Solana koers verwachting

Solana koers verwachting 2022 – 2025

Solana koers verwachting

Wat is de Solana koers verwachting? De populariteit van de cryptocurrencies is nog nooit zo groot geweest en we zien dan ook dat er steeds meer nieuwe cryptomunten verschijnen. Een betrekkelijk nieuwe en tot voor kort onbekende munt is Solana.

Solana draait op het eigen blockchain netwerk met behulp van het Proof-of-History consensus algoritme. Het doel van Solana is problemen met de schaalbaarheid op te lossen. 

Je kunt Solana kopen bij Bitvavo.

Solana (SOL) is van een onbekende munt in enkele maanden de meest besproken digitale munt geworden. De koers van Solana is dan ook explosief gestegen. Wat de koers verwachting van deze crypto is en wat de voorspellingen voor de langere termijn zijn dat lees je in dit artikel.

Inhoudsopgave

Wat is Solana (SOL)?

Het doel van Solana is om het voor ontwerpers zo makkelijk mogelijk te maken om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te ontwikkelen. De blockchain waar Solana op draait ondersteund slimme contracten en gedecentraliseerde toepassingen. Er wordt gebruik gemaakt van het proof of history consensus mechanisme.

Met een transactie snelheid van 50k transacties per seconde is het een serieuze speler in de cryptomarkt. 

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!

Er was voor Anatoly Yakovenko de oprichter van Solana bij de lancering in 2017 er alles aan te doen om de schaalbaarheid te verbeteren. Anatoly Yakovenko werkte eerder als softwareontwikkelaar bij de opslagdienst Dropbox. 

Bij Bitcoin en Ethereum is de schaalbaarheid nog steeds niet opgelost en hier wil Anatoly verandering in brengen door het transactiebestelproces te automatiseren waardoor crypto-netwerken in staat zijn om hun capaciteit goed op te kunnen schalen.

Solana koers

Solana koers verwachting 2022

Solana (Sol) is de meeste besproken altcoin van 2021 en niet zonder reden. De munt begon het jaar met een bescheiden koers van €1.23 op 1 januari 2021. Daarna klom de prijs van Solana naar een €30.00 in augustus en daarna is de koers explosief gestegen! Op 6 september bereikte deze zelfs een prijs van ruim €138.00. 

Met de stijgende koers werd ook de marktkapitalisatie vergroot naar €40,321,802,431. We hebben het hier dus over een altcoin die we serieus in de gaten moeten houden. 

Wat betekent dit nu voor de Solana koers verwachting voor dit jaar. Analisten voorspellen dat de rek er nog lang niet uit is al zal de munt wel een behoorlijke correctie te verwerken krijgen. 

Of deze correctie nog voor het einde van het jaar zal plaatsvinden valt te betwijfelen aangezien de hele cryptomarkt op het moment van schrijven groene cijfers laat zien. Als we de analyses en de ontwikkelingen bij onze voorspellingen mee nemen dan mag je de conclusie trekken dat Solana een nog betere koers gaat laten zien voor het einde van het jaar.

Prognose voor de toekomst

Wat is de Solana koers verwachting voor de toekomst? Lees hier onder wat de prognose voor de langere termijn is.

Solana koers verwachting 2022 – 2025

Ondanks dat Solana voor 2021 een nog onbekende altcoin was heeft het nu zijn waarde bewezen en is dit een investering voor zowel de korte- als lange termijn.  

Solana is de snelst groeiende cryptomunt en staat dan ook stevig in de crypto Top 10 van meest rendabele investeringen. Achter het project zijn een groot aantal developers bezig om het systeem achter SOL verder uit te bouwen.

Ander goed nieuws is dat er op korte termijn verschillende partnerships worden aangegaan. De acceptatie van Solana gaat dus steeds serieuzere vormen aannemen. 

Al deze positieve ontwikkelingen zorgen ervoor dat de Solana koers de laatste weken enorm is gestegen. Als we kijken naar de toekomst dan kan het niet anders dat de prijs alleen nog maar verder zal stijgen.

De prognose is dat Solana wel een heel groot project kan gaan worden. Als we kijken naar de voorspellingen van bekende analisten en de analyses die erop los gelaten worden dan kan de huidige prijs tot 2025 nog wel eens X2 gaan.

Gezien de huidige koers stijging van de laatste weken is er geen echte voorspelling voor deze crypto uit te spreken. De stijging van de laatste weken heeft ook niemand kunnen voorspellen dus voor een periode van 5 jaar is er geen prognose voor Solana uit te spreken.

Om zelf een voorspelling te maken en grafieken te kunnen lezen is het volgen van een crypto cursus de beste optie.

Actuele Solana (SOL) koers

Door de enorme stijgende prijs van Solana is de populariteit van deze munt enorm toegenomen. Het is op het moment van schrijven de snelst stijgende cryptocoin en dit lijkt voorlopig niet te stoppen.

Als je wilt mee profiteren van het succes van Solana dan wil je natuurlijk de huidige live koers in de gaten houden. In de grafiek hieronder kan je per dag, week, maand en per jaar bekijken wat de koers van Solana in de desbetreffende periode doet. 

Je kunt als je wilt Solana direct aankopen bij Bitvavo en betalen met iDeal.

Solana verwachting video

Conclusie prijsvoorspelling koers Solana

Als we kijken naar het koersverloop van Solana in het afgelopen jaar dan is er geen munt die deze stijging kan evenaren. In een periode van 1 maand is de koers gestegen van ruim €30,- naar €152,-. Dit geeft wel aan dat een koers voorspelling voor SOL niet te maken is.

Als ik uit ga van de analisten en de ontwikkelingen die er voor Solana op het programma staan dan kan ik niet anders concluderen dat deze crypto munt zijn prijs plafond nog lang niet bereikt heeft.

Solana (SOL) kopen of niet?

Ik geef geen financieel advies en zeg ook altijd dat je alleen moet investeren met geld wat je echt kunt missen. Maar als ik kijk naar de ontwikkeling van deze crypto coin dan kan ik je wel zeggen dat ik Solana in mijn portfolio heb staan. De koers verwachtingen zien er positief uit en met de aanstaande partnerships en de alsmaar groter wordende acceptatie kan het niet anders dan dat dit een sterke crypto munt zal blijven.