Ethereum koers verwachting

Ethereum koers verwachting 2022 – 2025

Ethereum koers verwachting
Ethereum verwachting

Wat is de Ethereum verwachting voor de toekomst? Ethereum is de op een na grootste cryptocurrency ter wereld en de verwachting is dat dit ook wel zo zal blijven.

Je kunt ETH kopen bij Bitvavo en eToro.

Wat de Ethereum koers verwachting is en wat Ethereum precies doet dat zal ik je in dit artikel duidelijk maken.

Inhoudsopgave

Wat is Ethereum?

Als je al in crypto handelt dan weet je dat Ethereum een van de belangrijkste crypto projecten is. ETH staat al jaren op nummer 2 in de Top van hardst stijgende cryptocurrency en ik verwacht dat deze positie ook de komende jaren nog behouden zal blijven.

Ethereum heeft op het moment van schrijven een prijs van €3.100 maar dit was voor een paar maanden terug nog €1.500,-. De koers is dus behoorlijk gestegen als we naar het verleden van deze crypto kijken. 

Ethereum is een softwareplatform die is gebouwd op een blockchaintechnologie. Op de blockchain worden transacties uitgevoerd en vastgelegd. De blockchain zorgt ervoor dat er geen tussenpersoon nodig is om de transactie van geld of documenten te verifiëren. Deze controle wordt allemaal op de blockchain gedaan en direct vastgelegd. 

Het unieke aan de blockchain is dat het de ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om in een open source omgeving Apps en toepassingen te ontwikkelen.

Door de blockchain van Ethereum kan je zonder tussenkomst van andere personen transacties uitvoeren en vastleggen.

Ethereum heeft een grote update achter de rug en ook voor de toekomst staan er nog grote ontwikkelingen op het programma. Mijn prognose is dan ook dat Ethereum een project is die net als Bitcoin de markt zal blijven domineren.

Ethereum koers verwachting

Wat is Ether (ETH)?

Aan Ethereum is de cryptocoin Ether (ETH) gekoppeld en daar is het jou waarschijnlijk om te doen als je gaat investeren in crypto. Ethereum kan namelijk niet stijgen of zakken, maar het is de munt Ether waar jij je geld insteekt. 

Ethereum koers verwachting 2022

Voor iedere crypto geldt dat de markt ontzettend volatiel is dus ook voor Ethereum is dit het geval. Als ik naar de analyses kijk en ik moet een prognose maken dan ziet deze er positief uit. De voorspellingen van analisten laten allemaal een positief toekomst beeld zien waardoor er geen reden is om aan te nemen dat de koers van Ethereum dit jaar nog een negatieve lijn gaat laten zien.

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!

Prognose voor de toekomst

Wat is de Ethereum koers verwachting voor de toekomst? Lees hier onder wat de prognose voor de langere termijn is.

De koersverwachting van Ethereum 2022 – 2025

Ethereum is een snel groeiende cryptocurrency en krijgt een steeds grotere acceptatie. Voor de komende periode staan er enkele partnerships aan te komen en het team van ervaren developers werkt hard om het systeem verder van belangrijke toepassingen te voorzien.

De ontwikkelingen rondom Ethereum staan niet stil en dat is maar goed ook want de concurrenten zoals Cardano en Ripple zitten niet stil. 

Als ik een prijsvoorspelling moet doen voor Ethereum dan is dit een lastige opgave. De koers is afhankelijk van het nieuws rondom de crypto en net als bij de aandelenmarkt kan deze nogal volatiel zijn. Als ik kijk naar de ontwikkelingen, de nieuwe partnerships, de plannen die nog uitgerold moeten worden dan is mijn koers verwachting voor de toekomst uitermate positief. 

Om naar een timeframe van 5 jaar te kijken en dus een prognose voor de lange termijn uit te spreken heb ik zelf enkele analyses gemaakt en heb daarnaast naar de analyses van internationale analisten gekeken. 

Tijdens het bestuderen van de verschillende grafieken en de daaraan gekoppelde voorspellingen zie ik vaak voorbij komen dat de Ethereum koers nog wel X10 kan gaan. Mocht je nu dus 2000 euro investeren dan kan deze investering over 5 jaar 20.000 euro waard zijn. Zelf ben ik iets terughoudender maar dat de Ethereum prijs X5 kan gaan daar geloof ik zeker in.

Ik moet hierbij wel vermelden dat dit geen financieel advies is maar een prognose die is gebaseerd op onderzoek.

Actuele Ethereum koers

Voor je gaat investeren in een crypto zoals Ethereum wil je natuurlijk de koers zien. In onderstaande grafiek zie je wat de live koers van Ethereum is (in euro) maar ook wat de koers een week, maand en jaar geleden was. Je kunt zo zelf je eigen conclusie trekken en besluiten om Ethereum te kopen of niet.

Als je Ethereum wilt kopen dan kan dit via de blauwe button onder de grafiek. Je kunt betalen met iDeal. 

Ethereum 2.0 de toekomst

De blockchain van Ethereum wordt verbeterd om zo meer functionaliteiten en nieuwe toepassingen uit te kunnen rollen. Deze update is bekend onder de naam Serenity of ook wel ETH 2.0. Na de update zal Ethereum een grotere adoptie ondervinden en dit zal de prijs van ETH verder laten stijgen.

Met ETH 2.0 zullen de transactiekosten verminderen en zal de transactiesnelheid per seconde toenemen. 

Ethereum is na de update helemaal klaar voor de toekomst en hoopt zo zijn stevige positie in de cryptomarkt te waarborgen.

Ethereum prijs voorspelling

Waar kan je Ethereum kopen?

Je kunt Ethereum bij vrijwel alle Internationale en Nederlandse Exchanges kopen. Bitvavo is een exchange waar je Ethereum kunt kopen en waar je kunt handelen tegen de laagste handelskosten van Nederland. Maar je kunt er ook voor kiezen om ETH te kopen op Binance of een andere grote exchange.

Ethereum verwachting vandaag

Als je op de hoogte wilt blijven van de Ethereum verwachting van vandaag dan zou je continu de live koersen moeten volgen. Je kunt dit doen op Bitvavo, maar je kunt ook op onze website alle live crypto koersen volgen.

Om zelf een goede prijsvoorspelling te kunnen maken is het volgen van een crypto cursus een goede start. Ik heb een artikel geschreven over de beste crypto cursussen waar je zeker wat aan zult hebben.

Waarom stijgt Ethereum?

Voor je gaat investeren wil je natuurlijk weten of een crypto gaat stijgen of niet. Het is daarom belangrijk als je wilt investeren in Ethereum om het nieuws rondom deze cryptocoin goed te lezen. Door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom een project kan je op het juiste moment investeren. Volg daarom het laatste Ethereum nieuws op de bekende grote nieuwssites en Twitter.

Ethereum verwachting video

Ethereum kopen of niet?

Ethereum is als je het mij vraagt een crypto die je zeker in je portfolio moet hebben. Uiteraard moet je zelf bepalen of je Ethereum koopt omdat ik geen financieel advies geef. 

Als ik de voorspellingen van bekende analisten lees en de nieuwsberichten erop na sla dan is mijn prognose dat Ethereum een sterke munt is en ook in de komende jaren een serieuze crypto zal blijven. Een voorspelling op basis van de huidige koers is moeilijk te maken, maar tot 2030 zal de koers een flinke stijging laten zien.