geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met Affiliate Marketing: 3 methodes en hoe je kan beginnen.

geld verdienen met affiliate marketing

Wil je weten hoe je geld kan verdienen met affiliate marketing om volledig van het internet te gaan leven? Dan ben je bij dit blogartikel aan het juiste adres!

In dit artikel ga je ontdekken met welke 3 affiliate methodes je geld kan gaan verdienen en hoe je hiermee van start kan gaan. Als bonus zal ik je aan het eind vertellen wat ik de beste manier vind om meteen goed met affiliate marketing van start te gaan ;-). Lees dan ook snel verder!

Inhoudsopgave

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het precies?

Affiliate marketing is één van de manieren waarmee je volledig via het internet geld kan gaan verdienen. In tegenstelling tot manieren als e-commerce of het runnen van een SMMB heb je met dit verdienmodel niet direct met klanten te maken. Dit komt omdat je je bezighoudt met het promoten van producten van andere aanbieders.

Affiliate marketing

Het affiliate marketing verdienmodel werkt op commiesbasis. Simpel gezegd betekent dit dat je per verkocht product wat je als affiliate promoot een deel van de winst ontvangt.

Het percentage wat je als affiliate ontvangt loopt erg uiteen van 8 tot soms wel 70%. Dit verschil komt vooral door de soorten producten die je promoot. Zijn dit producten via bijvoorbeeld Bol.com dan ontvang je 8% commissie. Maar zijn dit informatieproducten via affiliate netwerken als PayPro dan kun je er makkelijk 50 a 60% commissie voor ontvangen. Dit noemen we high ticket affiliate marketing.

Je zal je dus wel altijd eerst aan moeten melden bij een affiliate netwerk voordat je kunt beginnen met promoten. Zodra je dit hebt gedaan krijg je toegang tot zogeheten affiliate links die je kunt gebruiken om commissies te verdienen.

Hoe je precies aan producten en affiliate links komt ga je verder in deze blog ontdekken ;-).

Kan je met affiliate marketing een passief inkomen verdienen?

Zonder dat je direct eigen producten promoot is het met affiliate marketing zeker mogelijk om een passief inkomen te verdienen. Zoals ik al zei kunnen de commissies wel eens oplopen tot 70% waardoor je er genoeg aan kan verdienen.

Het is zelfs goed mogelijk om puur door affiliate marketing meer dan €10.000 per maand te gaan verdienen.

Alleen het is niet realistisch dat je dit door middel van één website al direct zal gaan verdienen… Maar met meerdere website kan dit op de lange termijn zeker lukken.

passief inkomen

Om succesvol te worden is het natuurlijk wel nodig om er wat tijd en energie in te steken. Zeker aan het begin kan het even hard werken en doorzetten betekenen… Maar zodra de resultaten begin te komen zijn deze inspanningen het allemaal meer dan waard geweest…

Het is na een paar maanden al denkbaar dat je er al een leuk maandelijks inkomen door hebt. Alhoewel, als jij puur van het geld wat je met affiliate marketing verdient wilt gaan leven kun je er wel vanuit gaan dat je er echt minimaal een jaar mee bezig zult moeten blijven.

Gelukkig is het mooie dat wanneer het eenmaal loopt je inkomen eigenlijk alleen maar zal blijven toenemen.

En omdat de mogelijkheden op het internet echt oneindig zijn is het op de lange termijn een uitgelezen kans om financiële onafhankelijkheid te bereiken.

Ben je benieuwd op welke manieren je nog meer een passief inkomen kan verdienen? Dan raad ik je aan om mijn andere blog over het opbouwen van een passief inkomen eens door te lezen ;-).

Hoe verdien je geld met affiliate marketing?

Nu je weet wat affiliate marketing is, hoe het werkt, en wat je ermee kan, is het tijd dat ik je ga vertellen met welke methodes je hier geld mee kan gaan verdienen. Hieronder zal ik daarom 3 methodes bespreken waar je vandaag nog mee aan de slag kan gaan…

#1. Geld verdienen met affiliate marketing op je website

De eerste en meest bekende manier om met affiliate marketing geld te verdienen is via je eigen website. Het idee bij deze manier is dat je artikelen op je website plaatst die voor mensen waardevol kunnen zijn en vervolgens een affiliate product hierbij aanbied.

Let er hierbij wel op dat de producten die je aanbiedt relevant zijn voor de onderwerpen waar je over schrijft. Doe je dit niet dan is de kans natuurlijk klein dat bezoekers ook daadwerkelijk in het product geïnteresseerd zullen zijn…

Door affiliate links rondom of binnen de content op je website te plaatsen worden mensen vanaf je website doorgeleid naar de verkooppagina van het product. Zodra ze dan tot een aankoop overgaan zal jij je welverdiende commissie hier automatisch voor ontvangen.

Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je website redelijk wat bezoekers trekt, wat immers allemaal potentiële klanten zijn. Dit kan zowel door gratis bezoekers vanaf Google binnen te halen, maar ook door betaald te adverteren via Google of social media kanalen.

Geld verdienen internet

Het grote voordeel van affiliate marketing via een website is dat je zelf de controle in handen hebt en de content die je schrijft altijd online blijft staan.

Wanneer je een aantal blogs hebt die hoog in Google scoren kun je zo een constante stroom bezoekers houden. En als je goede producten aanbiedt waar je bezoekers wat aan hebben blijf je zonder twijfel ook voortdurend geld verdienen :-).

Wil je precies weten hoe je een affiliate marketing website kan opzetten? Dan raad ik je aan om mijn blog “In 12 stappen je eigen affiliate marketing website beginnen” eens grondig door te lezen ;-).

#2. Geld verdienen met affiliate marketing via Youtube

Naast je eigen website is het ook mogelijk om via Youtube geld te verdienen met affiliate marketing. Ook hier is het wel eerst noodzakelijk dat je bent aangemeld bij een netwerk om affiliate producten te kunnen promoten.

Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je eerst een eigen kanaal opzet waar je regelmatig leuke video’s upload. Net als bij een website is het beste om je te richten op een bepaalde doelgroep en hier interessante video’s voor te maken.

Denk goed na over welke uitstraling van je kanaal bij je doelgroep past. Dit kan namelijk echt een groot verschil gaan maken.

Youtube is één de krachtigste online platformen om online geld te gaan verdienen.

Met meer dan 1,8 miljard maandelijkse gebruikers liggen er veel kansen, en dat geldt ook zeker voor affiliate marketeers.

inkomen YouTube

Wanneer je een kanaal hebt dat veel kijkers trekt kun je als toevoeging op je video’s producten aanbieden. De beste manier om dit te doen is door in je video het product al even te benoemen en te zeggen waarom je het zo goed vindt.

Om ervoor te zorgen dat mensen het product na het kijken van je video direct kunnen aanschaffen plaats je een linkje in de beschrijving. Deze link is (zoals je misschien al kunt raden) je persoonlijke affiliate link die je vanaf het netwerk waar je bent aangemeld hebt gekopieerd.

Wanneer mensen na het kijken van de video besluiten om dit product aan te schaffen, krijg jij daar commissie voor. Op de wijze kun je Youtube dus heel simpel inzetten om geld te verdienen met affiliate marketing.

Wil je precies weet hoe je geld kan gaan verdienen met Youtube, onder andere door middel van affiliate marketing? Dan raad ik je aan om de blog “Geld verdienen met Youtube” van de modernenomaden.nl eens door te lezen.

#3. Geld verdienen als affiliate met Instagram

Ook met je Instagram account is het mogelijk om geld te verdienen met affiliate marketing. Dit werkt eigenlijk volgens hetzelfde principe als het verdienmodel met Youtube.

Door eerst een account op de bouwen met veel betrokken volgers, wordt het mogelijk om je Instagram account in te zetten als verdienmachine.

Kies ook hier weer een specifieke niche uit om een concrete doelgroep aan je te binden.

Vervolgens ga je binnen een affiliate netwerk op zoek naar producten die interessant voor je doelgroep kunnen zijn. Zodra je een product hebt zorg je dat je iets post dat mooi op dit product aansluit. Je kunt er dan voor kiezen om je affiliate link in de beschrijving of je bio te zetten.

Instagram smartphone

Let er hierbij wel op dat je niet bij iedere post een affiliate product promoot. Dit kan al snel vervelend worden voor je volgers, waardoor er een kans bestaat dat je er een hoop verliest.

Als je meer wilt weten over hoe je geld met Instagram kan verdienen (onder ander met affiliate marketing) raad ik je aan om mijn eerder gepubliceerde blog “Geld verdienen met Instagram? Ontdek 4 manieren die werken in 2022″ eens door te lezen :-).

Hoe kom je aan producten en affiliate links?

Om producten te kunnen promoten en de bijbehorende affiliate links te krijgen zal je je dus eerst bij een affiliate netwerk moeten aanmelden. Dit is simpelweg een kwestie van doen (kost een paar tientjes) en dan kun je uit allerlei producten kiezen om te gaan promoten.

Hieronder zie je een voorbeeld van het affiliate netwerk PayPro. Aan de score kan je meteen zien hoe goed een product in de markt ligt en daarnaast zie je dus ook hoeveel commissie je per verkoop zal ontvangen.

affiliate netwerk

Naast PayPro kun je je ook aanmelden bij de affiliate netwerken Tradetracker, Daisycon of het programma van Bol.com

Zodra je dit proces doorlopen hebt kun je bij het product heel makkelijk je affiliate link vinden.

Deze link is altijd uniek en aan je eigen account gekoppeld waardoor je commissie automatisch naar je account zal worden uitbetaald.

Je kunt deze affiliate link vervolgens in zijn geheel kopieren of ervoor kiezen om deze in de vorm van een call to action op je website te plaatsten. Vanaf het moment dat je affiliate link voor je bezoekers (of volgers) beschikbaar is kun je beginnen met het verdienen van een passief inkomen via internet :-).

De beste manier om met affiliate marketing van start te gaan

Om geld te gaan verdienen met affiliate marketing en hier succes mee te bereiken zal iedereen uiteindelijk zijn of haar eigen pad moeten bewandelen. Ook bij affiliate marketing leiden er meerdere wegen naar Rome en kun je er op verschillende manieren mee van start gaan.

Zo kun je er na het lezen van mijn blog over het ‘beginnen van een affiliate marketing website’ bijvoorbeeld zelf mee van start gaan. Door gaandeweg steeds meer op het internet bij te leren via gratis informatie kun je vast en zeker een heel eind gaan komen.

Toch ben ik ervan overtuigd dat er maar één manier de beste is als jij echt meteen goed van start wilt gaan met affiliate marketing…

Deze manier heet de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. In deze cursus leer jij stap voor stap hoe je geld kan gaan verdienen met affiliate marketing.

Daarnaast krijg je ook nog eens toegang tot een forum met mensen die je overal mee kunnen helpen.

Persoonlijk denk ik dat er geen betere manier is om met affiliate marketing te beginnen. Deze cursus bespaart je veel pijn en moeite omdat je alles nu niet meer zelf hoeft uit te zoeken.

Denk jij dat deze cursus iets voor je is? Dan kun je er via de knop hieronder mee van start gaan, of eerst mijn review over de Affiliate Marketing Revolutie bekijken. Hierin vertel ik je uitgebreid wat je van deze cursus kan verwachten.

Voor nu wens ik je veel online succes toe, en hoop ik je geïnspireerd te hebben om geld te gaan verdienen met affiliate marketing! Wanneer je hierin slaagt gaat er namelijk echt een wereld voor je open en ervaar je pas echt wat vrijheid is ;-).