Geld verdienen met Amazon

Geld verdienen met Amazon – De beste methodes

Geld verdienen met Amazon

Geld verdienen met Amazon

Geld verdienen met Amazon

Geld verdienen met Amazon kan heel lucratief zijn. Je moet alleen even weten op welke manieren jij geld kunt verdienen op dit gigantische platform.

In het eerste kwartaal van 2020 werd bekendgemaakt dat het bekende bedrijf Amazon de Nederlandse markt zou gaan betreden.

De wereldberoemde webshop was al langere tijd actief in Duitsland, maar zou nu ook de concurrentie aangaan met Bol.com. Het was geen gekke keuze van Amazon, aangezien de Nederlanders massaal online shoppen.

De nieuwe webshop wist al snel een enorm marktaandeel te verkrijgen en er kan gesproken worden van een doorslaggevend succes.

Dat komt mede doordat ondernemers ook geld kunnen gaan verdienen bij Amazon. Er zijn zelfs meerdere manieren waarop ook jij een passief inkomen kan gaan vergaren op het platform. In dit artikel nemen wij de mogelijkheden met je door.

Inhoudsopgave


Alles over Amazon

Allereerst is het handig om te weten wat voor een soort bedrijf Amazon is. Het Amerikaanse e-commercebedrijf is wereldwijd actief en richt zijn pijlen de laatste jaren voornamelijk op de Europese markt.

Amazon is eigendom van de kapitaalkrachtige Jeff Bezos. Het vermogen van de eigenaar zou rond de 160 miljard dollar bedragen. De Amerikaan zou ieder uur een bedrag van om en nabij de 4,5 miljoen dollar verdienen.

Het toont maar weer eens aan hoe groot Amazon nu eigenlijk is. Het bedrijf ging in 1997 al naar de beurs en dat bleek het begin van een gouden periode.

Amazon staat misschien bekend als een webshop, maar het bedrijf doet nog zoveel meer. Je hebt ook vast wel eens gehoord van de streamingsdienst Amazon Prime, inderdaad ook deze dienst maakt onderdeel uit van het bedrijf.

In 2020 wist Amazon 386 miljard dollar te noteren als omzet, ongeveer 38% meer dan een jaar eerder. Het zijn bizarre bedragen en het bedrijf blijft groeien.

geld verdienen met Amazon

Hoe kan ik geld verdienen met Amazon?

Het feit dat Bezos veel geld binnenhaalt, is een leuk feitje, maar uiteindelijk wil jij ook een deel van de winst bijschrijven op jouw bankrekening.

Gelukkig zijn er tegenwoordig een drietal manieren beschikbaar waarop jij geld kan gaan verdienen op het platform van de webshop. Het is mogelijk om eigen producten te gaan verkopen op het platform of de artikelen van het Amerikaanse bedrijf zelf.

Daarnaast staat er ook een affiliate platform klaar voor de gebruikers. Er zijn dus voldoende manieren om geld te gaan verdienen, maar het is wellicht eerst handig om te bekijken welke manier het beste aansluit op jouw wensen.

Verdienmodel 1: Eigen producten verkopen op Amazon

geld verdienen met Amazon

De online webshop Bol.com was al een hele lange tijd bekend in Nederland, maar wist enkele jaren geleden pas echt de aandacht op zich te vestigen. De Nederlandse ondernemers kregen de kans om ook producten te gaan aanbieden op de website van Bol.com.

Hierdoor kreeg de webshop een bijzonder ruim assortiment en werd Bol.com de grootste webshop van Nederland. De ondernemer kon gemakkelijker een groot publiek bereiken en moest enkel een klein percentage afdragen aan het bedrijf.

Amazon besloot deze werkwijze over te nemen, waardoor jij ook gewoon jouw eigen producten kan aanbieden op het platform. Je zult meer mensen bereiken en meer gaan verkopen door simpelweg jouw producten te verkopen op Amazon.

Het leukste is nog wel dat echt alles kan worden aangeboden. Een grappige lamp, een kaartspel of een laptoptas, het is allemaal mogelijk.

Je kan het je zo gek niet bedenken of het staat wel te koop op Amazon. Overigens kan jij het platform ook gaan gebruiken als jij gebruik maakt van dropshipping.

Er zijn hierdoor veel mogelijkheden om een passief inkomen te realiseren. Vanzelfsprekend zul jij wel een klein percentage moeten betalen over een verkoop, aangezien Amazon ook geld moet verdienen.

Verdienmodel 2: Amazon Merch

Amazon Merch

Amazon heeft ook een eigen dienst, genaamd Amazon Merch. Je hebt er misschien wel eens van gehoord. Deze dienst biedt de kans om een shirt te gaan ontwerpen en deze te laten maken door het Amerikaanse bedrijf.

Jij kan deze shirts vervolgens gaan verkopen. Het voordeel is dat je alleen de promotie hoeft te doen. Amazon zal de shirts produceren en zelfs versturen. Je krijgt een leuke commissie over iedere verkoop, maar vanzelfsprekend gaat het grootste deel van de omzet naar de webshop.

Amazon Merch kan interessant zijn voor ondernemers met een groot bereik. Stel jij bent succesvol op de sociale media, dan is dit een ideaal verdienmodel.

Verdienmodel 3: Affiliate worden bij Amazon

affiliate marketing

Affiliate marketing via Amazon is een bekend fenomeen en een leuke manier om een passief inkomen te creëren. Je gaat namelijk producten promoten die te koop staan op Amazon.

Zeker als je wilt beginnen met affiliate marketing is dit een goed platform.

Je hoeft dus zelf geen producten in te kopen en op die manier veel risico te nemen. Je zult wel over een groot bereik moeten beschikken om succesvol te kunnen worden als affiliate.

Je gaat reclame maken op jouw sociale media of website. Een bezoeker kan vervolgens op de link klikken en komt terecht op de website van Amazon. Iedere keer als een persoon een aankoop doet via jouw link, dan krijg je een beloning in de vorm van een commissie.

Het gaat om procenten, maar je hoeft er eigenlijk vrij weinig voor te doen. Daarnaast zal de bezoeker sneller doorklikken, aangezien Amazon een bekende en betrouwbare naam is.

Voordelen van geld verdienen met Amazon

Allereerst kan jij als ondernemer een keuze maken uit een drietal interessante verdienmodellen. Het is ook mogelijk om aan de slag te gaan met meerdere verdienmodellen, die keuze ligt helemaal bij jezelf.

Daarnaast is Amazon een bekende naam en mag de site maandelijks miljoenen bezoekers verwelkomen. De kans dat jij succesvol een product verkoopt op het platform is groot.

Het platform is zeer professioneel, overzichtelijk en betrouwbaar. Je kan bij vragen of problemen ook altijd contact opnemen met de klantenservice.

Nadelen van geld verdienen met Amazon

Amazon is een bekende webshop en er zijn veel ondernemers die actief zijn op het platform. Dat zorgt automatisch voor onwijs veel concurrentie, alleen al op de site van Amazon.

Opvallen is moeilijker, maar niet onmogelijk. Daarnaast zul jij als gebruiker ook moeten betalen voor het gebruik van het platform, maar gelukkig is dat nog wel te overzien.

Het gaat om enkele procenten per verkocht product, wanneer jij jouw eigen producten gaat verkopen. Het is desondanks nog altijd een aanrader om het Amazon-platform te gaan gebruiken, de kans op succes als ondernemer neemt alleen maar toe. 

Conclusie: Is geld verdienen met Amazon rendabel?

Als je geld wilt verdienen via internet dan is Amazon daar een goed platform voor. Je moet er wel rekening mee houden dat je een bepaald percentage van je omzet moet afstaan aan Amazon.

Het grote voordeel is dat Amazon een ontzettend groot bereik heeft waardoor jij kan meeliften op het succes van deze webshop. Dit kan ook meteen een nadeel zijn omdat de concurrentie ook enorm groot is.

Als je begint met geld verdienen via Amazon kan je een bedrijf beginnen zonder geld omdat je met sommige manieren geen startkapitaal nodig hebt.

Alternatieven voor geld verdienen met Amazon

Als je na het lezen van dit artikel andere manieren zoekt om online geld te verdienen dan zijn er genoeg alternatieven. 

Affiliate marketing

Een van de beste manieren om buiten Amazon geld te verdienen is affiliate marketing. Je maakt hierbij geen gebruik van een platform als Bol.com of Amazon, maar promoot de producten of diensten van een bedrijf via jouw eigen website.

Zodra jij bezoekers doorstuurt via jouw affiliate link zal jij indien hier een verkoop uit voorkomt een commissie ontvangen.

Dropshipping

Een ander alternatief voor verkopen via Amazon is dropshipping. Je verkoopt hierbij producten van een leverancier waarbij de klant rechtstreeks bij jou afrekent en jij meer verantwoording hebt dan bij affliliate marketing over het product. 

Zo ben jij de eindverantwoordelijke als het op service aankomt en ook als er iets mis gaat met de bezorging van het product.

Hoe kan ik geld verdienen met Amazon?

Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen met Amazon. In dit artikel worden de 3 beste methodes uitgelegd.

Zijn er kosten verbonden aan het verkopen via Amazon?

Ja, je betaalt een percentage van je omzet aan Amazon.