Polkadot koers verwachting

Polkadot koers verwachting 2022 – 2025

Polkadot koers verwachting
Polkadot verwachting

Het investeren in cryptomunten neemt een steeds grotere vlucht en niet alleen de Bitcoin is populair, maar ook steeds meer Altcoins worden aangekocht. Een crypto waarvan de koers verwachting veelbelovend is, is die van Polkadot (DOT). 

In 2017 werd het project rondom Polkadot gestart en inmiddels is deze munt niet meer uit de Top 10 van best presterende cryptomunten weg te slaan.

Je kunt Polkadot kopen bij Bitvavo.

Wat de Polkadot koers verwachting voor de korte- en lange termijn tot 2025 is en wat Polkadot precies is dat ga ik je uitleggen in dit artikel.

Inhoudsopgave

Wat is Polkadot?

Polkadot is een van de meest succesvolle crypto projecten van de laatste jaren. Het is ontwikkeld om verschillende blockchains (cross-chain) met elkaar te laten communiceren. Polkadot is een interchain-ontwikkelings platform en wordt ook wel een grote concurrent van Ethereum genoemd.

Het hele project rondom Polkadot is ontwikkeld door het in Zwitserland gevestigde bedrijf Web3 Foundation. Het doel was om een gedecentraliseerd peer-to-peer platform te creëren. 

De belangrijkste kenmerken van Polkadot zijn:

  • Een verfijnd bestuursproces
  • De blokketen is eenvoudig in te stellen
  • Sterke interoperabiliteitsbenadering
  • Het kan economische schaalbaarheid aanbieden
  • Zonder hard forks kan er een upgrade uitgerold worden

In 2019 begon het aan de experimentele fase onder de naam ‘Kusama’ nadat er in 2017 een ICO werd gelanceerd. In 2020 werd het hoofdnet van Polkadot gelanceerd.

De native token van Polkadot is DOT en deze kenmerkt drie doelen namelijk: Governance over het netwerk, staking en bonding. 

In 2020 kwam DOT in de Top 10 van beste cryptomunten terecht na een flinke boost qua marktkapitalisatie. 

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!

Polkadot nieuws verwachtingen

Een belangrijke indicator voor de koers verloop is het nieuws rondom een crypto. Bij een aankondiging van een partnership zal de prijs van de munt gaan stijgen. Als we kijken naar het nieuws rondom Polkadot dan zien we voor de korte- en lange termijn alleen maar positieve ontwikkelingen. 

De roadmap voor Polkadot is groot en voor de komende periode zal het team het project verder ontwikkelen en worden er nieuwe samenwerkingen aangegaan. 

Mede hierdoor is de verwachting rondom de Polkadot koers hooggespannen. 

Polkadot koers verwachting 2022

Een prognose uitspreken over Polkadot of over een crypto in het algemeen is altijd een beetje gevaarlijk. De markt is namelijk zoals je ongetwijfeld weet erg volatiel en voor Polkadot is dit niet anders.

Als ik een koers verwachting uit moet spreken en ik kijk naar de koers over 2022 tot nu toe dan ben ik zeer positief over de verdere ontwikkelingen voor dit jaar. Op het moment van schrijven is de koers ruim door de 29 euro heen geschoten terwijl twee maanden geleden de Polkadot koers nog op 10 euro stond.

Als we kijken naar de ontwikkelingen in de hele cryptomarkt en de prijsvoorspelling van de Bitcoin waar de meeste altcoins toch afhankelijk van zijn dan moet het wel heel raar lopen als de koers van Polkadot niet nog een verdere positieve ontwikkeling gaat laten zien.

Mijn koers verwachting voor het einde van het jaar is dat deze wel eens de 35 euro kan gaan aantikken. Deze koers verwachting is gebaseerd op de voorspellingen van bekende analisten en op de positieve nieuwsberichten rondom het hele Polkadot project.

Uiteraard moet jezelf ook je analyses erop los laten voordat je gaat investeren in deze cryptomunt. Lees daarom de nieuwsberichten en volg de bekende analisten.

Polkadot is net als veel andere cryptocurrency een investering voor de lange termijn. Het is dan ook belangrijk om te kijken wat de koers verwachting tot het jaar 2025 is.

Polkadot koers verwachting

Prognose voor de toekomst

Wat is de Polkadot koers verwachting voor de toekomst? Lees hier onder wat de prognose voor de langere termijn is.

Polkadot prijs voorspelling 2022 – 2025

Een prognose voor de periode 2022 – 2025 is vrij lastig. Voor Polkadot staan enkele ontwikkelingen op de agenda en deze zullen de koers op een positieve manier beïnvloeden. De prijsvoorspellingen voor de langere termijn zijn allemaal positief al moeten we wel rekening houden met onverwachte tegenslagen.

Wat de koers verwachting voor Polkadot betreft liggen de voorspellingen behoorlijk uiteen. Als we kijken naar de periode 2022 – 2025 dan komen we uit op een prijs van rond de 55 euro eind 2025 maar andere analisten zijn positiever en zien de Polkadot koers eerder naar de 75 euro stijgen. 

Als ik zelf een prognose voor een DOT prijs moet doen dan ligt die rond de 60 euro aan het einde van 2025. Ook hier geldt weer dat dit geen financieel advies is maar slechts een prijsvoorspelling op basis van wat ik lees en de aanstaande ontwikkelingen.

Actuele koers Polkadot

De Polkadot koers heeft de laatste maanden een enorme stijging laten zien. Twee maanden geleden stond de koers nog op 10 euro en als we nu de prijs bekijken dan is deze gestegen tot over de 29 euro. Dit geeft maar eens aan hoe goed Polkadot het doet.

De totale marktwaarde is enorm toegenomen al is deze vergeleken met andere altcoins nog steeds vrij klein. Dit kan jezelf in de gaten houden op coinmarketcap.com. Als je de actuele koers van Polkadot wilt volgen dan kan dit op Binance of op de Nederlandse exchange Bitvavo.

Hieronder in de grafiek zie je de actuele live koers van Polkadot en je hebt de mogelijkheid om deze per week, maand en jaar te bekijken. Uiteraard kan je Polkadot direct kopen en betalen met iDeal.

Polkadot verwachting video

Polkadot kopen of niet?

Of je Polkadot moet kopen of niet dat kan ik niet voor je bepalen. Ik zelf heb Polkadot wel in mijn portfolio aangezien ik alle vertrouwen in de toekomst van deze cryptomunt heb. Ik ben hierbij afgegaan op de prognoses van bekende analisten en heb de voorspellingen van de grotere cryptosites hierbij meegenomen. 

Met het investeren in crypto loop je altijd een risico. Investeer daarom alleen met geld wat je echt kunt missen. En de bovenstaande Polkadot koers verwachtingen zijn geen financieel advies. 

Om winstgevend te investeren is het belangrijk om onderzoek te doen en een analyse te maken. Dit kun je leren door een goede crypto cursus te volgen.