Bedrijf beginnen zonder geld

Makkelijke manieren om een bedrijf te beginnen zonder geld

Bedrijf beginnen zonder geld

Een bedrijf beginnen zonder kapitaal

Als je voor jezelf wilt beginnen dan is daar in veel gevallen startkapitaal voor nodig. Afhankelijk van het beroep dat je gaat uitoefenen heb je gereedschappen nodig, een werkruimte, een auto of kantoor- dan wel praktijkinventaris.

Maar er zijn manieren om een bedrijf te beginnen zonder dat je hier veel voor hoeft te investeren. Ideaal als je financiële positie zo is dat je niet makkelijk geld kunt lenen. Heb je geen zin om een uitgebreid businessplan te schrijven of ziet de bank je plannen niet zitten?

Deze manieren om een bedrijf te beginnen kosten je nauwelijks investering. Kies een manier die je ligt en waarbij je voor jezelf kansen ziet om er een goed inkomen mee te verdienen.

Inhoudsopgave

Affiliate marketing

affiliate marketing

Affiliate marketing wil zeggen dat je producten van anderen promoot. Als je gaat beginnen met affiliate marketing dan heb je een website nodig waar je regelmatig interessante blogs op post.

Het is de bedoeling dat je bezoekers niet alleen de blogs lezen, maar ook op de link klikken die je erin verwerkt. Die link gaat naar een product dat je in je blog noemt.

Je kunt er een review over schrijven, maar je kunt ook een informatief artikel schrijven waarin je het product terloops noemt. Voor een verkoop via jouw link krijg je een vergoeding, ook wel commissie genoemd.

Daarvoor moet je natuurlijk wel afspraken maken met de producent of leverancier, die moet bereid zijn om je ervoor te betalen. Het gaat vaak om mooie bedragen en zeker als jouw website populair is en er per dag meerdere kliks zijn dan kunnen je verdiensten aardig oplopen. Zeker als je begint met high ticket affiliate marketing.

Een webshop met dropshipping

Een webshop beginnen is heel populair. Maar als je producten direct uit voorraad wilt leveren dan heb je in veel gevallen magazijnruimte nodig. De spullen op zolder opslaan is misschien ook nog een optie, maar dat kan alleen als je maar enkele orders per week of per maand verwerkt.

Je moet namelijk ook ruimte hebben voor verpakkingsmaterialen. Een alternatief is dropshipping. Dat werkt als volgt: Je overlegt of je bepaalde producten in jouw webshop mag verkopen. Als je een bestelling krijgt geef je die door aan de oorspronkelijke leverancier. Deze zorgt ervoor dat de klant zijn producten krijgt.

Er zit natuurlijk wel een risico aan: als de oorspronkelijke leverancier zijn afspraken niet nakomt dan klaagt de klant bij jou, want aan jou heeft hij namelijk betaald. Dropshipping werkt dus alleen als je kunt vertrouwen op je leveranciers. Qua investering ben je alleen geld kwijt aan het opzetten en hosten van een webwinkel.

Ben je ergens goed in? Word coach

Als je ergens goed in bent dan kun je jezelf aanbieden als coach. Dat kan van alles zijn, je hoeft niet meteen te denken aan loopbaanbegeleiding of relatietherapie. Je kunt bijvoorbeeld mensen coachen die voor zichzelf willen beginnen, of advies geven over iets waar jij heel goed in bent.

Het is heel divers en je kunt jezelf hiervoor aanbieden zonder veel kosten te maken. Je kunt dit bijvoorbeeld doen via sociale media zoals Instagram, Facebook of het professionele netwerk LinkedIn. Ook al verdien je er geen dagelijkse boterham mee, je kunt het ook prima gebruiken als bijverdienste.’

SEO teksten schrijven

SEO teksten schrijven

Zowel kleine als grote bedrijven willen graag dat ze online goed gevonden worden. Daarvoor is het nodig om goede teksten op de website te hebben. Lang niet ieder bedrijf heeft kennis in huis of mensen in dienst die goede teksten kunnen schrijven.

Een tekst moet niet alleen foutloos zijn, hij moet ook nog zo in elkaar zitten dat de juiste zoekwoorden erin verwerkt zijn zodat zoekmachines als Google de website goed kunnen vinden. Veel ondernemers zijn op zoek naar een goede tekstschrijver die ze kan helpen met de content voor hun website. Je kunt jezelf aanbieden als tekstschrijver via een eigen website, maar je kunt hier ook prima sociale media voor gebruiken.

Zodra je wat klanten hebt en je levert goed werk af dan werkt vaak mond tot mond reclame heel goed en krijg je vanzelf meer opdrachten. Je tarief bereken je doorgaans per woord. Als je ervaren bent dan kun je in veel gevallen ruim 1.000 woorden per uur schrijven en op die manier een aardig inkomen bij elkaar verdienen, ook als je niet 10 uur per dag achter je laptop wilt zitten.

Websites ontwerpen

Vandaag de dag wil iedere ondernemer een website. Ook als het om een bedrijf gaat dat veel meer heeft aan aanloop van klanten zoals de plaatselijke bakker, of aan mond tot mond reclame zoals een timmerman of een schilder, een website is toch wel een must.

Veel van deze ondernemers hebben niet de kennis en al helemaal niet de tijd om zelf een website in elkaar te zetten. Daar schakelen ze jou voor in. En het enige wat jij nodig hebt is een laptop en kennis van zaken van bekende software voor websites zoals WordPress en Joomla.

Realiseer je wel dat er veel tijd gaat zitten in het ontwikkelen van een goede website. Je klanten kunnen veeleisend zijn en het kan dus gebeuren dat je een ontwerp eindeloos moet aanpassen.

Als je goed bent in het schrijven van content voor de websites dan kun je dit ook zelf doen. Is dat niet jouw sterkste kant dan kun je het schrijven van de content aan de klant zelf overlaten of dit op zijn of haar verzoek uitbesteden aan een tekstbureau.

Start een YouTube kanaal

Oké, je wordt vast niet binnen een paar weken net zo beroemd als Nikkie Tutorials, maar het starten van een YouTube kanaal is gratis. Hier kun je van alles laten zien. Je kunt video’s maken waarin je je zelfgeschreven liedjes zingt, maar je kunt ook een vlog maken over je dagelijkse bezigheden.

Je kunt vertellen over je hobby en daar dingen van laten zien. Of je kunt je kennis over een bepaald onderwerp delen met je volgers. Als je vlogs populair worden en je krijgt veel volgers dan zullen er op een gegeven moment adverteerders komen die graag voorafgaand aan jouw vlogs hun producten willen aanprijzen.

De inkomsten zijn uiteraard voor jou. Ook kun je producten in je vlogs aanprijzen. Hierbij moet dan wel duidelijk zijn dat het om reclame gaat, met andere woorden: de kijkers moeten weten dat je betaald krijgt om een bepaald product te promoten.

Conclusie

Zoals je kunt zien zijn er genoeg manieren om een bedrijf te beginnen zonder geld. Je moet alleen creatief zijn en durven de stap te nemen. En je zult niet direct een inkomen verdienen waarvan je kunt leven, maar zonder te beginnen zul je nooit dat extra inkomen gaan verdienen. Dus start vandaag nog.