passief inkomen

Passief Inkomen Verdienen via Internet? 3 Effectieve Methodes die in 2022 werken.

passief inkomen

Wil jij een passief inkomen verdienen via het internet omdat je….

-Helemaal klaar bent met je saaie kantoorbaan waar je elke dag van 9-5 werkt?

-Zelf wil bepalen hoeveel je verdient en niet langer onder het gezag van een baas wil werken?

-Of omdat je gewoon de ambitie hebt om zelfstandig veel geld te gaan verdienen vanuit huis om zo financieel vrij te worden? Om bijvoorbeeld mooie reizen te gaan maken of eindelijk die mooie auto te kopen waar je al zo lang naar verlangt?

De kans is groot dat jij om één van deze redenen verlangt naar een passief inkomen via internet. Maar wat jouw redenen ook zijn – ik kan je gelukkig vertellen dat het verdienen van een passief inkomen makkelijker is dan je denkt!

Inhoudsopgave

Op het internet is de ‘sky the limit’ en ook in 2022 liggen er voor jou veel kansen….

Wat betekent een ‘passief inkomen’ via internet precies?

Een passief inkomen is simpelweg geld verdienen zonder dat je er op hetzelfde moment iets voor aan het doen bent. Het geld komt binnen via bijvoorbeeld je eigen (online) business – via aandelen en obligaties – vastgoed – of andere manieren waarbij het geld vanzelf binnenstroomt als je dit eenmaal hebt opgezet.

Uiteraard is het niet zomaar mogelijk om een passief inkomen te verdienen zonder dat je zelf eerst een tijdje actief bent geweest. Bijvoorbeeld door je tijd te steken in het opzetten van een eigen business.

Soms bestaat er het misverstand dat je voor een passief inkomen ook zelf passief kunt blijven. Maar alleen de zon komt voor niets op.

Ook voor een passief inkomen zal je eerst actief aan de slag moeten voordat je dit hebt opgebouwd.

Om met aandelen en vastgoed een passief inkomen te verdienen is het wel zo dat je eerst al wat geld moet hebben. In dit artikel zal de focus daarom eerst liggen op een extra inkomen te genereren. Oftewel ‘how to make it’.

Dit vermogen kan je bijvoorbeeld opbouwen door een business via het internet op te zetten. Wanneer deze business eenmaal goed loopt en geld binnen harkt zal je officieel aan iemand kunnen vertellen dat je een ‘passief inkomen’ verdient.

Als je op dit punt bent aangekomen zal je zelfs kunnen zeggen dat je slapend geld verdient! Vaak kunnen mensen dit maar moeilijk snappen als je ze dit vertelt ;-).

De mogelijkheden op het internet zijn eindeloos

Geld verdienen door in loondienst op kantoor te werken is uit de mode. Het is een systeem dat vroeger werkte – en nu nog steeds – maar voor de mensen die meer willen is er in deze tijd zoveel meer mogelijk…

Voordelen passief inkomen

Het enige wat je tegenwoordig nodig hebt om geld te verdienen is een laptop en internet.

Als je erin slaagt om een online business op te zetten bepaal je zelf wanneer je werkt, en vanaf welke locatie je dit doet. De mogelijkheden zijn door het internet eindeloos.

Als je via het internet een passief inkomen hebt weten te verdienen ruil je niet langer je tijd tegen geld. Je zult betaalt krijgen op basis van de acties die je zelf hebt ondernomen en de resultaten die hier uit voortgekomen zijn.

Waar je door in loondienst te werken altijd arbeid moet leveren – en zo ook je tijd moet inleveren – is dit bij een passief inkomen beide niet meer het geval…

Wil jij meer weten over welke voordelen een online passief inkomen met zich meebrengt? Lees dan vooral dit blogartikel eens door!

Beginnen met een passief inkomen via internet te genereren…

Zoals ik al vertelde zijn de mogelijkheden om een passief inkomen te verdienen eindeloos. Ik zal ze daarom ook niet allemaal in deze blog kunnen opnoemen voor je. Maar er zullen elke week nieuwe blogberichten op de website verschijnen waar je inspiratie uit kunt halen. Hou PIP daarom goed in de gaten!

Hieronder zal ik om te beginnen drie mogelijkheden aan je presenteren waarmee het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen. Welke van de drie je kiest om mee aan de slag te gaan is volledig aan jezelf.

Dit kan natuurlijk ook met iets anders zijn dan de drie dingen die ik hieronder noem – maar als je een passief inkomen wilt opbouwen is het beste wat je kunt doen om in ieder geval met IETS te beginnen.

Bij het maken van je keuze denk ik dat het ook belangrijk is om je te beseffen dat het bij voorkeur iets is wat je zelf leuk vind. Ik zeg altijd maar dat het niet voor niets een passie(f) inkomen is ;-).

Mensen die een hoog passief inkomen verdienen hebben vaak een echte passie voor hetgeen waar ze mee bezig zijn. Het is daarom belangrijk dat je iets kiest waar je je goed bij voelt en wat aansluit op je interesses

Hou dit ook in je achterhoofd wanneer je met een bepaalde business aan de slag bent gegaan en je bijvoorbeeld een niche moet gaan kiezen…

Drie manieren om via internet een passief inkomen te creëren

Met de drie manieren hieronder is het mogelijk om volledig via internet een passief inkomen te verdienen. Het zijn manieren waar veel andere mensen in 2022 geld mee verdienen – en dit waarschijnlijk als maar meer zullen doen.

Het internet is nog steeds sterk in opkomst en steeds meer mensen kopen hier de dingen die ze nodig hebben. Van kleding, eten, boeken, sportartikelen, luxeartikelen, tot aan boodschappen en meubelen. Tegenwoordig is bijna alles via internet te bestellen.

En om deze reden liggen er voor jou veel kansen…

1. Een webshop opzetten

Een webshop opzetten is in 2022 nog nooit zo makkelijk geweest. Er zijn tegenwoordig veel softwareprogramma’s waar je al voor een paar tientjes per maand een webshop kunt opzetten.

Een voorbeelden hiervan zijn Phoenix en shofipy.com. Om te leren hoe je via Shopify een website opzet kun je bijvoorbeeld van YouTube gebruik maken. Hier zijn erg veel video’s beschikbaar waarin je precies wordt uitgelegd hoe het opzetten van een webshop op Shopify werkt.

Je kunt vervolgens je eigen producten gaan verkopen of gebruik maken van het dropship-model. Als dit via internet gebeurt valt dit onder de noemer e-commerce.

Kort gezegd houdt dropshippen in dat je producten van een bepaalde leverancier op je eigen webshop aanbiedt, tegen een iets hoger bedrag dan de inkoopprijs. Het verschil tussen de inkoopprijs en de verkoopprijs is dus wat je er zelf aan verdient. basis-economie dus eigenlijk ;-).

Het mooie van dropshippen is dat je de order die de klant doet direct doorstuurt naar de leverancier. De leverancier zal je order vervolgens verwerken en het product naar de klant toesturen.

Omdat het mogelijk is om alles te automatiseren hoef je er zelf uiteindelijk bijna niks meer aan te doen.

Hoogstens moet je de order via een geautomatiseerd programma doorklikken naar de leverancier – die doet de rest – en tel uit je winst!

Daartegenover is het verkopen van eigen producten op de lange termijn natuurlijk wel winstgevender als je een goed product op de markt brengt. In tegenstelling tot dropshippen zal nu namelijk wel al de winst in je eigen zak verdwijnen.

Een passief inkomen realiseren met Bol.com

Je kunt er ook voor kiezen om producten via bol.com te gaan verkopen. Dit is nog altijd een booming business en er zijn veel goede cursussen op de markt die je stap voor stap leren hoe je via bol.com een winstgevende business op kan zetten.

Iemand die je dit verdienmodel van binnen en van buiten kan uitleggen is e-commerce expert Jia Ruan. Als jij nieuwsgierig bent naar wat hij je te bieden heeft raad ik je aan om zijn GRATIS online Bol.com training eens te volgen.

Je kunt zo een goed beeld opdoen van of dit verdienmodel iets voor jou is, en inzicht krijgen in hoe jij op deze manier een passief inkomen kunt gaan verdienen.

2. Online cursus maken

Er zijn steeds meer mensen die hun kennis of skills via het internet willen opschroeven. Online is er steeds meer vraag naar cursussen omdat mensen zich van nature altijd willen blijven ontwikkelen.

Zo is er vraag naar cursussen om bepaalde vaardigheden verder te ontwikkelen, of kopen mensen een online cursus om zichzelf een andere taal eigen te maken. Ook zoeken mensen naar specifieke cursussen die aansluiten op hun eigen vakgebied.

Iedereen kan een online cursus bouwen en bij de juiste doelgroep krijgen. Vraag jezelf af over welke onderwerp – of welk vakgebied – je zelf veel kennis hebt en bouw hier een cursus omheen.

Er is altijd iets waar jij meer vanaf weet dan andere mensen – en vaak ook dan een heleboel andere mensen. Wanneer mensen dan naar een concrete cursus binnen jouw kennisgebied zoeken zullen ze bij jouw cursus kunnen uitkomen.

Op deze manier help jij hun, en zij jou door een kleine tegemoetkoming te betalen voor de bijgebrachte kennis.

Het is ook een mogelijkheid om een doorlopende online cursus op te zetten waar je elke week nieuwe content aan toevoegt. Door middel van dit systeem is het mogelijk om een vast maandelijks inkomen op te bouwen als je genoeg mensen weet te vinden die je cursus willen volgen.

Je zou je cursus kunnen aanbieden via je eigen website of via een cursus platform zoals Udemy. Om te leren hoe je zelf een cursus kunt maken om hier een passief inkomen mee te verdienen zijn er ook weer genoeg video’s te vinden op Youtube waarin alles stap voor stap aan je wordt uitgelegd.

Ik heb hieronder even een voorbeeld van zo’n video voor je toegevoegd;

3. Affiliate Marketing

Last but not least, begin met Affiliate marketing! Voor mij is dit persoonlijk één van de makkelijkste manieren om via internet een passief inkomen te gaan verdienen. Je hebt maar weinig opstartkosten nodig, en je kunt de kneepjes van het vak goedkoop leren via goedkope online cursussen.

Passief inkomen Google

Dit businessmodel is zo opgebouwd dat je een website bouwt waarop je producten van andere mensen of bedrijven promoot om vervolgens een deel van de winst te ontvangen. Wanneer iemand het product via de affiliate link op je website koopt ontvang je hier zogeheten commissie op.

In tegenstelling tot het runnen van een eigen webshop heb je dus zelf niet met klanten te maken. Je bouwt een aantrekkelijke site met waardevolle informatie en promoot hier relevante producten voor je doelgroep. Geen gezeur en geen gedoe – met klanten, leveranciers, verzendtijd – noem maar op…

Hét ideale verdienmodel

Persoonlijk vind ik dat Affiliate Marketing het verdienmodel is waarmee je echt de meest ideale Laptop Lifestyle kunt leven. Als je hier actief mee aan de slag gaat en hier een langere tijd mee bezig blijft, dan kan het niet anders dan dat je hier uiteindelijk een passief inkomen via internet mee opbouwt…

Het grote voordeel is daarnaast dat je geld kunt verdienen zonder dat je geld uitgeeft aan adverteren.

Je kunt namelijk gratis bezoekers krijgen door met je website hoog in Google te scoren.

Wanneer dit je eenmaal is gelukt zullen de bezoekers vanzelf binnenstromen en zo ook je commissies ;-).

Een voorbeeld van zo’n cursus waarmee je alles leert over hoe Affiliate marketing in zijn werk gaat is die van internetsuccesgids.nl. Deze cursus laat je stap voor stap zien hoe jij je eigen Affiliate website kunt opzetten.

Wil ook jij weten hoe je met affiliate marketing geld kan gaan verdienen? Ontdek dan snel de Affiliate Marketing Revolutie via de knop hieronder!

Gerelateerde artikelen: