• Home
 • Crypto
 • Geld verdienen met crypto. Hoe kan jij veel geld verdienen met crypto? Lees het hier!
Geld verdienen met crypto

Geld verdienen met crypto. Hoe kan jij veel geld verdienen met crypto? Lees het hier!

Geld verdienen met crypto

Geld verdienen met cryptovaluta? Hoe kan je geld verdienen met crypto? Lees hier wat je moet weten om winst te maken met cryptomunten.

Geld verdienen met crypto? Iedereen wil graag zo snel mogelijk veel geld verdienen. Wil je de waarde van je geld verhogen, dan is het verstandig om je spaargeld te investeren. Als je het goed investeert, kun je zonder echt werk te verrichten veel geld verdienen.

Hoe geld verdienen met crypto?

Veel mensen verdienen de laatste tijd veel geld met cryptocurrencies. De meest bekende en winstgevende is de Bitcoin. Je hoort vele succesverhalen van jonge mensen die door middel van Bitcoins miljonair zijn geworden. Dit is natuurlijk iets wat iedereen graag wil. Wil jij ook graag geld verdienen met crypto?

Dan is het verstandig om eerst goed onderzoek te doen. Er zijn namelijk ook veel verhalen van mensen die helaas veel geld zijn verloren dankzij cryptocurrencies.

Voordat je de crypto wereld induikt, is het zeer verstandig om de nodige informatie op te doen. Wat is een cryptocurrency precies? Welke verschillende valuta zijn er? Waar kun je ze kopen en waar kun je ze verhandelen?

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁

Daarnaast zul je ook een aantal termen tegenkomen die nieuw voor je zijn, maar je duidelijk worden uitgelegd in dit artikel. Hier lees je alles wat je moet weten over crypto en krijg je alle antwoorden op je dringende vragen!

Inhoudsopgave

Wat is cryptocurrency?

Een cryptocurrency, oftewel crypto, is een digitale valuta die kan worden gebruikt om goederen en diensten te kopen. Een groot deel van de belangstelling voor deze niet-gereguleerde valuta’s is om te handelen voor winst, waarbij speculanten soms de prijzen omhoog drijven.

Cryptocurrencies werken met behulp van een technologie die blockchain wordt genoemd. Blockchain is een gedecentraliseerde technologie verspreid over veel computers die transacties beheert en registreert. Een deel van de aantrekkingskracht van deze blockchain technologie is de veiligheid. Door de blockchain technologie die gebruikt wordt bij cryptocurrency is het daardoor een stuk moeilijker te hacken dan bijvoorbeeld bij een gewone bank.

Een blockchain heeft namelijk niet één centraal punt of server. Een reguliere bank wel. Daarnaast betekent de decentralisatie van crypto dat er veel minder kosten gemaakt moeten worden. Zo zie jij bijvoorbeeld geen kantoor met medewerkers van Bitcoin ergens. 

Geld verdienen met crypto

Wat is blockchain? 

Blockchain is als een datastructuur die transactie records bevat en tegelijkertijd veiligheid, transparantie en decentralisatie garandeert. Je kunt het ook zien als een chain van records die zijn opgeslagen in de vorm van blokken die door geen enkele autoriteit worden beheerd. Blockchain wordt niet alleen gebruikt voor cryptocurrencies, maar het wordt momenteel bijvoorbeeld ook gebruikt in de voedselindustrie om transparantie te garanderen van boer tot consument. 

Wanneer is de crypto ontstaan?

Na de financiële crisis in 2008 is de blockchain technologie met name erg populair geworden. Mensen waren afhankelijk van centrale financiële punten zoals hun bank en zijn hierdoor veel geld kwijtgeraakt tijdens de crisis. Vandaar dat de decentralisatie van blockchain technologie erg aantrekkelijk werd en zo dus ook de komst van de cryptocurrencies.

Satoshi is maker van de Bitcoin en hij richtte ook de eerste blockchain database op. Satoshi Nakamoto is het pseudoniem van een persoon of een groep die deze cryptovaluta ontworp. Wie dit precies is of zijn is nog steeds onbekend. 

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁

Hoeveel cryptocurrencies zijn er en wat zijn ze waard?

Bitcoin is de populairste cryptocurrency, maar er zijn er zeker nog veel meer. Er worden meer dan 6.700 verschillende cryptocurrencies openbaar verhandeld. De totale waarde van alle cryptocurrencies in begin 2021 bedroeg meer dan €1,6 biljoen. De totale waarde van alle bitcoins, de meest populaire digitale valuta, bedroeg ongeveer €969,6 miljard.

Dit zijn de meest populaire cryptovaluta die vandaag de dag populair zijn op de markt: 

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Ripple XRP
 • Tether
 • Litecoin
 • Polkadot
 • NEO
 • IOTA
 • Binance Coin
 • Ripple
 • Cardano
 • Tron 
 • Swipe
 • Chainlink
 • Cosmos
 • Vechain Thor

Waarom zijn cryptocurrencies zo populair?

Cryptocurrencies zijn om meerdere redenen zeer populair. Hierbij een aantal goede redenen: 

 • Veel cryptocurrency handelaren zien cryptocurrencies zoals de Bitcoin als de valuta van de toekomst en racen om ze nu te kopen voordat ze waardevoller worden. 
 • Veel aanhangers houden van het feit dat cryptocurrency centrale banken ervan weerhoudt de geldhoeveelheid te beheren. Banken kunnen namelijk de waarde van geld verminderen door middel van inflatie.
 • Andere aanhangers houden van de technologie achter cryptocurrencies, de blockchain, omdat het een gedecentraliseerd verwerkings- en opnamesysteem is en veiliger kan zijn dan traditionele betalingssystemen. 

Hoe koop je cryptocurrency?

De meeste cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, kun je gewoon via een broker zoals Bitvavo kopen. Om cryptocurrencies te kopen, heb je een online app nodig om te betalen. Over het algemeen maak je een account aan op een exchange en vervolgens kun je echt geld overboeken om cryptocurrencies zoals Bitcoin te kopen. 

Waar handel je cryptovaluta?

Er zijn veel verschillende plekken waar je cryptovaluta kunt verhandelen. Op sommige plekken moet je grote commissies inleveren op je winst of inleg. Hierbij een aantal opties:

Bitvavo

Bitvavo

Een verstandige plek om crypto te kopen en handelen is Bitvavo. Je kunt hier een account aanmaken. Het verificatie proces duurt ongeveer 5 minuten en je hebt een identificatiebewijs nodig. Vervolgens kun je op de Bitvavo app inloggen en direct starten met het traden van je crypto.

Op Bitvavo vind je meer dan 50 verschillende munten. Bitvavo is de grootste en meest populaire broker van Nederland voor het kopen en traden van crypto. Het is een Nederlands bedrijf en voldoet aan de Nederlandse wetgeving. Het is een betrouwbaar platform en een goede broker om te beginnen. 

👉 Koop nu crypto via Bitvavo en betaal over de eerste 1000 euro geen kosten!

Coinbase

Coinbase is een grote cryptocurrency exchange. Ook dit platform heeft een app die je kunt gebruiken. Coinbase is groot en heeft daardoor ook een groot assortiment aan crypto valuta’s. Het is niet mogelijk om op ieder platform met iedere cryptomunt te handelen. Weet je in welke cryptocurrency je wilt investeren, dan is het makkelijk om daar een geschikte crypto exchange of platform voor te vinden. 

Hoe verhandel je cryptovaluta?

Wil je cryptovaluta op de markt verhandelen, dan kun je voor short traden gaan. De koers van de valuta schommelt erg veel en hier kun jij van profiteren. Koop laag in en verkoop vervolgens hoog. Dit kun je uiteraard op één dag doen, maar het is verstandig om voor een langere termijn in de crypto te gaan zitten. Zo is er een grote kans dat je munten over een aantal jaar veel meer waard zijn. 

Wat zijn de verschillende manieren om geld te verdienen met cryptovaluta?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met crypto. Hierbij de verschillende manieren: 

 • Geld verdienen met het traden van crypto

De meest logische manier om geld te verdienen met crypto is om te traden, oftewel te verhandelen, op een exchange of platform. Zo is de Bitcoin nu bijna 50.000 euro waard terwijl de munt jaren geleden voor een paar honderd euro werd verkocht. Mensen die voor de piek Bitcoins hadden ingekocht, hebben nu ontzettend veel winst. 

 • Geld verdienen met behulp van een hefboomeffect

Naast crypto’s traden op een exchange, kun je ook geld verdienen door middel van een hefboomeffect die veel handelsplatforms aanbieden. Je kunt op deze platforms handelen in CFD’s. Met een hefboomeffect kun je sneller en meer winst pakken. Het geeft hierbij wel een verhoogd risico en is het daarom handig wanneer je met weinig geld wilt handelen. Een hefboom wordt ook wel een multiplier genoemd. Stel dat je 500 euro inzet op een cryptomunt. Je kunt hierbij gebruik maken van een multiplier van 5. Zo zet je dus 2500 euro in op de cryptomunt. Stel dat het aandeel met 1% stijgt, dan krijg je met je 500 euro een stijging van 5%. 

 • Geld verdienen met staking cryptovaluta

Naast het traden van cryptovaluta op de exchange of met behulp van het hefboomeffect, kun je ook geld verdienen met staking cryptovaluta. Staking houdt in dat je je cryptomunten voor een langere tijd in je crypto wallet houdt. Hierbij ontvang je een vergoeding van het cryptovaluta netwerk. Er zijn een aantal cryptomunten die populair zijn om mee te staken. Dit zijn ze: 

 • Tezos
 • Neo
 • Cosmos
 • VeChain Thor
 • Lisk 

Tezos is de meeste populaire munt om mee te staken. Heb je een account bij Bitvavo? Dan kun je op je persoonlijke account staking inschakelen voor je gewenste cryptomunten. Stel dat je cryptovaluta voor een langere tijd wilt bewaren in plaats van te traden, omdat je denkt dat de waarde gaat stijgen, dan kun je net zo goed je staking inschakelen. Dan verdien je zonder iets te doen nog extra geld. 

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁

 • Geld verdienen met behulp van een masternode

Als laatste optie kun je ook geld verdienen door het inzetten van masternodes. Een masternode is net als een crypto wallet een plek waar je een aantal munten kunt bewaren. Je kunt dit zien als een soort computer die constant actief is om diverse taken rondom de munt uit te voeren. Het nadeel van de masternode is dat je veel munten nodig hebt om mee te starten. Denk hierbij aan een minimum van zo’n 1.000 munten. Er zijn een aantal munten die populair en veel gebruikt worden om als masternode geld mee te verdienen. Dit zijn ze: 

 • Dash
 • Stakenet
 • PIVX
 • Energi
 • Vitae

Voor wie is de cryptomarkt bedoeld?

In principe kan iedereen meedoen in de cryptomarkt. Zolang je geld hebt om cryptocurrencies te kopen, kan iedereen er geld mee verdienen. Toch is het niet voor iedereen weggelegd. Het vereist namelijk wel wat technische kennis en vooronderzoek. Ook zitten er natuurlijk wat risico’s aan verbonden, als je niet goed weet waar je mee bezig bent. Toch is het zeker een van de meest betrouwbare manieren om geld te verdienen. 

Zijn cryptocurrencies legaal?

In Nederland, Europa en de Verenigde Staten zijn cryptocurrencies volledig legaal. In China is het bijvoorbeeld wel verboden. Het hangt uiteindelijk af van elk land afzonderlijk of het legaal is of niet.  

Hoe bescherm je jezelf tijdens het kopen en handelen van cryptocurrencies? 

Als je een cryptocurrency wilt kopen, lees dan altijd de kleine lettertjes in de prospectus van het bedrijf voor deze informatie: 

 • Wie is de eigenaar van het bedrijf? Een herkenbare en bekende eigenaar is een positief teken.
 • Zijn er andere grote investeerders die erin investeren? Het is een goed teken als andere bekende investeerders een deel van de valuta willen.
 • Is de valuta al ontwikkeld of wil het bedrijf geld inzamelen om deze te ontwikkelen?

Het kan veel werk kosten om door een prospectus te kammen. Hoe meer details het bevat, hoe groter de kans dat het legitiem is. Maar zelfs legitimiteit betekent niet dat de valuta zal slagen. Dat is een heel andere vraag. Dat vereist veel kennis van de markt. Maar afgezien van die zorgen, stelt alleen het hebben van cryptocurrency je bloot aan het risico van diefstal. Hackers proberen de computernetwerken binnen te dringen die jouw activa onderhouden. Een spraakmakende beurs verklaarde in 2014 het faillissement nadat hackers honderden miljoenen dollars aan Bitcoins hadden gestolen. 

Is het verstandig om cryptocurrency te kopen? 

Cryptocurrency is een ongelooflijk speculatieve en vluchtige koop. De aandelenhandel van gevestigde bedrijven is over het algemeen minder riskant dan investeren in cryptocurrencies zoals Bitcoin. Aan het investeren in aandelen of het kopen van cryptocurrencies zijn altijd risico’s verbonden. Bij beide modellen is het verstandig om het nodige onderzoek te doen.

Daarnaast is het natuurlijk nooit verstandig om meteen al je geld in een product te investeren of al je geld uit te geven aan cryptocurrencies. Toch zijn er met beide modellen veel geld te verdienen en kan het dus een zeer verstandig besluit zijn. 

Zijn cryptocurrencies een goede investering?

Cryptocurrencies kunnen in waarde stijgen, maar veel beleggers beschouwen de cryptocurrencies enkel als speculatie en niet als echte investeringen. Waarom veel mensen dit denken? Net als echte valuta genereren cryptocurrencies geen cashflow, dus om ervan te profiteren moet iemand meer betalen voor de valuta dan jij.

Voor degenen die cryptocurrencies zoals Bitcoin als de valuta van de toekomst zien, moet worden opgemerkt dat een valuta stabiliteit nodig heeft, zodat handelaren en consumenten kunnen bepalen wat een eerlijke prijs is voor goederen. Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn gedurende een groot deel van hun geschiedenis allesbehalve stabiel geweest.

Er zitten enorme verschillen in de waarde van cryptocurrencies zoals de Bitcoin. Dit zorgt voor een moeilijkheid. Als Bitcoins in de toekomst misschien veel meer waard zijn, is de kans kleiner dat mensen ze vandaag uitgeven en in omloop brengen, waardoor ze minder levensvatbaar worden als valuta. Waarom zou je een bitcoin uitgeven als het volgend jaar drie keer zoveel waard kan zijn?

Daarnaast is het ook moeilijk om te handelen in bijvoorbeeld de Bitcoin omdat sommige cryptocurrencies erg afhankelijk zijn van hypes en populariteit onder de mensen. Hierdoor kan de waarde behoorlijk stijgen en dalen. Toch zijn er de laatste jaren ook veel beleggingsfondsen gaan investeren in de Bitcoin, waardoor deze cryptovaluta een flinke impuls heeft gekregen. 

Is de Bitcoin de beste keus voor een cryptocurrency?

Veel mensen in de wereld geloven er op dit moment in dat de Bitcoin het nieuwe goud wordt. Er wordt volop in geïnvesteerd. Goud behoudt altijd zijn waarde en sommige mensen geloven erin dat dit ook bij Bitcoin het geval is. Goud is namelijk schaars en de Bitcoin ook.

Het wordt namelijk maar een aantal keer aangemaakt. Dit betekent dat er bij Bitcoin schaarste optreedt en hierdoor zal de koers blijven stijgen. Zo kan het zijn dat de waarde van de Bitcoin uiteindelijk hetzelfde wordt als voor goud. Je ziet dan ook dat vooral mensen de Bitcoin bewaren of opslaan in plaats van dat ze het gebruiken als betaalmiddel. Altcoins worden inmiddels wel al vaak als betaalmiddel gebruikt om gewone alledaagse dingen mee te kopen. 

Doe een crypto cursus!

Wil je graag de cryptowereld in, dan is het verstandig om je goed te oriënteren. Dit kun je uiteraard doen door je veel in te lezen of video’s te bekijken van ervaringsdeskundigen. Je kunt snel geld verdienen, maar daarmee ook snel geld verliezen met cryptocurrencies. Als je niet goed weet hoe de markt in elkaar zit dan kun je het snel verkeerd doen en veel risico lopen.

Bekijk wat de beste crypto cursussen zijn voor je eraan begint. In mijn review beoordeel ik 3 goede Nederlandse cursussen. Een van deze cursussen beschrijf ik in de speciale Crypto Masterclass review.

Zorg er daarom voor dat je veel informatie en onderzoek vergaart voordat je zelf gaat meedoen. Je kunt bijvoorbeeld een gratis crypto les gaan volgen. Er zijn er veel beschikbaar online. Daarnaast is het ook verstandig om op de hoogte te blijven van het nieuws rondom de munt waarin je handelt. 

👉 Tip: een goede crypto cursus is de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto

Begrippen in de crypto wereld

Je zult merken dat er een aantal nieuwe begrippen voorbij komen. Voordat je jezelf in de crypto wereld stort, is het verstandig om eerst kennis te maken met een aantal termen en begrippen die vaak gebruikt worden in de crypto wereld en wat ze precies inhouden. Hierbij een aantal begrippen: 

 • Alt coins: Alle cryptomunten worden Alt coins genoemd, behalve de Bitcoin. Alt coins staat voor alternatieve munten.
 • Crypto wallet: De crypto wallet is de portemonnee waarin je je cryptocurrencies bewaart. Deze wallet kan van alles zijn. Het kan een code, USB stick of software zijn. Daarnaast kun je je munten ook vaak op exchanges veilig bewaren tijdens het handelen. 
 • Fiat: Fiat is de naam van het originele geld. 
 • Satoshi: Satoshi is de naam van de maker van de Bitcoin. Tegenwoordig wordt deze term gebruikt om 1:1.000.000 aan te geven. Stel je koopt 0,000001 Bitcoin, dan kun je dit één Satoshi noemen. 
 • Exchanges: Exchanges zijn de plekken waar je cryptocurrencies verhandelt. In Nederland is de grootste crypto exchange Bitvavo. 

Naast nieuwe begrippen binnen de cryptowereld, ben je ook veel diverse markten en andere handel en economische termen tegengekomen. Hierbij een aantal vragen op een rijtje om een goed beeld te krijgen van de financiële wereld. 

Crypto begrippen

Wat is trading?

Bij cryptocurrency wordt vaak de Engelse term trading gebruikt. Dit betekent precies hetzelfde als handelen. Het is een fundamenteel economisch concept waarbij iets wordt gekocht en verkocht. Dit kunnen goederen en diensten zijn, waarbij de koper de vergoeding aan de verkoper betaalt. In andere gevallen kan de transactie de uitwisseling van goederen en diensten tussen de handelspartijen inhouden.

In de context van de financiële markten worden de verhandelde activa financiële instrumenten genoemd. Dit kunnen aandelen, valuta’s op de Forex-markt, margeproducten, cryptocurrency en vele anderen zijn. 

Wat is investeren?

Investeren is het toewijzen van middelen met de verwachting winst te genereren. Dit kan het gebruik van geld omvatten om een bedrijf te financieren en een kickstart te geven of het kopen van land of een huis met als doel het later tegen een hogere prijs door te verkopen. Op de financiële markten houdt dit doorgaans in dat wordt belegd in financiële instrumenten met de hoop deze later tegen een hogere prijs te verkopen.

De verwachting van rendement is de kern van het investeringsconcept. Bij trading gaat het om geld verdienen op de korte termijn en bij beleggen of investeren om vermogen op te bouwen op de lange termijn. Het doel van een investeerder is om over een lange periode een vermogen op te bouwen. 

Handelen versus investeren: wat is het verschil?

Zowel handelaren als investeerders proberen winst te genereren op de financiële markten. Hun methoden om dit doel te bereiken verschillen van elkaar. Over het algemeen proberen beleggers rendement te behalen over een langere periode. Dit kan over jaren gaan of zelfs decennia. Aangezien beleggers meer tijd hebben, is hun beoogde rendement voor elke investering doorgaans ook groter.

Handelaren proberen daarentegen te profiteren van de marktvolatiliteit. Ze betreden en verlaten posities vaker en streven mogelijk naar een kleiner rendement bij elke transactie. Ze gaan namelijk ook vaak meerdere transacties tegelijkertijd aan. Wat beter voor jou werkt is volledig persoonlijk. Leer de markten beter kennen en bepaal welke het beste bij je past qua financiële doelen en persoonlijkheid. 

Wat drijft de financiële markten?

De prijs van een activa wordt eenvoudigweg bepaald door het evenwicht tussen vraag en aanbod. Met andere woorden: het wordt beslist door de kopers en verkopers. Waar aanbod en vraag samenkomen, is er een markt. Daarnaast zijn er ook andere factoren die de waarde van een activa bepalen. Zo zijn er fundamentele factoren, zoals de toestand van de economie.

Bovendien kunnen er ook technische factoren zijn, zoals de marktkapitalisatie van een cryptocurrency. Er kunnen ook andere factoren zijn waarmee je rekening moet houden, zoals het marktsentiment of recent nieuws.

Wat is de spotmarkt?

Op de spotmarkt worden financiële instrumenten direct ter plaatse verhandeld. In deze context betekent dit simpelweg het inwisselen van het financiële instrument voor contanten. Dit lijkt misschien een onnodig onderscheid, maar sommige markten worden niet onmiddellijk in contanten afgewikkeld. Omdat de transacties onmiddellijk worden afgewikkeld, wordt de huidige marktprijs van een actief vaak de spotprijs genoemd.

Wat is de derivatenmarkt?

Derivaten zijn financiële activa die hun waarde op iets anders baseren. De meest voorkomende soorten zijn aandelen, obligaties, grondstoffen, marktaandelen of cryptocurrencies. Volgens sommige schattingen is de derivatenmarkt een van de grootste markten die er zijn. 

Wat is de valutamarkt?

Op de valutamarkt, ook wel Forex genoemd, kunnen handelaren de valuta van het ene land in een andere valuta wisselen. In wezen bepaalt de Forex-markt de wisselkoersen voor valuta’s over de hele wereld. Valuta’s worden vaak beschouwd als veilig en stabiel in tegenstelling tot cryptocurrencies. Toch is dit niet helemaal waar. Ook valuta’s hebben te maken met marktschommelingen.

Ook de waarde van de valuta wordt bepaald door vraag en aanbod. Ook worden ze beïnvloed door inflatie of andere marktkrachten. Valuta’s kunnen worden verhandeld door investeringsbanken, commerciële bedrijven, investeringsfirma’s, en detailhandelaren in Forex. De Forex-markt is een van de belangrijkste bouwstenen van de moderne wereldeconomie zoals wij die kennen. In feiten is de Forex-markt de grootste financiële markt ter wereld.

Wat is margehandel?

Margehandel is een methode om te handelen met behulp van geleend geld van een derde partij. In feite versterkt handelen op marge de resultaten. Een marge rekening geeft handelaren meer toegang tot kapitaal en elimineert enig tegenpartijrisico. Hoe komt het? Handelaren kunnen dezelfde positiegrootte verhandelen, maar minder kapitaal op de cryptocurrency-uitwisseling houden.

Margehandel wordt veel gebruikt in aandelen-, grondstoffen- en forex handel, evenals op de Bitcoin- en crypto currency-markten. Als het gaat om cryptocurrencies, worden de fondsen doorgaans door de beurs uitgeleend in ruil voor een vergoeding. In sommige andere gevallen kan het geleende geld echter rechtstreeks van andere handelaren op het platform komen. Dit zal meestal een variabele rente met zich meebrengen, aangezien het tarief wordt bepaald door een open markt.

Wat is een financieel instrument?

Eenvoudig gezegd is een financieel instrument een verhandelbare activa. Voorbeelden hiervan zijn contant geld, edele metalen, zoals goud of zilver, een document dat het eigendom van iets bevestigt en vele andere. Financiële instrumenten kunnen erg complex zijn, maar het basisidee is dat wat ze ook zijn of wat ze ook vertegenwoordigen, ze verhandeld kunnen worden.

De eenvoudigste classificatie van een cryptocurrency is dat het digitale activa zijn. Het potentieel van cryptocurrencies ligt echter in het bouwen van een geheel nieuw financieel en economisch systeem. In die zin vormen cryptocurrencies een geheel nieuwe categorie digitale activa. 

Lees ook de review over de Trading Navigator Methode