Cardano koers verwachting

Cardano koers verwachting 2022 – 2025

Cardano koers verwachting
Cardano verwachting

Cardano ADA is een veelbesproken project wat zijn verwachtingen langzaam aan het overtreffen is. De blockchain-technologie achter Cardano is zo geavanceerd dat de prognose voor deze crypto veelbelovend is. Ook voor de verdere toekomst behoort Cardano tot de beste cryptomunten om in te investeren.

Wat Cardano (ADA) precies is en wat de Cardano koers verwachtingen en de voorspellingen voor de korte- en lange termijn tot 2025 zijn dat lees je in dit artikel.

Je kunt Cardano kopen bij Bitvavo en eToro.

Inhoudsopgave

Wat is Cardano?

Als je handelt in crypto dan heb je ongetwijfeld van Cardano gehoord en weet je dat dit een derde generatie blockchain-project is en dat het de concurrentie aangaat met Ethereum (ETH).

Cardano is een blockchain project op basis van Proof of Stake. Het is hierin het eerste project die dit toepast op zijn blockchain. Hiermee gaat Cardano de problemen die Bitcoin en Ethereum hebben zoals schaalbaarheidsproblemen, de hoge energie die het verbruikt, de hoge transactiekosten en de trage afhandeling van transacties oplossen.

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!

In 2021 zijn er enkele belangrijke updates uitgerold waardoor Cardano steeds meer acceptatie begint te krijgen. De Alonzo White-fase en de Alonzo Hard Fork hebben ervoor gezorgd dat Cardano een stevige positie in de Top 3 cryptomunten heeft veroverd. De Alonzo Hard Fork heeft het mogelijk gemaakt dat er ‘smart contracts’ geïmplementeerd kunnen worden. 

Cardano koers verwachting

De ontwikkelingen die Cardano heeft doorgemaakt zorgen ervoor dat de marktwaarde van ADA enorm is gestegen. Omdat we nog maar aan het begin staan van de verdere ontwikkelingen van deze crypto is de verwachting dat het verdere verloop van deze cryptomunt een positief beeld zal laten zien.

Met de derde generatie blockchain verwachten analisten dat de tijd zal aanbreken dat Cardano de market cap van Ethereum zal gaan evenaren. Hiervoor moet Cardano wel dezelfde koers blijven varen als dat het nu doet.

Met het live gaan van de smart contracts heeft de koers van Cardano een flinke boost gekregen. Als we naar de toekomst kijken dan zal dit alleen nog maar gaan toenemen aangezien de derde generatie blockchain over een groot aantal belangrijke toepassingen beschikt.

Cardano koers verwachting 2022

Cardano begon het jaar met een waarde van €0,14 terwijl de koers inmiddels is gestegen naar ruim €2,40. Dit is een opmerkelijke koersstijging waarvan het einde nog niet inzicht is. De bekende analisten voorspellen voor het einde van het jaar een Cardano koers van ruim €3,00. 

En ook in 2022 is de verwachting dat Cardano ADA nog een flinke stijging in waarde zal laten zien. De Alonzo Hard Fork update is inmiddels wel uitgerold maar de toepassingen worden steeds breder ingezet en ontdekt. Hierdoor zal de acceptatie van Cardano ook in de toekomst verder toenemen. Je zult begrijpen dat dit de koers van Cardano alleen maar zal laten stijgen.

Onze koers verwachting is dat deze ruim boven de €3,00 zal eindigen aan het einde van het jaar. Deze prijsvoorspelling is gebaseerd op de aanstaande ontwikkelingen en door de positieve nieuwsberichten over ADA Cardano. Als we iets verder kijken en we doen een voorzichtige voorspelling voor het begin van 2022 dan is een koers die richting de €4,00 stijgt niet uitgesloten.

Prognose voor de toekomst

Wat is de Cardano koers verwachting voor de toekomst? Lees hier onder wat de prognose voor de langere termijn is.

Prijsvoorspelling Cardano voor 2022 – 2025

Als we een prijsvoorspelling voor de lange termijn moeten doen en we pakken de indicatoren erbij dan komen we op een globale koers verwachting van ruim 5 euro. Dit is een voorspelling tot het jaar 2023. Kijken we naar een periode tot 2025 dan zien we dat de toekomst van Cardano alle verwachtingen en eerdere voorspellingen overtreft.

De meeste analisten zijn ervan overtuigd dat Cardano tegen 2025 de prijs van 10 euro heeft doorbroken. Dankzij de geavanceerde blockchain heeft Cardano een flinke voorsprong op Bitcoin, Ethereum en andere blockchain netwerken. Dit zal zich de komende jaren laten zien met een stijgende koers en een doorbraak in 2025. 

Actuele Cardano ADA koers

Om op het juiste moment in te stappen is het belangrijk om de actuele Cardano koers te volgen. Er zijn genoeg mogelijkheden om de koers 24/7 te kunnen volgen. Het is voor jou zo mogelijk om op het moment dat de koers daalt in te stappen om zo mee te liften op het succes van deze cryptocurrency.

De actuele koers volg je op Binance of op de Nederlandse exchange Bitvavo. Zoals je hieronder in de grafiek kunt zien is de koers live per dag, week, maand en jaar te volgen. Je ziet welke groei Cardano heeft doorgemaakt en de toekomstige Cardano koers is ook veelbelovend.

Cardano kopen en betalen met iDeal?

Als je Cardano wilt kopen dan kan je dit doen bij de goedkoopste Nederlandse exchange Bitvavo. Je betaalt er de laagste handelskosten en je hoeft nu over de eerste 1000 euro helemaal geen kosten te betalen. Andere grote voordelen van Bitvavo zijn dat je kunt betalen met iDeal en dat ze een zeer handige en overzichtelijke App hebben om te handelen via jouw smartphone. 

Cardano staking

Als je ook wilt investeren in Cardano na het lezen van de positieve koers verwachtingen dan moet je ook weten dat je extra geld kunt verdienen met het staken van deze cryptomunt. Staken is een soort sparen en je doet dit door de munt een tijdje vast te zetten. Hiermee ondersteun je het project en als beloning ontvang je hier een soort rente voor.

Het staking percentage kan oplopen tot 5 procent over het bedrag wat jij hebt uitstaan in Cardano. Je hoeft hier verder niets voor te doen en het bedrag wordt wekelijks of jaarlijks bijgeschreven in jouw account. 

Als je gaat handelen bij Bitvavo dan kun je Cardano staking eenvoudig aanzetten en zul je iedere week jouw “rente” ontvangen.

Cardano nieuws verwachtingen volgen

Door zelf de laatste nieuwsberichten over de verdere ontwikkelingen omtrent Cardano te volgen zal je op het juiste moment kunnen kopen en verkopen. Het nieuws is namelijk een belangrijke indicator voor de prijs van ADA.

Cardano is een project voor de lange termijn en  zoals je hebt kunnen lezen is de verwachting voor de periode 2022 – 2025 dat de koers een enorme stijging gaat laten zien.

Cardano verwachting video

Cardano kopen of niet?

Of je na het lezen van deze koersverwachtingen tot het jaar 2025 Cardano moet kopen of niet dat is helemaal aan jou. Ikzelf heb mijn portfolio wel aangevuld met Cardano omdat de toekomst van deze munt er veelbelovend uitziet als ik af ga op de prijsvoorspellingen van de grotere analisten. 

Als je Cardano wilt kopen dan is het belangrijk om vooraf onderzoek te doen en een analyse te maken. Pas als je de technische analyses kunt maken dan zal je een grotere kans hebben om winstgevend te investeren. Mocht je nog niet zover zijn dan is het misschien een idee om een crypto cursus te volgen. Je zult zien dat je jouw investering voor de cursus snel terug verdiend.

Disclaimer

Ik ben geen financieel adviseur dus je zult voor je gaat investeren en de bovenstaande prijsvoorspellingen aanneemt eerst zelf onderzoek moeten doen. De Cardano koers verwachtingen zijn zo nauwkeurig mogelijk gemaakt maar cryptomunten zijn erg volatiel en dit geldt ook voor Cardano. Dus hoe nauwkeurig de voorspelling ook is gedaan beslis zelf of je wel of niet gaat investeren. En doe dit alleen met geld wat je niet direct nodig hebt.