geld verdienen - internet marketing

Geld verdienen met internet marketing? 3 grote voordelen en waarom jij dit ook wilt.

geld verdienen - internet marketing

Geld verdienen met internet marketing? – Het internet is in de wereld waarin wij leven niet meer weg te denken. Het is nog altijd sterk in opkomst en daarom ook zeer aantrekkelijk bij ondernemers en bedrijven. Door middel van internet marketing proberen veel bedrijven hun klanten tegenwoordig online te bereiken.

Omdat jij dit artikel leest is de kans groot dat je hier zelf ook in geïnteresseerd bent. Om je hier verder in te verdiepen is geen verkeerde keuze! Internet marketing is namelijk een booming business en met een beetje geluk kun jij hier veel geld mee gaan verdienen…

In deze blog ontdek je daarom alles over internet marketing en onthul ik hoe je hier makkelijk geld mee kan gaan verdienen!

Inhoudsopgave

Wat is internet marketing precies?

Internet marketing gaat over het verdienen van geld door de online promotie en verkoop van producten of diensten.

Een andere term die vandaar ook wel wordt gebruikt is online marketing.

Het verkopen van producten of diensten via internet kent zowel een technische als creatieve kant. Bij het design, ontwikkelen, en promoten van een website wordt er om een combinatie van deze twee kanten gevraagd.

Online marketing

Ook is het mogelijk om de twee kanten los te bekijken van elkaar. Dan zou het opzetten van de fundamentele basis van een website en het installeren van widgets of tools om de technische kant vragen. En het aantrekkelijk en authentiek maken van een website of advertentie bij de creatieve kant aansluiten.

Wanneer je een advertentie voorbij ziet komen op Facebook gaat het om internet marketing. Wanneer je iets op Google opzoekt en de pagina die het hoogst staat aanklikt gaat het om internet marketing. En als laatst zijn de dagelijkse irritante mailtjes in je spambox een vorm van internet marketing…

Geld verdienen met internet marketing omvat meer dan je denkt…

Zoals je merkt is internet marketing er in vele vormen. Het heeft dus niet alleen te maken met de advertenties die je op het internet tegenkomt. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden binnen de wereld van geld verdienen met internet.

Naast adverteren gaat het onder andere ook over e-mail marketing, zoekmachineoptimalisatie, affiliate marketing en social media marketing. Wil je meer over deze onderwerpen te weten komen? Neem dan eens een kijkje in de Online Succes Wijzer kennisbank.

Het voorbeeld van de pagina die het hoogst scoort in Google is bijvoorbeeld een vorm van zoekmachineoptimalisatie. Maar dit heeft ook weer te maken met bijvoorbeeld de video’s die het hoogst scoren in Youtube – dat overigens na Google op de tweede plaats staat in het rijtje ‘grootste zoekmachines’.

De vervelende reclames op Youtube die tussen video’s door verschijnen – wanneer je geen premium abonnement hebt – vallen dus ook onder de term ‘internet marketing’.

YouTube

Nog makkelijker is dat alles waar je op het internet door wordt aangespoord om te kopen of zelfs al op te klikken onder de grotere noemer ‘internet marketing’ valt.

Dit hoeft dus niet per se te betekenen dat de klant het product of dienst naar aanleiding van een advertentie ook daadwerkelijk heeft gekocht.

Daarom is het beter om te spreken van potentiële klanten binnen de internet marketing wereld. Je kan er immers niet vanuit gaan dat iedere klant die je bereikt het product ook meteen zal aanschaffen.

Dezelfde advertenties, andere businessmodellen

Ondanks dat advertenties en websites op dezelfde manier opgebouwd kunnen zijn – kunnen er per site of advertentie andere businessmodellen achter schuilen.

Bij het eerste business model worden producten direct aan een klant of bedrijf verkocht. Dit model wordt e-commerce genoemd.

Wanneer iemand een webshop heeft en producten verkoopt gaat het om een vorm van e-commerce. Klanten kunnen hier bijvoorbeeld worden bereikt door middel van Facebook advertenties.

Internet marketing

Het tweede model gaat over dat een onderneming op zoek gaat naar potentiële klanten door leads via internet te verzamelen.

Sommige van deze potentiële klanten zullen uiteindelijk kopers kunnen worden als een onderneming het lead-based model goed heeft uitgedacht.

Het derde en laatste model wat ik in deze blog zal bespreken is affiliate marketing. Hierbij verkoop je niet direct producten maar promoot je de producten van andere adverteerders om hier commissie op te ontvangen.

Het is hierbij overigens ook mogelijk om leads te verzamelen om zo potentiële klanten op te sporen.

Er bestaan ook nog andere bedrijfsmodellen maar de hierboven genoemde kom je toch wel het meeste tegen als het aankomt op geld verdienen met internet.

Een voorbeeld van een ander businessmodel is bijvoorbeeld local internet marketing. Dit businessmodel wordt voornamelijk door kleine bedrijven toegepast. Hier speelt tegenwoordig ook social media vaak een belangrijke rol bij.

Tip: Bekijk de Lifestyle Of Business review om op een goede manier je business te runnen.

Internet marketing in een ‘online samenleving’

Het belang van het internet is de laatste jaren sterk toegenomen en groeit nog altijd in een razend tempo door. De tijd die mensen op het internet doorbrengen groeit zo even hard mee. Je zou zelfs kunnen zeggen dat we steeds meer in een ‘online samenleving’ komen te leven.

Kleding, schoenen, elektronica, boeken, woonaccessoires, meubelen, etc. – tegenwoordig is vrijwel alles te bestellen via het internet.

Daarnaast bestellen steeds meer mensen hun boodschappen online of bestellen ze hun avondeten via het internet. Zo zijn diensten als Thuisbezorgd en Picnic alsmaar groeiende online diensten, waar de klanten voornamelijk worden bereikt door middel van internet marketing.

Als je als bedrijf of ondernemer in deze tijd geen gebruikt maakt van online marketing denk ik dat het erg moeilijk zal zijn om als bedrijf een goede omzet te draaien.

Met internet marketing is het erg makkelijk om nieuwe klanten te vinden – en dus ook om meer geld te verdienen.

Het grootste deel van de klanten is immers te vinden op het internet en dus is het verstandig om die hier ook te gaan zoeken.Toch is internet marketing nog vrij ‘nieuw’ en weten bedrijven die weinig technische kennis hebben hier soms maar moeilijk op in te spelen.

Maar om hier niet mee aan de slag te gaan is in deze tijd zoals ik al zei eigenlijk geen optie meer. Vooral wanneer de concurrentie zich wel in het ‘online walhalla’ bevindt.

3 grote voordelen van geld verdienen met internet marketing

Waarom het voor bedrijven en ondernemers een grote gemiste kans is kan ik hieronder nog duidelijker maken. Naast dat je met internet marketing veel geld kunt verdienen, heeft het nog een aantal grote voordelen ten opzichte van de traditionele marketing:

  1. Marketing via het internet is in verhouding veel goedkoper. Kosten voor adverteren maar ook het opzetten van een website zijn relatief goedkoop als je dit afweegt. Je kan met internet marketing als ondernemer zo beginnen vanuit huis waardoor je niet eens meer een winkel of bedrijfspand nodig hebt!
  2. Je kan veel makkelijker je resultaten meten. Waar je bij traditionele marketing allemaal papierwerk moest bijhouden om je resultaten te meten hoeft dit door het internet niet meer. Je houdt dit simpelweg bij via een excel-document of een handige tool op het internet!
  3. Je kan je doelgroep veel gerichter bereiken. Reclameplatforms als Google en Facebook bieden je de mogelijkheid om je advertentie heel gericht te maken. Je kunt zo precies aangeven welke mensen, met welke interesses, in welk land, op welke locatie je wilt gaan bereiken. Zo kun je heel gericht bepalen aan welke doelgroep je je advertentie of website wilt tonen. Wat het nog mooier maakt is dat Google en Facebook ook nog eens relevante suggesties aan je laten zien, en zo als het ware met je meedenken om je ideale doelgroep te bepalen!

Geld verdienen met internet marketing: het ideale leven

Persoonlijk vind ik dat internet marketing één van de beste manieren is om je geld te verdienen. Zeker wanneer je erin slaagt om via internet een passief inkomen te verdienen.

Het mooiste vind ik wat er allemaal voor mogelijkheden ontstaan wanneer je erin slaagt om geld te verdienen met internet marketing. Dit komt allemaal doordat het enige wat je nodig hebt een laptop en een internetverbinding is om aan je business te werken.

Je kan hierdoor zelf bepalen vanaf welke locatie je werkt, en ook op welke tijdstippen je dit doet.

In tegenstelling tot een kantoor is het internet namelijk altijd open waardoor je ook in de late uurtjes nog even snel wat aan je business kunt doen ;-).

Stel je is voor dat je geld verdient onder het genot van een biertje of een cocktail in de zon op Ibiza, terwijl anderen in Nederland net in de regen naar huis fietsen vanaf hun saaie kantoorbaan. Dit komt best dichtbij het ‘ideale leven’, denk je niet?

Daarnaast is het in vergelijking tot in loondienst werken ook veel realistischer om een hoog maandinkomen op te bouwen.

Aan het geld wat je met internet marketing kan verdienen zit namelijk geen grens. Zeker wanneer je slim leert op te schalen kan je hier heel rijk mee worden.

Spring aan boord van de grootste geldmachinetrein van deze tijd

Wanneer je geïnteresseerd bent in internet marketing en eraan zit te denken om hier geld mee te gaan verdienen denk ik persoonlijk dat je hier niet langer mee moet wachten.

Het internet is nogmaals een booming business – en zoals het ernaar uit ziet zal deze groei de komende tijd nog wel even doorzetten. Ondanks het grote aantal mensen wat op dit moment met internet marketing bezig is liggen er nog altijd enorme kansen.

Het is voor iedereen nog steeds mogelijk om aan boord van de ‘internetmarketingtrein’ te stappen.

Maar om je kansen zo groot mogelijk te houden denk ik dat je niet langer moet wachten, met geld te gaan verdienen met internet marketing…