Litecoin koers verwachting

Litecoin koers verwachting

Litecoin koers verwachting
Litecoin koers verwachting

Litecoin is een snel groeiende crypto, maar wat is de Litecoin koers verwachting voor de korte- en lange termijn? En waar staat Litecoin voor?

Je kunt Litecoin kopen bij Bitvavo en eToro.

Ik ga het je uitleggen in dit artikel over de Litecoin LTC koers verwachtingen.

Inhoudsopgave

Wat is Litecoin LTC?

Litecoin is een coin met ontzettend veel potentie. Het wordt niet voor niets ook wel Bitcoin Light genoemd. Met Litecoin is het overmaken van geld naar anderen zonder tussenkomst van een bank mogelijk en inmiddels is de transactiesnelheid verhoogd.

Verder heeft Litecoin het voordeel dat het minen van nieuwe coins veel energiezuiniger is dan bij het minen van Bitcoin.

Litecoin is bedacht door oud Google medewerker Charles Lee en is kort gezegd een decentraal betaalsysteem.

Segwit

Litecoin is een zeer veilig project en onlangs is SegWit toegevoegd aan de blockchain waardoor de transactiesnelheid enorm is toegenomen. Verder heeft dit een positieve invloed op de schaalbaarheid van Litecoin gehad.  

Actuele Litecoin LTC koers

Als je Litecoin wilt kopen dan is het belangrijk om de actuele koers goed in de gaten te houden. Ook kan het je helpen om de koers uit het verleden er bij te nemen. In de grafiek hieronder kan je de actuele live koers volgen maar je kunt ook tot een jaar terug kijken wat de waarde van Litecoin LTC was.

Litecoin koers verwachting 2022

Als ik kijk naar de voorspellingen van bekende analisten en de plannen van Litecoin erop na sla dan gaat deze coin een mooie toekomst tegemoet. De waarde van LTC was in het begin van het jaar ongeveer 110 euro terwijl deze op het moment van schrijven is gestegen naar ruim 156 euro. 

Analisten voorspellen een koers van ruim 300 euro aan het einde van 2022. Zelf ben ik wat terughoudender dan het gaat om een Litecoin koers verwachting uit te spreken. Ik verwacht wel dat de koers door de 200 euro heen kan stijgen, maar de 300 euro lijkt mij op basis van de informatie die ik nu heb iets overdreven.

De nieuwsberichten omtrent deze coin zijn over het algemeen erg positief en dit zal de toekomstige waarde van LTC alleen maar verder opdrijven.

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!

Prognose voor de toekomst

Wat is de Litecoin koers verwachting voor de toekomst? Lees hier onder wat de prognose voor de langere termijn is.

Litecoin koers voorspelling 2022 – 2025

De cryptomarkt is nu eenmaal erg volatiel het is daarom erg lastig om voor een periode van 5 jaar een prognose uit te spreken. Ik kan alleen maar uit gaan van de analyses die ik heb gemaakt en de nieuwsberichten die ik lees en de voorspellingen van bekende analisten. 

De hele cryptomarkt staat nog in de kinderschoenen dus deze hele markt zal nog een hele grote groei gaan doormaken. Dit betekent dat Litecoin ook behoorlijk in waarde zal gaan stijgen.

Als ik kijk naar de nieuwe ontwikkelingen, partnerships en upgrades die er aan zitten te komen dan moet het wel raar lopen als de Litecoin koers niet een grote stijging gaat laten zien. 

Als LTC geen grote blokkades tegenkomt dan kan de waarde in 2025 de €2500,- wel eens gaan bereiken. Ik moet er wel bij zeggen dat ik geen financieel advies geef en deze voorspelling gebaseerd is op nieuwsberichten over Litecoin.

Litecoin is gezien de voorspellingen en hetgeen er gebeuren gaat wel een cryptocoin die je in je portfolio zou moeten hebben. LTC behoort tot de grotere cryptocurrencies net als Cardano, Ripple en Ethereum. 

Litecoin LTC koers

Waarom zijn de Litecoin verwachtingen zo hooggespannen?

De Litecoin koers verwachtingen zijn hooggespannen omdat de experts veel vertrouwen hebben in deze coin. Litecoin komt ook nooit negatief in het nieuws en de ontwikkelingen rondom dit project volgen elkaar in rap tempo op.

Voor beleggers dus alle reden om te investeren in LTC en zoals je kunt zien is dit niet zonder resultaat als we de recente koersstijging erbij pakken. 

Buiten dat veel experts positief zijn over Litecoin stappen ook steeds meer investeerders over van Bitcoin naar het ‘groene’ Litecoin. 

De marktwaarde van Litecoin is vergeleken de grote coins als Bitcoin, Cardano en Ethereum nog vrij klein. Maar ook hier zal op korte termijn verandering in komen. Litecoin staat niet voor niets al geruime tijd in de Top 10 van snelst stijgende cryptomunten.

Litecoin koers verwachting

Litecoin nieuws vandaag

Wij houden het nieuws over Litecoin LTC iedere dag goed bij. We lezen de artikelen op de bekende crypto nieuwssites en volgen het officiële Twitteraccount. Als jezelf ook op de hoogte wilt blijven van het laatste Litecoin nieuws dan is het belangrijk om zeker het actuele nieuws op de bekende kanalen te volgen. Op deze manier kan jezelf een prijsverwachting voor de LTC koers maken en hier op het juiste moment op inspelen.

Als je helemaal nieuw bent en nog geen crypto hebt gekocht dan is het aan te raden om een crypto cursus te volgen. Je zult merken dat je de investering van de cursus snel terugverdiend. Bovendien krijg je door het volgen van een crypto cursus veel meer plezier in het handelen.

Litecoin kopen en betalen met iDeal

Als je Litecoin wilt kopen dan kan je dit bij de internationale Exchanges doen, maar hier zitten er een aantal tussen die best duur zijn. Zelf koop ik mijn cryptomunten bij de Nederlandse exchange Bitvavo. Deze rekent de laagste handelskosten en je kunt Litecoin LTC kopen en betalen met iDeal.

Litecoin koers verwachting analyseren

Om op een goede manier een analyse te kunnen maken moet je het actuele nieuws rondom een crypto goed in de gaten houden. Negeer de goedbedoelde adviezen van de ‘experts’ in je omgeving en doe zelf onderzoek.

Om winstgevend te investeren volg je de onderstaande punten:

  • Volg het actuele crypto nieuws
  • Beleg rationeel en niet emotioneel
  • Beleg alleen met geld wat je echt kunt missen
  • Start met een crypto cursus 

Litecoin verwachting video

Litecoin kopen of niet?

Ik zal geen financieel advies geven maar Litecoin is wel een munt die een veelbelovende toekomst tegemoet gaat. De voorspellingen zijn hoopgevend voor de koers verwachting en daarom is het zeker een coin om in je portfolio op te nemen.

Let er wel op dat de prijsvoorspelling voor Litecoin geen garantie voor succes is. Ik heb zelf hoge verwachtingen van Litecoin, maar de markt is en blijft volatiel. Doe zelf altijd onderzoek voor je gaat investeren in cryptomunten.