wat is visualiseren

Wat is visualiseren, waarom zorgt het voor succes, en hoe doe je dat?

wat is visualiseren

Visualiseren is een vrij onbekende maar zeer krachtige manier om zelfvertrouwen en geloof te ontwikkelen voor het bereiken van je dromen/doelen als online ondernemer.

Veel ondernemers onderschatten de kracht van deze methode en passen hem daarom niet bewust toe. En dat terwijl er in het verleden talloze successen zijn bereikt waar visualiseren een belangrijke rol bij heeft gespeeld…

Denk je bijvoorbeeld dat Henry Ford de eerste auto aan de wereld had kunnen presenteren zonder deze eerst voor hem te zien?

Als jij zelf ook wilt weten hoe je deze techniek binnen je leven kunt gaan toepassen, dan raad ik je aan om snel verder te lezen!

Inhoudsopgave

Wat is visualiseren?

Wanneer ik je zou vertellen over een groen varken dat bovenaan een bergtop staat….. dan is de kans groot dat je precies het beeld van een groen varken bovenop een bergtop in je gedachtes voorbij zag komen. We spreken hier ook wel van je ‘verbeelding’, wat heel simpel dingen zijn die je je inbeeld.

Het inbeelden van iets in gedachten is eigenlijk simpelweg de basis van visualiseren. Je denkt aan een bepaalde droom of verlangen en vormt je hiervan een beeld. Dit beeld wordt ook wel een visualisatie genoemd.

visualiseren

Visualiseren is iets waar wij zelf invloed op uit kunnen oefenen. Mensen die in staat zijn om op een goede manier te visualiseren kunnen hier grote voordelen van genieten binnen hun leven. Het is een skill die je kunt aanleren en toepassen om angsten te overwinnen en dromen realiteit te maken.

Op deze website heb ik eerder een artikel gepubliceerd over ‘Hoe je het beste online kunt ondernemen’. In dit artikel gaf ik 9 essentiële tips voor succes, resultaat en geluk. Toch kan ik stellen dat ik in deze blog nog een hele belangrijke tip vergeten ben….

Dat is dat het belangrijk is om dagelijks je dromen als ondernemer te visualiseren.

Waarom je dit zou moeten doen en hoe krachtig visualiseren is? Dat ontdek je in de volgende paragraaf.

De kracht van visualiseren

Het maken van een visualisatie is een krachtig middel om je doelen of dromen werkelijkheid te kunnen maken. Wanneer je je iets inbeeld waar je naar verlangt en wat je graag wilt bereiken zend je een bepaald signaal uit.

Door deze signalen regelmatig uit te zenden is het mogelijk om je onderbewustzijn te beïnvloeden. Visualiseren werkt altijd, of we dit nou zelf bewust waarnemen of niet.

De mensen die zich niet bewust zijn van de visualisaties die zij op een dag maken, zullen eerder de dingen aantrekken waar ze juist bang voor zijn. Door zich negatieve uitkomsten in te beelden zullen zij onbewust juist de dingen binnen hun leven creëren die ze niet willen.

Het is daarom van groot belang om visualiseren in je voordeel te gebruiken. Om te beginnen begint dat bij het scheppen van positieve verwachtingen voor het behalen van je dromen of doelen. Het principe wat hierbij centraal staat is de ‘Wet van de aantrekkingskracht’.

De wet van de aantrekkingskracht

De wet van de aantrekkingskracht, oftewel ‘The law of attraction’ is een krachtige natuurwet die door velen onderschat wordt. Het uitgangspunt van deze wet is dat alles wat wij onbegrensd willen en verlangen van binnenuit, uiteindelijk werkelijkheid zal worden.

De wet zorgt ervoor dat de overheersende gedachtes en visualisaties die je op een dag hebt naar je worden aangetrokken. Je kan het eigenlijk zien als een soort van innerlijke magneet die de dingen aantrekt waar je om vraagt.

wet van de aantrekkingskracht

De dingen waar je de meeste aandacht aan geeft, daar zal je ook de meeste energie aan geven. Dit zorgt ervoor dat je er meer naar gaat handelen waardoor je dromen na verloop van tijd fysieke werkelijkheid zullen worden.

Het is belangrijk dat je al je visualisaties probeert te vermengen met emoties. Je onderbewustzijn zal zo namelijk eerder gehoor geven aan de dingen waar je echt naar verlangt.

Een grote fout die veel mensen maken bij visualiseren is dan ook dat ze er te weinig emotie bij stoppen. Een tekort aan emotie bij je visualisaties zal minder sterke signalen uitzenden naar je onderbewustzijn. Het is daarom belangrijk om jezelf de vraag te stellen: Hoe zou ik me voelen wanneer mijn droom werkelijkheid zal zijn?

Visualiseren: Hoe doe je dat?

Veel succesvolle mensen in de wereld passen visualiseren toe voor het bereiken van hun doelen. Door je gedachtes bewust te richten op het bereiken van een doel ga je hier steeds meer in geloven.

Wanneer je dit geloof elke dag versterkt is de kans groot dat je steeds gemotiveerder raakt om met je doel aan de slag te gaan. Je zult meer gedachtes en ideeën kunnen krijgen om je doelen sneller te verwezenlijken. Het gevolg hiervan is dat je weer meer relevante acties zult ondernemen op een dag, of je er zo achter komt welke dingen je kan gaan doen om naar je doel te werken.

Het is van essentieel belang om visualiseren dagelijks te blijven oefenen. De mate waarin visualisatie effectief zal zijn hangt in grote mate af van het vermogen en de volharding waarmee je je op een consistente manier op een bepaald doel, of een bepaald verlangen blijft concentreren.

Laat je niet meteen van de wijs brengen als je je visualisaties niet met genoeg emoties kunt maken. Voor iedereen is dit een kwestie van opbouwen en blijven oefenen. Wanneer je dit lang genoeg volhoud zal het als het ware een obsessie worden. Dit leidt er zo ook toe dat je er binnen de dagelijkse dingen die je doet naar zult gaan handelen.

Ontspan en kies het juiste moment

Wanneer je visualiseert is het belangrijk om een ontspannen houding aan te nemen. Ga rechtop zitten op een stoel of tegen de rand van je bed en sluit je ogen. Als je het fijner vindt om te liggen mag dit ook.

Concentreer je vervolgens eerst op je ademhaling en probeer deze zo rustig mogelijk te maken. Focussen op je ademhaling is belangrijk om je volledig te ontspannen en je geest leeg te maken.

Adem in door je neus, houd je adem twee seconden vast, en uit door je mond. Zorg dat je altijd iets langer uitademt dan je inademing. Probeer te ademen vanuit je onderbuik en niet vanuit je borstkas.

Zorgt dat je op een rustige plek gaat zitten waar je je volledig kunt concentreren op je visualisatie. Het beste is om in een ruimte te gaan zitten waar weinig dingen je kunnen afleiden. Zet ook je mobiel op stil en andere dingen uit die je mogelijk zouden kunnen storen.

Beeld je nu in dat je je grote droom hebt bereikt en probeer je het gevoel wat hierbij hoort in te beelden. Zie het voor je alsof je het al hebt bereikt en geniet ervan. Lach erbij en denk aan alle positieve dingen die het met zich mee zal brengen.

Hoe lang moet je visualiseren?

Om visualiseren zo effectief mogelijk toe te passen is het aan te raden om dit minimaal 10 minuten per dag te doen. Iets langer of meerdere keren per dag zal nog beter zijn en waarschijnlijk sneller tot resultaten leiden.

Een voorbeeld van hoe je dit in de praktijk kunt toepassen is dus bijvoorbeeld door twee keer 10 minuten op een dag te visualiseren, net na het opstaan en net voor het slapen gaan. Dit is voldoende om de ‘Wet van de aantrekkingskracht’ in je voordeel te laten werken.

Blijf dit elke dag herhalen en je zult zien dat het vanzelf steeds makkelijker wordt!

Maak het tastbaar

Een goede manier om het behalen van een doel makkelijker in te beelden is door iets tastbaar te maken. Dit kan bijvoorbeeld door een proefrit te maken in die nieuwe auto waar je naar verlangt, of twee weken te ervaren hoe het is om in je droomhuis in de zon te leven.

Lamborghini

Je kan je op deze manier beter indenken welk gevoel het je geeft wanneer je het doel waar je naar verlangt bereikt zal hebben. Ook zal je al binnen een soortgelijk bedrijf kunnen gaan werken waar je van droomt om later zelf te hebben. Als je weet dat je eigen droombedrijf hier erg bij in de buurt komt, is dit uiteraard ook erg goed om alvast ervaring op te doen.

Visualiseren voor meer zelfvertrouwen

Ook het opbouwen van meer zelfvertrouwen is mogelijk door te visualiseren. Zoals eerder gezegd laat je je onderbewustzijn al geloven dat je iets daadwerkelijk hebt bereikt, of kunt gaan bereiken. Dit zorgt er onbewust voor dat je in bepaalde dingen waar je tegenop kijkt veel meer vertrouwen zult krijgen.

Een voorbeeld is dat je een belangrijke presentatie al een tijd van tevoren kunt inbeelden. Visualiseer hoe je deze presentatie foutloos en vol zelfvertrouwen geeft en het gevoel wat dit je achteraf zal geven.

Zo mogelijk zal je je hierbij ook de staande ovatie kunnen inbeelden die je na afloop zult krijgen. Je kunt je het gevoel wat je zult hebben na de presentatie zo nog beter indenken. Als je op deze wijze bij elke visualisatie te werk gaat zal het je eerder lukken het gevoel wat erbij komt kijken in te beelden.

Visualiseren is over het algemeen een krachtige techniek die voor meer zelfvertrouwen en geloof zorgt. Iets waar je als online ondernemer veel profijt uit kunt halen.

Je weet nu hoe deze techniek werkt en hoe je hem in je voordeel kunt gaan gebruiken. Ik raad je dan ook zeker aan om dat te gaan doen ;-).

Relevante artikelen