hoe word je succesvol - luxe yacht

Hoe word je succesvol en snel rijk? 15 gouden tips voor een succesvol leven

hoe word je succesvol - luxe yacht

Snel rijk worden en succesvol leven? Lees alle tips

Hoe word je succesvol en rijk? – Op deze vraag zou iedereen het antwoord wel willen weten. Maar helaas is dit niet zo makkelijk, anders waren we het allemaal wel geweest ;-).

Toch denken de meeste mensen al snel dat succes en rijkdom niet voor hen is weggelegd. Ze kiezen er daarom voor een ‘normale baan’ te nemen en 40 uur per week te werken.

Maar er zijn veel manieren om rijk te worden en de een doet dit met een business op internet, beleggen in aandelen, vastgoed en de ander verdiept zich in crypto en investeert in bitcoin. Welke weg je ook bewandeld om succesvol en rijk te worden, doe het met iets wat je leuk vind.

Inhoudsopgave

Maar wat als ik je vertel dat een succesvol leven verre van onmogelijk is?

Dat een leven vol rijkdom slechts een kwestie is van keuzes maken? Keuzes die anderen niet snel durven te maken waardoor ze altijd in middelmatigheid blijven leven. En dat terwijl er veel meer geld, vrijheid en geluk binnen handbereik ligt…

rijk worden

Omdat je deze blog leest hoop ik dat jij wél ziet dat er meer mogelijk is.

Een leven vol succes en rijkdom is namelijk echt voor iedereen mogelijk.

Maar omdat de meeste mensen er niet naar zoeken, zullen ze het ook nooit vinden. Dat is helaas de keihard waarheid.

Gelukkig sta jij al 3-0 voor nu je dit artikel leest. Ik ga je namelijk 15 tips geven waarmee jij een rijk en succesvol leven kan gaan leiden :-). Deze tips vormen een aanvulling op de 9 succestips die ik in mijn blog ‘Hoe kun je het beste online ondernemen?’ heb gegeven.

Lees dan ook snel verder om mijn 15 (extra) ‘gouden succestips’ te ontdekken!

Hoe word je succesvol en rijk? 15 gouden tips voor succes en rijkdom.

Als je denkt aan rijk worden dan denk je waarschijnlijk aan het hebben van een flink vermogen. Rijk zijn hoeft niet altijd met je financiële toestand te maken te hebben. Als je gelukkig en gezond bent dan is dit minstens zo belangrijk. En natuurlijk is het daarbij fijn als je het financieel ook goed voor elkaar hebt.

#1. Begin je eigen (online) business

Om de 17 tips af te trappen begin ik meteen met de allerbelangrijkste. Want hoe word je rijk en succesvol wanneer je in loondienst blijft werken? Als je het mij vraagt: NIET. En zo wel kun je van mij aannemen dat je hier veel uren voor aan het zwoegen bent ;-).

En hoe kun je je leven succesvol noemen wanneer je elke dag verplicht van 9 tot 5 op kantoor moet zijn?

Dat is niet het succes waar het in deze blog over gaat. Als je echt succesvol en rijk wilt worden, zul je hier je eigen winstgevende business voor op moeten zetten. En het liefst een online business, omdat dit ultieme vrijheid geeft.

Door je business online te beginnen kun je namelijk voor een passief inkomen zorgen. Je kan hierdoor letterlijk geld verdienen terwijl je slaapt, omdat er op de automatische piloot geld blijft binnenstromen.

Zo kun je bijvoorbeeld een dropship webshop of een affiliate website hebben die voor inkomsten zorgt, of een online programma verkopen zonder dat je er direct iets voor hoeft te doen. Dat is het mooie aan het internet – je hoeft niet een x aantal uren te werken om een x bedrag te verdienen.

Tegenwoordig verdienen mensen ontzettend veel geld via Instagram of runnen ze een eigen business op Bol.com.

Je bepaalt zelf hoeveel je verdient omdat je oneindig kunt blijven opschalen. Naar mijn mening is een online business dan ook dé manier om succesvol en rijk te worden in 2022.

Rijk worden met bloggen

Heb je er weleens aan gedacht dat je met bloggen duizenden euro’s per maand kunt verdienen? Hoe leuk is dat… je blogt over een onderwerp waar je affiniteit mee hebt bijvoorbeeld over een hobby en je verdient er nog een flink bedrag mee ook? Dit is ook voor jou mogelijk!

Er zijn veel tactieken die je kunt toepassen om met bloggen je geld te verdienen. Nu kun je natuurlijk zelf het wiel proberen uit te vinden maar de jongens van De Moderne Nomaden hebben dit al voor je gedaan. Ze hebben met hun ervaring een waardevolle cursus gemaakt zodat ook jij succesvol kunt worden met bloggen.

In de cursus Van Blog Naar Business 2.0 wordt je precies uitgelegd wat jij moet doen om op een leuke manier geld te verdienen met bloggen. Via de link hieronder kun je meer informatie vinden en je aanmelden voor de gratis training waar je al ontzettend veel van opsteekt.

Meld je hieraan voor de GRATIS training Van Blog Naar Business 2.0

Hoe wordt je rijk met internet

Kijk maar eens naar bekenden als Enzo Knol, Anna Nooshin en Boyd Hoek. Allemaal zijn ze rijk geworden dankzij hun eigen online business.

Ik zeg nou niet meteen dat je moet gaan vloggen – maar wat ik je duidelijk probeer te maken is dat er online veel mogelijk is. Als je precies wilt weten hoe je een passief inkomen via internet kan opbouwen, raad ik je aan mijn eerder gepubliceerde blog aandachtig door te lezen ;-).

#2. Verander je overtuigingen over geld

Er is meer dan genoeg geld in de wereld. Ook al lijkt dit soms niet zo te zijn. Het enige wat je hoeft te doen is de keuze te maken om bewust naar meer geld op zoek te gaan. Wanneer je eenmaal groter begint te denken – en beseft dat er veel meer geld te verdienen is – ga je kansen zien.

Bijvoorbeeld kansen om je kennis en ervaring op een andere manier dan op kantoor in te zetten. In de vorm van het verkopen van een online programma, een coachingstraject aan te bieden, of een waardevol product te ontwikkelen. Ik noem maar een paar voorbeelden.

Naast dat je bewust bezig moet gaan zijn met meer geld verdienen (in plaats van meer besparen) is het belangrijk om je iets te beseffen. Geld is namelijk niet slecht en geeft je enorm veel mogelijkheden binnen je leven. Het is goed om er veel van te hebben – en bezig te zijn met meer verdienen.

De mensen die veel geld ‘slecht’ vinden en er een afkeer tegen hebben, zijn precies de mensen die nooit in rijkdom komen te leven.

Het is daarom belangrijk om positief tegen geld aan te gaan kijken. Alleen dan zul je er meer van kunnen aantrekken en kansen gaan benutten.

#3. Denk anders dan de massa

Rijk en succesvol word je door anders te denken dan de massa. Wanneer je op dezelfde manier blijft denken als de ‘middelmaat’ zul je ook middelmatige resultaten blijven halen. En dat zijn nou net de resultaten die je niet wilt, toch?

Om uitzonderlijke resultaten te behalen zul je daarom uitzonderlijk moeten gaan denken. Bijvoorbeeld door wat anderen een ‘gek idee’ noemen gewoon tot uitvoering te brengen. Zolang je zelf natuurlijk oprecht vertrouwen in dit idee hebt en eerst goed onderzoek hebt gedaan.

hoe wordt ik rijk

Waar anderen vooral aan hun aankomende werkweek denken, denk jij na over hoe je iets voor jezelf kan gaan opzetten. Je bent hier ideeën voor aan het brainstormen en een plan voor aan het bedenken.

Het draait allemaal om het creëren van een succesgerichte mindset. Waar anderen denken aan werken tot hun 67e, denk jij na over hoe je binnen een paar jaar al financieel onafhankelijk kan zijn.

Alleen door anders te gaan denken zul je anders kunnen gaan leven. De meest succesvolle mensen dachten anders – deden anders – en hebben daarom uitzonderlijke resultaten behaalt.

4. Neem de verantwoordelijkheid over je eigen leven

De vierde tip sluit meteen goed aan op anders denken dan de massa. Wanneer je succesvol en rijk wilt worden is het namelijk belangrijk om de verantwoordelijkheid bij jezelf te leggen.

Hiervoor moet je een denkwijze aannemen waarbij controle over je eigen leven centraal staat. Het begint bij het besef dat de meeste omstandigheden je niet zomaar overkomen – maar dat je deze zelf in de hand hebt.

De situatie waar je je nu in bevindt hoeft niet je definitieve situatie te zijn. Wanneer je besluit om actie te ondernemen en je situatie veranderen is er zoveel meer mogelijk.

Stap daarom uit de slachtofferrol en leg de verantwoordelijkheid bij jezelf.

De meeste mensen blijven hun hele leven andere dingen en mensen de schuld geven. Als excuus om zelf geen actie te hoeven ondernemen.

Wanneer je op deze manier blijft denken zul je helaas nooit succesvol kunnen worden.

5. Wees bereid om de prijs te betalen

Aan succes en rijkdom hangt altijd een prijs. Wees bereid om deze prijs te betalen en opofferingen te maken.

De prijs die je betaalt is dat je vrije tijd en bepaalde activiteiten zal moeten opgeven. Denk bijvoorbeeld aan urenlang op Facebook zitten – of series op Netflix kijken.

Dit zijn nou eenmaal dingen die je geen geld en succes gaan opleveren. Net als gamen, shoppen, zonnen, en noem het maar op. Allemaal leuke – maar helaas ook hele nutteloze activiteiten. 

Wil je succesvol en rijk worden? Besteed je tijd dan aan je business en ontwikkeling.

Hoe wordt ik rijk?

6. Focus en ga goed met je tijd om

En daarmee komen we ook meteen bij de zesde tip uit. FOCUS en ga goed met je tijd om.

Dit is één van geheimen van succesvolle mensen. Ze gaan erg goed met hun tijd om en beseffen dat ze vandaag nooit meer terug krijgen.

Tijd is het meest kostbare wat je hebt, zeker als je rijk en succesvol wilt gaan worden.

Ik zeg nu niet dat je elke minuut bezig moet zijn met je business. Maar het is wel belangrijk om te begrijpen dat uren Netflixen je niet dichterbij je dromen brengt.

Besteed het meeste van je kostbare tijd daarom aan je dromen en doelen.

Het gezegde is niet voor niets: Tijd is geld. Verspil je veel van je tijd? Dan verspil je ook duizenden euro’s die je anders had kunnen verdienen.

7. Verleg je eigen grenzen

Step out of your comfortzone!

Succesvol en rijk word je alleen door je eigen grenzen te verleggen. Zowel op het gebied van geld als op het gebied van nieuwe dingen doen.

Wanneer je je prima voelt bij het verdienen van €2000 per maand en denkt dat €5000 er helaas niet meer voor je in zit, dan ga je dit bedrag simpelweg ook nooit verdienen. Denk daarom groter over je potentiële inkomen – maar ook over je eigen maximale potentieel.

Denk je bijvoorbeeld dat een online webinar echt niks voor jou is? Terwijl je weet dat bepaalde mensen best wel eens geïnteresseerd kunnen zijn in de kennis die je deelt? Stap dan over deze drempel heen als je weet dat je het je veel geld kan gaan opleveren.

Dit geldt net zo goed voor het beginnen van een Youtube kanaal, een eigen webshop, of een kledinglijn. Allemaal dingen die aan het begin even spannend zijn – maar wel precies de dingen die voor succes en rijkdom kunnen zorgen.

Succesvol en rijk worden

Begin je er niet aan? Dan kom je er ook nooit achter of het iets was geworden.

Een uitspraak die ik ooit tijdens een seminar heb gehoord is: “Door de moeilijke dingen te doen wordt het leven makkelijk”. En dat is precies hoe je moet gaan denken ;-).

8. Denk in mogelijkheden niet in moeilijkheden

Nog zo’n belangrijke denkwijze voor succes en rijkdom. Denk in mogelijkheden en niet in moeilijkheden.

Hoe moeilijk sommige situaties ook lijken, succesvolle mensen houden ze altijd eenvoudig. Simpelweg door helder te blijven nadenken en goede vragen te stellen.

Bevind je je in een lastige situatie en loopt het niet zoals je wilt? Stel jezelf dan goede vragen om de situatie te kunnen veranderen. Bijvoorbeeld;

  • Hoe komt het dat mijn business niet loopt? Hoe kan ik zorgen dat het beter gaat?
  • Wat kan ik leren uit deze situatie, en wat kan ik de volgende keer beter doen?
  • Wat kan ik doen om mezelf te ontwikkelen en zo betere resultaten te behalen?

Leg de focus op de oplossingen en blijf niet hangen in wat er allemaal mislukt is.

9. Sta vroeg op en volg een vaste routine

De afgelopen jaren heb ik veel boeken gelezen en podcasts geluisterd van succesvolle mensen. Een belangrijke succesfactor die ik regelmatig tegenkwam is dat de meeste van hen vroeg opstaan en een vaste routine volgen.

Met vroeg bedoel ik ergens tussen 6:00 en 8:00 s’ochtends. Zodra ze zijn opgestaan beginnen ze meteen met succesgerichte activeiten.

Ze gaan bijvoorbeeld lezen, sporten of aan hun business werken. Allemaal dingen die een bijdrage leveren aan meer succes, geluk en rijkdom.

Vooral lezen is één van de belangrijkste kenmerken van succesvolle mensen. De meeste lezen heel veel boeken omdat ze weten dat kennis de grootste vorm van macht is.

Als je meer blogs van mij hebt gelezen hoor je dit vast niet voor het eerst – maar ik blijf het zeggen omdat dit echt een ‘life-hack’ kan zijn.

Wist je bijvoorbeeld dat Warren Buffet – de rijkste investeerder ter wereld – 80% van zijn dag besteed aan lezen? Als je er nog aan twijfelt of lezen tot rijkdom leidt, heb je hier het bewijs waar je niet onderuit kunt ;-).

10. Durf ‘dappere keuzes’ te maken

Zoals ik aan het begin van deze blog al zei, succes en rijkdom ontstaat door keuzes te maken. Voornamelijk ‘dappere keuzes’ waar anderen snel voor zullen terugdeinzen.

Een van deze keuzes is bijvoorbeeld om voor je eigen onderneming te kiezen. Waar anderen liever in loondienst blijven werken en voor zekerheid gaan.

Andere keuzes die soms lastig kunnen zijn en anderen niet snel aandurven, is het maken van investeringen. Het aanschaffen van een cursus of het bijwonen van een semimair van een paar duizend euro zien anderen al snel als ‘gekkenwerk’.

Net als het nemen van een coach waar je maandelijks een paar honderd euro voor betaalt. Allemaal investeringen waarvan succesvolle mensen weten dat dit ze veel meer geld gaat opleveren.

11. Laat je omgeving je niet tegenhouden

Persoonlijk vind ik dit de belangrijkste les om succes en rijkdom te kunnen bereiken. Op basis van mijn kennis en ervaringen met ondernemers is dit één van de belangrijkste redenen waarom doelen niet worden behaald.

Ik heb het hier over het gevaar van mensen in je omgeving. Ook al bedoelen de meeste het goed, ze kunnen je soms enorm ontmoedigen om je dromen waar te maken.

Het grootste probleem is dat deze mensen gewoon een compleet andere denkwijze hebben. Ze begrijpen bijvoorbeeld niet waarom je in jezelf investeert en kiest voor je eigen business.

Vaak geven ze je daardoor adviezen waar je als ondernemer niet ver mee komt. Bijvoorbeeld dat je beter voor zekerheid kan gaan – of dat je grote droom waarschijnlijk toch niet zal lukken.

Zeker als deze mensen zelf in loondienst werken zullen ze je eerder een baan aanraden. Wanneer je je hier teveel door laat beïnvloeden maak je eerder keuzes die succes belemmeren. Weet daarom welke adviezen je aanneemt – en vooral van wie.

Rijk en succesvol word je alleen door naar mensen te luisteren die zelf al succes hebben behaalt.

12. Verzamel de juiste mensen om je heen

Dat je alleen moet luisteren naar succesvolle mensen sluit meteen goed op de 12e tip aan. Om aan de juiste informatie en adviezen te komen, zul je namelijk ook de juiste mensen om je heen moeten verzamelen.

Met de juiste mensen bedoel ik mensen van een hoger niveau waar je veel van kan leren. Het beste is om een vriendenkring van succesvolle ondernemers op te bouwen.

Snel rijk worden

Door regelmatig samen in gesprek te gaan kun je zo waardevolle inzichten opdoen om je business naar een hoger niveau te tillen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld ook naar seminars of netwerkborrels gaan.

Lukt het je om veel experts en inspiratiebronnen om je heen te verzamelen? Dan bevind je je in de perfecte positie om rijk en succesvol te worden.

Hierbij kun je ook denken aan een business coach, die het eindresultaat waar je zelf van droomt al heeft bereikt. Een persoonlijke coach kan je voor belangrijke fouten behoeden, en je inzicht geven in welke stappen met je business gemaakt kunnen worden.

13. Probeer het wiel niet opnieuw uit te vinden

Omdat naast weten wat je wel moet doen, het net zo belangrijk is om te weten wat je niet moet doen, wil ik ook deze tip toch even genoemd hebben. Een fout die helaas teveel beginnende ondernemers maken waardoor hun business faalt.

Ze proberen het wiel opnieuw uit te vinden en belanden daardoor op een dood spoor. Een spoor waar resultaten uitblijven omdat hetgeen wat ze doen simpelweg niet werkt. Terwijl ze het zelf allemaal zo mooi voor ogen hadden…

Maak het daarom niet te moeilijk voor jezelf en doe gewoon wat al werkt. En waarvan je op basis van onderzoek ook hebt gezien dat het daadwerkelijk zal werken.

Kijk wat andere mensen succesvol heeft gemaakt en kopieer hun strategie. Waarom zou je het zelf opnieuw willen uitvinden terwijl het goud al voor het oprapen ligt?

Natuurlijk is het goed om creatief te werk te gaan en jezelf te onderscheiden van je concurrenten. Maar over het algemeen word je als beginner niet snel succesvol en rijk door iets te gaan doen wat nog niet aantoonbaar heeft gewerkt.

14. Zie tegenslagen als leermomenten

Nog zo’n belangrijke denkwijze die je maar beter kunt aannemen als je succesvol en rijk wilt worden. Wat vrijwel alle succesvolle mensen gemeen hebben is namelijk de wijze waarop ze met tegenslagen omgaan. Zowel op financieel gebied als in het normale leven.

Waar anderen snel bij de pakken neerzitten, kijken succesvolle mensen naar wat ze kunnen leren uit een bepaalde situatie. Is er bijvoorbeeld maar €70.000 in plaats van €100.000 omzet gedraaid? Dan kijken succesvolle mensen naar wat er geleerd kan worden om het de volgende keer beter te doen.

Ze focussen zich op de leerlessen omdat ze weten dat ze hier in de toekomst weer voordeel uit halen.

Tegenslagen zijn nou eenmaal een onderdeel van succes, en dat weten deze mensen maar al te goed.

Juist dit zijn de momenten die je een betere ondernemer en persoon opzich maken. Door tegenslagen te overwinnen groei je als persoon – en zo ook met je business.

Hoe je op een goede manier met tegenslagen omgaat? Eenvoudigweg door weer de juiste vragen te stellen.

Deze vragen geven je inzicht en weerspiegelen op welke vlakken je tekort schiet. Kun je deze zwakke punten aanwijzen? Dan weet je meteen hoe je de volgende keer wél je doelen kan behalen.

15. Ga door waar anderen opgeven

En last but not least, de tip waardoor je eigenlijk nooit kan verliezen. Het bereiken van succes is nou eenmaal net een wedstrijd, waarbij opgeven geen optie is.

Succes en rijkdom bereik je alleen door volhardend richting je doel te werken. Doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen zijn dan ook 2 eigenschappen die niet mogen ontbreken.

Zelf denk ik altijd aan een geniale uitspraak wanneer het allemaal even minder gaat;

“Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op”

Als je volgens deze magische spreuk leeft heb je bij voorbaat al gewonnen. Zolang je niet hebt opgegeven werk je immers nog steeds richting je dromen toe.

En dan kan het bijna niet anders dan dat je op een dag met rijkdom en succes wordt beloont…

Kan ik rijk worden zonder diploma?

Allereerst is het natuurlijk het beste om je school af te maken en daarna je te focussen om snel schathemeltje rijk te worden 😉

Maar om je vraag te beantwoorden of je ook zonder diploma rijk kan worden, ja dat is mogelijk. Als je een beetje handig bent met het internet en begint met je eigen online business dan is het zeker mogelijk om zonder diploma rijk te worden.

Hou wel altijd voor ogen dat succesvol en rijk worden niet je hoofddoel in het leven moet zijn.

Slapend rijk worden

Er zijn ook genoeg mogelijkheden om slapend rijk te worden. Als je bijvoorbeeld een internet business opzet en je bent hier succesvol mee dan verdien je ook op de tijden dat je slaapt je geld.

Al is de term slapend rijk worden hier wel wat vertekent want al verdien je slapend je geld je zult vooraf wel genoeg tijd en energie in je business moeten steken voor je op een moment komt dat je slapend geld gaat verdienen.

Lezen is leuk, actie zorgt voor resultaat

Er zijn veel factoren die kunnen bijdragen aan een succesvol en rijk leven. Maar één ding kan ik je vertellen: ZONDER ACTIE GEEN RESULTAAT.

Wanneer je na het lezen van deze 15 tips geen actie onderneemt heb je er dus niks aan. Het gaat erom dat je nieuwe gewoontes opbouwt en veranderingen ondergaat die het verschil gaan maken.

Als jij echt de ambitie hebt om succesvol en rijk te worden, zul je er eerst keihard voor moeten werken. Maar zodra je de bergtop bereikt, is dit het harde werken meer dan waard geweest.

Je leeft vanaf dit punt in luxe en rijkdom waar anderen hun leven lang van blijven dromen. Stel je voor hoe mooi je leven kan zijn wanneer je op Ibiza leeft dankzij je eigen online business? Terwijl anderen op kantoor wachten tot ze om 5 uur weer naar huis kunnen…

En dat allemaal omdat jij zag wat zij niet zagen – en keuzes hebt gemaakt die zij niet aandurfden ;-).

JUST GO FOR IT. Ik wens je veel succes!

Lees ook: