Thuiswerk tips

Handige en realistische tips als je gaat thuiswerken 

Thuiswerk tips

Thuiswerk tips

We kunnen wel zeggen dat de meningen over thuiswerken aardig verdeeld zijn. Terwijl de ene persoon niets anders meer wil, mist de ander zijn of haar collega’s al snel.

Gelukkig hebben we in veel gevallen zelf de keuze of we thuis willen werken of niet. Behoor jij tot de groep die liever niet de deur uitgaat om te werken?

Dan hebben we een aantal handige en realistische thuiswerk tips voor je.

thuiswerker

Inhoudsopgave

Creëer een eigen kantoor in huis

Steeds meer mensen werken thuis en de Corona crisis van de afgelopen jaren heeft daar zeker aan bijgedragen.

Plotseling ontdekten we hoe fijn het was om niet meer in de file te hoeven staan. Ook hoefde je niet meer te rennen om de trein te halen, laat staan fietsen naar je werk door de stromende regen.

Thuiswerken brengt zo zijn voordelen met zich mee, maar het is wel belangrijk om realistisch te blijven.

Zo is het lang niet altijd zo dat je je beter kunt concentreren zonder collega’s. Sterker nog: er zijn allerlei zaken die jou kunnen afleiden, zoals andere personen in huis. We raden aan om een eigen kantoor in huis in te richten.

Dat is jouw werkplek waar je je kunt focussen. Op het moment dat je de deur van het kantoor uitloopt is je werk ook echt klaar en is het tijd om andere dingen te gaan doen.

Wees realistisch wanneer je gaat thuiswerken

Veel mensen verruilen tegenwoordig hun (vaste) baan in voor een online business. Dat is niet zo gek, want het geeft je veel meer vrijheid. Ook is er geen grens wat betreft het inkomen.

Je kunt zoveel geld verdienen als je zelf wilt. Maar ook in dit geval is het belangrijk om realistisch te blijven. Laat je niet verleiden door advertenties waarin online ondernemers aangeven dat ze jaarlijks een bedrag met zes nullen verdienen.

Dit is in veel gevallen de grootste onzin. Ga maar na: als iedereen precies hetzelfde deed als deze ondernemers was minstens de helft van de wereldbevolking stinkend rijk of thuiswerkend.

De waarheid is dat je echt niet meteen bakken met geld gaat verdienen. Stel je voor dat je een website hebt gemaakt met affiliate producten.

Je zult toch echt eerst bezoekers moeten trekken voordat je commissie gaat verdienen. En er is veel energie, tijd en doorzettingsvermogen voor nodig om dat voor elkaar te krijgen.

Tips om legitieme opdrachten te vinden als je thuis werkt

Oke, je bent realistisch over thuiswerken en beseft dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Nu is het tijd voor de volgende stap: legitiem thuiswerk vinden.

Ook dat is niet altijd simpel. Vergelijk het met een persoon met wie je in onderhandeling bent over het verkopen van zijn of haar producten. Je wilt voldoende informatie over het product zodat je het op een eerlijke en effectieve manier kunt verkopen.

Precies hetzelfde geldt voor thuiswerk opdrachten. Zoek altijd naar het bedrijf die de opdracht aanbiedt, of het nu een schrijfopdracht is of iets anders.

Beschikt de onderneming over voldoende contactinformatie, zoals een e-mailadres, een telefoonnummer en adres? Dat is een goed teken omdat het waarschijnlijk een legitieme (online) onderneming betreft.

Bovendien is een bedrijf met contactgegevens bereikbaar als er eventueel problemen optreden.

Test een bedrijf uit

Je kunt een bedrijf eventueel ook ‘uittesten’ als je honderd procent zekerheid wil. Bel naar het gegeven telefoonnummer of stuur een aantal vragen naar het opgegeven e-mailadres. Je merkt meteen of er snel een reactie komt.

Komt er pas weken later een antwoord of helemaal niet? Of krijg je niet de informatie waar je om hebt gevraagd? Werk dan niet samen met het bedrijf achter de thuiswerk opdrachten.

Kies een (online) business die bij je past


Uitgebreid onderzoek is ontzettend belangrijk wanneer je thuis wil gaan werken. Verdiep je in de mogelijkheden die er zijn en vraag mensen die een online business hebben naar hun eigen ervaringen.

Wil je beginnen met affiliate marketing, dropshipping of online vertaalwerk? Kijk eerst goed of het bij je past.

Wat voor de een werkt, pakt bij de ander misschien wel verkeerd uit. Kies thuiswerk dat bij jou past. Jij bent immers uniek en het werk moet wel bij je passen. Niet iedereen vindt affiliate marketing bijvoorbeeld even leuk.

Maar misschien ben je wel een geschikt persoon om te gaan bloggen. Uiteindelijk komt het er op neer dat je realistisch kijkt naar thuiswerken zodat je een business opstart die praktisch en haalbaar is voor jou.

laptop - vrijheid dankzij online business

Start een online franchise

Laten we eens kijken naar het thuiswerk dat je mogelijk kunt gaan doen. Misschien heb je er wel eens van gehoord: franchising. Heb je een goed gevoel voor het verkopen van producten en diensten? Misschien is dit type werk dan wel iets voor jou.

Het houdt in dat een bedrijf jou de mogelijkheid geef om hun producten en/of diensten te promoten. Daarbij krijg je alle training en ondersteuning die je nodig hebt om er een succes van te maken.

Een van de voordelen van deze manier van werken is de flexibiliteit. Je bepaalt grotendeels zelf wanneer je werkt en hoeft er niet de deur voor uit.

Ondertussen ontvang je een pakket met al het advertentie materiaal van de onderneming waar je mee samenwerkt. Het voelt bijna als jouw eigen bedrijf terwijl je er veel minder voor hoeft te doen.

Gezond thuiswerken door fitnessles te geven

Thuiswerken brengt helaas ook een nadeel met zich mee: het is niet altijd goed voor de gezondheid. Je zit immers veel achter de computer en komt daardoor weinig in beweging.

Gelukkig is er een oplossing: word fitness instructeur aan huis! Het enige wat je hoeft te doen is een ruimte inrichten voor fitnesstraining. Vervolgens maak je een online advertentie aan die hopelijk veel geïnteresseerden bereikt.

Of maak je eigen website en promoot het flink. Hoe meer bezoekers je trekt, hoe groter jouw fitnessclub. En dat brengt op zijn beurt drie grote voordelen met zich mee: je komt in beweging, hebt sociale contacten én verdient geld. Dus waarom zou je het niet doen?

Tot slot: doe je huiswerk

Een belangrijke tip wanneer het om thuiswerken gaat: doe onderzoek en laat je niet meeslepen door advertenties en mogelijke scams.

Kortom: doe je huiswerk. Ontdek voor jezelf wat wel en niet werkt. Doe vooral geen thuiswerk dat niet bij je past. Het internet biedt veel mogelijkheden om geld te verdienen vanuit je luie stoel.

Maar niemand wil het slachtoffer worden van oplichting, dus wees voorzichtig. En met een realistische blik en goede werkhouding kun je gelukkig ver komen.