rijk worden zonder werken

Rijk worden zonder werken. Kan iedereen rijk worden? Ja… met deze tips lees je hoe!

rijk worden zonder werken

Rijk worden zonder werk

Rijk worden zonder werken

Het is de droom van iedereen: rijk worden zonder een dag te hoeven werken. Tenzij je plotseling een enorme erfenis erft of de loterij wint, lijkt dit toch niet realistisch te zijn. Daarnaast is werken ook een vrij breed begrip. Maar financieel onafhankelijk worden is voor velen een droom.

Sommige mensen zien dit begrip als werken onder iemand of voor een baas. Voor jezelf werken, je eigen baas zijn en je eigen werktijden indelen kan dan weer erg aantrekkelijk klinken. Ben je bereid een aantal uur per week voor jezelf te werken, dan kun je zomaar rijk worden zonder nooit meer een dag voor een baas te werken.

Houd in gedachten dat rijke en succesvolle mensen vaak extreme stress of onzekerheid hebben moeten doorstaan om het succes te bereiken wat ze nu hebben. Zolang je bereid bent om er genoeg moeite, tijd en energie in te steken, dan zou je zomaar eens rijk kunnen worden zonder ervoor te hoeven werken!

Inhoudsopgave

Wat betekent rijk zijn voor je?

Ga allereerst goed na bij jezelf waarom je graag rijk wil worden. Gaat het puur om het idee dat je veel geld op je bankrekening hebt staan of is het meer dan dat? Of gaat het om het beeld van onafhankelijkheid en vrijheid?

Wat is je idee van succesvol zijn? Wat zou je met dit geld willen doen? Rijk en succesvol worden gaat uiteraard niet zonder pijn, onzekerheid, twijfel en hard werken. Is dat wat je ervoor over hebt? Als dit inderdaad zo is, kunnen eigenschappen als zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen niet ontbreken.

Werk je op dit moment voor een baas van 9 tot 5 uur, maar bevalt dit niet? Waarom zou je graag zonder baas willen werken? Wat betekent deze vrijheid voor je en wat is het je waard? 

rijk worden

Zeg niet meteen je baan op

Klinkt het idee van je eigen bedrijf hebben en rijk worden als muziek in je oren? Zeg toch niet meteen je vaste baan op. Dit is uiteraard niet verstandig. Zeker als je net een beginner bent, is het slim om niet al je eieren in één mandje te leggen.

Uiteraard kun je naast je werk al met eigen projecten beginnen of jezelf oriënteren op andere zaken. Het is een proces, doe het daarom rustig aan. De weg naar rijkdom is niet zonder vallen en opstaan. Zorg er daarom voor dat je genoeg zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen hebt. 

Tip: Als je vanuit huis geld wilt verdienen dan is beleggen in cryptomunten, aandelen en opties misschien voor jou de ultieme optie. Bekijk mijn review over de Trading Navigator Methode.

Volg deze 5 stappen om rijk te worden zonder te werken

Wil jij rijk worden zonder te hoeven werken? Volg dan deze 5 stappen!

Stap 1: Maak tijd voor jezelf vrij

Allereerst is het belangrijk om tijd voor jezelf vrij te maken. Uiteraard behoud je de baan die je al hebt, maar ga bijvoorbeeld een aantal uur of een dag minder werken. Zo houd je tijd over voor andere projecten die je naast je baan kunt doen. Alleen zo kun je tijd in jezelf investeren om te werken aan je rijke toekomst. 

Stap 2: Verdiep je in biografieën van rijke mensen

Hoe je rijk en succesvol kunt worden, kun je natuurlijk het beste leren van ervaringsdeskundigen zelf. Verdiep je in de materie van deze mensen en laat je inspireren. Kom tot indrukwekkende inzichten en probeer ze zelf uit. Je zult vaak zien dat het meer om een mentaliteit, instelling of attitude gaat dan om een techniek of baan zelf. Hierbij een aantal voorbeelden van boeken:

 • F.U. Money van Dan Lok
 • The Exclusive Biography van Steve Jobs
 • Thrive: The Third Metric to Success van Arianna Huffington
 • The Compound Effect van Darren Hardy
 • The Snowball: Warren Buffett and the Business of Life
 • Riding the Storm van Duncan Bannatyne
 • The War of Art en Do The Work van Steven Pressfield
 • Start Something that Matters van Blake Mycoskie

Stap 3: Ga aan de slag met affiliate marketing

Een van de meest eenvoudige en populaire manieren om geld te verdienen in je slaap is affiliate marketing. Net zoals bij alle andere marketing verdienmodellen promoot je hierbij producten. Je promoot alleen niet je eigen producten, maar die van een ander. Hiervoor gebruik je een link die de klant verwijst naar de website van het bedrijf waar dat betreffende product te koop is.

Deze link wordt een affiliate link genoemd. Koopt een klant een product via jouw link, dan ontvang jij daarvoor een commissie. Eigenlijk werk je dus als een medeverkoper van een bedrijf. Daarvoor raad je producten aan en post je een affiliate link voor deze producten. De commissies die je hiervoor ontvangt, kunnen enorm verschillen.

De merchant van het bedrijf geeft je een persoonlijke link. Iedere affiliate marketeer ontvangt een eigen unieke affiliate link. Hiermee kan er precies worden bijgehouden wie er iets via zijn of haar link heeft verkocht. Zo kunnen vervolgens de commissies worden uitbetaald. 

Met affiliate marketing kan je geld verdienen met bloggen… veel leuker gaat het niet worden.

Plaatsing affiliate links 

Affiliate links kun je overal plaatsen, maar het moet natuurlijk wel geplaatst worden op een zichtbare plek waar veel potentiële klanten kunnen komen. Populaire plekken hiervoor zijn social media kanalen, zoals Facebook en Instagram.

Ook veel Youtube kanalen en blogs maken hier gebruik van. Werk je in de social media wereld of blog of vlog je over je passies, dan kun je eenvoudig als affiliate marketeer een mooi bedrag verdienen. Natuurlijk moet je hier wel wat voor doen en kun je niet volledig geld in je slaap verdienen.

Allereerst zul je je kanalen onder de aandacht moeten brengen, goede content moeten maken en ervoor zorgen dat de producten die je aanraadt in je affiliate links met je content te maken hebben. Heb je trouwe kijkers of lezers, dan zullen zij jou vertrouwen wanneer je een product aanraadt of niet. Alleen zo verzamel je veel klanten die daadwerkelijk op de link zullen klikken en het product zullen aanschaffen. 

makkelijk rijk worden

Voordelen affiliate marketing 

Hierbij de voordelen van affiliate markting op een rijtje: 

 • Het grote voordeel van affiliate marketing is dat je voor meerdere bedrijven tegelijkertijd kan werken. Je kunt dus op een grote schaal producten verkopen. Normaal gesproken werk je voor één winkel of één webshop en je verdient alleen geld voor de producten die je daar verkoopt. Als affiliate marketeer kun je meerdere producten van verschillende bedrijven tegelijkertijd promoten met diverse links en daarvoor meerdere commissies ontvangen. 

 • Als affiliate marketeer kun je constant geld verdienen en daarmee is de grote droom van iedereen mogelijk: in je slaap geld verdienen. Je plaatst een affiliate link en dat is het. Vergeet niet dat je natuurlijk wel werk moet steken in de accounts of kanalen die je hebt. Zo moet je uiteraard wel kijkers of lezers hebben die de affiliate link moeten aanklikken. Maar het geld dat je verdient aan de link gaat constant door. Het geeft je daardoor ook veel vrijheid. Zo kun je je eigen werktijden inplannen en zit je nergens aan vast. 

 • Als affiliate marketeer is er ruimte om te groeien. Hoe meer klanten gebruik maken van je link, hoe meer affiliate commissies je krijgt. Je kunt je aanmelden voor een affiliate marketing programma. De populariteit van je links zullen opgemerkt worden, hierdoor zul je vervolgens links ontvangen met hogere commissies. Bij traditionele verdienmodellen betekent meer verkoop meer werk. Als affiliate marketeer is dit zeker niet het geval. Als er veel mensen gebruik maken van je links, zal dit niets veranderen aan de hoeveelheid werk die je in de verkoop moet steken. 

 • Het laatste voordeel van affiliate marketing is dat iedereen er mee kan beginnen. Je kan je aanmelden bij een affiliate marketing programma en je kunt meteen beginnen. Je hebt hiervoor dus geen jarenlange studie of ervaring in business nodig. De enige vereisten zijn een laptop en internet. Het is natuurlijk fijn als je al een blog, Youtube-kanaal of sociale media accounts hebt, zodat je hier direct links op kunt plaatsen. Je hebt als affiliate marketeer dus geen ervaring, studie, startkapitaal of fysieke winkel nodig. Als je nog geen website hebt om op te bloggen dan zijn systemen als WordPress of Phoenix ideaal om snel te kunnen beginnen.

Stap 4: Investeer je geld

Een manier om geld te verdienen zonder te werken, is door je geld te investeren. Je hebt wellicht een spaarrekening of een bedrag dat je elke maand opzij zet. Het is zonde om niets met dit geld te doen. Waarom zou je het niet investeren in de aandelenmarkt? Zonder ook maar iets te doen, kun je aandelen meer waard laten worden en dus geld verdienen zonder te werken.

Je geld investeren is uiteraard niet volledig risicoloos, maar als je het slim en voorzichtig speelt, kun je veel geld verdienen. Er zijn vele eenvoudige aandeel platforms online te vinden. Er zijn veel verschillende investeringsstrategieën beschikbaar, dus doe eerst wat onderzoek en vind er een die voor jou werkt.

Onthoud dat dit niet meteen veel geld zal opleveren, maar een tijdje duurt. Ook kan het zijn dat je eerst verlies maakt, voordat je het misschien wel dubbel terug zal verdienen. 

Stap 5: Geef nooit op

Als laatste stap moet je onthouden dat je nooit kunt opgeven. Blijf jezelf ontwikkelen. Blijf nieuwe dingen leren. Alleen zo blijf je groeien. Investeer in jezelf en probeer diverse dingen uit. Alleen zo kom je erachter waar je talenten liggen en wat wel en niet voor jou persoonlijk werkt. En zo creëer je de ultieme laptop lifestyle.