geld verdienen met instagram

Geld verdienen met Instagram? Ontdek 4 manieren die werken in 2022!

geld verdienen met instagram

Geld verdienen met Instagram

Houd jij ervan om creatief bezig te zijn en droom je van een passief inkomen via je eigen online business? Dan is geld verdienen met Instagram misschien wel iets voor jou!

Een grote denkfout die veel mensen maken is dat het heel moeilijk is om dit te bereiken. Maar hoe onbereikbaar een Instagram carrière als Anna Nooshin of Nikke Tutorials ook lijkt, het is zeker niet onmogelijk…

Sterker nog – als je weet hoe het werkt kan ook jij hier in de toekomst duizenden euro’s per maand mee gaan verdienen.

Om je op weg te helpen ga je in deze blog 4 manieren ontdekken waarmee jij geld via Instagram kan gaan verdienen.Tot slot zal ik aan het eind het grote ‘geheim’ van geld verdienen met Instagram aan je onthullen…

Genoeg redenen om snel verder te lezen dus!

Inhoudsopgave

Waarom ook jij geld met Instagram wilt gaan verdienen…

Leuke posts in elkaar sleutelen terwijl je met een cocktail in je hand op het zonnige Ibiza zit. En hier ook nog eens duizenden euro’s mee verdienen waardoor je elke dag in rijkdom leeft zonder er hard voor te moeten werken. Dat is wat er in deze tijd mogelijk is met Instagram.

Om je een voorbeeld te geven, Nikkie Tutorials verdient maar liefst €13.000 per foto die ze op Instagram plaatst!

Maar dat je met Instagram geld kunt gaan verdienen is zeker niet de enige reden waarom deze bezigheid zo interessant is…

Persoonlijk denk ik dat er 3 belangrijke redenen zijn waarom ook jij geld met Instagram wilt gaan verdienen;

 1. Je kan jezelf ermee vermaken door elke dag met creatieve nieuwe posts bezig te zijn
 2. Je bereikt veel mensen die dezelfde passie als jou delen en kan mensen inspireren met de berichten die je post
 3. Op den duur kan je er veel geld mee gaan verdienen en zelfs financiële vrijheid door bereiken

Bekijk hier hoe je van volgers klanten maakt!

Omdat jij deze blog leest is de kans groot dat je toch vooral waarde hecht aan de derde reden. Maar vergeet zeker niet dat je de andere redenen ook mooi meepakt wanneer je een account hebt opgebouwd met veel betrokken volgers.

Als je waardevolle dingen post kun je soms leuke reacties van mensen krijgen, waar je zelf weer een stukje voldoening uit haalt op je dag.

Geld verdienen met Instagram

Maar oké om even eerlijk te zijn – het allermooiste is en blijft toch dat je er naast de leuke reacties ook een leuk zakcentje aan overhoud :-).

Natuurlijk verdien je niet zomaar even hetzelfde inkomen als bekende influencers zoals Nikke Toturials, Anna Nooshin en Enzo Knol. Maar toch kan je met passie en volharding heel ver komen binnen de wereld van Instagram, en hier na verloop van tijd zelfs een passief inkomen mee opbouwen.

Grootverdieners op Instagram

Hieronder enkele grootverdieners op Instagram en de geschatte verdiensten per post.

 • Kylie Jenner: $1,2 miljoen
 • Ariana Grande: $996.000
 • Christiano Ronaldo: $466,100
 • Selena Gomez: $369,217
 • Kim Kardashian: $364,185
 • Lionel Messi: $321,958
 • Beyonce: $301,829
 • Justin Bieber: $285,281
 • Neymar: $278,453
 • Nikkie de Jager: $30.000

Hoe jij dan precies geld kan gaan verdienen met Instagram ontdek je hieronder…

Hoe kan je geld verdienen met Instagram?

Over het algemeen zijn er 4 manieren die in 2022 nog altijd goed werken om geld met Instagram te gaan verdienen. Hieronder zal ik deze manieren gaan bespreken en vertel ik je direct hoe het mogelijk is om hiermee van start te gaan.

Uiteindelijk kun je zelf kiezen met welke manier je aan de slag wilt gaan, en ik denk ook niet dat er per se één de beste is. Het is daarnaast ook mogelijk om manieren met elkaar te combineren als je echt het maximale uit je account wilt halen.

Maar één ding is zeker, als jij geld wilt gaan verdienen zul je eerst een hechte achterban moeten opbouwen. Oftewel, zorgen dat je een account opbouwt met veel betrokken volgers.

Na het bespreken van de manieren zal ik je daarom ook meteen vertellen hoe je veel volgers kan gaan krijgen. Maar om te beginnen bespreek ik dus eerst de 4 manieren die jouw een passief inkomen via Instagram kunnen opleveren…

verdienen met Instagram

#1. Met je eigen producten/diensten geld verdienen via Instagram

De eerste manier waarop het mogelijk is om geld met Instagram te verdienen is door je eigen producten of diensten te verkopen. Het is in dit geval dus wel noodzakelijk dat je een eigen product of dienst hebt.

Wanneer je een account met veel volgers hebt is het erg makkelijk om je producten of diensten aan de man te brengen. Het mooie is ook dat de opbrengsten van de verkopen die je doet volledig in je eigen zak verdwijnen.

Om succesvol te worden met je eigen producten op Instagram is het wel aan te raden om je een beetje in online marketing te verdiepen. Als je immers een beetje weet wat je kunt doen om mensen tot een aankoop aan te zetten zal het natuurlijk een stuk harder gaan.

3 verschillende manieren voor geld verdienen met je eigen product

Er zijn over het algemeen 3 manieren waarop je geld kunt verdienen met je eigen producten of diensten;

 1. Verkopen van fysieke producten – zoals je eigen kleding of beautyproducten. Je zult bij deze manier wel eerst een webshop online moeten hebben staan. Deze kan je vrij simpel opzetten via een platform als Shopify.com.
 2. Verkopen van digitale producten – in de vorm van informatieproducten, zoals je eigen e-book of online cursus. Je kunt je eigen cursus heel makkelijk verkopen via een platform als Udemy, en je e-book weer via je eigen webshop. Het mooie van informatieproducten is dat je er één keer veel tijd aan kwijt bent, maar dat je het product zonder inkoopkosten vervolgens kan blijven verkopen.
 3. Geld verdienen door betaalde diensten – zoals je eigen coaching-dienst of iets anders waar je mensen online mee kan helpen. Denk hierbij goed na over wat je talenten zijn en kijk vervolgens of er mensen zijn die behoefte hebben aan hulp op dit gebied.

#2. Geld verdienen als Affiliate met Instagram

Het kan natuurlijk ook zijn dat je het ontwikkelen van een eigen product of dienst niet echt ziet zitten. Zeker bij fysieke producten zit hier natuurlijk wel een risico aan verbonden en kan je nooit zeker weten of je producten wel verkocht zullen worden. En dit kan erg zonde zijn als je er veel geld in hebt moeten investeren…

Een alternatief is dan ook om iets te gaan doen waarbij je niet direct je eigen product of dienst nodig hebt. Het is namelijk ook mogelijk om met Instagram geld te verdienen door de producten van anderen te promoten. Oftewel – door met affiliate marketing geld te gaan verdienen.

Aansluiten als affiliate bij Bol.com

Ook als affiliate is het goed mogelijk om met je Instagram-account een leuk inkomen te verdienen. Zo kun je je bijvoorbeeld aansluiten bij het affiliate programma van Bol.com om producten van deze internetgigant te gaan verkopen.

Per verkoop die je via Bol.com realiseert zul je 8% commissie verdienen. Dit lijkt misschien niet al te veel maar het mooie is dat je deze 8% over de hele winkelwagen ontvangt. Als je geluk hebt dat mensen er nog wat extra (dure) producten bij nemen kun je zo best leuk verdienen;-).

Hogere commissies via PayPro en Tradetracker

Toch kan ik het me goed voorstellen dat je liever wat hogere commissies wilt ontvangen. Dan kun je er ook voor kiezen om je aan te melden bij een affiliate netwerk als PayPro of Tradetracker.

Via deze netwerken kun je producten promoten die soms wel 50 a 60 % commissie kunnen opleveren!

Wil jij precies leren hoe je via deze netwerken geld via affiliate marketing kan gaan verdienen? Dan kan ik je de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard aanbevelen. Dit is een uitgebreide cursus waarin je aan de hand van videotrainingen alles rondom affiliate marketing ontdekt.

Ben je hier benieuwd naar? Dan kun je hier via onderstaande knop kennis mee maken.

#3. Als influencer geld verdienen door gesponsorde posts

Dit is de manier die ik al vaker in deze blog genoemd heb en die waarschijnlijk ook het meest bekend bij je is. Zodra je een Instagram-account hebt weten op te bouwen met veel trouwe volgers heb je namelijk de mogelijkheid om als influencer geld te gaan verdienen.

Instagram influencer

Wat je hiervoor simpelweg moet doen is sponsors/bedrijven zoeken die producten in de niche waar je je op richt verkopen. Omdat jij een specifieke doelgroep aan je account hebt weten te binden wordt je namelijk erg aantrekkelijk voor bedrijven.

Door een post met één van hun producten te plaatsten bereik je voor deze bedrijven natuurlijk veel potentiële klanten. Let wel op dat je hier niet teveel mee overdrijft en je dus niet bij al je posts één – of zelfs meerdere producten aan je volgers aansmeert.

Omdat veel mensen dit al snel irritant vinden is de kans groot dat je dan een hoop volgers zal verliezen.

Promoot daarnaast ook altijd producten waar je zelf achter staat en waarvan je weet dat ze waardevol kunnen zijn voor je volgers. Het promoten van goede producten waar je achter staat geldt trouwens net zo erg voor affiliate marketing…

2 manieren waarmee je geld kan gaan verdienen als influencer

Om met gesponsorde posts geld te gaan verdienen zijn er uiteindelijk 2 opties;

 1. Je gaat bedrijven en sponsors die relevant zijn voor je doelgroep benaderen en overtuigd ze van wat je account te bieden heeft
 2. Je wordt op den duur vanzelf benadert door sponsors en bedrijven door je account bekend en opvallend te maken.
hoe geld verdienen met Instagram

Maar voor beide manieren geldt dus nogmaals: ze zijn pas van toepassing wanneer je veel volgers hebt en hier waarde aan levert.

Dan pas wordt je aantrekkelijk voor bedrijven en bestaat er een kans dat ze met je in zee willen gaan. Focus je daarom ook eerst op het krijgen van volgers, vóórdat je kijkt naar hoe je hier inkomsten uit kunt halen.

Verschil met geld verdienen via affiliate marketing

Overigens is verschil met affiliate marketing hier dus dat je van bedrijven een vaste vergoeding per post krijgt. De post wordt door hun gesponsord tegen een bedrag wat jij garandeert ontvangt wanneer je het afgesproken product promoot.

Bij affiliate marketing promoot je ook producten van bedrijven – maar ontvang je een vaste commissie per product wat je via jouw post verkoopt. In dit geval liggen je inkomsten vooraf dus niet vast, en wordt dit bepaald op basis van het aantal mensen dat je weet aan te zetten tot een aankoop.

Zelf vind ik affiliate marketing dan ook aantrekkelijker omdat je inkomsten erg hoog kunnen oplopen bij een post met veel interactie. Maar je zou er ook voor kunnen kiezen om de 2 verdienmodellen met elkaar te combineren.

De ene post is dan gesponsert tegen een vaste vergoeding, en de ander promoot een product waar jij zelf alle verdiende commissies voor ontvangt.

#4. Geld verdienen met het verkopen van je Instagram foto’s

Een laatste manier waarop je geld kan gaan verdienen met Instagram is door je foto’s te gaan verkopen. Als jij van jezelf weet dat je erg creatief bent en mooie foto’s kan maken dan is dit zeker een manier om te overwegen.

Geld verdienen met het verkopen van je Instagram foto's

 

Je kunt de foto’s die je voor je Instagram-account maakt op speciale stock-foto websites aanbieden aan bedrijven. Dat noem ik nog eens je creatieve inspanningen verzilveren ;-).

Maak van je volgers klanten en verdien direct geld!

Voorbeelden van websites waar je je foto’s kunt verkopen zijn Istock, Etsy en Mobile Prints. Als je wilt weten hoeveel je ongeveer voor je Instagram foto’s kunt vragen raad ik je zeker aan om deze website eens te bezoeken.

Vanaf hoeveel volgers ga je geld verdienen?

Zoals ik eerder al zei is het dus wel eerst essentieel dat je een groot aantal betrokken volgers hebt weten op te bouwen. Hoe meer volgers je hebt, hoe meer je over het algemeen zult verdienen. Dit is ook het mooie aan Instagram: Groeien je volgers, dan groeit je inkomen.

En eigenlijk blijven je volgers altijd wel groeien zolang je maar leuke en waardevolle berichten blijft posten ;-).

Maar vanaf hoeveel volgers kan je dan precies wat extra geld op je rekening gaan verwachten? Dit is toch sneller dan je denkt.

Je kunt namelijk vanaf 1000 volgers al wat euro’s door Instagram pakken. Maar verwacht niet dat je er dan al je rekeningen mee kunt betalen :-).

Hoeveel verdienen de meeste mensen met Instagram?

De meest Nederlandse influencers verdienen per post ongeveer €300. En dan heb ik het dus met name over de middelmaat en niet perse over de grootste Instagrammers in ons land.

Maar toch hebben al deze mensen meestal wel tienduizenden volgers…. Om je een beetje een indicatie te geven voor wanneer je account daadwerkelijk een inkomen kan gaan opleveren.

Persoonlijk denk ik dan ook dat je heel veel inspanning en geduld nodig hebt om puur als influencer een maandelijks €2500+ inkomen te gaan verdienen. Daarom denk ik dat je ook altijd verder moet kijken door bijvoorbeeld je eigen producten te gaan verkopen, of met affiliate marketing te starten.

Als je meerdere manieren slim combineert kun je je account pas echt omtoveren tot een geldmachine.

Hoe kan je meer volgers krijgen?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om meer volgers te krijgen en zo ook meer geld met Instagram te gaan verdienen. Voordat ik deze dingen voor je op een rijtje zet wil ik eerst nog even iets belangrijks benadrukken.

Dat is namelijk dat er tussen de kwaliteit van je volgers een heel groot verschil kan zitten. Je kunt tegenwoordig bijvoorbeeld ook via speciale websites extra volgers kopen.

Dit lijkt misschien heel verleidelijk omdat je zo immers meer volgers hebt – maar dit is in principe het slechtste wat je kunt doen als jij echt de ambitie hebt om via Instagram succes te bereiken.

Deze volgers zijn meestal helemaal niet relevant voor je account waardoor er maar weinig tussen zullen zitten dat je ook daadwerkelijk geld zullen gaan opleveren.

Geld verdienen met Instagram

Zorg voor echte en betrouwbare volgers

Zorg er dus voor dat je vanaf de eerste begint met het verzamelen van ‘echte’ en betrouwbare volgers. Dit zijn dus de mensen die je volgen omdat ze de dingen dat je laat zien en aanbied oprecht interessant vinden.

Hoe je aan veel van deze volgers komt heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet;

 • Probeer je berichten altijd zo creatief en uniek mogelijk te maken, en zorg ervoor dat je regelmatig post
 • Gebruik hashtags die passen bij je doelgroep – bij voorkeur zo’n 5 tot 10 per post.
 • Volg andere relevante accounts in je niche en reageer af en toe eens op de berichten die ze posten. Als je waardevolle tips en adviezen geeft die hierop aansluiten kun je jezelf zo erg mooi als expert neerzetten waardoor de kans groot is dat je meer volgers krijgt.
 • Laat zien dat je op hoogte bent van de nieuwste trends door dit op creatieve manieren in je berichten kenbaar te maken

Hoe krijg je meer likes en reacties?

Naast volgers is het ook wel zo belangrijk dat je berichten wat reacties en likes krijgen. Zonder likes en reacties wordt het zonder twijfel namelijk lastig om te groeien.

Een van de beste manieren om meer likes en reacties teweeg te brengen is simpelweg door op de juiste tijden te posten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat posts die rond 20:00 worden geplaatst over het algemeen de meest likes en reacties ontvangen.

Maak hier dus ook zeker gebruik van nu je deze kennis hebt! Als beste dagen komen dinsdag en woensdag overigens uit de test.

Een andere zeer effectieve manier om meer reacties te krijgen is door onder je bericht een vraag aan je volgers te stellen. Doe dit niet onder elke post – maar het is af en toe zeker slim om dit trucje toe te passen.

Hoe ga je goed van start met je account

Als je op dit punt van mijn blog hebt besloten dat je geld met Instagram wilt gaan verdienen leek het me ook wel zo handig om je te vertellen hoe je het beste met je nieuwe account van start kunt gaan. Zomaar lukraak een account beginnen is natuurlijk niet de manier…

Om te beginnen zul je eerst goed over je de niche waar je je op gaat richten moeten nadenken. Kies iets waar je passie ligt en waar je veel kennis van hebt. Alleen dan kun je over een langere tijd waardevolle berichten voor je doelgroep op blijven plaatsen.

Het is uiteraard ook belangrijk om te kijken of er wel iets te verdienen valt in de niche waar je je op gaat richten. Vraag jezelf dus af of de producten die je uiteindelijk kunt gaan promoten wel een beetje winst zullen opleveren.

Kies een thema dat aansluit op je niche

Zodra je dan een geschikte niche hebt gevonden moet je na gaan denken over je thema. Hoe kan je zorgen dat je account iets uitstraalt wat bij je doelgroep past? Het is de bedoeling dat mensen je posts eigenlijk direct herkennen, bijvoorbeeld aan een standaard kleur of filter.

Denk hier voordat je begint met posten dan ook goed over na en kies een kleur die bij je doelgroep past. Iedere kleur heeft binnen de marketing wereld namelijk zo zijn eigen betekenis.

Als je hier meer over wilt weten raad ik je aan om mijn blog over het kiezen van de beste kleuren voor je website eens door te lezen. Dit is hetzelfde principe voor je de kleuren op je Instagram-account.

Door een geschikte filter en kleuren te gebruiken maak je jezelf herkenbaar en roep je het juiste gevoel op bij je doelgroep. Mensen moeten direct snappen wat voor account het is en wat je ze te bieden hebt.

Bouw een sterke band op met je volgers

Zorg dat je vanaf de eerste dag direct begint met bouwen aan een sterke band met je volgers. Dit is eigenlijk het belangrijkste als je wilt dat je berichten veel reacties en likes krijgen.

Verplicht jezelf om tijd voor je volgers vrij te maken en probeer zoveel mogelijk te reageren op reacties. Geef ze in de reacties nog wat waardevolle tips en adviezen om weer een stukje extra waarde te bieden.

Laat zien dat je ze serieus neemt – tenminste als ze dat ook bij jou doen. Volgers die nutteloze of vervelende reacties plaatsen kun je beter niet teveel aandacht aan besteden…

Houd in je achterhoofd dat het gaat om een social media kanaal. Het doel voor jou is dus om een sociale band met je volgers op te bouwen. Eigenlijk net alsof je werkt aan het opbouwen van een band met je vrienden en familie.

Het geheim van geld verdienen met Instagram…

Succesvol worden en geld verdienen met Instagram is makkelijker dan je denkt wanneer je het geheim kent. En dit geheim is helemaal niet ingewikkeld en in drie woorden samen te vatten: Consistent blijven posten.

Het beste is eigenlijk om elke dag een nieuw waardevol bericht te plaatsten. Maar dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan :-).

Zeker wanneer je nog niet direct resultaten ziet is het soms lastig om het vertrouwen te blijven houden. Toch kan het niet anders dat je volgers zullen toenemen wanneer je consistent en actief bezig blijft.

Zowel qua posten, als de mate waarin je reageert op je eigen volgers en andere accounts.

Geld verdienen met Instagram vergt voor de meeste een lange adem – maar het eindresultaat mag er zijn.

Kies nogmaals te allen tijde kwaliteit boven kwantiteit en bouw langzaam aan een betrouwbare achterban. Geef altijd zoveel mogelijk waarde, dan komt er echt wel een dag dat het zich allemaal begint uit te betalen ;-).

Verdien geld met Instagram