Ripple koers verwachting

Ripple koers verwachting 2022 – 2025

Ripple koers verwachting

Ripple koers verwachting

Ripple verwachting

Wat is de Ripple koers verwachting voor de korte- en lange termijn? In dit artikel zal ik de verwachting voor de XRP koers uit de doeken doen en zal ik je uitleggen wat Ripple precies is.

Je kunt XRP kopen bij Bitvavo en eToro.

Ripple is een andere cryptocoin dan de andere altcoins. Waar de andere cryptomunten zich concentreren op decentralisatie en tussenpersonen zoals financiële instellingen ontwijken, daar werkt XRP juist wél samen met banken, verzekeraars en andere grote (financiële) dienstverleners.

Inhoudsopgave

Wat is Ripple XRP?

Voordat ik je een koers verwachting voor Ripple geef zal ik je eerst uitleggen wat Ripple is en welk doel ze nastreven. 

De digitale munt van Ripple is XRP en het bedrijf erachter is Ripple Labs. De bedoeling van Ripple is om het systeem van financiële instellingen zoals banken te verbeteren. Dit staat haaks op het doel wat bijvoorbeeld Bitcoin en andere cryptocurrencies nastreven. Bitcoin heeft als doel om het centrale betalingssysteem te vervangen voor een decentraal, peer-to-peer netwerk.

Dat Ripple wil samenwerken met financiële instellingen om het betaalsysteem te verbeteren geeft aan dat dit project een heel andere is dan alle andere crypto projecten.

Ripple is in 2012 ontwikkeld door Chris Larsen en Jed McCaleb. Het is ontstaan met als doel om internationale overboekingen zonder tussenpersoon razendsnel te laten verlopen. De overboekingen moeten niet alleen veel sneller uitgevoerd worden maar ook veel veiliger en goedkoper. Inmiddels maken in 2021 wereldwijd al 40 landen gebruik van het Ripple betalingsplatform.

Het bedrijf achter het project Ripple Labs heeft twee betalingsprotocollen ontwikkeld namelijk xRapid en xCurrent. Allebei de protocollen zijn er om grensoverschrijdende transacties tussen banken mogelijk te maken op een veilige, snelle en goedkope manier. 

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!

Ripple koers

De koers van Ripple heeft de laatste maanden een flinke stijging laten zien. XRP staat dan ook in de Top 5 van beste cryptomunten om in te investeren. Als we naar de ontwikkelingen en de verdere acceptatie van XRP kijken dan moet het raar lopen als het deze sterke positie niet weet te behouden.

De totale marktwaarde van Ripple is op het moment nog vrij gering als je het afzet tegen de grotere projecten als Ethereum en Bitcoin. Je kunt de live koersen en de totale marktkapitalisatie ook zelf in de gaten houden. 

Actuele live Ripple XRP koers in euro

Om Ripple goed in te kunnen kopen moet je de actuele live koers volgen. In de grafiek hieronder kan je de XRP koers volgen en ook bekijken wat deze in het verleden heeft gedaan. Als je direct wilt aankopen dan kan dit bij Bitvavo de goedkoopste Nederlandse exchange waar je kunt betalen via iDeal. Lees onze Bitvavo review voor meer informatie.

Ripple XRP koers verwachting 2022

De Ripple koers voor de korte termijn voorspellen is een moeilijke opgave. De koers is afhankelijk van de ontwikkelingen en van het nieuws. Als bijvoorbeeld Elon Musk er een Tweet uitgooit kan de hele cryptomarkt weer groen of rood kleuren. De markt is namelijk erg volatiel en zeer gevoelig voor nieuwsberichten.

Toch heb ik de prognoses van bekende analisten nagekeken en deze zien voor de korte termijn weinig gebeuren met de prijs van Ripple XRP. Als we kijken naar de korte termijn tot het einde van het jaar dan zal er weinig gebeuren met de koers van Ripple. De koers zal een opleving beleven, maar ook weer tegen een correctie aanlopen.

Prognose voor de toekomst

Wat is de Ripple koers verwachting voor de toekomst? Lees hier onder wat de prognose voor de langere termijn is.

Koers verwachting Ripple 2022 – 2025

Als we een voorspelling voor 5 jaar moeten doen en we laten er een analyse op los dan zien we een flinke stijging in de XRP prijs. Analisten voorspellen een koersstijging die wel eens X10 kan gaan. Ik zelf durf deze voorspelling niet aan te nemen en ben wat voorzichtiger met mijn prognose als het gaat om de 5 jarige Ripple koers.

De hele cryptomarkt staat nog maar in het begin van wat komen gaat dus een project als Ripple XRP zal zeker nog een flinke koersstijging laten zien. Een gedecentraliseerd platform als dat van Ripple en Cardano hebben nog een mooie toekomst voor zich.

Het grote voordeel wat Ripple heeft ten opzichte van Bitcoin en Ethereum is dat het veel verder is als het gaat om duurzaamheid, snelheid en schaalbaarheid. Vooral als het aankomt op duurzaamheid heeft Bitcoin nog een grote inhaalslag te maken. 

Het is aannemelijk dat de XRP prijs wel X5 kan gaan mits het geen grote blokkades tegenkomt. Een exacte prijsverwachting is altijd moeilijk te geven voor een periode van 5 jaar. Ripple is bijvoorbeeld nog in een rechtszaak verwikkeld en de uitkomst hiervan zal bepalend zijn voor het verdere koersverloop van deze cryptocurrency.

Ripple verwachting

XRP nieuws vandaag

Om op het juiste moment in te kunnen kopen zul je je moeten verdiepen in het actuele nieuws rondom Ripple XRP. Hoe beter je op de hoogte bent van het laatste nieuws des te makkelijker is het om een prijsverwachting op de korte termijn te kunnen bepalen. Dit geldt overigens niet alleen voor Ripple maar voor alle crypto waar je in wilt handelen.

Om het crypto nieuws van vandaag te volgen lees je de bekende grote crypto nieuwssites en volg je het officiële Ripple account op Twitter.

Om zelf een goede analyse te kunnen maken is het verstandig om een waardevolle crypto cursus te volgen. Je zult zien dat je de investering voor de cursus snel terug verdiend.

Ripple verwachting video

Hoeveel kan Ripple waard worden in de toekomst?

Een exacte voorspelling kan niemand je geven net zoals niemand had kunnen voorspellen dat Bitcoin tegenwoordig meer dan 40.000 euro waard is. Om de waarde van Ripple voor de toekomst goed in te kunnen schatten moet je met meerdere factoren rekening houden. 

Uiteraard moet er door ontwikkeld worden en moet het aantal landen wat het betaalsysteem nu al accepteert worden uitgebreid. Op het moment wordt het systeem ondersteunt in deze continenten: Europa, Azië en Afrika.

Grote financiële instellingen als Santander, CME Ventures en SBI Group –
Standard Chartered maken al gebruik van de betaalsystemen van Ripple.

Ripple kopen of niet?

Ik geef geen financieel advies dus je zult zelf altijd aan analyse erop los moeten laten om de juiste prijsverwachting te bepalen. Wel kan ik je zeggen dat ik Ripple in mijn portfolio heb staan en als de positieve ontwikkelingen in het tempo doorgaan zoals ze de laatste maanden zijn uitgerold zal ik zeker XRP bijkopen. 

De koers verwachting voor Ripple XRP ziet er veelbelovend uit dus zeker een munt om goed in de gaten te houden als je wilt investeren in crypto.