mindset-veranderen

Hoe verander je je mindset voor (online) succes? 7 effectieve tips voor directe verandering.

mindset-veranderen

Hoe verander je je mindset voor (online) succes? – Dit is een belangrijke vraag waar iedere beginnende ondernemer zich verder in zou moeten verdiepen. Persoonlijk denk ik namelijk dat je mindset het allerbelangrijkste is om een succesvolle business op te zetten. En ik weet zeker dat ik niet de enige ben…

Omdat ik zelf veel kennis heb van een succesgerichte mindset, heb ik ervoor gekozen om hier een blog over te schrijven. In dit artikel ga je daarom 7 effectieve tips ontdekken waarmee je vandaag nog kan beginnen met het veranderen van je mindset!

Ik weet zeker dat deze tips je grote voordelen kunnen opleveren. Niet alleen binnen je business – maar ook binnen je sociale omgeving, en voor je persoonlijke gezondheid. Lees dan ook snel verder om ze alle 7 te ontdekken!

Inhoudsopgave

Hoe verander je je mindset voor (online) succes? 7 effectieve tips…

#1. Consistentie is de sleutel tot succes

Er zijn tegenwoordig veel mensen die besluiten om met online ondernemen te starten. Er zijn veel mensen die de eerste weken/maanden met veel enthousiasme met hun business bezig zijn. Maar als de resultaten op korte termijn uitblijven geven de meeste al snel op…

Het enige wat je hoeft te doen is iets voor een langere tijd volhouden en je zal al een heel eind komen. Hierbij bedoel ik dat je in ieder geval minimaal een jaar aan iets moet blijven bouwen.

Je hoeft geen 14 uur op een dag met je business bezig te zijn. Maar zorg wel dat je elke dag in ieder geval iets doet.

Je bouwt zo de gewoonte op elke dag met je onderneming bezig te zijn. Als je dit doet wordt je website of waar je ook mee bezig bent elke dag wat groter.

Ik denk dat dit het allerbelangrijkste is als jij online geld wilt gaan verdienen;

Wat je ook voor business hebt, of wilt beginnen – WEES CONSISTENT!

Voor mij is dit echt de sleutel naar succes. Vaak geven mensen het op terwijl ze maar één stap van succes verwijderd waren.

Besef dat zolang je het werk blijft doen, je business altijd blijft groeien. Uiteindelijk kan het niet anders dan dat je hiervan de vruchten plukt.

Ik kwam ooit deze quote tegen:

“Een opgever wint nooit, en een winnaar geeft nooit op”.

Ik denk dat dit een mooie quote is om altijd in je achterhoofd te houden. Altijd wanneer ik het moeilijk heb of zelfs denk aan opgeven, is dit een belangrijke quote die mee hier doorheen sleept.

Blijf altijd doorgaan met bouwen aan je business. Ook al zijn de resultaten nog zo klein – iemand die nooit opgeeft zal altijd een winnaar zijn. Verander je je mindset op deze manier, dan ligt er zonder twijfel een hele mooie toekomst voor je te wachten ;-).

Tip: Lees de Lifestyle Of Business (LSOB) review om meer uit je business te halen.

#2. Stel een concreet gelddoel voor jezelf

Bepaal voor jezelf welk geldbedrag je nodig hebt om financieel vrij te zijn. En ook al is dit niet per se je doel – stel dan toch een concreet gelddoel voor jezelf!

Ik denk dat het erg belangrijk is om voor jezelf te bepalen welk getal er bij jouw ideale passief inkomen hoort. Dit geeft je duidelijkheid en zorgt ervoor dat je weet waar je naartoe wilt.

Ook is het goed om een geldbedrag als doel te stellen waar je jezelf mee uitdaagt.

Denk groot -dit is essentieel om grote successen in je leven te kunnen bereiken.

Er is zoveel mogelijk wanneer je consistent blijft en je doel helder voor ogen blijft houden.

Als je doel is om financieel onafhankelijk te worden bepaal dan een specifiek bedrag hiervoor. Welk bedrag betekent voor jou dat je financieel onafhankelijk bent?

mindset doelen

Bepaal om te beginnen je vaste lasten en tel hier bijvoorbeeld een bedrag van €2000 bij op. Als je deze twee dingen bij elkaar opgeteld – laten we als voorbeeld €1500 + €2000 nemen – dan ben je dus al vanaf een maandelijks passief inkomen van €3500 financieel onafhankelijk!

Je hoeft in dit geval dus niet meer te werken en hebt elke maand een vrij besteedbaar bedrag van €2000. Financiële onafhankelijkheid klinkt zo makkelijker dan je denkt, vind je niet?

#3. Investeer in jezelf

Wanneer je een tijdje onderzoek zal doen naar rijke/succesvolle mensen zal dit waarschijnlijk de tip zijn die je het allermeest tegenkomt. Investeer in jezelf!

Alle succesvolle mensen investeren in zichzelf. Zowel in tijd als in geld.

De meeste zijn waar ze nu zijn door keihard te werken en veel opofferingen te brengen.

Wil je veel geld gaan verdienen? Dan moet je soms keuzes maken en dingen laten. Je kan niet uren series op Netflix kijken als je succesvol wilt worden. Wees je ervan bewust dat je de tijd die je hierdoor verliest nooit meer terugkrijgt.

Besteed je tijd niet door nutteloze dingen te doen.

Zorg dat je overwegend dingen doet die je dichter bij je doel brengen. Dit is zeer belangrijk – ik neem aan dat de series die je op Netflix kijkt je niet snel bij je doel zullen brengen?

Wees ook bereid om geld in jezelf te investeren! Besef dat je jezelf meer waard maakt door geld in jezelf te investeren. Investeer bijvoorbeeld in boeken en goede software om je business naar een hoger niveau te brengen.

mindset boeken

Als je niet bereid bent om geld in jezelf te investeren, zeg je eigenlijk dat je dit geld zelf niet waard bent. Verander je mindset dus echt naar een staat waarbij investeren iets ‘normaals’ en goeds voor je is. Door jezelf waardevoller te maken zal je dit immers vanzelf op je bankrekening terugzien ;-).

#4. Lees of luister boeken

Als jij een succesvolle online business op wilt zetten denk ik dat het erg belangrijk is om ook zelf te blijven groeien.

Jezelf voortdurend willen en blijven ontwikkelen vormt naar mijn mening de basis voor een succes-mindset.

Wanneer jij jezelf elke dag blijft verbeteren kan het niet anders dan dat je dit groeiproces binnen je business terugziet.

Een van de beste manieren om jezelf constant te ontwikkelen is door boeken te lezen. Je leert hier erg veel van en doet vaak mooie inzichten op die je binnen je eigen leven kunt gebruiken.

Vrijwel alle succesvolle mensen lezen heel veel boeken. Zij weten dat kennis macht is en dat hun inkomen evenredig zal stijgen doordat zij zichzelf meer waard maken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of biografieën van succesvolle mensen.

Probeer in ieder geval minimaal een uurtje per dag te lezen.

Ben jij niet zo’n fan van boeken lezen? Dan zou je ook kunnen kiezen voor luisterboeken. Dit kan bijvoorbeeld via Storytel.

Zelf ben ik de laatste tijd ook steeds meer boeken aan het luisteren in plaats van ze te lezen. De reden hiervoor is dat je boeken die je luistert meestal sneller uit hebt.

Een ander groot voordeel is dat luisterboeken via je telefoon overal beschikbaar zijn. Je luistert ze in de trein, tijdens een wandeling, of terwijl je aan het sporten bent. Ideaal dus!

Maar of je nou leest of luistert naar een boek – het gaat erom dat je bezig blijft met je ontwikkeling. Verander je mindset eerder naar een op groei-gerichte mindset, dan dat je dit richting een succesgerichte mindset doet.

Wanneer je constant blijft groeien kan het namelijk niet anders dan dat er meer succes in je leven toekomt.

#5. Luister naar podcasts

Een andere goede methode om jezelf te laten groeien als persoon – en zo ook je business – is om naar podcasts te luisteren. Met deze methode verander je erg makkelijk en ook nog eens redelijk snel je mindset.

Net als voor boeken geldt hierbij dat de podcasts die je luistert waardevol moeten zijn en bijdragen aan je ontwikkeling.

podcast opnemen

Luister naar podcasts van succesvolle ondernemers die daar zijn waar jij wilt komen.

Je zal zo kunnen leren van de fouten die zij hebben gemaakt en belangrijke levenslessen kunnen leren.

Ook al luister je elke dag minimaal 1 podcast – bijvoorbeeld in de auto of op de fiets – je hebt zo altijd een stapje voor op degene die dit niet doen.

Probeer de momenten waarop je muziek luister eens in te ruilen voor een podcast. Dit kan je op de lange termijn zoveel opbrengen…

Twee van mijn eigen favoriete podcasts zijn eventualmillionaire en leefjemooisteleven (van Michael Pilarzcyk). Je kan deze gewoon via Itunes of Google podcasts beluisteren.

In deze podcasts leer je veel over persoonlijke ontwikkeling en succesvol ondernemen. Je wordt meegenomen in verschillende levensverhalen en doet zo weer nieuwe inspiratie en inzichten op.

Ik luister zelf elke dag minimaal één podcasts en merk echt dat mij elke dag naar een steeds hoger ‘level’ brengt.

Wanneer je een telefoon bij de hand hebt kun je hier ook altijd en overal naar luisteren. Besef dat elke podcast die je luistert, weer een goede investering in jezelf is geweest.

#6. Denk altijd lange termijn

Dit is bij veel mensen denk ik één van de lastigste mindset veranderingen om te bewerkstelligen. De meeste mensen hebben een denkwijze die gericht is op het behalen van goede resultaten, in korte tijd, met zo min mogelijk inspanning.

Zeker wanneer je een passief inkomen via het internet wilt opbouwen kan dit het mindset element zijn dat ervoor gaat zorgen dat jij je motivatie verliest…

Wat ik bij veel internet ondernemers zie is dat ze met veel enthousiasme beginnen, ze dit een paar weken volhouden, maar dat de moet al snel in de schoenen zakt als de resultaten op korte termijn uitblijven.

Ze gaan twijfelen aan zichzelf en kunnen het niet hebben dat hun (minimale) inspanningen na een paar weken nog niks hebben opgebracht.

Besef dat als jij een succesvolle onderneming wilt opzetten hier altijd eerst wat tijd overheen gaat. Je kan niet zomaar een inkomen van 5k hebben na twee maanden bezig te zijn. Dit is een onmogelijke opgave en niet realistisch.

Maar weet ook dat wanneer je consistent bezig blijft dit succes er uiteindelijk wél gaat komen. Er gaat eerst altijd een leercurve aan vooraf van een paar maanden of een zelfs een paar jaren.

Blijf daarom leren, blijf jezelf ontwikkelen, blijf je kennis uitbouwen en denk lange termijn.

Je zult uiteindelijk op het punt terecht komen waar alle puzzelstukjes samen vallen en vanaf dat moment begint ook het geld binnen te stromen…

Zorg dat je elk dag bezig blijft met je doelen en laat je niet uit het veld slaan als de resultaten aan het begin nog even uitblijven. Bestudeer je fouten en leer hiervan.

Kijk niet naar waar je een maand geleden stond maar naar waar je over 3 jaar zal kunnen staan. Geloof hierin en ga ervoor, dan komt het vanzelf ;-).

#7. Omring je met de juiste mensen

Je bent het gemiddelde van de 5 mensen waar je het meeste mee omgaat.

Wellicht heb je wel eens van deze uitspraak gehoord. Zo niet, knoop dit dan goed in je oren!

mensen bij elkaar verzamelen

Wanneer jij succesvol wilt worden is het zeer belangrijk om de juiste mensen om je heen te verzamelen.

Met de juiste mensen bedoel ik positieve mensen die je aanmoedigen in hetgeen wat je aan het doen bent.

Maar ook bedoel ik hiermee mensen die jou als persoon kunnen laten groeien en waar je veel van kunt leren. Verzamel mensen om je heen die bijvoorbeeld een eigen succesvolle business hebben of hier net als jou mee bezig zijn.

Zo sta je er niet alleen voor, kun je van elkaar leren, en elkaar aanmoedigen om door te gaan na tegenslagen. Besef dat je moeilijk zal kunnen groeien als de mensen waar je het meest mee omgaat je maar weinig inspireren – en daarnaast ook niet motiveren.

Een negatieve omgeving kan een zeer grote bijdrage leveren aan dat jij minder gemotiveerd raakt om aan je dromen te werken – en misschien zelfs de keuze maakt om ermee te stoppen.

Voorkom dat je deze keuze maakt als gevolg van negatieve reacties van familie en vrienden! Het jouw dromen en doelen, uiteindelijk is de enige die erin moet geloven jijzelf.

Je wilt mensen om je heen die zeggen dat het je gaat lukken, ook al lijkt werkelijk alles tegen te zitten.

Je wilt mensen om je heen die jou waardevol advies kunnen geven wanneer je het nodig hebt.

Probeer daarom echt zoveel mogelijk positieve/inspirerende mensen om je heen te verzamelen, en de negatieve juist zoveel mogelijk te vermijden. Dit maakt de weg naar succes zoveel makkelijker :-).

Ga aan de slag en verander je mindset vandaag nog!

Zo dit waren mijn 7 mindset-tips alweer. Ik hoop dat ze waardevol vond en er een paar mooie inzichten uit hebt kunnen opdoen :-).

Door de 7 tips uit dit artikel toe te passen verander je je mindset vandaag nog – en begin je direct met bouwen aan succes. Als afsluiting van deze blog wil ik je daarom aansporen om direct tot actie over te gaan en een plan voor jezelf op te stellen waarmee je elke week aan je mindset werkt.

Ik wens je voor nu alvast veel online succes toe ;-).