bloggen - geld verdienen

Hoe verdien je geld met bloggen? Ontdek 3 verschillende manieren!

bloggen - geld verdienen

Hoe verdien je geld met bloggen en wat is de beste manier om dit te doen? Als jij deze blog leest is de kans groot dat je graag een antwoord op deze vragen wilt krijgen. En ik kan je vertellen dat het geen slechte keuze is om je verder te verdiepen in online geld verdienen met bloggen…

Bloggen is in 2022 namelijk nog altijd een zeer winstgevende skill waar op verschillende manieren geld mee te verdienen valt. In deze blog ontdek je er 3 en vertel ik je welke manier ik persoonlijk het beste vind!

Inhoudsopgave

Wat is bloggen nou eigenlijk?

Waarschijnlijk kan je hier zelf al aardig antwoord op geven, en eigenlijk denk ik dat iedereen dit wel zo’n beetje weet. Bloggen is inderdaad het schrijven van teksten die uiteindelijk op een website worden gepubliceerd.

Maar niet zomaar alle teksten op het internet zijn blogs, toch? Hoe zit het dan met nieuwsartikelen en wetenschappelijke stukken?

Het grote verschil met een blog is dat je veel persoonlijker schrijft en echt je passie deelt met anderen.

Je schrijft een tekst grotendeels op basis van je eigen kennis, en niet op basis van allerlei bronnen.

In hoofdlijnen is dit waar het op neerkomt maar in de praktijk zit hier meer omheen dan je zal denken…

Je kunt een blog namelijk inzetten als een zeer krachtig middel om een specifieke doelgroep te bereiken. Als mensen je artikelen interessant vinden kun je ze al snel tot trouwe bezoekers van je website omtoveren.

Daarnaast scoort een waardevolle website met veel kwalitatieve blogartikelen al snel hoog in zoekmachines. Hierdoor kun je vanaf de zoekresultaten zelf veel bezoekers naar je website halen, maar hier ook andere bedrijven mee helpen.

Geld verdienen met bloggen

Het woord BLOG is een samenvoeging van de woorden “‘Web” en “Log”. Ik vind het belangrijk om dit aan je te vertellen omdat het woordje “Log” veel zegt over het belangrijkste element van een blog.

Denk maar eens aan een logboek. Hoe zou jij aan iemand uitleggen wat dit is?

Ik denk dat bij de meeste in deze uitleg in ieder geval de woorden ‘schrijven’ en ‘bijhouden’ zullen terugkomen.

De laatste van deze twee woorden is naar mijn mening het belangrijkste element van een blog. Want hoe verdien je geld met bloggen als je niet in staat bent je content elke week bij te houden?

En met bijhouden bedoel ik hier dat je elke week nieuwe blogartikelen moet blijven plaatsen als je er eenmaal aan begonnen bent…

Bloggen is namelijk een commitment die je aangaat, zowel naar jezelf als naar je bezoekers.

Wat zijn goede onderwerpen om over te bloggen?

Voordat je start met bloggen moet je eerst nadenken over welke onderwerpen je gaat schrijven. Gezondheid, geld verdienen, reizen, beauty en mode zijn populaire onderwerpen waar veel mensen over schrijven.

Natuurlijk is het ene onderwerp beter dan het andere, en is het over het algemeen zo dat je in een niche met duurdere producten ook meer verdient.

Verdien je geld met bloggen in WordPress

Maar hoe verdien je zoveel mogelijk geld met bloggen en hou je het ook nog leuk voor jezelf?

Zoals ik al zei is een blog iets wat je moet bijhouden en dit wordt lastig als je de dingen waar je over schrijft echt niet leuk vind.De kans is groot dat je er dan al snel klaar mee bent – en dat is precies wat je vanaf het moment dat je besluit om een blog te starten wilt voorkomen.

Het is dus belangrijk om iets te kiezen wat je leuk vind en waar je bij voorkeur ook redelijk wat mee kunt verdienen.

Als je het onderwerp leuk vindt kan je er ook veel makkelijker over schrijven. Ook heb je vaak al redelijk wat kennis over dit onderwerp, en vind je het anders niet erg om hier nog veel meer over te gaan leren :-).

Hierdoor wordt het een eitje om elke week nieuwe blogartikelen te publiceren en zal je veel sneller succesvol kunnen worden met je blog.

De mensen die je blog lezen zullen daarnaast ook aanvoelen dat jij het onderwerp leuk vind. Geloof me, dit merk je echt gauw genoeg aan hoe iemand schrijft ;-).

Door dezelfde passie als je doelgroep te delen kun je ook veel sneller een band opbouwen met je bezoekers.

Als je meer wilt weten over hoe je interessante onderwerpen om over te schrijven kunt vinden, raad ik je zeker aan om dit blogbericht eens door te lezen!

Hoeveel geld kan je verdienen met bloggen?

Hoeveel geld je kunt verdienen met een blog dat hangt van meerdere factoren af. Als je een autoriteit bent in je niche dan kan je behoorlijk wat bezoekers aantrekken en daarmee ook een flink bedrag verdienen. Als je daarentegen een blog hebt met allerlei soorten onderwerpen en maar een beetje aan blogt dan zul je er hooguit enkele euro’s per maand aan overhouden.

Je kunt ook indirect veel geld verdienen door te bloggen. Als je een bedrijf hebt en regelmatig goede artikelen schrijft waardoor er veel bezoekers naar de website komen dan wordt je een autoriteit in je branche. De kans dat die bezoekers op een gegeven moment klant worden is dan aannemelijk. Zonder te bloggen had je deze (potentiële) klanten nooit bereikt.

Hoe verdien je geld met bloggen?

Geld verdienen met bloggen is in 2022 nog altijd hot, en er liggen binnen de blogwereld nog altijd enorme kansen. Steeds meer bedrijven zien de kracht van bloggen waardoor de kansen alleen maar groter worden om hier een online inkomen door op te bouwen.

Maar hoe verdien je dan precies geld met bloggen? Hieronder ontdek je 3 manieren die jij kunt gaan inzetten op je blog!

#1. Verdien geld door te bloggen met Google AdSense

De eerste manier waarop je geld kunt verdienen met bloggen is door te starten met Google AdSense.

Google AdSense is het het officiële advertentieprogramma van Google waarmee website-eigenaren geld kunnen verdienen. Het principe hierbij is dat je Google toestemming geeft om advertenties op je website weer te geven.

Wanneer bezoekers dan op deze advertenties klikken zal jij als website-eigenaar hiervoor betaald krijgen. Voor elke persoon die op de advertentie klikt betaald Google je een klein percentage uit.

Hoe geld verdienen met bloggen?

Hierbij is het wel zo dat je met de ene klik meer verdient dan met de ander. Als jij een blog over luxe huizen hebt zullen je verdiensten natuurlijk veel groter zijn.

De prijs van deze producten ligt immers veel hoger en daarom is het wel zo eerlijk dat je hier ook meer voor krijgt. Bij een blog over telefoonhoesjes zul je logischerwijs veel minder hoge bedragen ontvangen…

Om op deze manier geld te verdienen zul je als eerst een account op Google AdSense moeten aanmaken. Vervolgens moet je het account aan je website gaan linken.

Hoe dit met bloggen werkt is eigenlijk heel simpel – je neemt slechts een stukje code over en dan verdien je eigenlijk al geld. Een voorwaarde is dan natuurlijk wel dat mensen op de advertenties klikken, en je website genoeg bezoekers trekt… maar daar kom ik later op terug :).

Google zal ervoor zorgen dat de advertenties ook relevant zijn aan de onderwerpen waarover je schrijft. Het mooie is dat dit geheel automatisch gaat nadat je het benodigde stukje code op je website hebt geplaatst.

Maar je zult bij deze manier dus wel eerst een website moeten opzetten. Het is belangrijk om direct een softwareprogramma te kiezen dat geschikt is om geld te gaan verdienen met je blog.

Een van de beste softwareprogramma’s om geld te verdienen met bloggen is WordPress. Dit programma is in eerste instantie speciaal voor bloggen opgezet en daarom nog altijd uitermate geschikt hiervoor.

De voor- en nadelen van bloggen met Google AdSense?

Het voordeel van bloggen met Google AdSense is dus dat je zonder zelf iets te doen aan advertenties verdient. Google betaalt je een klein bedrag voor iedere klik op een advertentie.

Je hoeft deze advertenties ook niet zelf op te zetten en ziet ze vanzelf rondom je blogberichten verschijnen. Op deze manier kun je echt al je aandacht richten op het schrijven van je content en daardoor al snel meer bezoekers naar je blog halen.

Het nadeel van bloggen met Google AdSense is wel dat het lang kan duren voordat je er echt een leuk inkomen mee verdient. Om je een idee te geven, je verdient per 10.000 bezoekers gemiddeld zo’n 30 a 40 euro.

Als je geen hoge bezoekersaantallen hebt wordt het dus vrij lastig om hier echt wat mee te verdienen. Toch is het nog steeds een manier om een passief inkomen te verdienen.

Een sterke blog haalt namelijk constant bezoekers binnen – en dan kan het harder gaan dan je denkt. Zo ook met de inkomsten via AdSense….

Verdien geld met bloggen

✅ Leren geld te verdienen met bloggen

Als je direct geld wilt verdienen met bloggen dan is het verstandig om je aan te melden voor de GRATIS online training van De Moderne Nomaden. Deze jongens hebben al jaren ervaring met bloggen en verdienen er een goed salaris mee. Als jij van hun kennis gebruik wilt maken dan is het zeker aan te raden om deze training te volgen.

???? Meld je hier aan voor de GRATIS online training over Geld verdienen met bloggen.

#2. Verdien geld door te bloggen voor bedrijven

Hoe verdien je geld met bloggen zonder dat je een eigen website hebt? Simpel – door voor andere websites/bedrijven te gaan bloggen!

Als jij geen eigen website wilt onderhouden en liever gewoon alleen blogt dan is dit voor jou een goede optie.

Er zijn steeds meer bedrijven die op zoek zijn naar ‘freelancers’ en hier de voordelen van inzien.

Een freelancer is eigenlijk een duurder woord voor een zelfstandige ondernemer die een bepaalde dienst aan een bedrijf aanbied. In dit geval zul jij als freelancer dus het schrijven van blogartikelen als dienst aanbieden.

Natuurlijk moet je dan wel kunnen aantonen dat jouw blog-skills het bedrijf veel kunnen gaan opleveren.

Weet jij zeker dat je met je schrijfvaardigheid een website veel waarde kan geven? Dan moet je dit ook duidelijk maken aan andere bedrijven!

Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een aantal voorbeeld blogs toesturen, of een acquisitie mail sturen waarin je ze overtuigt van je waarde.

Als jij sterke blogartikelen kunt schrijven van hoge kwaliteit, zijn er genoeg websites die naar je op zoek zijn. En als je ze kunt overtuigen van je waarde is de vergoeding die je ontvangt meestal niet de minste…

Voor een goed blogartikel van 1500 woorden kun je soms al een beloning van zo’n €200 ontvangen. Niet verkeerd verdienen dus al je er elke week een stuk of 5 verkoopt ;-).

Zoals ik al zei is een blog een krachtig middel om bezoekers naar een website te krijgen. Schrijf jij goede blogberichten die de website waar je voor schrijft veel bezoekers opleveren?

Dan zullen ze alsmaar meer van je willen – en zal jij meer en meer geld gaan verdienen door elke week te schrijven…

Geld verdienen met bloggen

De voor- en nadelen van bloggen voor bedrijven

Het grootste voordeel van bloggen voor bedrijven is dus dat je er redelijk veel mee kunt verdienen. En dus ook dat je er niet per se een eigen website voor hoeft te hebben.

Maar hoe snel verdien je geld met bloggen voor bedrijven als je in de markt nog niet echt bekend staat als blog-expert?

Dit kan soms toch wel erg lastig gaan. Websites willen namelijk wel echt in zee gaan met iemand die hun aantoonbaar kan gaan helpen.

Als je geluk zijn ze al om na het lezen van een paar goede voorbeeld-blogs. Maar het liefst zien ze dat je ook andere websites aan meer bezoekers hebt kunnen helpen. Daarom geldt dat de eerste klant de lastigste is…

Lukt het je dan toch om een website voor je te winnen, dan moet je deze kans met beide handen aangrijpen!

Belangrijk is om je ‘blogdossier’ vanaf dag één meteen goed bij te houden. Alle successen en resultaten die je met je blogs hebt behaald, kun je dan altijd aantonen wanneer je op zoek gaat naar nieuwe website om voor te schrijven.

#3. Verdien geld door te bloggen in combinatie met Affiliate Marketing

De derde en laatste manier om geld met bloggen te verdienen is in combinatie met affiliate marketing. Persoonlijk vind ik dit de beste manier om met je eigen blog een inkomen via internet op te bouwen.

Je kunt op deze website genoeg artikelen vinden over geld verdienen via affiliate marketing. Als je hier alles over wilt weten raad ik je aan om eens mijn blogartikel over het beginnen van een affiliate marketing website door te lezen.

Voor de mensen die nog niet weten hoe dit verdienmodel werkt leg ik het even kort;

Bij affiliate marketing promoot je producten en diensten van adverteerders op je website in ruil voor commissies.

Deze producten kun je door middel van een unieke link promoten via een zogeheten affiliate netwerk.

Het gaat erom dat jij deze affiliate link ergens aan je gepubliceerde blogartikelen toevoegt. Wanneer mensen vervolgens op deze link klikken komen ze op de verkooppagina van de adverteerder terecht.

Zodra ze het product wat jij promoot op deze pagina aanschaffen zul jij automatisch je verdiende commissie uitbetaald krijgen.

Ook hier is het natuurlijk wel weer belangrijk dat de producten die je promoot relevant zijn aan je content.

In tegenstelling tot bloggen voor bedrijven heb je nu dus wel weer een eigen website nodig. Maar de tijd die je hierin steekt is het meer dan waard als je kijkt naar wat het je kan gaan opleveren…

De voor- en nadelen van bloggen met affiliate marketing

Door te bloggen in combinatie met affiliate marketing verdien je namelijk veel geld als je weet hoe dit moet. Waar je met Google AdSense slechts een klein percentage verdient, verdien je met affiliate marketing al snel 30 tot 60% van de verkoopprijs!

Het verschil is nu natuurlijk dat je betaald krijgt voor producten, en niet voor het aantal klikken op de advertentie. Een nadeel dat je hierbij zou kunnen noemen is dat je een klik makkelijker realiseert dan een verkoop.

Toch kan dit nadeel niet op tegen het voordeel want je kunt er nog steeds enorm veel geld mee verdienen.

Zoals ik al zei verdien je met Google AdSense gemiddeld zo’n 30 tot 40 euro per 10,000 bezoekers. Stel dat je met affiliate marketing voor hetzelfde aantal bezoekers 3 verkopen met een commissie van rond de €100 realiseert dan heb je al bijna het driedubbele verdient!

Als het je ambitie is om een passief inkomen via bloggen op te bouwen denk ik dan er geen betere manier dan deze is.

Zonder bezoekers verdien je helaas nog niks met bloggen…

Maar hoe verdien je geld met bloggen zonder dat er mensen naar je website komen? Helaas gaat dit lastig zoals je aan de titel van deze paragraaf kunt zien…

Het eerste waar je je op moet focussen is dus bezoekers naar je eigen website krijgen, of uitvinden hoe jij blogartikelen schrijft die voor andere websites bezoekers trekken.

Natuurlijk moet je dan wel eerst kunnen aantonen dat jij dit vermogen bezit. Eerder zullen bedrijven niet snel met je in zee willen gaan.

Hoe je het ook wendt of keert – je moet eerst bezoekers naar je blog zien te krijgen.

Hier kun je natuurlijk verschillende middelen voor inzetten zowel betaald als onbetaald. Je kunt bijvoorbeeld gaan adverteren op Facebook of Instagram, maar het meest aantrekkelijke voor jezelf en ook voor bedrijven is om gratis bezoekers via de zoekresultaten in Google binnen te halen.

Hieronder zal ik aan je uitleggen hoe jij op deze manier meer bezoekers naar je blog kunt halen.

Hoe kan je meer (gratis) bezoekers naar je blog krijgen?

Om bezoekers via Google naar je artikelen te krijgen draait het allemaal om zoekmachineoptimalisatie- oftewel SEO. Je kunt door je artikelen te optimaliseren voor Google veel eerder ervoor zorgen dat mensen je blogberichten zullen vinden.

Het is daarom belangrijk dat je weet met welke factoren je rekening moet houden tijdens het schrijven. Naast dat je tekst in ieder geval van kwaliteit moet zijn en waarde moet geven aan je bezoekers, zijn er ook bepaalde SEO-trucjes om je blog hoger te laten scoren in Google.

Als je precies wilt weten waar je allemaal op kunt letten om meer mensen naar je blog te krijgen raad ik je aan om eens op bovenstaande link te klikken ;-).

Een waardevolle skill waar je veel mee kunt verdienen…

Met bloggen verdien je pas echt wat geld als je per maand een redelijk aantal mensen hebt dat je blog leest. Ik plak hier liever geen getal aan omdat het per persoon erg kan verschillen vanaf hoeveel bezoekers er geld wordt verdient.

Maar als jij serieus genomen wilt worden door bedrijven zul je toch wel naar minimaal zo’n 10.000 bezoekers per maand moeten streven. Vanaf deze aantallen wordt je blog pas echt aantrekkelijk en daarmee ook de bedragen die je aangeboden krijgt…

Toch verdien je soms zelfs al vanaf 10 bezoekers geld met je blog, maar dan moet je wel echt precies weten hoe je converterende teksten schrijft.

Je tekst zal dan ook extreem goed en overtuigend moeten zijn, en de bezoeker precies het goede product moeten aanbieden.

In dit geval heb ik het dus over geld verdienen met bloggen via affiliate marketing, en ja dan kunnen zulke gelukstreffers ertussen zitten…

Met bloggen bouw je elke week aan je eigen online vastgoed

Voor 99% geldt dat er met 10-100 bezoekers per maand nog bijna niks verdient wordt. Nogmaals draait het bij bloggen om bijhouden en vooral ook om het vertrouwen houden dat alle tijd die je in bloggen steekt je dubbel en dwars gaat terugbetalen.

En geloof me als jij hier elke week – of nog beter elke dag – mee bezig blijft kan het je veel mooie dingen gaan opleveren. Door regelmatig te bloggen zul je er ook steeds beter in worden. Zonder dat je het door hebt kan je je schrijfvaardigheid naar grote hoogte brengen.

En als je kijkt naar de verdienmodellen die ik in dit artikel heb genoemd is het financieel gezien niet verkeerd om jezelf te ontwikkelen tot een ware blogexpert ;-).

Bloggen is een zeer waardevolle skill waar je veel mee kunt verdienen.

Het mooie is dat alle blogartikelen die je schrijft altijd online blijven als je ze eenmaal gepubliceerd hebt.

Door constant te blijven bloggen bouw je al het ware aan je eigen online vastgoed.

Het is je eigen unieke content die niemand van je afpakt, en die elke week alsmaar meer bezoekers blijft trekken.

Stop dus niet als het na een maand niets lijkt op te leveren! Succesvol worden met je blog heeft gewoon tijd nodig..

Maar als je elke week nieuwe content publiceert kan het niet anders dan dat je uiteindelijk de vruchten ervan plukt :-).

Hoe verdien je het snelst geld met bloggen…

Over bloggen is op het internet erg veel informatie beschikbaar en je kunt er genoeg boeken over vinden. Je kan er natuurlijk helemaal zelf achter komen hoe je je eigen blog kunt beginnen…

Er zijn veel Youtube tutorials te vinden die je precies laten zien hoe je een eigen blog kunt beginnen. Bijvoorbeeld de tutorial hieronder:

Maar hoe snel verdien je geld met bloggen als je het allemaal zelf moet uitzoeken? Als je het mij vraagt zal dit veel langer gaan duren dan dat je stapsgewijs meteen op de goede manier aanleert.

Er zijn op het internet genoeg cursussen die jou precies uitleggen hoe je geld kunt verdienen met schrijven en bloggen. Bijvoorbeeld in combinatie met affiliate marketing.

Naast dat je een blogwebsite leert opzetten en een goed blogartikel leert schrijven, pak je ook meteen de in’s en out’s van het affiliate marketing verdienmodel mee.

De cursus ‘De Affiliate Marketing Revolutie’ van Jacko Meijaard vind ik persoonlijk bijvoorbeeld de beste keuze als je al het bovenstaande direct wilt gaan leren. Je hoef dan zelf niet meer helemaal uit te zoeken hoe je geld kan gaan verdienen met bloggen.

Met deze cursus krijg jij direct alle kennis en tools aangereikt om winstgevend te kunnen gaan bloggen. Ben je benieuwd naar deze cursus? Via de knop hieronder ontdek je er alles over én kun je je direct aanmelden wanneer het je wat lijkt ;-).

Zo – dan zijn we nu toch echt aan het einde van dit artikel beland! Ik hoop dat je nu in ieder geval antwoord kunt geven op de vraag: “Hoe verdien je geld met bloggen?”. En ik hoop je met deze blog ook te hebben geïnspireerd om dit te gaan doen ;-).

Als je verder nog vragen of opmerkingen over dit artikel hebt hoor ik het graag in de reacties hieronder!