• Home
 • Crypto
 • Welke cryptocurrency gaat stijgen? Bekijk de Tips
Welke cryptocurrency gaat stijgen

Welke cryptocurrency gaat stijgen? Bekijk de Tips

Welke cryptocurrency gaat stijgen

Welke cryptocurrency gaat stijgen? Een vraag die de laatste maanden steeds vaker gesteld wordt. En dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat beleggen in cryptomunten nog nooit zo populair geweest is als tegenwoordig. 

Steeds meer mensen willen hun spaargeld investeren in cryptomunten. Enthousiast geworden door alle succesverhalen over de koers van de bitcoin die een flinke prijsstijging heeft laten zien.

1000 euro gratis handelen bij Bitvavo

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Als je begint over crypto dan zullen de meeste mensen meteen aan de bitcoin denken maar er zijn duizenden andere digitale munten die erg interessant zijn om in te investeren. 

Welke van de altcoins (Alternatieve bitcoin) er gaan stijgen en welke het snelst zullen stijgen dat ga ik je uitleggen in dit artikel.

Inhoudsopgave

Van welke crypto wordt veel verwacht?

Als je nu wilt beginnen met het investeren in cryptomunten dan zul je misschien door de bomen het bos niet meer zien. Je hebt de keuze uit duizenden altcoins dus hoe selecteer je nu net die cryptomunten die gaan stijgen?

Altcoins zijn alle cryptomunten buiten de Bitcoin om. Bitcoin kwam als eerste digitale munt op de cryptomarkt en is nog altijd marktleider.

Alle andere munten zijn afgeleiden van bitcoin waar dankzij de flinke prijsstijgingen inmiddels al veel mensen flink wat geld mee hebben verdiend. De verwachting is dat bitcoin nog jaren de grootste cryptocoin zal blijven al moeten we de concurrentie zeker niet onderschatten.

Functie achter een crypto

Achter de meeste altcoins zit een functionaliteit waarmee een bepaald probleem opgelost kan worden. Er zijn systemen die het Track and Trace systeem zo geperfectioneerd hebben dat het pakje wat jij online besteld zeer nauwkeurig gevolgd kan worden. De kans op fraude wordt hiermee tot een minimum gereduceerd. 

Er zijn ook altcoins die alleen ontwikkeld zijn om er geld mee te verdienen. Zoals bijvoorbeeld Dogecoin dat ooit is gelanceerd bij wijze van grap. Maar inmiddels is er aan deze “grap” veel geld verdient. De totale marktwaarde van deze crypto is inmiddels 50 miljard dollar.

De tips die ik hier deel zijn niet bedoeld als financieel advies. Van de crypto die ik in dit artikel beschrijf wordt verwacht dat ze gaan stijgen. Je moet voordat je gaat investeren in cryptovaluta altijd zelf goed onderzoek doen!

Welke crypto gaat stijgen?

Welke crypto gaat vandaag stijgen?

Welke crypto stijgt vandaag? Een veelgestelde vraag maar een waar niet direct een passend antwoord op te geven is. Als je wilt weten welke crypto vandaag gaat stijgen dan kan je de grafieken die we op deze pagina hebben gezet raadplegen. Door een technische analyse uit te voeren kan jij zo bepalen of een crypto op de korte termijn gaat stijgen.

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin blijft een zekerheid als we het hebben over een crypto die gaat stijgen in 2023. Door de grote achterban en de betrouwbaarheid wat leidt tot verschillende samenwerkingen met grote bedrijven zal de koers van bitcoin ook dit jaar verder stijgen. 

Een cryptocurrency als bitcoin is al jaren een van de munten die een flinke prijsstijging laat zien. Deze crypto munt bestaat al sinds 2009 en is nog altijd de onbetwiste marktleider.

De koers staat op het moment van schrijven rond de 30.000 dollar. De verwachting is dat de waarde flink gaat stijgen tegen het einde van het jaar en een waarde van ruim 100.000 dollar is niet uitgesloten. 

Veel nieuwe investeerders denken dat ze vanwege de hoge prijs nu te laat zijn om nog in te stappen. Niets is minder waar je hoeft namelijk niet direct een hele bitcoin aan te schaffen. Je kunt met een klein bedrag beginnen en bij een prijsstijging zal jouw geld mee groeien met de stijgende koerswaarde. 

2. Ethereum (ETH)

Ethereum staat op de tweede plaats van grootste cryptocurrencies ter wereld. De functionaliteiten achter Ethereum die ook op de blockchaintechnologie draait zijn nu al groter dan die van bitcoin.

De aankomende ontwikkelingen die in 2023 op het programma staan zorgen ervoor dat de koers van deze cryptomunt wel eens flink kan gaan stijgen. Ethereum wordt als de grote concurrent van Bitcoin gezien en verschillende experts verwachten dat deze crypto Bitcoin wel eens kan gaan inhalen.

Ik heb Ethereum op nummer 2 in deze lijst gezet, maar het is een gedeelde eerste plaats. De verwachting is dat Ethereum namelijk een van de cryptomunten is die het hardst zal gaan stijgen dit jaar.

3. Cardano (ADA)

Cardano mag niet ontbreken in de lijst met veelbelovende cryptomunten. De kenners zijn het er allemaal over eens dat de koers van Cardano flink zal gaan stijgen dit jaar. Deze verwachting is ook gebaseerd op het feit dat er vorig jaar een vervijfvoudiging van de waarde te zien was.

De sterke punten van Cardano zijn het netwerk dat snel en schaalbaar is en dat de transactiekosten erg laag zijn. De blockchaintechnologie waar Cardano op draait zit beter in elkaar dan die van veel andere digitale munten. 

Het succes achter Cardano heeft te maken met het sterke team die mede-oprichter van Ethereum, Charles Hoskinson heeft samengesteld. De Cardano koers verwachtingen zijn veelbelovend.

4. Polkadot (DOT)

Een nieuwe cryptomunt is Polkadot die vorig jaar werd gelanceerd en nu al een mooie prijsstijging heeft laten zien. Het team achter Polkadot is al vanaf 2016 bezig geweest om de techniek achter deze cryptomunt te perfectioneren.

Deze cryptocoin draait op een heel nieuw blockchain netwerk en heeft als kenmerk dat het snel en zeer stabiel is.

Ondanks dat het een nieuwe coin is, is het zeker een munt die je kunt kopen of om in de gaten te houden. De Polkadot koers verwachting voor de lange termijn ziet er veelbelovend uit.

5. VeChain (VET)

VeChain is nog betrekkelijk nieuw maar zeker een munt waar je in kunt investeren. De verwachting is dat de koers van deze cryptovaluta explosief gaat stijgen.

Een van de sterkste functionaliteiten van het systeem achter VeChain is het zeer nauwkeurig kunnen volgen van producten. Zoals je zult begrijpen is hier een enorme vraag naar waardoor het niet lang zal duren voordat we dit gaan terug zien in de waarde van deze cryptocoin. 

Tip: Solana (SOL)

Een crypto coin waarvan de koers ontzettend snel is gestegen de laatste maanden is Solana. Ook de Solana koers verwachting voor de langere termijn ziet er veelbelovend uit.

Hoe weet je welke cryptocurrency gaat stijgen?

Dat cryptocurrency een interessant verdienmodel is dat is wel al duidelijk. Je moet echter wel weten wat je doet om de beste cryptomunten te kunnen kopen. Maar hoe weet je nu welke cryptomunten gaan stijgen?

Bij het zoeken naar cryptocoins die gaan stijgen zul je een bepaalde strategie moeten volgen. Er zijn meerdere manieren om de beste cryptomunten te vinden. 

Je kunt investeren voor de korte termijn met als doel om snel geld te verdienen. Je zult dan intensief moeten handelen en continue de cryptocurrency koersen moeten volgen. Je loopt bij deze manier meer risico en het is vrij stressvol.

Je kunt er ook voor kiezen om voor de lange termijn te handelen in crypto. Je koopt dan verschillende munten en laat deze weken, maanden of zelfs jaren in je wallet staan. Je kunt bij de exchanges voor de meeste munten staking aanzetten. Dit is een soort rente die je ontvangt over de waarde van je munten die je niet verkoopt.

Investeren voor de lange termijn zal je meer rust brengen en je loopt aanzienlijk minder risico.

Koers stijging cryptomunt

Hoe selecteer je de beste cryptomunten?

Je hebt nu kunnen lezen welke cryptocurrencies winstgevend kunnen zijn maar hoe ga jij deze veelbelovende crypto munten vinden? Met onderstaande tips is het ook voor jou mogelijk om interessante digitale munten te vinden en te kopen.

1. Laat je niet leiden door je emoties

Probeer zo rationeel mogelijk te handelen en schakel je emoties uit. Afgaan op je emotie levert in de meeste gevallen geen winst op. Gebruik altijd je verstand.

2. Investeer niet in dump en pump munten

Je hebt het vast wel gehoord een cryptocurrency waarvan de koers in een zeer korte tijd enorm is gestegen. Maar aan de explosieve koersstijging kwam al net zo snel een einde. Het gaat in zo een geval vaak om pump en dump munten.

Deze crypto munten worden kunstmatig gepusht door een groep investeerders met een flink kapitaal. Er worden grote hoeveelheden van een bepaalde munt gekocht waardoor de koers gaat stijgen.

Als leek wil je meeliften op dit succes en koop je ook in maar net als jij denkt een grote klapper te gaan maken stort de koers in. Dit is veroorzaakt door dezelfde investeerders die hun aangekochte munten massaal hebben verkocht.

3. Bepaal je budget

Investeer alleen met geld wat je echt kunt missen. Bepaal van te voren wat je per maand in crypto wilt investeren. Zo kom je nooit in de problemen en zul je langer plezier houden in het beleggen.

4. Doe onderzoek

Voordat je jouw geld investeert in crypto is het onderzoeken van de functionaliteit van het systeem achter de cryptocurrency van essentieel belang. Je wilt weten welk team er achter zit en of de munt potentie heeft om te gaan stijgen.

 • Staan er nieuwe ontwikkelingen op het programma?
 • Gaat er op termijn samengewerkt worden met grote bedrijven?
 • Is de koers van de crypto erg volatiel?

5. Luister naar de crypto experts

Als je wilt weten welke cryptocurrency gaat stijgen dan zijn de experts de personen die je zou moeten volgen. De echte experts doen analyses en spreken vaak hun verwachtingen uit voor een bepaalde periode.

Als je dus zelf niet weet welke crypto gaat stijgen dan is de raad van een expert erg waardevol voordat je gaat beleggen.

6. Kies een goede exchange

Voor het veilig en snel kunnen handelen heb je een goede exchange nodig die de meest interessante cryptovaluta aanbied. Niet iedere exchange zal alle cryptocoins aanbieden als je dus een specifieke munt wilt kopen kijk dan eerst of de exchange van jouw keuze deze aanbied.

Verder is het belangrijk om bij je keuze voor een exchange naar het volgende te kijken:

 • Wat zijn de transactiekosten?
 • Welke munten kan ik er verhandelen?
 • Voldoet de exchange aan alle voorwaarden?
 • Hoe is het gesteld met de beveiliging van mijn account? Is 2FA mogelijk?
 • Kan ik gebruik maken van een gebruiksvriendelijke App?

Een exchange die zeer goed staat aangeschreven en die tevens de goedkoopste van Nederland is, is Bitvavo. Je kunt er bijna alle veelbelovende cryptocurrencies kopen en als je nu een account aanmaakt hoef je over de eerste 1000 euro geen transactiekosten te betalen.

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

7. Spreid je investeringen

Als je gaat beleggen is het altijd verstandig om niet op een paard te wedden. Bij het investeren in digitale munten is het dus het beste om een gedeelte in bitcoin, de grotere altcoins zoals Ethereum, Cardano en Ripple en een gedeelte in de kleinere crypto te beleggen. Een veel gebruikte methode in het beleggen is de 50/25/25 regel.

Door te spreiden voorkom je dat als het tegenzit je niet in een keer al je geld kwijt bent. Bij een koersdaling van de ene digitale munt heb je nu de kans dat een andere munt dit verlies opvangt.

Conclusie

Op de vraag “Welke crypto gaat stijgen?” is niet direct een antwoord te geven maar ik heb je wel kennis laten maken met enkele interessante veelbelovende cryptomunten.

Je moet zelf bepalen of je in deze coins wilt investeren er zijn namelijk nog honderden andere altcoins die ongetwijfeld dit jaar nog gaan stijgen.

Als je na het lezen van dit artikel nog steeds met vragen zit en je kennis over alles wat met digitale munten te maken heeft wilt uitbreiden dan is het volgen van een goede crypto cursus een waardevolle investering. 

In de Crypto Masterclass worden alle basistechnieken over het handelen in crypto behandeld. Je wordt in een paar weken van beginner klaargestoomd tot trader. Na het volgen van de cursus kun jijzelf een uitgebreid onderzoek doen en de cryptomunten die gaan stijgen herkennen.

Crypto signals

Als je nu niet direct een cursus wilt volgen maar wel wilt investeren in crypto dan is het aanmelden bij Crypto Signals een goed alternatief. Crypto Signals is een groep van gedreven cryptofanaten die 7 dagen per week zoeken naar de beste cryptomunten.

Door je aan te melden bij deze groep kan ook jij op de hoogte gebracht worden zodra er interessante munten gevonden zijn.

Voordelen crypto signals:

 • Je loopt nooit kansen op het kopen van succesvolle munten mis
 • Je bent zelf geen tijd kwijt met het zoeken naar veelbelovende cryptomunten
 • Het signaal ontvang je op je telefoon, tablet of computer
 • Lage abonnementskosten en maandelijks opzegbaar
 • Maximaal profiteren van de meest interessante crypto munten

Ik hoop dat ik je met dit artikel wat meer inzicht heb gegeven met het beantwoorden van de vraag… Welke cryptocurrency gaat stijgen?