedrijf voordat je een hostingpakket aanvraagt.

Buiten de domeinnaam en de hosting zul je in eerste instantie geen kosten hebben als je de content zelf gaat schrijven. Als je er voor kiest om een tekstschrijver in te huren dan moet je er rekening mee houden dat deze tussen de 2,5 en 5 cent per woord zal rekenen. 

Conclusie

Het starten van een cryptoblog is een leuke en goede manier om geld te verdienen. Je moet er wel geduld en doorzettingsvermogen voor hebben. Verwacht de eerste 6 maanden geen commissies dan kan het alleen maar meevallen.

Door consistent te werken aan je cryptoblog zal je uiteindelijk succes behalen als je in jouw niche de beste content weet te creëren.

Blijf altijd werken aan je blog en denk niet dat als je eenmaal bepaalde posities hebt behaald dat je werk gedaan is want dat is met het beheren van een blog zeker niet zo. Daarom is het inkomen wat je verdiend niet direct een passief inkomen omdat je geregeld aan je blog moet blijven werken.

Ik hoop dat je enthousiast bent geworden en gaat beginnen met jouw crypto blog.